Gå til innhold

joviansoul

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av joviansoul

  1. Hei :)

     

    Jeg har en Dell PC Precision T3500 Xeon 2,5GHz arbeidsstasjon , 4 GB memory, med et ATI skjermkort Dual ut Firepro V3750

     

    Hele dagen kjører jeg Skype (lisensiert versjon) video-konferanse med en, og når Skype kjører virker PC'en veldig treg / lagger en del.

    PC'en er egentlig ganske kraftig til mitt bruk som hovedsaklig er web-utvikling og e-post / Word og regnskapsarbeid, så jeg mistenker at det er litt jalla skjermkort, og får forsåvidt dette bekreftet når jeg sjekker litt sammenligninger med Gefore GTX osv på nett.

     

    Så, dere som har peiling, hva burde jeg kjøpe av skjermkort for å få optimal ytelse til mitt bruk?

     

    Mange takk for tips! :)

     

     

  2. I fare for å virke flåste, krever det så mye erfraing å bare kjøre maks kompresjon på alt materialet? Jeg har ikke så mye til overs for "moderne" mastering, dynamikk har jo nesten blitt ikke-eksisterende på kommersielle lanseringer.

     

    AtW

    7992329[/snapback]

     

    Det var ikke flåsete, ATW.

     

    Jo, hvor er dynamikken? Det spørs hvilken musikk du lytter til. Og ikke minst, radiostasjonene skviser jo alt til maks. Sånn sett høres jo Rune Rudberg ut nøyaktig som Metallica.

  3. Nå må jeg si at jeg ikke har peiling på sjangeren som dette plateselskapet oppererer i. Kan noen som har peiling si noe om hva slags artister de representerer og om de representerer noen band av betydning?

     

    ...

     

    Skal jeg tolke web-siden til dette plateselskapet så vil jeg påstå at de er forsvinnende små, og antagelig ikke har gjort en god jobb som plateselskap. Men det er jo greit å skylde på piratkopiering når man gjør en dårlig jobb.

     

     

    Hei, noen kjappe kommentarer fra et nytt og engasjert medlem, som også er artist.

     

    DarkSlayer -

     

    Dependent er ikke noe pusle-greier. Tenk etter, det finnes country-plateselskaper i USA som jeg aldri noensinne har hørt om, selv om de omsetter for titalls millioner og har over 100 country artister under seg.

     

    Jeg er en av dem som kjenner til Dependent og hører på musikken deres. Labelen er og har vært ledende i en genre som er veldig mye mye større enn det mange vet om. I Norge er sjangeren electro/industrial liten (ca 250-500 mennesker av oss som hører på denne type electronica), mens i Tyskland snakker vi titusenvis og i USA mange mange fler. Med fare for å virke flåsete; Når Røyksopp ble kjent, hadde "vi" electro-folk hørt på denne type alternativ elektronika i 10 år. Det er selskaper som Dependent Records som finner mange av de beste artistene, og hjelper dem med å finjustere et produkt slik at det blir best mulig.

     

    Så,

    jeg ser det er mye forskjellige folk og meninger her inne, og jeg synes det er utrolig at fremdeles mange ikke har skjønt poenget og hva som egentlig er i ferd med å skje - nemlig at kvalitetsmusikken forsvinner fordi jobben til plateselskapet er så jæævlig mye viktigere enn dere tror. Hvis du er en grunder og datanerd, og du har laget et ufattelig bra program/nettside/portalkonsept, da kommer du allikevel ingen vei dersom du ikke har en administrasjon, et salgsnettverk eller folk som kan hjelpe deg videre. Dere som nekter for dette; Dere fatter og begriper ikke hva dere snakker om.

     

    Slike uvitende og latterlige sjeler som for eksempel danno_O og Fangs78, som her tydelig viser hvor lite peil de har på musikkbransjen generelt, og hvordan ting faktisk fungerer i den virkelige verden; deres kommentarer er så lite gjennomtenkte at de hører ikke hjemme i en konstruktiv diskusjon rundt det som faktisk er i ferd med å skje. Jeg vil anbefale danno_O og Fangs78 å gå hjem igjen, lære leksa, og prøve på ny.

