Gå til innhold

macciato

Medlemmer
  • Innlegg

    432
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av macciato

  1. Hei. Jeg forsov meg til jobb i dag og kom én time for sent. Vakten skulle vare til klokken 2, men da den nærmet seg slutten kommer sykepleier og mener jeg burde jobbe en time lenger fordi jeg kom en time for sent, dette også uten betaling for den ekstra timen! Er dette lov? Skal man straffes (uten betaling) for å forsove seg? (Noe som skjer meg ca. én gang i året)

     

    Kan forøvrig nevne at jeg fikk gjort det jeg skulle gjøre i løpet av vakten, pluss hjulpet de andre ansatte selv om jeg var for sen, så jobben ble utført som vanlig :blush:

  2. Her er problemet: Jeg jobber i hjemmehjelpen ved siden av sykepleiestudiet. Firmaet har nylig startet opp med hjemmesykepleie, og oppfordret derfor mange av de ansatte med hjelpepleierutdanning og spl. utdanning til å internt søke seg over til hjemmesykepleien. Arbeid i denne delen av firmaet medfører langt større ansvar for pasientene og krav til kompetanse (Medisinadministrering, sårbehandling og diverse prosedyrer). Jeg valgte å ikke søke meg over, da jeg snart vil skifte jobb. Sjefen har uansett overført meg til hj.spl, uten at jeg har bedt om det. Jeg får ikke lønnsøkning, tross det at jobben er langt mer avansert, og jeg har ikke fått noen form for opplæring eller instruksjon før jeg ble hevet ut i det.

     

    Jeg har inntrykk av at de misbruker meg fordi jeg har mindre i timen. Har jeg krav på høyere lønn?

    Fikk forresten også beskjed om at hvis jeg kom med bevis på at jeg har krav på høyere lønn (etter halvveis utført utdannelse) så måtte de kanskje si meg opp pga. økonomiske vansker.

  3. For meg virker dette som (når det går over lang tid) kronisk utmattelsessyndrom. Går under navnet ME. Selvfølgelig er dette et drøyt forslag fordi det er en alvorlig tilstand for den det rammer (arbeidsliv, familieliv osv) men det er verdt å få sjekket ut om du ikke klarer å finne svar på hvorfor du er så trøtt og utmattet.

     

    Jobber med pasienter med denne tilstanden, som riktignok er "sykere" enn du beskriver, men som har samme sykdomsbilde.

     

    Å få det sjekket er hvertfall en utvei om du ikke finner noen annen.

     

    Lykke til :)

  4. Hei,hei. Har nettopp kjøpt meg en ny samsung mini-pc som kommer med Windows 7 starter.

    Denne versjonen gjør at man ikke kan endre bakgrunnsbildet på pc'n, så jeg må konstant ha den kjedelige blå skjermen med windowsflagget på :ohmy: Vet dette ikke er et reelt problem, men jeg vil ha mitt eget bilde på laptopen (er jente :whistle: ).

    Noen som vet om det går an å komme seg rundt dette på noen måte?

  5. Jeg lurer på om noen har en idé om hva dette kan bety. Min veileder ved sykepleierutdanningen i Oslo sendte meg mail om at det var ankommet et brev til meg fra Akershus Universitetssykehus. Men brevet var altså sendt til høgskolen. Noen som har peiling på hvorfor det ble sendt til skolen?

    Jeg har egentlig ikke vært i kontakt med Ahus.

     

    Her er mulighetene:

    1. Jeg har registrert CV ved Ullevål Universitessykehus.

    2. Jeg har nylig blitt blodgiver og blodet ble testet for ca. 3 uker siden.

    3. Jeg ble sjekket for revmatisme for over 1 mnd siden.

     

    Men hvorfor ikke sende brevet til meg?

