Gå til innhold

Jallenbo

Medlemmer
  • Innlegg

    417
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jallenbo

  1. 3G benytter stort sett 2,1GHz, og 4G benytter stort sett 2,6GHz som frekvens ved sending. Dvs at 4G får kortere rekkevidde enn 3G. 2G har enda lavere frekvensområde (900/1880Mhz) og lengre rekkevidde enn 3G/4G.

     

    Hvis man går over fra 2G til 4G så vil mange oppleve null dekning i områder man har hatt dekning på før. Fra 2G til 3G vil man også oppleve tildels det samme, men beholder man 2G senderne så har man fremdeles dekning for telefoni i samme områder som før, men med dritt data.

     

    Løses selvfølgelig med å dytte opp flere sendere = mer peng som må tjenes inn.

     

    3G-signal går både på 900 og 2100. 4G-signal går på 800, 1800 og 2600. Å si at dekningen blir dårligere er dermed i de fleste tilfeller feil, men det kommer selvsagt an på hva slags frekvenser som er i bruk der du er.

  2. Hvorfor driver disse operatørene fremdeles med slike lav opplastingshastigheter? Nå som alt lagres i skyen hadde det vært kjekt om opp båndbredden i hvert fall var 30% av ned båndbredden. Jeg har en 14/0.9 linje, jeg kunne gjerne ofret 1-2 Mbit/s ned for å få dem igjen på opp siden.

     

    Svaret ligger i navnet, ADSL. A-en står for asymmetric, altså høyere nedstrømshastighet enn oppstrømshastighet. Maksimal teoretisk oppstrømshastighet på ADSL2+ er 1,2 Mbit/s.

    SHDSL er et alternativ dersom du ønsker synkron opp- og nedstrømshastighet over kobberkabelen, men det er ingen ISPer i Norge som tilbyr dette i dag med unntak av Telenor som tilbyr det til sine bedriftskunder. Da er maksimal hastighet 2/2 Mbit/s dersom du har ett trådpar, og 4/4 Mbit/s dersom du har to trådpar inn til boligen din.

  3. Jeg skjønner ikke hva som er galt med bilprodusenter siden trenden på biler de siste årene er å kun selge biler med FM og gjøre det vanskeligst mulig å bytte selv. På gamle biler har alle spillere samme standard, lett å plukke ut og sette inn ny. Nå er det paneler og nærmest umulig å gjøre ting selv. Istedenfor vil dem vel at folk skal betale flere tusen kroner bare for jobben i tillegg til overprisede spillere som i utgangspunktet har teknologi i en prisklasse på noen hundrelapper.

     

    Og hvorfor kan det ikke legges inn radio i tunneller? Flere nyere tunneller har kun P1 på FM. Om det skal satses på DAB+ så kan dem sørge for å sette krav til at dette skal sendes i tunneller også.

     

    Det er Statens Vegvesen som har ansvaret for å bygge ut DAB i tunneler. Dette blir gjort samtidig som de bygger ut det nye nødnettet i tunnelene.

  4.  

     

    Ingen hastigheter å vise til i denne testen?

    Jeg har Banzai, de har netcom dekning og netcom hastighet

    Har du hatt noen negative erfaringer?

    Kundeservicen på mail kunne trengt et løft iallefall. Det virker som om de sjekker mailen kun én gang per dag. Selv om jeg svarer tilbake på mail fra dem etter fem minutt klokka ti på morgenen kan du ikke forvente å få svar før godt ut på dagen neste dag. For øvrig er det personer fra Moobi som svarer på disse henvendelsene. Kundeservice over telefon har jeg ikke prøvd.