     

    La oss nå alle tenke oss at danno_O og Fangs78 er gutteroms-musikere

     

    Disse gutta boys kan evt. sitte på gutterommet med 5 kvalitetssynther, 4 gitarer, 1 trommemaskin og 200 sinnsykt døøødsbra låter, og deretter prøve å lansere og gi ut musikken selv. Men hva i heiteste hjelper det når gutta ikke engang klarer å skrape sammen 20 unike besøk på den hjemmelagde og uprofesjonelle websiden sin? Treff og besøk på nettside er jo en selvfølge, ikke sant? En banner-annonse på www.penest.no hjelper jo på salget, "Nytt album fra danno_O og Fangs78" - "Hei alle fjortiser, kom inn og last ned nå! For vi er best, og vi gir ut musikken vår Gratis, i motsetning til de profesjonelle artistene som hele tiden skal suge pengene ut av dere, penger som dere istedefor kunne kjøpt Playboy-smykker for! Vi ser helst at blondiner laster ned!" - Og dessuten lager gutta coveret sjøl, fordi de har jo all denne kunnskapen selv. "Man trenger ikke et bra cover!" Det betyr ingenting liksom det. Og til slutt, det beste av alt; danno_O og Fangs78 mastrer til-og-med musikken selv, for gutta er jo utdannet innen lydproduksjon og kommersialisering, og vet hvordan en låt skal mastres. Til og med mastering-prosessen av en CD, det siste som skjer før utgivelse, er en prosess som krever årevis med erfaring. Det er derfor vi har firmaer som www.masterhuset.no osv - da slipper CD'en deres, danno_O og Fangs78, å høres ut som en elendig heimesnekra møkkaproduksjon.

     

    Vel nok om dette- danno_O og Fangs78 - det er ikke slik det fungerer.

     

    oivind_dahle;

    Dependent Records har vært en ledende aktør innen dark-alternativ, electro-industrial, futurepop sjangeren i lang tid. Artister som svenske Covenant, norske Apoptygma Berzerk & Pride and Fall, engelske VNV Nation og Velvet Acid Christ, tyske Rotersand, Suicide Commando og Seabound er alle svært populære band. Men jeg forstår dem som aldri har hørt om disse tidligere. Dette er en alternative-sjanger. I eksempelvis tyskland kan flere av disse bli gjenkjent på gata, selv om vi i miniatyr-Norge aldri har hørt om dem, verken label eller artist.

     

    BlackH

    Det er greit nok at de føler det tungt og skjønner at de ikke orker å fortsette slik, men de burde heller sett etter mulige løsninger for å tilpasse seg markede enn å legge ned og legge skylda på fildere.

     

    Dersom du setter dette litt i perspektiv; Når ikke engang gigantene finner en løsning for å tilpasse seg markedet, er det ikke da forståelig at de mindre selskapene heller ikke finner en løsning?

     

     

    Smakebit fra eksisterende og tidligere Dependent artister, artister som Dependent har formet og hjulpet ut i verden og til bli dem de er i dag:

     

    Jeg tror mange av dere blir overrasket over kvaliteten på disse artistene.

     

    http://www.myspace.com/covenant

    http://www.covenant.se/

     

    http://www.myspace.com/mindinabox

    http://www.mindinabox.com/

     

    http://www.myspace.com/vnvnation

    http://www.vnvnation.com/

     

    http://www.myspace.com/seabound

    http://www.seabound.de/

     

    http://www.myspace.com/prideandfall

    http://www.prideandfall.com/

     

    http://www.edgeofdawn.de/

     

     

     

     

     

     

    .. to be continued. (må jobbe, for jeg tjener jo ikke penger på musikken min)

×
×
  • Opprett ny...