Gå til innhold

Kork70

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kork70

  1. Xserver er den tjenesten som kjører det grafiske grensesnittet i linux.

    Løsning på problem med at xserver ikke startet opp:

    Når du mottar en kommandoprompt etter at systemet har forsøkt å starte opp det grafiske grensesnittet, så skriv: dpkg-reconfigure xserver-xorg og velg deretter "vesa" som kort og stort sett bare følg intruksjonene.

     

    Du får ikke IP adresse eller nettverkskortet fungerer ikke skikkelig?

    For å motta IP-adresse fra DHCP skriver du inn denne kommandoen:

    dhclient eth0

     

    Hvis dette ikke fungerer kan du skrive denne kommandoen først:

    ifconfig eth0 up

     

    Disse kommandoene skrives i linux terminalen, dvs. kommandoprompten som du blir gitt etter at det grafiske vinduet ikke klarer å starte, da kommer vanligvis en slik prompt opp. Du kan også trykke "ALT+F1 til ALT+F6" for å åpne slike terminaler og da logge inn med brukernavn og passord for deretter å skrive kommandoene jeg har nevnt ovenfor.

    8009207[/snapback]

    Takk for raskt svar, skal prøve dette :D

  2. Er helt ny på dette med linux. Så derfor lastet jeg ned den siste Ubuntu versjonen 6.10. Det sies at d skal være sååå enkelt. Men neida! Hva er alt dette med "xserver"??!!?? Får denne meld. "klarer ikke å starte x server......." Ubuntu klarer heller ikke å finne noe nettverk under innstallasjon, der er d DHCP problemer tydeligvis! Får beskjed om at konfigurasjonen er feil, eller nettverkskort ikke er helt iorden.

    For JA, jeg får innstallert Ubuntu når jeg har kommet forbi disse feilmeldingene, men jeg kommer aldri inn etter installasjon, stopper opp i splash vinduet, låser seg når d ser ut til at bar'en har bootet ferdig.

    Skjønner ikke bæret rett å slett! Men er som sagt ny på linux. Men at d er et os for den normale mann i gata, ALDRI!

     

    Er det noen som har en enkel å grei forklaring på hvordan jeg skal gå frem for å klare å løse disse problemene med Ubuntu. Har søkt i masse forum uten å finne noe som funker. Prøvd som bare d!!

     

     

    På forhånd takk.

     

     

    CR

×
×
  • Opprett ny...