Gå til innhold

mobifil

Medlemmer
  • Innlegg

    808
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mobifil

  1. "..... Problemer med å få presis avlesning som er grunnen til at Garmin har droppet sensor for temperatur og fuktighet".

    Dette var da en svært dårlig unnskyldning, hvis man kalibrerer termometeret en gang vil det resten av gangene vise riktig temperatur. S4 viste 2 grader for mye første gang (da ble den tatt rett opp av lomma å satt til å måle), så kalibrerte jeg og siden har den vist korrekt temperatur. Luftfuktigheten har den vist rett fra første måling.

  2. Det er imponerende at i den lange listen av Samsung telefoner så har den dårligste mobilen SAR-verdi på 1.02, resten ligger godt under dette.
    Men betyr da dette at Samsung-telefoner har dårligere fremkommelighet i områder med svake signaler fra basestasjonene? Kunne vært interessant å vite, spesielt for meg som bruker mobilen ofte ute i distriktet.

     

    Nei, S4 scorer bedre en iPhone 5, HTC One og Xperia Z på vår test av dekning under dårlige forhold.

     

  3. Skjønner ikke hvorfor alle produsenter skal lansere en mini-utgave fra deres nye toppmodel ved å gjøre spesifikasjonene dårligere. Skjermoppløsningen kan jeg skjønne, er vel ikke så lett å få full-HD på 4,3" men resten bør stå i stil med toppmodellen.

     

    Er ikke bare skjermen som er grunnen til at toppmodellene er større, de har rett og slett mer innmat.

    men sett i perspektiv er jo S4 mindre en HTC One selv om den har større skjerm så utviklingen går ihvertfall i riktig retning.

  4. Vell, nå er realiteten at den kjemiske sammensetning i glasset iPhone har faktisk tåler mindre en det andre telefoner bruker i dag. Apple har i likhet med de fleste andre produsenter Corning som leverandør av glass, Apple har brukt dem siden iPhone 3GS. Dette glasset heter Corning Tough (Gorilla 1) og var da det kom overlegent alt annet glass til sitt formål. Dette glasset har Apple brukt fra 3GS til iPhone 5, samtidig har Corning videreutviklet glasset å er nå i generasjon 3 (Gorilla Glass 3). Htc One bruker 2. generasjon fra Corning (Gorilla Glass 2), hvilket er 20% mer ripesikkert og 30% sterkere. Galaxy S4 bruker aller siste generasjon glass fra Corning (Gorilla Glass 3), hvilket er 40% mer ripesikkert og 50% sterkere. Dette betyr at dagens iPhone (som fremdeles bruker 1. generasjon fra Corning) har et glass som tåler mindre en konkurrentene.

     

    Et annet viktig moment her er selvsagt svakheten i iPhones design som gjør glasset svært utsatt. Sammenligner man feks. med Galaxy S4 som har en hel glass front ser man at Samsung har valgt å dra siderammen fremover slik at den tar støt ved fall på fronten eller sidene.

  5.  

     

    Det blir nok som du sa, så er det egne preferanser. Flere og flere vil f.eks ha vannsikker tlf. Selv vil jeg det, samt en mindre tlf. Den perfekte tlf kommer aldri tror jeg, for det er alltid noe å hente

     

    Som sagt var min uttalelse basert på de normale ønsker og normer blant dagens kjøpere.

    Hadde du spurt meg for to år siden hadde jeg selv ikke ønsket mer en 4,3" skjerm da dette ville gjort telefonen mindre. S4 har klart bragden å lage en telefon med 5" skjerm som er fysisk mindre en telefoner med mindre skjerm.

    Vanntett er nok et ønske som vil vokse mer og mer, noe jeg godt kan forstå siden vi bor her vi bor. Men pr i dag blir dette valg bort til fordel for andre finesser av hvermannsen.

    Samtidig må det nevnes at Xperia Z og S4 Active er vanntette, Apple kommer derimot aldri til å lansere en vanntett telefon hvilket igjen beviser at å kun satse på en ideologi før eller siden kaster deg av lasset.

  6. Som den "oldisen" jeg er har jeg vært med å oppleve mobiltelefonens revolusjon, jeg har jobbet med mobiltelefoner i mange mange år nå, å jeg har eid utallige telefoner og testet så si alle modeller som noen gang har kommet ut av et produksjonslokale.

