Gå til innhold

m_maursund

Medlemmer
  • Innlegg

    150
  • Ble med

Innlegg skrevet av m_maursund

  1. Hei

     

    Skal lage en tvbenk for en kunde som ønsker å ha subwooferen inni benken bak en skyvedør.

    Er det mulig?

     

    Alternativene fra kunden selv er å borre mange små hull i døren eller trekke den med stoff, og ha et stort hull.

     

    Ønsker ikke å trekke med stoff da det vil bli problemer med skyvedørs mekanismen.

     

    Da jeg ikke har noe greie på dette håper jeg noen her kan hjelpe.

     

    vh

    Martin

  2. Fikk svar fra Elprice i dag på mail.

     

    Hei

     

    Bekrefter herved skriftlig at vi forholder oss til serviceverkstedet/htc support's besluttning i denne saken.

     

    Hvis du ønsker å klage på denne avgjørelsen kan du ta kontakt med Forbrukerrådet

     

    Mvh

     

    Elprice Sandvika

     

    Martin

  3. For det første så er det synd du reklamerer til HTC og ikke til elprice. Elprice er selger, elprice er de som står ansvarlige for ditt kjøp, uansett hva slags uttalelser eller meninger htc har.

     

    Det er viktig at du forsøker å forholde deg til Elprice og krever heving mot de, og forkalrer de at du forholder deg til elprice som selger og ikke avtalene elprice har med sine leverandører som tydeligvis er dårligere enn norsk forbrukerkjøpslov.

     

    Loven er veldig enkel. Den sier følgende: "Selger har kun 2 avhjelpsforsøk for samme mangel".

     

    Mangel = de problemene du har opplevd med telefonen. Deltaservice har forsøkt å fikse dette 2 ganger med softwareoppdatering, og en gang med hardware.

     

    Dette er 3 ganger forsøk på å rette feilen!! Den har vært inne hos autorisert htc-tekniker som har gjort sitt for å forsøke å rette feilen. Dette er AVHJELP.

     

    Selger har utført avhjelp 3 ganger, altså 1 gang fler enn du egentlig skulle godtatt.

     

    Summer opp saken slik du har det til nå, dra til elprice og vis til lovverket og forklar at du krever heving av kjøp, og forholder deg kun til Elprice og at du ikke skal lide for at de har en leverandør som har satt seg på bakbeina (det har nemlig ingenting med saken å gjøre, så lenge det er konstatert at mobilen har en feil!).

     

    Jeg har reklamert til Elrpice, men HTC kontaktet meg. Det går så tregt med Elprice at jeg ikke orket vente lenger. Har ikke hatt mobilen siden juni og tenkte at jeg kunne få litt fortgang i det.

     

    Men som du sier så kan jeg skrive en mail til Elprice heve kjøpet hos de, så kan de ordne opp meg HTC

  4. Hei,

     

    jeg har en HTC HD2 som har hatt problemer med de samme feilene siden jeg kjøpte den i januar 2010.

    Frem til juni prøvde jeg så godt det lot seg gjøre i "fikse" feilene i softwaren med programmer fra xda.

    Orket ikke mer da det dukket opp nye ting hele tiden.

     

    Leverte den til service hos Elprice som videresendte den til Deltaservice.

     

    Fikk den tilbake etter 3 uker, hvor 2 av ukene stod det at de ventet på deler.

    Det tok 3 dager så kom feilene tilbake. Denne gangen var det problemer med kameraet. Divice.exe sluttet å fungere og det var ikke mulig å bruke kameraet før telefonene ble skrud av og på.

     

    Det viste seg at Deltaservice kun installerte ny rom fra internett på første service

     

    Leverte den for andre gang der jeg nevnte tilsvarende feil som første gang den ble levert.

    3 uker venting og Deltaservice la kun inn ny rom.

     

    Tilsvarende softwarefeil dukker opp som tidligere.

     

    Leverer telefonen tilbake etter noen dager, hvor jeg forklarer feilmeldingene og sier jeg ønsker å heve kjøpet. Dette blir avist av HTC

     

    Tlf er borte i 4 uker og Deltaservice skifter hovedkort. Får telefonene tilbake 30 oktober, og en software feil som jeg nevnte første gang den ble levert inn dukker opp etter 1 dag.

     

    Leverer telefonene tilbake til Elprice 6 oktober og sa igjen at jeg ville heve kjøpet.

