Gå til innhold

Roy_Roy

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Roy_Roy

  1. Jeg kjøpte "testvinneren" HP envy med AMD prosessor/grafikk. 

     

    Er dessverre veldig skuffet.

     

    Hadde en Lenovo-maskin som var drøye året gammel, den gikk dessverre i bakken og fikk knust skjerm, måtte derfor bytte.   

     

    Lenovoen fungerte fint, var ikke noe problemer av noe slag - den bare funket. 

     

    HPen derimot....   Jeg har ikke sett "blåskjerm" på en PC på lenge.  Envyen har hatt 7-8 blåskjermer de første to ukene jeg har hatt den.  Flere ganger låser PCen seg umotivert.  Eneste løsning er å holde inne strømknappen i en del sekunder for å ta omstart. 

    En gang den lå på ladning var PCen så varm at den var vond å ta på. Trakk ut ladekaben, PCen nektet å starte, trolig pga den sterke varmen.  

    I tillegg oppleves den som treg i bruk i forhold til min eldre Lenovo i samme prisklasse.

     

    Positivt er godt tastatur og lyssterk og god skjerm.  

     

    Har heldigvis kjøpt på Elkjkøp, så denne går nok i retur og byttes i noe annet.  Kan selvfølgelig ha vært uheldig å fått et "mandagseksemplar", men bytter nok til noe annet. 

     

  2.  

    Det må også nevnes at dersom du bestiller en Model Y eller Roadster 2 f.eks. (og betaler inn depositum) så stiller du som usikret kreditor ved en konkurs. Du vil ikke få tilbake disse pengene.

     

    Edit: Skrivefeil.

     

     

    Poengene med deler/service/oppdateringer ved konkurs er reelle faktorer som bør legges inn i totalvurdering før man bestemmer seg for kjøp av bil.    Selv tror jeg Tesla nå står så sterkt at faren for konkurs er svært liten.  Det er verdier i selskapet (fysiske verdier og kompetanse) som er så store at en et eventuelt konkursbo vil være attraktivt å plukke opp for investorer. 

     

    Poenget ditt med depositum er lett å sikret seg mot. 

    Betal depositumet med kredittkort.     Da kan du med finansavtaleloven i hånd gå til banken din og kreve refusjon av depositumet fordi varen ikke blir levert. 

     

    https://www.finansportalen.no/andre-valg/artikler/dine-rettigheter-og-plikter-ved-kredittkjop/

     

    Dette alene er en god grunn til å bruke kredittkort ved all type netthandel og f.eks. ved bestilling av reiser hos "ukurante" leverandører. 

    • Liker 1
  3. Hva med å teste paraplyer neste gang tek.no? Det ville ha vært å treffe bånn. 

     

    For oss som bor i regntunge strøk på Vestlandet ville en paraplytest vært perfekt! 

     

    TEK:  Start gjerne med en test av denne:  https://www.getkisha.com/

     

    OmniStat: Finn gjerne noe annet å gjøre enn å sutre.  Du har sikkert noe i huset som trenger å vaskes. 

     

    Redigert: 

    PcMag har visst kommer oss alle i forkjøpet.

    https://www.pcmag.com/feature/204399/top-10-high-tech-umbrellas-for-rainy-days

    • Liker 1
  4.  

    kjøpte min på iWill.no og gav 4995.- pluss frakt. det er en meget god mobil og jeg kommer til å holde meg til OnePluss i framtiden også. 64 GB lagring er mere en nok for de fleste :) og 6 GB minne noe som gjør at den aldri blir treg.

     

    Blir nok treg skal du se ;) Alle telefoner som kommer er jo super kjappe når de kommer. 6 mnd etterpå er de laggete... må reinstallere android om og om igjen. Må jo være noe i Android som gjør dette... Tenk det Samsung S5 når den kom. Sykt kjapp og alle skrøt av hvor rask og smooooooth den var. Så fikk den EN android høyere (som egentlig burde være kjappere) og den ble så laggete og jævlig at man ville bare kaste den. Bare et eksempel

    Jeg har hatt min OP3 i over et halvt år. Den er like kjapp nå som da jeg fikk den, til tross for (alt for) mange apper og svært mye bruk.

    Super telefon til super pris. Jeg fikk den levert til Danmark, så slapp unna med ca 3300 kroner.

  5. Jeg har brukt Xito i over ett år, både til meg selv (voksen mann) og to av mine barn (16 og 22 år). 

     

    Erfaringene er både gode og dårlige. 