    Apple skal ha æren for å gjøre touch telefonen tilgjengelig for hvermannsen, intet annet! Vi må huske at 1. generasjon iPhone ble lansert uten 3G på et tidspunkt 3G var en innarbeidet standard på dyrere telefoner. Hva tenkte Apple på da de tok det valget? Ja, det lurer nok de fleste på.

    Apple gjorde den gang de de gjør best, nemlig å fjerne åpenheten og ta ting tilbake til steinalderen. Heng med nå for jeg mener det positivt! Før iPhone var vi vant til en menyknapp man måtte trykke på for å komme inn til applikasjonene, Apple fjernet denne og gjorde alt tilgjengelig fra skrivebordet. Jovist er det enkelt, men det er hverken oversiktlig eller praktisk. I 2007 var dette revolusjonerende og på de små skjermene man var vant til på den tiden var det utrolig praktisk. Men tiden gikk å skjermene ble større og bedre, da kom Android. Android var ikke bygd på Apples idé om et åpen og begrenset skrivebordoppsett, Android bygger på fundamentet i Flash OS som LG hadde på sin Prada: en desktop for widgets, en oversiktlig meny og system i mapper.

    Våre bruksmønster har gjort krav på større skjermen og Android er skreddersydd for større skjermer, derfor vil Android i dagens marked og kommende år alltid ha et fortrinn eller fem til iOs.

     

    Så til avslutningen din hvor du konkluderer med at den perfekte telefonen aldri vil komme. De som har fått med seg tidligere uttalelser fra meg her inne vil nok bli lettere sjokkert når jeg nå kan avkrefte påstanden din. Jeg mener nemlig at den perfekte telefonen har kommet. Selvsagt vil den perfekte telefonen varriere fra person til person da man har forskjellige preferanser (skjerm, byggematerialer etc etc).

    Samtidig viser trenden at hvermannsen ønsker rundt 5" skjerm, en slank telefon, bra kamera, mye teknologi slik at telefonen holder mer en et år, bra batteritid, at ting ikke går i sirup og god lagringsplass.

    Basert på dette og egene erfaringer ønsker vi en telefon med stort utskiftbart batteri (uendelig batteritid om ønskelig) og mulighet for SD kort (uendelig lagringsplass om ønskelig). Å det er en telefon som oppfyller disse kriteriene og alle andre, pluss aspekter du ikke viste du ønsket før du prøver dem, den telefonen er Samsung Galaxy S4.

    Altså den mest komplette telefonen som noen gang har blitt produsert. Første gang jeg prøvde en fikk jeg for første gang følelsen "oi, de har virkelig tenkt på alt".

     

    Å ser vi på akkurat det er det nøyaktig det som skiller iPhone og S4. Mens Samsung ha pakket alt du kan tenke deg og mer til på S4, leveres iPhone uten noe så essensielt som NFC og et OS som ser og føles likens ut som det gjorde i 2007.

     

    Min konklusjon blir derfor at den perfekte telefonen finnes og at Apple har falt av lasset.

    • Liker 5
  7. Men hvorfor er det så vanskelig å lage et kamera som ikke hakker når man filmer? Har sett etter et alternativ til iPhone 4S i lange tider, men 4S er så knallbra på videoopptak at ingen kommer i nærheten.Hva er det som gjør at bare Apple får til akkurat det?

     

    Hallo hallo.... Nå må du rulle inn! Xperia S knuser iPhone 4S på filming. Ingen problemer å filme i full HD uten hakking, i dagens marked når ikke 4Ss video kapabilitet konkurrentene til kærne!

    • Liker 5
  8. At den mangler NFC er jo helt bak mål.

    Jeg bruker NFC daglig (betaling og autorisasjon), det vil si at nye iPhone er uaktuell da den for meg (og mange andre) blir ubrukelig.

    Men dette er jo kjent iPhone stil, altså å dilte etter konkurrentene, men selge godt kommer den til å gjøre - bare ikke til de som ønsker det beste av det beste og teknologifantastene.

    • Liker 3
  9. ICS var ikke så bra på xperia arc, mest bugs.

     

    Til informasjon: Xperia S og Xperia Arc får ikke samme versjon av ICS! Arc fikk tidlig en ICS utgave som fra Googles side hadde mengder med bugs (samme versjon som One X, Galaxy S2, Galaxy S3 etc. etc.). Sony har hele tiden sagt at Xperia S får ICS når Google har rettet opp bugsene som ligger i grunnstrukturen, dette skjedde på slutten av Mai og deretter ble ICS for Xperia S og nye Sony telefoner (ikke Sony Ericsson) satt sammen.