     

    Fikk en tlf fra HTC care senter rundt 25 oktober hvor jeg får beskjed om at jeg ikke får hevet kjøpet.

     

    Prøver å forklarere personen hos HTC hvilke problemer jeg har hatt med telefonene og han ser at feilmeldingene jeg gir ikke stemmer helt med det som står i papirene hans.

    Han skriver om litt og sender den inn til heving igjen.

     

    En uke senere får jeg en ny telefon fra HTC der han sier han har gode nyheter, jeg kan få en swap telefon. (en telefon en annen kunde har reklamert på og fått byttet) Kjempe deal.

    Jeg forteller HTC at dette ikke er aktuelt da det er software feil og ikke hardware feil med telefonen.

    Et av forslagene til HTC er at jeg skal spørre butikken om de vil ta imot min gamle telefon og gi meg penger tilbake

     

    Prøver å ta kontakt elprice, men kundeservice sitter ikke sammen med support teamet deres og de kan kun sende mail imellom seg, så de hører jeg ikke noe ifra.

     

    Så jeg kontakter HTC selv og prøver å få ordnet dette.

     

    Der får jeg beskjed nå om at telefonene må ha hatt 2 hardware reparasjoner for at de skal være mulig å heve kjøpet. Spør han da om han kan bekrefte dette på mail til meg, men det kan han ikke.

     

    Jeg ber HTC vise meg hvor i forbrukerkjøpsloven dette står, men han sier det står hos HTC og skal sende meg dette på mail.

     

     

    Dette er svaret jeg mottar på HTC Global ContactUs System,

     

    Kjære Martin,

     

    Som vi diskuterte på telefonen idag, telefonen din må ha to hardware reperasjoner før butikken kan søke om å få en ny salgs pakke så de kan gi deg pengene dine tilbake.

     

    Dette er svaret mitt,

     

    Hei

    Ser hva du skriver, men du referer ikke til noe i norsk lov som sier at det må være to hardware reparasjoner.

     

    Teksten under er hentet fra Lovdata. http://lovdata.no/all/tl-20020621-034-006.html

     

     

    § 30. Gjennomføring av avhjelp Avhjelp skal skje uten kostnad og uten vesentlig ulempe for forbrukeren innen rimelig tid og uten risiko for at forbrukeren ikke får dekket sine utlegg av selgeren. Selgeren har ikke rett til å foreta mer enn to avhjelpsforsøk for samme mangel, med mindre det foreligger særlige grunner som gjør at ytterligere avhjelp er rimelig. Hvis selgerens avhjelp vil medføre at forbrukeren i mer enn en uke vil bli avskåret fra å bruke tingen, kan forbrukeren kreve å få stilt en erstatningsgjenstand til rådighet for selgerens regning. Dette gjelder likevel bare hvis kravet fremstår som rimelig sett i forhold til forbrukerens behov og den kostnad eller ulempe som selgeren påføres. Dersom det ikke foreligger en mangel, kan selgeren bare kreve betaling for undersøkelser som har vært nødvendige for å avgjøre om det foreligger en mangel, og betaling for reparasjon av tingen, dersom selgeren har gjort forbrukeren uttrykkelig oppmerksom på at han eller hun selv må dekke slike kostnader.

     

    § 31. Prisavslag Dersom mangelen ikke rettes eller tingen omleveres i samsvar med §§ 29 til 30, kan forbrukeren kreve et passende prisavslag slik at forholdet mellom nedsatt og avtalt pris svarer til forholdet mellom tingens verdi i mangelfull og kontraktsmessig stand på leveringstiden. Dersom særlige grunner taler for det, kan prisavslaget i stedet settes lik mangelens betydning for forbrukeren. Forbrukeren kan ikke kreve prisavslag ved salg av brukte ting på auksjon hvor han eller hun har anledning til å være til stede. § 32. Heving I stedet for prisavslag etter § 31 kan forbrukeren heve avtalen, unntatt når mangelen er uvesentlig.

     

    Jeg klarer ikke å se i § 30. Gjennomføring av avhjelp, at det skal være 2 hardware feil og ikke 2 ganger inne på service.