     

    Ellers når det gjelder dekning er min erfaring at Netcoms dekning er så som så med en gang du kommer utenfor bebygde områder eller områder med lite fastboende. Du kan oppleve å gå rett fra 3G til GPRS-hastighet (50-60 Kbit/s). Alle basestasjoner til Telenor har minimum EDGE (200 Kbit/s). Samtidig har jeg nå også til dels opplevd dekningsløftet deres, og det er nå 3- og 4G-dekning på steder det knapt var 2G før, så hvis de fortsetter med denne utbyggingen i samme stil tror jeg Telenor har fått en veldig sterk konkurrent, forhåpentligvis også i nord-Norge.

  5. Ja, NetCom i dag, men hva med fra høsten av? Kan en regne med å få annen dekning da, event miste dekning? Er jo en usikkerhet her!

     

    Så lenge Tele2 har roaming-avtale med NetCom vil du ikke få noe annet enn NetCom-dekning. Dersom du benytter Mobile Norway's nettverk i dag vil du få NetCom-dekning når de må slå av senderene sine.

  6. QoS er ikke det samme som å dele opp/begrense båndbredde, som er det du ønsker å gjøre. QoS prioriterer en viss trafikk foran annen trafikk.

     

    Det er antakelig ikke mulig på ruteren du har, med mindre du setter opp flere nettverk, slik zanta sier.

     

    De nyere ruterene til TP-Link har "bandwith control". Dette lar deg dele opp og/eller begrense båndbredde til hver bruker basert på LAN-IP. Så vidt jeg kjenner til er det ingen andre rutere som har denne funksjonen (men jeg har ikke testet alle verdens rutere).

    Har selv denne, og den fungerer utmerket.

     

    En annen mulighet er å kjøpe en switch med VLAN, der du begrenser båndbredde på hver port (hvis datamaskinen er koblet til med kabel).

  7. Mn er det da ikke noen som kan riste Chess litt også, siden de sier i sin reklame: "med 4G fra chess..." Hvem eier nettet til Chess?? Chess reklamerer for noe de ikke eier.. Bare ett lite privilegium de har, som LEIER hos Nestcom.. Chess har ikke "egen" 4G, de leier nett hos Netcom!

     

    Både Chess og NetCom eies av TeliaSonera, og det er TeliaSonera som bygger ut "NetCom-nettet".

    • Liker 2
  8. Det virker som om det er veldig mange som ikke har sett på andre kanaler enn NRK i løpet av livet sitt.

     

    Jeg er faktisk overrasket over at TV 2 ikke viser reklame i skiskytingen (jaktstartene). Eurosport har korte pauser mellom hver skyting på disse rennene (bortsett fra etter siste skyting). Med tanke på hvor mange seere TV 2 har nå, er det merkelig at de ikke legger inn 30 sekunders pause der.

  9. Hvordan DLM er satt opp varierer mellom Nokia- og Alcatel-DSLAMene. Alcatel-DSLAMene støtter SRA (Seamless Rate Adaption), noe som vil si at du får maks av det linja takler. Nokia-DSLAMene støtter ikke SRA, og har forhåndsbestemte hastigheter, altså de klassene som er satt opp i Kapaks. Jeg antar at du er koblet til en Nokia-DSLAM.

    På disse foretas det en måling hver natt i servicevinduet (en gang mellom 02:00 og 05:00). Dersom støymarginene er fine, og de holder seg stabile vil hastigheten bli satt opp en klasse hver tredje dag i dagene etter bestilling, helt til hastigheten er på maks innenfor det linja di tåler. Det foretas også en oppdatering av Kapaks en gang i uken med estimert makshastighet på linjen din. Når du sier at "Mine sider" veksler mellom 7 og 9 Mbit er nok det fordi linjeforholdene varierer ganske mye. Det kan også være grunnen til at du ikke blir satt opp til 8 Mbit slik du hadde før (Telenor vil ikke ha skylden for ustabile linjer).

     

    Når du nå er synket på 7232/640 brutto gir dette en hastighet på ca 6/0,5 netto (9600 brutto gir ca 8 Mbit netto). Det eneste du kan gjøre er egentlig å vente, og håpe på det beste.