     

     

    Det gode først: 

    - Billig i forhold til konkurrenter, ikke så billig etter prisøkning for noen måneder siden

    - Gode nettsider for administrering av eget abonnement, klarer man ikke det selv bør man bruke fasttelefon   :-) 

    - God løsning på saken den ene gangen jeg syntes de var kjipe (se under)

     

    Det mindre gode: 

    - Min yngste sønn surret med wifi/mobildata da han satt hjemme og streamet you-tube-videoer, kan klare å bruke MYE mobildata på en kveld.   Det var ikke aktivert auto-påfylling av saldo, men pga treghet i systemet ble ikke databruken stoppet ved grensen på 300 mb.   Han gikk ca 400 kroner i minus på saldoen. 

    Noe av hensikten med å ha forhåndsbetalt abonnement er å unngå den type overraskelser. 

    Jeg sendte en kort klageepost til Xito, fikk først et standardsvar "sånn-er-det-bare-du-må-bare-finne-deg-i-det".  Ny klage ble sendt, med mer utføring forklaring på hvorfor jag hadde valgt Xito og hvorfor jeg mente det var urimelig at jeg som kunde skulle belastes for at det var treghet i systemene til Xito, et poeng var også at det ikke ble sendt ut noen SMS da datamengden var brukt opp. 

    Da løste saken seg, negativ saldo ble nullstilt. 

     

    -  Trege svar på kundeservice, kan gå mange timer, ofte over ett døgn

     

    - Trege med å sende ut nytt Simkort som erstatning for mistet/frastjålet kort, også der går det mange dager

     

    - Må ha over 500 kroner i saldo for å fungere i utlandet, selv om du bare er i Sverige/Danmark

     

    Har jeg Xito i dag?

    Nei, ikke for meg selv, men det er fordi jobben nå betaler min telfonbruk. 

    Nei, ikke for min yngste sønn, som har fått et behov for mer mobildata og ICE.net hadde et bra kampanjetilbud som var billigere enn Xito

    JA, min eldste sønn har fremdeles Xito, det holder til hans bruk

  6.  

    Fortalte at den ble ødelagt ja, men sa aldri noe om at jeg forventet erstatning. Synes han burde gjort det på eget initiativ. Får vel bare leve litt stramt en måned å kjøpe meg en ny.

     

    Anonymous poster hash: ba295...30a

     

    Kanskje du kan spørre han om han ikke har helårs reiseforsikring, det er jo sånne ting som det her den er skapt for.

     

    I dette tilfellet er det eieren av telefonen som må koble inn sin reiseforsikring.  Noen reiseforsikringer kan dekke skade påført dine eiendeler når det er en annen person som gjør noe uaktsomt. 

     

    Personen som var uheldig å skade telefonen kan ikke benytte sin reiseforsikring, den har ingen dekning for det å skade andre personer sine eiendeler når man er innenfor norden. 

  7. Heisann!

    Jeg var i Frankrike for en liten stund tilbake. Jeg hadde selvfølgelig med meg speilrefleksen med meg i håndbagasjen på flyet. Tar ikke sjansen på å ha den i reisekofferten. Det var ingen problemer med kameraet før jeg skulle på tur. Da jeg kom ned dit oppdaget jeg at viewfinderen ikke ville fokusere. Jeg blåste den rent for støv, byttet objektiv og stilte på hjulet på siden av viewfinderen. Den vil forsatt ikke fokusere. Kameraet tar forsatt klare bilder, men viewfinderen er ute av fokus. Den ble ikke utsatt for noe slags støt eller slag på turen. Jeg mistenker trykkforskjellen i kabinen kan ha noe med det å gjøre. Er dette noe man kan få igjen på reiseforsikringen?

    Hei. 

    Jeg er skadebehandler i et forsikringsselskap, reiseforsikring er mitt fagområde. 

     

    Dette er ikke dekket av reiseforsikring.   Det er en forsikring som primært dekker skade/tap som skyldes tyveri eller skadeverk (andre som på en ulovlig måte skader dine ting).    Dette høres ut en garantisak ovenfor forhandler. 

  8. Sjekk kredittkort vilkåra, ofte er det berre ett krav om å bruke kortet so og so mykje under reisa. Det er vanligast å bruke kortet på fly og hotell, men også andre reisekostnader kan betalast med kredittkortet slik at du får reiseforsikringa.