  6. Jeg har en treng til å rive av ting hvis det gjelder :p

     

    Finner jeg litt løs lim oppå noe lett å rive av så må jeg nesten rett bort og rive det av. Samme hvis det henger litt lim igjen i limkorken, må rive det av med engang :p

     

    Det vil vel kanskje ikke klassifiseres som et problem på lik linje med TS :!:

  7. Her har du en lenke hvor du kan lese om syndromet:

    LINK

     

    Oppsøk lege. Det kan bli veldig ille etterhvert. Jeg tenker spesielt på hvordan du blir seende ut. Du trenger profesjonell hjelp til å slutte med dette. Håper det går greit.

  8. Min pappa satt inne i 1 år for ca. 3 år siden grunnet flere dommer. bla. Narkotika og bilkjøring. Det var veldig tungt, men samtidig føler jeg at det var noe han fortjente, og kanskje kunne lære av. Har i senere tid også funnet ut av ved flere anledninger i barndommer hvor jeg trodde pappa var på "ferie", satt han i fengsel :dontgetit:

     

    Det er tungt å se en man har sett opp til svikte på den måten, men jeg var jo 17 da han satt i fengsel sist, så det var vel lettere å forstå for en nesten voksen jente, enn om jeg hadde vært yngre.

     

    Vell, jeg var veldig heldig med det, pappa sa det alltid rett ut saa jeg viste hva det var.

    Husker han sier at naar jeg fikk vite det, s[ spurte jeg om han hadde fotlenke og spiste vann og brood bare

     

    Selv om det er tøft for alle å ha et familiemedlem i fengsel, er det hvertfall veldig bra at han var åpen med deg om det!

    hehe, hadde kanskje passet bedre av og til om fangene i norge fikk gå med litt lenker og spise brød :whistle:

    • Liker 1
  9. Min pappa satt inne i 1 år for ca. 3 år siden grunnet flere dommer. bla. Narkotika og bilkjøring. Det var veldig tungt, men samtidig føler jeg at det var noe han fortjente, og kanskje kunne lære av. Har i senere tid også funnet ut av ved flere anledninger i barndommer hvor jeg trodde pappa var på "ferie", satt han i fengsel :dontgetit:

     

    Det er tungt å se en man har sett opp til svikte på den måten, men jeg var jo 17 da han satt i fengsel sist, så det var vel lettere å forstå for en nesten voksen jente, enn om jeg hadde vært yngre.

  10. Pillene har nok rota litt med syklusen din. Har opplevd det selv etter å ha glemt de. Da har jeg mensmurringer et par dager, noen ganger forsvinner de, andre ganger ender det i blødning. Du er nok ikke gravid, but then again, jeg vil ikke ha skylden for å ha sagt at du ikke var det når du sitter med magen under haka :whistle:

  11. Det som menes er at graviditetstesten ikke kan brukes før etter 7-15 dager etter befruktning. Om du har gått 35 dager over forventet mens er det helt OK å ta test. Det betyr kun når du TIDLIGST kan ta testen og få riktig resultat. Du kan ta en g-test gjennom hele graviditeten etter passerte 15 dager etter befruktning. Ta en til test hvis du er usikker.

  12. Å vaske seg 1-2 ganger daglig i underlivet er ikke bra for bakterifloraen din. Det du gjør er at du skaper en ubalanse ved å bruke såpen og vannet. Du fjerner de bakteriene som er der nede og holder underlivet "friskt" Dette kan f.eks. føre til Bakteriell Vaginose, som ikke lukter spesielt fisk, men mer som salmiakk. Du kan også ha soppinfeksjon som kan komme av samme problemet med at du vasker deg for mye, og kanskje ellers blir fuktig der i løpet av dagen med trening etc.

     

    Uansett, vask deg 1 gang/dag, og det beste er å faktisk ikke bruke såpe, uansett om det er intimsåpe. Bruk vann, det vasker rent det også.

     

    Du kan få tatt bact-prøve hos lege for å undersøke hva det kan være. Kanskje får du en antibiotikakur.

     

    Om ikke, kjøp deg lactal stikkpiller som du bruker i en uke. "gjenoppretter balansen" :roll:

×
×
  • Opprett ny...