     

    vh Martin Maursund Rishovd

     

     

    Svaret fra HTC

     

    Hei Martin, Takk for emailen din. Svaret er desverre det samme. Jeg har snakket med sjefene mine om dette her og de sier at det som jeg sa holder fortsatt. Telefonen må desverre inn for en til hardware reperasjon for du kan søke om reklimasjon. MVH

     

     

     

    Jeg an vel ikke lastes for at Deltaservice gjorde samme service 2 ganger?

    Den er nå inne for fjerde gang

     

    Er det jeg eller HTC som tar feil?

  5. lol, vet dette ikke er noe om HD2, men synest alle urde se denne ^^ http://pocketnow.com/thought/hilarious-take-on-the-iphone

     

    Hahaha :D Den filmen der viser jo akkurat hvordan det er i virkeligheten. De fleste bryr seg ikke om hvor bra mobilen er bare det er en Iphone.

     

    HTC HD2 :love:

     

    Den har blitt et populært moteikon. Selv om den er en mobil som har en av tidenes dårligste antenner, ikke noen muligheter for å sette opp enheten etter sitt behov(apple har låst homescreenen sånn den kun viser snarveier til applikasjoner). Jeg kunne fortsatt i en hel a4 side. Men faktum er at denne er en ENKEL smartmobil. Som veldig mange fort kan lære seg å bruke. Men den kommer litt til kort kontra konkurrenter. iPhone 4 er bedre helt klart. 3gs er en fjortissmobil.

     

    Etter å ha hatt HD2 siden januar, må jeg fortelle om hvor bedriten denne telefonen er.

    Begeret rant over i dag, da den som vanlig er utladet om morningen selv om telefonen er full på kvelden. Da jeg kom hjem etter jobb og skulle lade den opp og skrudde den på, mente telefonen at jeg ikke trykket riktig passord for å åpne telefonen. Etter en del forsøk ba den meg skrive inn "a1b2c3" siden jeg hadde prøvd for mange ganger. Etter dette var det ikke lenger mulig å trykke på knappen for å låse opp.

     

    Det er ikke første gang det med passordet skjer, men første gang det ikke har hjulpet å ta ut batteriet.

     

    Kan nevne noen av probleme jeg har hatt,

     

    1: noen ganger kan jeg ikke svare på samtaler. skjer ingenting når jeg drar over til svar eller trykker på hardware knappen.

     

    2: telefonen slutter ikke vibrere etter at den har mottat sms eller mail.

     

    3. den henger seg ofte og må ta ut batteriet for å få den til å virke.

     

    4. avstands sensoren virker ikke alltid. Har lagt på flere samtaler siden skjermen er på. Andre ganger ender ejg opp med å trykke på tastaturet slik at de jeg snakker med bare hører pipelyder.

    Sendte en mail til htc ang dette og fikk beskjed om å oppdatere til siste firmware. Noe som selvfølgelig ikke virket.

     

    En telefon til 5000 skal ikke ha disse feilene.

     

    Noe som jeg ikke har klart å fatte er at en proff telefon ikke kommer med mulighet til å skjekke hvor mye man har lastet ned, men man må kjøpe et program som koster penger.

     

    Når man skal høre på podcast er det helt random hvilke man setter på, da den ikke klarer å legge de i riktig rekkefølge. og man kan ikke se hvilke man har hørt på. Ikke kom å si at jegmå laste ned et program, fordi denne telefonen markedsføres som en multimedia telefon.

     

    Glemte helt å nevne en morsom ting, telefonen har norsk språk, det er ikke mulig å sette den til engelsk. Men allikevel er det ikke ÆØÅ på tastaturet. jeg må holde A og O inne for å få ÆØÅ. Utrolig.

     

    Martin

     

    Glemte å nevne at kameraet ikke alltid vil starte. kommer en melding om at kameraet ikke kan initialiseres.

  6. Har du oppdatert mobilen? Da skal dette bli fjernet. Dette gjøres via HTC sine hjemmesider. Ellers kan du få direkte tilgang til Ø,Æ og Å. Se linken her:

    http://www.facebook.com/topic.php?topic=19614&post=146043&uid=479106440214#!/photo.php?pid=121500&o=all&op=1&view=all&subj=479106440214&aid=-1&id=100000694045765

     

    Anbefaler deg å ta en titt innom HTC-Nyheter gruppen på facebook. Her er det mye spennense nyheter om HD2 og andre mobiler.

     

    Hva skal bli fjernet hvis jeg oppdaterer til siste firmware som er fra januar?

