Gå til innhold

jinges

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jinges

  1. Bare ikke finn på å gjøre dette på en skole e.l., enkelte lærere kan bli meget arg om en f.eks. bytter ut "Start" med "Stopp".

     

    (Søker du Elektronikk VK1 ved en vgs. i Bergen, Laksevåg... Så gi meg beskjed så skal du få tips om hvor du kanskje ikke har så lyst å søke like vell.) :roll:

     

    Tror ikke det finnes noen form for instilling eller lignende, for å få dette til sånn uten videre. Det du må gjøre er å finne en hex editor (jupp). I denne åpner du filen explorer.exe som du finner i Windows (shell tingen her), og bytter ut riktige "Start" med det du vil ha der i steden. Og så lagrer du filen.

     

    regedit.com finner du en guide til dette også tror jeg. De har også ellers oversikten over mange andre ting en kan gjøre med Windows. :lol:

  2. Quote:


    Den 2002-12-10 21:56, skrev staagri:


    Har da vel ingenting med om jeg synes serveren er fin eller ikke... Poenget er at jeg har har e-post hos online og tenkte det var da naturlig at jeg benyttet deres servere!!!


     

    Samme for meg om du synest den er fin eller ikke. Skulle bare sjekke passordet mitt jeg.

     

    Men er altså vanlig at en ikke lar andre enn "registrerte" mennesker slippe til denne typen servere. Da, som her, vanligvis ved å sjekke hvor brukeren kommer fra/kobler til/IP - eller ved å kreve at brukeren må logge inn på serveren. Eller at en logger inn f.eks. på POP serveren først.

     

    Det siste alternativet er det jo ikke så nøye om ISPene ikke bryr seg om, ettersom disse selvfølgelig mener at folk burde la være å bytte ISP.

  3. Quote:


    Den 2002-08-30 21:27, slowcooler skrev:

    Du trenger ikke skjermet kabel, men vil heller spørre om hvor kaldt det er der du bor. Du kan i teorien få problemer hvis det blir kaldt der kabelen er. Skal vist ha noe med temp.forskjeller i samme kabel. Du vil jo få tre forskjellige temper på samme kabelen,og du vil få mere motstand der det er kaldt.


     

    Antageligvis vil det bli mindre motstand i kobberen om temperaturen synker. :smile:

     

    I Ethernet er vanligvis ikke motstand noe problem, men hastighet. Mener å huske at det brukes en differanse på 4 volt i kabelen. Men lengden på kabelen kan ha noe å si for tiden det tar å kjøre disse elektronene gjennom kabelen, og derfor kan en ikke legge ethernet over lengre avstander (husker ikke spesifikt i farten)=)

     

    Har en 10 meter UTP her, med ISDN gjennom samme kabelen. Fungerer utmerket, er like bra kvalitet her som til resten av PCene i nettverket. Litt værre med ISDNen, som krølla litt her en gang.

  4. Quote:


    Den 2002-08-30 21:30, N_R skrev:

    ....sliter litt, har en server (10.0.0.3) bak en Cisco 677 ruter med NAT, hvor alt er satt til å default gå til 10.0.0.2 (Hovedboksen) Trodde det holdt med å nat'e 1723 (PPTP control port) til 10.0.0.3, men det gjør det altså ikke.... Noen som vet? Skulle gjerne hatt det opp ikveld....


     

    Vet ikke om det hjelper noe særlig, men har omtrent samme oppsettet her med Cisco 677i og en BSD boks med PPTP og Samba på, og har "NATet" alle porter under 10000 til denne boksen. Noe som fungerer utmerket.

     

    Kan kanskje tyde på at porten for data ikke blir satt opp helt tilfeldig. Prøvd å koble opp lokalt, og sett hvilken porter som blir brukt?

  5. Quote:


    Den 2002-08-15 23:09, gorg skrev:

    noe merkelig med det...

    hver gang jeg skulle sktu av eller på lyset skrudde jeg av maskinen...

    hvorfor skjer dette da?


     

    hehe, du må ha kortsluttet noe (ikke sotte bryteren rett over ledningene vell - i paralell?). Den her enkle "ASCII tegninga" min manglet vist alt av mellomrom så...

     

    Eller så kan det være at hele greien trekker for mye strøm (og har koblet den til en plass hvor du ikke kan trekke så mye enerji). Eller så har du koblet noe greir til noe helt feil andre greier. hehe.

  6. Quote:


    Den 2002-08-15 22:58, Mumiene skrev:


    ERROR:> Can't initiate data transfer


     

    Vanligvis når jeg hører om folk som har problemer med "denne" feilen er det folk som sitter på et LAN routet til Internett hvor NAT er i bruk, og da fra folk med DSL abn. :smile:

     

    Problemet kan være (og er vanligvis i dette tilfellet) at du ikke har sotte opp porter inn til maskinen din som du kan bruke til FTP. Det du kan gjøre er å sette overførings modus til passiv (om serveren du er koblet opp til støtter dette), eller sette opp porter/ip på router og i FTP program.

  7. <!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font class=postbody>Quote:</font><HR width=100% color=#333333 SIZE=1></TD></TR><TR><TD><FONT class=quote>

    Den 2002-08-15 22:41, MRN skrev:

    <!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font class=postbody>Quote:</font><HR width=100% color=#333333 SIZE=1></TD></TR><TR><TD><FONT class=quote>

    Den 2002-08-13 11:26, jinges skrev:

    Og noe dynamic DNS greier burde fungere greit, bare ikke IPen din driver og skifter hele tiden.