     

    Så kanskje får du forsikringa dersom du betalar taxi/flybuss samt matutgiftene med kredittkortet?

    Pass på nå!   Kredittkortforsikringen krever som regel av minst 50 % av reisens samlede transportkostnader er betalt med kortet for at forsikringen skal være gyldig.  

    For de fleste vil hoveddelen av transportkostnadene være flybilletten.    Dersom flybilletten ikke er betalt med kortet vil det være vanskelig å få dekning under kredittkortforsikringen. 

     

     

     

  9. Jeg har jobbet som skadebehandler med reiseforsikring som spesialområde i 13 år - dette kan jeg godt   :-) 

    Kort forklart: 
    Reise ikke til utlandet uten reiseforsikring! En god reiseforsikring koster deg ca 1000 kroner i året, har du ikke råd til den utgiften bør du heller være hjemme.

    Det viktigste med reiseforsikringen er dekningen du får ved alvorlig sykdom/ulykke i utlandet. 

    Som noen har nevnt, vi har rett til helsehjelp innefor EØS-området, men det er faktisk begrenset kun til å dekke lege/sykehusinnleggelsen i utlandet.  Du har ikke rett til hjelp fra folketryden til f.eks. hjemtransport/tilkalling av familie/nye hjemreisebilletter dersom du mister planlagt hjemreise, dette er noe en reiseforsikring tar seg av. 

    En kredittkortforsikring er helt grei når det gjelder utgifter til lege/medisin/hjemtransport, men pass veldig godt på at akkurat din forsikring gjelder for din reise.  Det er en del "hull og unntak" i mange kredittkortforsikringer. 
    Kredittkortforsikringen er ofte svakere enn "skikkelige reiseforsikringer" når det gjelder tyveri/skade på eiendeler/forsinkelser, men det er ikke så viktig som sykdomsdekningen. 

    Min anbefaling:  Ha en god helårsreiseforsikring i bunn + betal reisen med kredittkort.  Da har du to reiseforsikringer, det kan kun være en fordel for deg. 

  10. Supert! Takk for rask respons. Pris er ikke noe problem, da jobben betaler for både mobil og frakt. Det eneste jeg trenger da er en OPO invite. Er det noen her som har noen de vil dele? :)

     

    Jeg fikk min OPO i slutten av september. En stor telefon, både fysisk og prestasjonsmessig, jeg er veldig fornøyd! Fikk den levert til Danmark til en kollega, som sende den med en annen kolleaga hjem til Norge, noen ganger er det praktisk å jobbe i en bedrift med hovedkontor i Danmark.

    Det var en grei måte å gjøre det på, da slipper man å bruke et firma som også skal ha litt betaling. Som bonus slipper man også norsk mva og tollgebyr.

     

    MEN, hvis min OPO hadde gått i stykker i dag ville jeg trolig kjøpt en annen telefonen, nemlig Honor 6.

    Den har "bare" 5" skjerm, ellers er den nokså lik OPO spesifikasjonsmessig. Se en sammenligning her:

    http://www.phonearena.com/phones/compare/OnePlus-One,Huawei-Honor-6/phones/8603,8729

     

    En fordel med å kjøpe Honor 6 er at du får norske forbrukerrettigheter, samt at den koster mindre.

    Vil man ha Cyanogenmod er det bare å roote.

     

    Du vil uansett bli veldig fornøyd med OPO!

  11. Hallois folkens. Vurderer å kjøpe denne og bruke den som reservetelefon. Har lest at det skal være 2 versjoner av denne. Stemmer det? Er f.eks http://www.ebay.com/itm/Original-OnePlus-One-5-5-3GB-64GB-QUAD-CORE-4G-LTE-Smartphone-Unlocked-Black-/171503593917?pt=AU_Mobile_Phones&hash=item27ee6929bd den samme som dere får direkte fra OnePlus? Hvis det er forskjellige versjoner, hva er forskjellene?

     

    De er den samme telefonen du som du kjøper direkte fra OnePlus. Prisen er hyggelig også, ihvertfall hvis du er heldig å slipper mva/toll. Du får med amerikansk støpsel, så du trenger et adapter om du ikke har fra før. Det koster 15 kroner fra DX eller AI. Telefonen anbefales til daglig bruk - det er råflott å ha denne som reserve :-)

  12.  

