Gå til innhold

henrikes

Medlemmer
  • Innlegg

    248
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av henrikes

  1. I følge American Express skal hele "American Express-systemet" i Norge oppgraderes. Det skulle jobbes aktivt med flere tjenester og fordeler for medlemmer + økt satsing på å skaffe flere brukersteder.

     

    I tillegg informerte de om at Platinum card var til utprøving av noen ansatte hos AmEx nå og at dette skulle slippes ut på markedet om ikke så lenge.

  2. Kan informere om at XXL Sport har sluttet å akseptere AmEx. Det er synd, men dessverre tilfellet.

     

    Er redd American Express/DnB NOR/Teller ikke gjør nok for å øke antall AmEx-brukersteder.

     

    Vet at AmEx er dyrere å akseptere for brukerstedene, men det må jo være mulig å minske denne forskjellen. Om det er ca. samme kostnad som for MasterCard og Visa er jeg helt sikker på at antall brukersteder øker.

     

    PS. Når lanseres AmEx med chip i Norge?

     

    Forskjellen på Amex og MasterCard/Visa er at Visa og MasterCard har hovedinntekten sin på renter og gebyrer. Amex er, så lenge man betaler på tiden (og ikke har FlexPay), helt rente og gebyrfritt. Dermed må de hente inntekter andre steder. Medlemsavgiften veier dessverre ikke opp! ;)

     

    Dette er misvisende. Visa er også rente- og gebyrfritt i gitte situasjoner.

     

    Jeg har betalt gjennom Visa for sikkert et par hundre tusen tilsammen gjennom årene, men har aldri betalt et rødt øre i renter. Dels bruker jeg et debetkort, hvor pengene går rett fra konto med samme dato som betalingen skjer, og dels bruker jeg et kort som er rentefritt så lenge jeg betaler innen en frist - altså akkurat likt det du sier AmEx gjør.

     

    At Visa tar renter mens AmEx ikke gjør det er altså ingen grunn til at AmEx skal være dyrere for brukerstedene.

     

    AmEx sin hovedinntekt er ikke renter (deres medlemmer tjener i snitt nesten dobbelt så mye som andre kortbrukere, og disse medlemmene betaler stort sett regningen innen betalingsfristen). Selv om du betaler innen fristen, er det veldig mange MasterCard- og Visa-brukere som ikke gjør det.

  3. Att. John Anders!

     

    Har du noe mer konkret informasjon å komme med når det gjelder rekrutering av nye AmEx brukersteder?

     

    Kan vi stole på at det jobbes aktivt med å rekrutere nye og tidligere brukersteder og når vil man kunne se resultater av dette?

     

    Hva gjør American Express/DnB NOR for å bedre tilbudet til sine eksisterende medlemmer? Når ser vi nye tjenster og produkter? Hvorfor satses det så lite på AmEx i Norge (i forhold til land en kan sammenligne seg med)?

     

    Vi (AmEx-medlemmer) ønsker å se forbedringer. Dette skal i utgansgspunktet være verdens mest respekterte betalingsmiddel, men i Norge stemmer ikke dette.

     

    Kan ikke du gå til dine overordnede å informere om at det er mange medlemmer som ønsker forbedring og økte fordeler og produkter.

  4. Jeg forstår at det er forskjell i kostnad for brukerstedene og at det må være det, men jeg sitter med følelsen av at det gjøres for lite i forhold til å rekrutere nye og tidligere AmEx-brukersteder.

     

    For at kortet skal være interessant for medlemmene å ha, må de ha mange steder å bruke kortet.

     

    Hva konkret gjøres for å rekrutere nye og tidligere brukersteder? Kan du si noe om dette eller er dette konfidensiell informasjon?

     

    Vi som kortmedlemmer trenger informasjon om at antall brukersteder øker og ikke synker. I tillegg er det viktig at store kjeder aksepterer kortet.

     

    Hva kan gjøres for at flere brukersteder aksepterer AmEx i sine nettbutikker også?