    Tastaturet du viser til er ikke fra HTC, men noen ivrige folk på XDA. Burde da være mulig for HTC å legge ved et norsk tastatur på en Norsk telefon.

     

    Alle de problemene skal bli fjernet som du beskriver.

    Er helt enig med deg om tastaturet. Men har det som jeg henviste til selv. Og det er akkuratt likt som det originale. Veldig bra! Og enkelt og installere.

     

    Edit:

    Avstandsmåleren er ikke helt 100% fikset.

     

    sjekk ut denne og:

    http://wmpoweruser.com/?p=17520

     

    Har hatt januar oppdateringen fra dagen den kom.

    Kjøper ikke en så dyr telefon hvor jeg selv må legge inn programmer selv fra fans av telefonen. forventer at produsenten leverer en telefon som virker.

  7. Har du oppdatert mobilen? Da skal dette bli fjernet. Dette gjøres via HTC sine hjemmesider. Ellers kan du få direkte tilgang til Ø,Æ og Å. Se linken her:

    http://www.facebook.com/topic.php?topic=19614&post=146043&uid=479106440214#!/photo.php?pid=121500&o=all&op=1&view=all&subj=479106440214&aid=-1&id=100000694045765

     

    Anbefaler deg å ta en titt innom HTC-Nyheter gruppen på facebook. Her er det mye spennense nyheter om HD2 og andre mobiler.

     

    Hva skal bli fjernet hvis jeg oppdaterer til siste firmware som er fra januar?

    Tastaturet du viser til er ikke fra HTC, men noen ivrige folk på XDA. Burde da være mulig for HTC å legge ved et norsk tastatur på en Norsk telefon.

     

    Ingen av de feilene som Maursund skriver opplever jeg på min telefon, manglene er jeg helt med på, men ikke feilene.

     

     

    Kansje det er håp hvis jeg leverer telefonen og ber om ny. Du har ikke opplevd at proximity sensoren ikke virker? Har sett at mange andre har det problemet. Når kjøpte du din telefon?

  8. lol, vet dette ikke er noe om HD2, men synest alle urde se denne ^^ http://pocketnow.com/thought/hilarious-take-on-the-iphone

     

    Hahaha :D Den filmen der viser jo akkurat hvordan det er i virkeligheten. De fleste bryr seg ikke om hvor bra mobilen er bare det er en Iphone.

     

    HTC HD2 :love:

     

    Den har blitt et populært moteikon. Selv om den er en mobil som har en av tidenes dårligste antenner, ikke noen muligheter for å sette opp enheten etter sitt behov(apple har låst homescreenen sånn den kun viser snarveier til applikasjoner). Jeg kunne fortsatt i en hel a4 side. Men faktum er at denne er en ENKEL smartmobil. Som veldig mange fort kan lære seg å bruke. Men den kommer litt til kort kontra konkurrenter. iPhone 4 er bedre helt klart. 3gs er en fjortissmobil.

     

    Etter å ha hatt HD2 siden januar, må jeg fortelle om hvor bedriten denne telefonen er.

    Begeret rant over i dag, da den som vanlig er utladet om morningen selv om telefonen er full på kvelden. Da jeg kom hjem etter jobb og skulle lade den opp og skrudde den på, mente telefonen at jeg ikke trykket riktig passord for å åpne telefonen. Etter en del forsøk ba den meg skrive inn "a1b2c3" siden jeg hadde prøvd for mange ganger. Etter dette var det ikke lenger mulig å trykke på knappen for å låse opp.

     

    Det er ikke første gang det med passordet skjer, men første gang det ikke har hjulpet å ta ut batteriet.

     

    Kan nevne noen av probleme jeg har hatt,

     

    1: noen ganger kan jeg ikke svare på samtaler. skjer ingenting når jeg drar over til svar eller trykker på hardware knappen.

     

    2: telefonen slutter ikke vibrere etter at den har mottat sms eller mail.

     

    3. den henger seg ofte og må ta ut batteriet for å få den til å virke.

     

    4. avstands sensoren virker ikke alltid. Har lagt på flere samtaler siden skjermen er på. Andre ganger ender ejg opp med å trykke på tastaturet slik at de jeg snakker med bare hører pipelyder.

    Sendte en mail til htc ang dette og fikk beskjed om å oppdatere til siste firmware. Noe som selvfølgelig ikke virket.

     

    En telefon til 5000 skal ikke ha disse feilene.