    ICS for Xperia S vil derfor være den mest stabile ICSen på markedet og ha flere nye funksjoner. Det morsomste er at hvis One X og Galaxy S skal ha denne versjonen av ICS (noe Samsung sier Galaxy S skal ha, HTC kan vistnok ikke bestemme seg) må hele OSet tiltenkt telefonene bygges opp på nytt fra grunnen av.

    Jeg har sagt det utallige ganger: Sony gjorde rett i å vente med ICS til Xperia S.

  10. @mobifil

     

    Hvordan tester du sikkerheten? Hvilken sikkerhet? osv. Har One X, så vil vite mer siden du slakter telefonen på det området.

     

    Vi (firmaet jeg jobber i) tester hvor enkelt det er å overstyre bruker, hente ut informasjon, slette innhold etc. på telefonene eksternt. Vi blir leid inn av firmaer, operatører, interesseorganisasjoner eller produsentene selv. I One Xs tilfelle var sikkerheten så lav ved tilkobling til exchange server at vi kunne gå inn i telefonen å hente ut alt av informasjon, via apps kom vi også inn å kunne hente ut hva vi ønsket, dette betyr stryk og forferdelig dårlig sikkerhet! HTC har heldigvis tatt tak i problematikken og fikser det meste ved oppdateringer så du har ingenting å frykte. Sikkerheten på One X var så dårlig at den er uønsket i et bedriftsnett.

     

    Han har vell ikke slaktet noen som helst av telefonene. jeg syns mobilfil gir en flott og begrunnet kritikk/skryt av telefon:-)

     

    Takk :) er lett å bli hatet når man sier sine ærlige og oppriktige meninger.

    @mobifil

    Fortell mer om sikkerheten som du nevnte.

     

    Les over.

     

    - Lydkvaliteten er absolutt ikke optimal.

    I såfall tar du feil, lytt til samme sang på samme headset på S III, One X og Xperia S å jeg lover deg at du vil høre forskjell i lydkvalitet!

     

    Kan du evt utdype dette?

    GSMArena gir SIII gode skussmål når det gjelder lyd:

    http://www.gsmarena....eview-759p7.php

     

    Lydbildet er dårligere en på One X og Xperia S, enkelt og greit. Skal du teste dette korrekt er du avhengig av gode hodetelefoner! Prøv selv.

    • Liker 1
  11. Hvem er spurt i disse meningsmålingene? XDA? Om jeg spør min kone om hun hater Touchwiz, så spør hun "hva er touchwiz". Det svaret hadde du fått om du hadde spurt ett statistisk representativt utvalg av S2-eiere også.

     

    Var en undersøkelse utført av Amplicate, så det er ikke tech geeks som har svart der.

    Er jo egentlig så enkelt som å la en helt tilfeldig person på gata prøve feks. One X og S III, etterpå spør du hva personen mener ser best ut og liker best. I det gitte tilfellet vil nok tom. mer en 78% foretrekke HTC Sense, det ser bedre ut og gir et godt førsteinntrykk.

    Men selvsagt, det finnes mennesker som også foretrekker TouchWiz, for dem er det selvsagt positivt at telefonen kommer med det, men for min del (og helt klart mesteparten der ute) er det negativt.

     

    Det jeg stusser på er at ingen biter seg merke i hva jeg skrev om sikkehetstestene vi har kjørt på S III!! Det er virkelig noe å rope hurra for.

     

    Det er ikke så vanskelig å enten bytte launcher eller "skinne" hele UI'et hvis man misliker Touchwiz så sterkt. Har ikke likt TW på GS2 og brukt alternativer fra dag en men skal gi det en sjanse på GS3 siden det faktisk ser mer gjennomført ut denne gangen.

     

    Forresten, vet du hvor lang tid det tar å lade GS3, mobifil?

     

    Nei det vet jeg ikke, lader den om natta av gammel vane, selv om den strengt tatt ikke behøver lading hver natt ;)

    • Liker 1
  12. Hva er bra med TouchWiz?

    Den er veldig enkel å bruke og tar ikke opp en masse unødvendig plass og bruker ikke mye ressurser som HTC Sense 4 f.eks gjør (joda, vet at Sense 4 har blitt bedre enn tidligere Sense versjoner, men er ikke langt så nært TouchWiz på disse tingene enda).