    Noen andre her som har prøvd 38r-oppdateringen? Hva synes dere? Likte egentlig godt den nye lockscreenen, og batteriet er bedre enn noen gang, spesielt når den ikke er i bruk. Eventuelle raske touch på tastaturet fungerer mye bedre for meg nå på den nye programvaren. Flere med samme gode opplevelser?

     

     

    Jeg har kjørt 38r siden den kom - fikk den ikke OTA, men lastet ned manuelt og la inn via TWRP.

     

    Batteriet er F A N T A S T I S K bra. Ellers merker jeg ikke den stor forskjellen fra 33r.

  13. Jeg har sverget til HTC Desire Z i nærmere 4 år nå - og jeg tror dette må bli arvtageren!

     

    Noen som har en "invitasjon" til overs?

     

    Følger det med mye bloatware? Er den eventuelt ferdig root'et?

     

    Invitasjoner gitt bort, men jeg tror det er rimelig greit få tak i invitasjoner på forumet til OnePlus.

    Ingen bloatware, det er CM :-)

    Ikke ferdig rootet, men opplåsning av bootloader og rooting er veldig enkelt, masse flinke folk på XDA og OnePlus som har laget gode guider.

  14. NEI, du kan IKKE hente den på Poste Restante i Sverige. Den kommer med DHL og de leverer ikke til postkontorer eller butikker. Bare til kjøper. Alternativet er som jeg gjorde. Ba de holde den av på EU-terminalen og hentet den selv der. Eller så kan man sende til noen man kjenner i et annet land innenfor EU og de videresende den til deg. Det finnes også måter å skaffe seg en adresse i et annet land og dermed få den hjem i postkassa di.

     

     

     

    Flott at du korrigerte. Jeg leste på et annet forum at PosteRestante var en grei løsning.

    Man får ta en ringerunde til noen tilfeldige svensker langs grensen og høre om de kan stille sin adresse til rådighet :-)

  15. Ser at hele hjernetrusten i Norge ser ut til å være samlet her ja.

    Samsung S5 har jeg hatt, HTC M8 har jeg, iPhone 5S har jeg hatt, Nexus 5 også. Og det er ingen av disse som slår OnePlus One.

    Og så er det jo prisen da. Hvem gidder å kaste pengene ut av vinduet?

     

    Til å være en kar som ikke vil kaste penger ut av vinduet har du jammen hatt en del fete telefoner siste tiden... :-)

     

    Før du skyter hodet av meg: Jeg har en OPO, er kjempefornøyd!

  16.  

    De sender ikke til norge, so hvorfor poste den her?

     

     

    Det er løsninger for å få telefonen til Norge uten at det koster flesk. F.eks. Jetcarrier eller lignende tjenester.

    Selv fikk jeg den sendt til en kollega i Danmark som sendte den med en annen kollega hjem til Norge, lett å fikse da jeg jobber i et firma med hovedkontor i Danmark.

    Andre får den sendt til Sverige og henter der. (Poste restante)

     

    Jeg håper OnePlus åpner for salg direkte til Norge etterhvert. Det beste hadde jo vært å kunne kjøpe fra norsk butikk og fått norske forbrukerrettigheter, men da er jeg redd prisen vil øke en del.

  17.  

    Jeg ha hatt OnePlus One i to uke nå.

     

    Du må takle noen småbugs, samt å løse enkelteting ved å finne hjelp hos (veldig hjelpsomme) folk på nettet.

     

    - Stabil programvare, jeg har ikke opplevd noen feil ennå

     

     

    Først så sier du at man må være forberedt på en programvare men endel småbugs og diverse ting som du må fikle med, også skriver du etterpå at programvaren er stabil og ikke opplevd noen feil ennå?

     

     

    Jeg ser at det ble litt merkelig :-)

     

    Telefonen har ikke kræsjet en eneste gang. Men en uerfaren telefonisk kan støte på små utfordringer som kanskje trenger litt innsikt/innsats for å få løst.

  18. Jeg ha hatt OnePlus One i to uke nå.

     

    Mine to forrige telefone har vært i Samsung-universet, s3 og s4. Begge brukt med TouchWiz ove lengre tid, så rootet med diverse roms, men endte alltid opp med Cyanogenmod til slutt.

     

    Dette er ikke en telefon for en som ikke er litt "nerd". Du må takle noen småbugs, samt å løse enkelteting ved å finne hjelp hos (veldig hjelpsomme) folk på nettet. XDA og OnePlus sitt eget forum et er skattkammer av informasjon, veldig lett å få hjelp.