     

    Noe som jeg ikke har klart å fatte er at en proff telefon ikke kommer med mulighet til å skjekke hvor mye man har lastet ned, men man må kjøpe et program som koster penger.

     

    Når man skal høre på podcast er det helt random hvilke man setter på, da den ikke klarer å legge de i riktig rekkefølge. og man kan ikke se hvilke man har hørt på. Ikke kom å si at jegmå laste ned et program, fordi denne telefonen markedsføres som en multimedia telefon.

     

    Glemte helt å nevne en morsom ting, telefonen har norsk språk, det er ikke mulig å sette den til engelsk. Men allikevel er det ikke ÆØÅ på tastaturet. jeg må holde A og O inne for å få ÆØÅ. Utrolig.

     

    Martin

  9. Kanskje du har slått av mic? Har ikke noen mulighet til å ringe for å sjekke valgene man har i en samtale på telefonen.

    Godt forslag, men det var ikke det.

     

    Dette er litt merkelig da det skjedde midt i en samtale. Jeg får sjekke litt videre.

     

    Men, alle forslag tas imot med takk :thumbup:

    jeg har liknende problem som jeg har nevn tidligere. skjer mye rart på min, legges på, mikrofon av, inn i menyene, samtale vent. veldig irriterende. gikk forbi ett speil på jobb mens jeg snakket igår og da så jeg at skjermen var på. sensoren virket tydeligvis ikke. noen som har løsning på det? skjer ofte!

     

    Jeg har samme problem med avstands sensoren. Ganske ofte legges samtaler på fordi skjermen ikke er skrudd av. Kan ikke si jeg er veldig fornøyd med denne telefonen, treg respons både i programmer og ved trykk på skjermen. Syns det også er rart at når man kjøper en norsk telefon som er låst til norsk språk så er det ikke et tastatur med æøå uten å måtte gå innom andre bokstaver.

     

    Regner med at folk ikke liker å høre det, men jeg hadde en iphone tidligere. Kjøpte den i Amerika 1 mnd etter lansering, orket ikke ha den lenger siden alle har den. Men jeg må si at tlf fra 2007 er latterlig mye bedre en HD2. Alt funker på den, HD2 må du "bygge" selv for at den skal virke skikkelig og den blir ikke nødvendigvis noe bedre.

    Mulig HD2 er dårlig pga. wm 6.5 men det er jo ikke noe håp for at den blir noe bedre siden wp7 ikke vil komme til HD2

     

    Martin

  10. Hei,

    har fått hd2 og sliter med å få 3g/hspa til å virke med onecall abb. mitt, bare edge som virker.

    Snakket med kunderservice og de sa jeg måtte sett nettverket manuelt til Telenor. Da funker 3g og hspa, men da tror telefonen at den roamer og skrur av push og andre tjenester. Hvordan kan jeg sette opp internett med telenor uten at telefonen roamer. Så også når jeg skiftet nettverk manuelt at opperatøren skiftet navn på home screenen fra Onecall til Onecall 3G.

     

    Martin

  11. Hei!

     

    Jeg har en vista maskin på skolen og en windows 7 maskin hjemme. Hadde disse på samme nettverk med Hamachi slik at filene mine ble syncronisert automatisk.

     

    Men onsdag forrige uke ville ikke vista maskinen synce den delte mappen som er på windows 7 maskinen hjemme, uten at jeg skrev inn brukernavnet på windows 7 maskinen i pålogginsvinduet som kom på vista maskinen.

     

    Når jeg skulle prøve igjen dag tidlig vil den ikke koble til i det heletatt. får feilmeldigen, "the user name could not be found".

     

    Jeg har ikke skiftet på noen instillinger, som jeg vet om. Bare instalert oppdateringer på begge maskiner som den har bedt om. Hva kan være problemet?

     

     

    vh

    Martin

  12. Hei,

    Jeg har to maskiner og ønsker at de til en hver tid har de samme filene. Så hvis jeg feks. legger til en link i opera så blir dette automatisk gjordt på den andre også. Jobber i 3d så er det ganske slitsomt når maskinen rendrer og jeg ikke bare kan bytte over til den andre og fortsette med noe annet der. Da alle de filene jeg trenger ligger på den andre og den er helt ubrukelig siden prossesoren jobber på maks.

     

    Er dette mulig?

     

    vh

    Martin

×
×
  • Opprett ny...