    </FONT></TD></TR><TR><TD><HR width=100% color=#333333 SIZE=1></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

     

    Du jinges? Er ikke det hele poenget med "dynamic DNS"? At guest.dns2go.com peker til IPen til vedkommende? Selv om vedkommende skulle være så uheldig å få en ny IP? (som er svært vanlig ved bruk av dialup Internett-tilknytning)

    </FONT></TD></TR><TR><TD><HR width=100% color=#333333 SIZE=1></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

     

    Joda, MRN. Er nok det som er meningen. Men om IPen skifter _hele_ tiden tror jeg ikke det er så greit =)

     

    Har hendt at jeg har fått 4 nye IPer på en dag fra NextGenTel. Men nå har jeg hat den samme i +/- 1/2 år.

     

    En annen ting er jo at det blir brukt caching på DNS. Men siden intervallet her kan settes av DNSen som har sonen burde det ikke være noe svært problem, siden det er sotte ganske lavt for disse dyn. DNS tjenestene.

  8. Quote:


    Den 2002-08-15 22:21, Bjarnez skrev:

    anbefal gjerne routere som ikke er trådløse òg, men skriv det da i teksten.


     

    Hva skal i såfall denne routeren route mellom? Regner med du mener switch/hub her=)

     

    SMC har bra og billigt nettverksutstyr, også trådløst utstyr med mye tilbehør tilgjengelig. Jeg ville heller sattset på et trådløst aksespunkt uten switch innebygget og heller kjøpt dette utenom.

  9. For å se aktive brukere på SMB velger du "Administrative Tools" og "Computer Management" på kontrollpanelet. For så å velge "Shared Folders" og "Sessions" eller "Open Files".

     

    Her kan du også velge "Shares" for å få en oversikt over alt som er delt på maskinen. (Noe som kan være greit å ta en titt på for de som måtte ha portene 139 og 445 ut mot "Internett").

  10. Quote:


    Den 2002-08-13 11:54, DinMOR skrev:


    Jajaja.. 300k for bunker* boere (blokk*) da... tror ikke bkk levere til flotte private eneboligere som jeg har
    :grin:

    <font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: DinMOR på 2002-08-13 12:01 ]</font>


     

    Njah, foreløbig er det bare for bunker boere :smile: Leser du litt på sidene finner du ut at de kommer til å lever til private eneboliger også etterhvert. Dette via trådløst eller den måten som vil "fungere best/billigst".

     

    Mer for pengene enn det du får av de andre leverandørene er det ivertfall, til tross for at de økte prisene.

     

    De hadde en reklamekampanje (om det kan kalles det - bannerannonser på bt.no f.eks. - har kanskje enda) hvor en kom til et forhånds-bestillingsskjema for både blokk og enebolig.

     

    Har en blokk nesten til nabo her, og så BKK her i går når de hengte opp _enda_ en fiberkabel her i stolpene rundt huset her. Og i stolpen som har ledning som går ned i bakken og inn til huset vårt har de også sammlet opp en kveil med fiber og noe nye bokser. Bare håper de mener at det de mener med beste løsning vil være den med lite latency og ikke noe tregt radio oppsett. Gleder meg ivertfall skikkelig til å bli kvitt heste møkken til NextGenTel som jeg har nu. (Ble dette unyttig-avsnittet her litt langt i forhold til de over?)

  11. Quote:


    Den 2002-08-14 13:28, akee skrev:

    er ikke min skjønneru.. spør for en venn. så jeg sitter ikke routern her i hånda, men er vell endel av dere som har den også?


     

    Å, den ja. Men da bare laster du ned det programmet her, som ordner opp i denne configen. :grin:

     

    Regner med vennen din har fått låne denne routeren av en ADSL leverandør. Noen meninger om hvilken leverandør dette kan være da?

     

    Off topic:

    Hvorfor fungerer ikke "Send kopi (epost)" her?

  12. Quote:


    Den 2002-08-13 21:31, bluesmaster skrev:

    Har ingen peiling på om det funker å bruke vaskehansker nå man skal ungå statisk el.?


     

    Er ganske høye spenninger det er snakk om ved ESD så, er vell en liten sjangse for at strømen slår igjenom hanskene dine. Kommer antageligvis ann på hva hanskene er laget av og tykkelse.

     

    Om du har en bondegård i nærheten kan du jo prøve å teste de på et elektrisk gjærde etc. Ikke like høy spenning her (5 000-10 000 volt rett fra boksen er vanlig), men du vil antageligvis få svaret på spørsmålet ditt =)

  13. Quote:


    Den 2002-08-13 20:40, mrmattis skrev:


    Er brannmur noe "alle" bør ha innstallert idag, eller gjelder det kun de med sensitiv infomasjon på pc`en ?


     

    Vet ikke om det finnes noe fasit svar på om "alle" bør ha brannmur installert. Men min mening er at de fleste rotehuer, eller folk som laster ned warez og andre ulumskheter kan ha nytten av en brannmur...

     

    Om de da er litt bekymret for at folk skal vandalisere MP3 samlingen, eller en smule paranoid.

×
×
  • Opprett ny...