    Også er TouchWiz veldig smooth. Og disse tingene er for det meste hva brukerne vil ha.

    Kan du forklare på hva som er dårlig med TouchWiz for den vanlige mannen i gata?

    Det største problemet med TouchWiz er utseendet. De bruker ikoner som for meg fremstår rettet mot barn og fonten i UIen ser mindre bra ut.. TouchWiz er også en så stor del av S III at man ikke får følelsen av ICS (litt satt på spissen), men UI er så lik den på S II at man da må sette TouchWiz som et minus, akkurat dette punktet er noe jeg helt oppriktig tror kommer til å skuffe mange kjøpere. Som om ikke det var nok har meningsmålinger vist at 78% av de svarte hatet TouchWiz, det er et klart flertall.

     

    Ser du skriver at kamera ikke er så kjapp som one x. Det kan kanskje ha med software å gjøre. Ser i andre testet at det skrytes av av kamera er lynkjapt, og tar bilder med en gang det trykkes.

    Helt klart, det kan skyldes software, men One X er også kjapp til å ta bildet. Uansett er begge noen sinker mot Xperia S igjen.

  13. Å ja, en ting til! Har testet sikkerheten skikkelig i dag å den er GODKJENT!

    Gode nyheter for enkelte, den er langt sikrere en One X som falt helt gjennom da vi testet den.

     

    Har ikke fått testet mottaker (signal og dekning) helt ferdig i dag, men virker foreløpig som den gjør en bra figur på dette punktet også! I første del kan det virke som den slår One X her også.

  14. helt riktig jorang.

    hadde han skrevet at bildene blir litt uklare i mørke omgivelser i forhold til one x, så kan det jo hende det stemmer. men bare å skrive at kamera er dårligere kan jo være så mye, og hvordan personen selv bruker det. den som leser er ikke sikkert bruker den på samme måte.

    og mobifil, jeg håper ikke du er anmelder av telefon, å skrive touchwiz som et minus er helt bak mål, det er din mening, og trenger ikke være i realiteten.

     

    Jeg er ikke anmelder av telefoner, som jeg har presisert tidligere. Jeg tester helt andre aspekter ved telefonene.

    Ja at TouchWiz er et minus er min mening, men da vil jeg stille dette spørsmålet tilbake til deg: Hva er bra med TouchWiz? Når man skal se på aspekter er det naturlig å sette det opp mot hva konkurrentene tilbyr, i så måte er kanskje TouchWiz den dårligste og minst pene UIen på markedet.

     

    Etter å ha brukt kameraet en god del i dag vil jeg rette opp min negative holdning til det, det holder mål og leverer bedre bilder en One X. Kameraet i One X virker dog for min del en del kjappere, men til gjengjeld klarer jo ikke One X å filme skikkelig i 720p eller 1080p, det gjør S III. Så kameraet vil jeg nå ha som et pluss, vell og merke får man bedre kamera på telefoner i dag men det er absolutt godkjent :)

     

    jorag: Er det mitt hjerte du tenker på? At mine meninger er farget av dette?

    I såfall tar du feil, lytt til samme sang på samme headset på S III, One X og Xperia S å jeg lover deg at du vil høre forskjell i lydkvalitet!

    • Liker 1
  15. En kjapp pluss og minus liste.

    + Meget kjapp.

    + Likte ikke designet først, men har vokst litt på meg og fremstår nå som helt OK utseende.

    + Bra batteri.

    - Displayet, klarer ikke bli helt enig med meg selv her da displayet ER BRA, men står litt tilbake for One X og Xperia S. Å man må vell kan forvente like bra??

    - Kameraet når ikke helt opp til One X og spesielt ikke Xperia S, man burde vell også her kunne forvente bedre?

    - Lydkvaliteten er absolutt ikke optimal.

    - TouchWiz

     

    Mulig noen ser på dette som for høye forventninger, men den har tross alt One X som hovedkonkurrent.

    Skal man kjempe må man levere.

    S III er absolutt en bra telefon som er morsom og kjapp i bruk, men den leverer ikke optimalt der konkurrentene gjør det. Men har jo bare hatt den noen dager så må kjøre den litt mer før min endelige dom faller. I morgen skal den dessuten utsettes for sikkerhetstest og mottaker analyse, her tipper jeg den gruser One X.

×
×
  • Opprett ny...