Gå til innhold

littleme1985

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av littleme1985

  1. Spørsmål fra en som aldri har hatt iPhone tidligere: er det noe jeg kan gjøre for ånhindre at den sender og mottar mobilnettverksdata? Det er tydeligvis noe som bruker data, enda e-post er satt på manuelt. Finnes det noe sted jeg kan stenge for datatrafikk, eller må jeg gå gjennom alt og se hvor det kan være fra? Noen som har noen tips om hvilke programmer/apps det kan være? Har noen spill og Fb og Fringe, men trafikken skjer også i ventemodus.

  2. Var dette et abonnement skjema man manuelt fyller ut, eller kontrakten som blir skrevet ut etter at bestillingen er sendt fra onlineforhandler?

     

    Det var i forbindelse med onlinebestillingen hos Telekiosken, valgte abb, betalte via egen side (glemt ka den ordningen heter), og fikk opp en bestillings/betalingsbekreftelse der man fikk link til denne kontrakten, som virket som en standardkontrakt for kjøp av telefon med FriHet. Litt sånn "og forresten".

  3. Rusher:

    Du har nok mest sannsynlig rett, men det går an å gjøre andre oppmerksom på det på en mer høflig og mindre nedlatende måte. Jeg (og sikkert andre som har handlet hos Telekiosken) har foreløpig kun fått denne kontrakten, så enten den er gammel eller ei, er det den jeg teknisk sett må forholde meg til, selv om jeg forventer å få de prisene som står på Telenor sine sider. Dessuten var vel litt av denne diskusjonen også omkring det å først informere om avtalevilkårene etter at man har betalt, noe som er høyst uvanlig for å si det mildt.

  4.  

    And the winner is... den hvite.

     

    Har valgt hvit av to grunner: Eg har hvit MacBook (så då matcher de ;) ) og, som eg har merket fra Mac'en, hvite overflater ser mindre skitne ut enn svarte når det er snakk om glatte overflater som dette. Men mange velger jo en eller annen form for beskyttelse som sitter på telefonen hele tiden, så da kan man få en rosa en om man vil det...

  5. Noe feil her på de siste sidene.

     

    Telenor FriHet:

    Utenfor bindingstid er det en minimumsfakturerering på 49 kr per mnd. Er man i bindingstid foreligger det ingen minimumsfakturering, men en månedspris på 199 kr. Ref punkt 1. Det er lignende vilkår hos NetCom FlexiTalk og Tele2 Champion.

     

     

    Skulle til å rette angående gratis opplåsning av iPhone, men her har de tydeligvis endret praksis siden mobilen var ny. Det er jo bra :)

     

    Joda :) Jeg hører hva enkelte av dere sier, men Telenor sier noe annet i kontrakten. Har dere egentlig lest kontrakten som kommer opp etter at bestillingen er fullført?

     

    Månedspris og minimumsfakturering er jo 2 forskjellige ting, månedsprisen på Frihet er jo bare en nedbetaling av telefonen da det i utgangspunktet ikke er noe månedspris på dette abonnementet.

    Se linken jeg viser til så ser du at Telenor faktisk er helt enig med meg på informasjonssiden i abonnementet. Teksten du viste til, er det Telenor eller Telekiosken som lister de vilkårene? Som du sier er det uansett ikke bindende da det ikke er medberegnet i opplyst totalkostnad for 1 år.

     

    Årsaken til feilen, for de opplyste vilkårene du får etter bestilling er utvilsomt feil, er sannsynligvis at de ikke er godt oppdatert. Før var det slik at minimumsfaktureringen var på 99 kr og også gjaldt under bindingstiden. Da det ble klart at butikker måtte ta med minimumsfakturering i opplyste totalkostnader fjernet alle tre store operatører minimumsfaktureringen i bindingsperioden. Siden du får opp med vilkår har altså de gamle vilkårene, og ikke de nye.

     

    Jeg fikk også en kontrakt opp ETTER at eg hadde betalt, som sa minst 298 pr mnd, altså 199 i nedbetaling og 99 i minstefakturering. Mener Telenor står svakt når det står noe annet på nettsidene deres, i tillegg til at dette blir informert om etter betaling. Vurderer å ringe kundeservice imorgen dersom ingen har gjort det, for å høre om dette stemmer. Skal kunne leve med den hundrelappen, men den er litt sur, og hjelper ikke på totalinntrykket av Telenor i forbindelse med iPhone.

  6. Nettbutikken fungerer saakte, men etter å ha gitt den litt tid har eg kommet innpå, jobber med å få gjennomført kjøpet :) Snodig med kun 700 kr forskjell mellom 16 og 32 forresten...

     

    Nevermind..no streiket den helt...Slenger meg på hylekoret og mener at Telenor ikke har gjort som de lovet når folk kunne melde forhåndsinteresse.