    Dette er ikke telefonen for deg som bare vil ha en telefon som virker rett fra boksen. Du bør like å dille litt med telefonen din.

     

    Min erfaring med telefonen hittil:

     

    - Svært god lydkvalitet i telefonsamtaler, minst like god som i s3 og s4, uten installasjon av programvare

     

    - God 4g-dekning, innenfor Bergen har jeg ikke opplevd problemer. Ute på Sotra er det litt "av og på" med 4g (jeg har Telenordekning)

     

    - Fantastisk deilig med den store og gode skjermen, men det er jo en stor telefon, ikke noe for småpiker

     

    - Lynrask!

     

    - Stabil programvare, jeg har ikke opplevd noen feil ennå

     

    - Batteriet er helt fantastisk. Normalt hadde jeg 10-40 % igjen om kvelden med mitt forbruk med s4, nå har jeg 50-70 % igjen.

     

    - Litt "surrete" oppstart av telefonen første gangen, Programvaren oppdaterte seg selv to ganger i løpet av første halvtimen

     

     

    Hvorfor jeg valgte denne telefonen:

    Hadde lyst på noe annerledes, noe som ikke enhver fjortis løper rundt med :-)

     

    Negativt:

    - Ikke minnekortmulighet, men 64GB er MER enn nok for mitt bruk

    - Kamera kunne vært bedre, særlig i mørket

    - Reklamasjon vanskelig, rettigheter etter norsk kjøpslov kan du glemme

     

     

    Bør du kjøpe en slik telefon? Tja, det kommer an på nerdefaktoren din.

    • Liker 1
  19. Du har noen poeng i at det er mindre bloatware, og det at du vil prøve noe nytt og annerledes kjenner jeg meg godt igjen i.

     

     

     

    Men hva er greia med at så mange av dere opplever at skjermen er gul nederst? Det er litt skuffende.

     

    Jeg har hatt telefonen i èn uke nå. Fikk invite pr epost av OnePlus etter å ha vært med på en "konkurranse" på nettsiden deres for lenge siden.

     

    Bestilte telefonen til Danmark - har kollegaer der. En kollega tok den med til Norge for meg.

    Prisen ble 3143 kroner for 64GB versjonen, dette inkluderte frakt, skjermbeskytter og flipdeksel.

     

    Jeg hadde fra før Galaxy s4 med Cyanogenmod, så overgangen rent systemteknisk var liten.

     

    Er OPO veldig mye bedre enn s4? Tja, i daglig bruk merker jeg ikke den helt stor forskjellen. Men unntak av av skjermen er større, noe som var hovedårsaken til at jeg ville ha telefonen. 5,5" er i grensen for hvor stor telefon jeg vil dra med meg rundt hele tiden, samtidig er det deilig med den store skjermen når man skal gjøre noe mer enn lese Fb/twitter.

     

    Ankepunktet med manglende reklamasjonsmuligheter er jeg enig i. Hittil i mitt liv har jeg kun èn gang vært nødt til å sende inn en telefon til reklamasjon, håper trenden holder.

     

    Rooting og opplåsing av bootloader er svært enkelt på OPO. Hvis du ikke vet hva root og bootloader er for noe kan du heller kjøpe deg s5 :-)

  20. Finn min OPO Sandstone Black 64GB i går.

     

    Fikk den levert til en kollega i Danmark. Jeg jobber i et firma med dansk hovedkontor, jeg har alltid noen norske kollegaer som er i Danmark på hovedkontoret. En kollega tok med telefonen hjem for meg.

    Da ble prisen 3143 kroner inkludert flipcover og skjermbeskytter.

     

    Førsteinntrykket er veldig bra! Da jeg satte inn SimKortet ble jeg skremt - ingen mobildekning! Men etter at telefonen oppdatert til siste versjon av CM11s var dekningen på plass.

     

    Jeg kjøpte med flipcover. Coveret er bra, men det er kronglete å trykke på volumtastene da coveret kommer i veien. Jeg kunne også ønsker meg at det var hull i coveret slik at kameraet ikke ble dekket når coveret er flippet helt rundt.

     

    Har låst opp bootloader, rootet, lagt inn Novalauncher - ellers kjører jeg stock rom en periode for å se hvordan det fungerer.

     

    Jeg kommer fra Galaxy s4 med Cyanogenmod 11 - overgangen er ikke stor, bortsett fra at telefonen er en del større.

×
×
  • Opprett ny...