     

    Hvorfor har man ingen brukerstedsavtale med Vinmonopolet (både i butikk og på nett)?

     

    Hva gjøres og hva skjer?

     

    Når ser vi forbedringer?

  5. Kan informere om at XXL Sport har sluttet å akseptere AmEx. Det er synd, men dessverre tilfellet.

     

    Er redd American Express/DnB NOR/Teller ikke gjør nok for å øke antall AmEx-brukersteder.

     

    Vet at AmEx er dyrere å akseptere for brukerstedene, men det må jo være mulig å minske denne forskjellen. Om det er ca. samme kostnad som for MasterCard og Visa er jeg helt sikker på at antall brukersteder øker.

     

    PS. Når lanseres AmEx med chip i Norge?

  6. En kamerat av meg forsøkte nylig å bruke AmEx på Elkjøp, men fikk beskjed om at Elkjøp ikke lenger godtar AmEx pga omfattende svindel. Dette gjelder visstnok Elkjøp på landsbasis. Kan noen bekrefte dette? Hvis dette er tilfelle, så føyer Elkjøp seg inn i rekken av store firmaer som "boykotter" AmEx. (IKEA og Shell har som kjent sluttet å akseptere AmEx.)

     

    Det stemmer at Elkjøp har sluttet å akseptere AmEx, har selv forsøkt å betale med American Express hos Elkjøp for ikke mange dager siden. Hvorfor de har sluttet vet jeg dessverre ikke.

  7. HAr Teller gjort noen grep for å øke antall American Express brukersteder i Norge etter at de tok over dette ansvaret? Noen som vet dette med sikkerhet?

     

    Dessverre har både Ikea og Elkjøp sluttet å akseptere AmEx (vet ikke om detter er permanent for Elkjøp sin del), men uansett et faktum pr. dags dato.

     

    Er det andre store kjeder/butikker som ikke akaspterer AmEx, men som bør gjøre det?

  8. Jeg reiser snart til Sør Afrika, Kenya og Tanzania (Zanzibar) og lurer på om noen har erfering i hvor gangbart American Express er i disse landene? I Sør Afrika (Cape Town) vet jeg at AmEx har stor brukerstedstetthet, men hvordan er dette i Kenya og Tanzania?

     

    MasterCard har helt sikkert flere brukersteder enn AmEx i alle disse landene (som i resten av verden), men er dette også begrenset til store hoteller, finere butikke og restauranter osv?

  9. AmEx er regnet som verdens mest respekterte betalingskort. Kravet for å få innvilget kortet har normalt vært strengere denn andre typer kort (kortet har ingen øvre beløpsgrense) og kortet har normalt sett vært regnet som det mest eksklusive betalingskortet med den beste servicen/totalopplevelsen.

     

    Er nok slik at Norge ikke er representativt for dette. Derimot er det nok nærmere sannheten i UK, USA, Tyskland, Frankrike osv.

  10. Har nå fått tilgang til American Express NettKonto (med passord og kodekort) og dette virker som det skal.

     

    Er selvfølgelig litt gammeldags med kodekort og ikke kodebrikke (som pålogging i nettbank), men informasjonen som er tilgjengelig i NettKontoen er oppdatert og informativ.

     

    Skal etter informasjon komme mulighet for overføring til egen konto, betaling av regninger osv. og håper dette ikke er veldig langt unna en realitet.

  11. Jeg venter fortsatt på kodekort og brukernavn til AmEx nettkonto, men fikk fortalt av kundeservice sent i forrige uke at dette enten var sendt ut, eller at det ville bli sendt ut i løpet av en dag eller to.

     

    For de av dere som har mottatt dette opplever dere at nettkontoen er ok å bruke?

     

    Att. John Anders: Er det noe nytt om Platinum Card? Vet at du ikke kan si for mye, men ligger det i kortene at dette vil bli lansert? Om ja, tror du i løpet av 2010, eller blir det først i 2011 eller enda senere?

×
×
  • Opprett ny...