  7. Hei, vil ha ny mobil fordi jeg savner en del funksjoner på min nåværende, Nokia E65. Vil ha bedre internett og mail, samt bruke en del håndbøker på jobben som krever iSilo pdb-leser. Alt dette er relativt likt mellom Hero og 3GS, derfor er jeg veldig i tvil om hvilken jeg skal velge. Det skal sies at jeg har en Macbook, og den vil jo kommunisere med 3GS, men ikke i det hele tatt med Hero så vidt jeg har skjønt. I tillegg har finnes det en app som kan styre iTunes på dataen fra mobilen. Andre viktige områder er kart, særlig mulighet til å laste ned kart og slippe dataoverføring underveis. Positivt for 3GS er at den vil fungere fra starten, men den er jo låst til Apple og er muligens dyrest. Fordeler ved Hero er at den har åpent OS, men derimot har jeg ikke lyst å bruke tid eller krefter på å finne ut av småbugs i Android, og jeg har heller ikke det store behovet for full kontroll via root. Ellers virker det som om de blir relativt like i forhold til hastighet og brukeropplevelse i form av zoom osv. Bruker nesten bare tekstmeldinger og mail. Innspill, noen?

  8. Her er mine tre beste bilder så langt:

     

    Dette bildet tok jeg bare for å teste makro-funksjonen med en gang jeg fikk kameraet, på et tilfeldig valgt knippe skruer i vinduskarmen. Resultatet ble overraskende stilig, detaljnivået er utrolig bra! Bildet kan sees i fullversjon i albumet mitt.

    post-123105-1202314976_thumb.jpg

     

    Bildet er tatt i Trondheim

    post-123105-1202314965_thumb.jpg

     

    Klassisk solnedgangsbilde

    post-123105-1202314951_thumb.jpg

  9. Var ute igår/dag og tok litt bilder. Kritikk: Fyr løs! :thumbup: Noe jeg kunne ha gjort bedre, eller redigert bedre? Har bare redigert det første.

     

    Hei, det siste var veldig fint, men det første var det ett eller annet med, uten at jeg helt klarer å sette fingen på det. Kanskje hele greinen skulle vært i fokus? Eller hvitbalansen justert litt slik at snøen blir mindre blå? Bakgrunnen er veldig lys i forhold til forgrunnen, det kan jo også ha noe å si. Men som sagt, jeg klarer ikke helt å sette fingeren på det, det får mer erfarne folk gjøre. De kan kanskje også fortelle deg hva du må gjøre i PS for å fikse det.

     

    Jeg var også ute og tok bilder av snøen den ene dagen den var her, og hadde problemer med å få fin farge på snøen samtidig som kontrastene ble bevart. Prøvde med en snøfunksjon på kameraet som jeg antar justerer hvitbalansen på en annen måte enn vanlig automatisk justering, men da forsvant ofte en del av kontrastene i bildet.

    Disse to bildene er et eksempel på dette:

    post-123105-1202313469_thumb.jpg

    post-123105-1202313478_thumb.jpg

     

    Så jeg blir også glad for tips om snø-bilder, selv om det kan bli en stund til neste gang :)

  10. da er de hvertfall ikke der problemet ligger.

    Hvordan OS kjører du på`?

     

    xp pro 64-bit

     

    Kan hende du har prøvd dette allerede, men eg måtte justere minnekapasiteten i Options. Eg tror ikke det e snakk om allokerer "vanlig" minne, altså RAM, men plassen på harddisken som autostich får lov å bruke. Ulogisk, men eg fikk allokere mer minne enn eg har RAM, så det e den beste forklaringen eg har... Let me know ka du kommer frem til!

     

    Red: Legger inn et par panoramabilder eg har limt i autostitch.Litt lange og smale, da de er tatt med panoramafunksjonen på mitt Canon A710 IS, som eg i hvertfall ikke har fått til å ta stående bilder med. Noen tips? Større versjoner av bildene kan sees i albumet mitt som er linket til i signaturen.

    post-123105-1202249420_thumb.jpg

    post-123105-1202249405_thumb.jpg

  11. Gjorde det så fort jeg fikk meldingen i dag tidlig, har ikke hørt noe siden, noe som kanskje betyr at min elskede telefon er på vei hjem snart :D:love:

     

    Dessverre frykter jeg at det skjer ennå engang, ettersom telefonen er såpass ny. Det jeg lurte på da, var hva som skjer dersom man hever kjøp før bindingstiden på abonnementet har gått ut?

     

    La oss si at jeg kjøper en telefon for 2000 kroner, som er sponset med 1200 kroner fra operatør. Hvis jeg hever kjøpet når jeg har 8 måneder igjen av bindingstiden ville jeg måtte betale 800 kroner for å kvitte meg med bindingen. Fra butikken ville jeg ved heving av kjøpet fått 2000 kroner, men vil jeg kunne kjøpe en ny telefon med 12 mnds binding, og legge disse til de 8 mnd som var igjen? Vil jeg kunne kreve å få 2400, bindingen opphevet og mulighet til å binde meg på nytt? Dere skjønner kanskje tegningen nå, men poenget er altså: Hvis jeg får 2000 kroner og ikke kan kjøpe en sponset telefon, har jeg jo i realiteten ikke mulighet til å inngå et lignende kjøp som det opprinnelige. Vrien nøtt det der... :hmm:

     

    PS: En del av tankegangen min baserer seg på at operatør og jeg spleiser på telefonen, og at jeg betaler tilbake 100 kroner per måned gjennom å være kunde hos operatøren. Vet ikke helt om det går an å tenke slik. Dette er en midlertidig avsporing av tråden mens jeg venter på utvikling i saken.

  12. Forhandleren vil i dette tilfelle være en mellommann mellom deg og verkstedet. Forhandleren kan gjøre veldig, veldig lite om verkstedet sier at telefonen er fuktskadet, støtskadet eller i dette tilfellet vært utsatt for uatorisert åpning. Men som sagt i ett tidligere svar så kan du kreve beviser. Spør du forhandler om de kan fremskaffe bevis, så videreformidler de beskjed videre til verkstedet som da laster opp bilder av den påståtte skaden.

     

    Men ikke la det gå ut over forhandler, de har lite de kan gjøre. Men det du kan gjøre er å ta direkte kontakt med Nokia Customer Care på 22430070. De har siste ord uansett i saken, så om de sier noe til verkstedet så må verkstedet føye dem. Uansett så kan ikke forhandleren gjøre stort, så vær snill med han. ;)

     

    Peace  :thumbup:

    9526477[/snapback]

     

    He he..har ingen planer om å være frekk,skjelle ut etc., har jobbet i servicebransjen mye nok til ikke å gjøre slikt. Tanken var heller den at hvis de behandler meg dårlig, så går jeg heller til en annen forhandler i fremtiden. Avventer saken til jeg hører fra forhandler igjen, dersom de forsatt mener det er brudd på garantien, tar jeg kontakt med Nokia.

     

    En del av problemet (håper jeg) er at telefonen er på et annet verksted denne gang enn forrige, og at forhandler har glemt å opplyse om det. Dermed har kanskje den tidligere reparasjonen blitt tolket som en uautorisert åpning av en dårlig informert verkstedsansatt. Det er i hvert fall det som virker mest logisk for meg.

  13. Hei, fikk nettopp en SMS fra en forhandler om at verkstedet mente at telefonen min var blitt uautorisert åpnet og at garantien derfor falt bort. Derfor måtte jeg altså evt. betale for å få telefonen reparert.

     

    Telefonen har vært inne til reparasjon før for samme feil, det er en Nokia E65 der skjermen slutter å virke.

     

    Jeg ringte til forhandleren og påpekte dette, og understreket at jeg ikke har rørt telefonen. Hun skulle videreformidle dette til verkstedet.

     

    Spørsmålet mitt er altså: Hvilke rettigheter har jeg i denne saken dersom de fortsetter å påstå at noen andre enn verkstedet har åpnet telefonen? Kan de bare anta at det er jeg som har gjort det, eller må de bevise det? Kan jeg gjøre noe for å motbevise at jeg har åpnet telefonen?

  14. Hei, har siklet over min venninnes Hama kameraveske, type hardcase i lengre tid. Den er kjøpt på Elkjøp, men de selger ikke store nok til mitt nyinnkjøpte kamera, Canon A710. Er det noen som vet om en (nett)butikk som selger disse veskene? Tror jeg må ha en av størrelsene DF15 eller D25.

     

    Jeg er også åpen for andre vesker som tåler en støyt. Vesken skal kun ha plass til kameraet og fungere som ekstra beskyttelse oppi store sekker/vesker, og når jeg har det lett tilgjengelig i lommen. Pluss om det kan festes på/følger med reim til å ha rundt halsen.

     

    Takk for hjelpen!

  15. De er i alle fall gode, så de burde kunne tilfredstille deg. Hvis du derimot ønsker deg noe som vil gi deg mer av mulighetene til slr, når du får bedre råd, så er P5000 verdt pengene. Du kan nemlig ønske deg bedre blitz til jul, eller en vidvinkel eller teleforsatslinse, alt etter hva du savner mest.

    Begge alternativene har fulle manuelle muligheter, og jeg regner med at du ønsker deg det, siden du liker å bruke analog slr.

    Det finnes også noen superzoom-kameraer innenfor ditt budsjett. Du kan jo kikke litt på dette kameraet, som koster mindre enn 2300, og gir mange av de samme mulighetene som slr, og er nesten like godt å bruke. Det koster i tillegg bare 2300, men det er ikke blant de mest populære netshop'ene (Mamos og Best Buy). Fujifilm S 5600

    https://prisguiden.no/product.php?productId=35635

    9019279[/snapback]

     

    Hei, skal se nærmere på det kameraet ja.

    Jeg glemte jo helt å si at jeg nok kommer til å fortsette å låne speilreflekskameraet, som har teleobjektiv og ekstra blits med, slik at de bildene der man kan ta seg tid til å skifte objektiv, feste på blits osv, vil jeg kunne ta med det. Dette kameraet skal mer være et jeg kan leke turist med, og som jeg kan ta med på tur på fjellet og ta en del spontane bilder med der. Til det er altså Minoltaen litt stor og tung, og det er kjedelig å betale for/vente på bilder som ikke ble så bra. Men er blitt veldig glad i det kameraet :love:

×
×
  • Opprett ny...