  10. http://www.dinside.no/889905/asus-ea-n66-traadlos-adapter

     

    Du kan jo vurdere denne. Den sender ut mye kraftigere trådløse signal enn ruteren, men uvisst hvorfor skapte den trøbbel for noen av enhetene mine. Etter at jeg satte den opp som ethernet-adapter og koblet en svitsj til den har den fungert som en drøm

     

    Ellers finnes det nok av andre alternativer: http://www.prisjakt.no/category.php?k=473#rparams=l=s146561776

  11. Modem står for modulation-demodulation. Når man overfører digitale data over et analogt signal kalles det modulering. Et modem gjør altså i korte trekk digitale data fra datamaskinen om til signal som kan overføres analogt (f.eks over kobberkabel som i DSL-teknologien). Det står, som nevnt over her, et modem i hver ende av linjen der modemet som sender data tar seg av moduleringen, mens modemet som mottar data tar seg av demoduleringen.

  12. Et VPN er en direkte kobling mellom to enheter (I dette tilfellet din maskin og serveren du kobler til). Tilbyderen (StrongVPN) har som regel vilkår som sier at du ikke kan koble deg på fra flere enheter samtidig. Hvis du ønsker å bruke VPN for alle enheter må du altså få ruteren din til å koble seg til serveren, og det er et fåtall av forbruker-rutere som støtter denne funksjonen.

  13. I og med at både DSL og Internett-lampen slokkes kan det ikke ha noe med Wi-Fi å gjøre. Da er kontakten med sentralen borte.

    Det finnes uansett en enklere måte å sjekke om det er Wi-Fi som er problemet.

    Neste gang du merker ustabilitet åpner du et kommandovindu (åpne Start-menyen og skriver cmd i søkefeltet). I vinduet som kommer opp skriver du "ping -t 10.0.0.138" (uten hermetegn). Hvis svartiden varierer mye eller du får "Forespørsel avbrutt" indikerer det et problem med Wi-Fi. Test gjerne når du opplever linjen som stabil også for å ha noe å sammenligne med.

    Alle hastigheter mellom 2-3 og 5 Mbit/s går under Bredbånd 5. Jeg vil anta at du får rundt 4 Mbit/s dersom du kjører en test på f.eks nettfart.no.

  14. Av det lille jeg har vært borti ZyXEL-modemet som Telenor leverer ut, så synes jeg det presterer dårlig i forhold til andre modem jeg har vært borti.

     

    Ustabiliteten du beskriver kan være på grunn av varierende støymarginer (hvor mye støy det er på linjen i forhold til hvor mye av kapasiteten på linja som kan brukes), og hvis disse plutselig synker så mye at modemet ikke klarer å holde kontakten med sentralen mister du internett. I de fleste modem er det mulig å sjekke hva slags verdier støymarginene ligger på, men det er ikke mulig i ZyXEL-modemet. Enkelte andre modem vil klare å holde synk (kontakt med sentralen) bedre når støymarginene endrer seg.

     

    Du burde sjekke om du bor langt fra sentralen på KapAks: http://metrolive.telenor.no/metro2-application-kapaks-web/kapaksweb

     

    Brukernavn: skapaksprovider

    Passord: prov

     

    Linjelengden kommer opp om du søker på SHDSL, Digitalt Ethernet eller VDSL.

     

    Det kan også være lurt å sjekke oppnåelig hastighet ved å søke på ADSL. Da skal du se etter "Estimert brutto nedlastingshastighet".

    Du kan sammenligne de mulige produktklassene som kommer opp med den hastigheten du har. F.eks. 6080/512 er bruttohastighet, og nettohastigheten til deg vil da ligge på rundt 5/0,4 Mbit/s, altså det Telenor markedsfører som Bredbånd 5.

    Hvis du for øyeblikket har høyere hastighet enn høyeste produktklasse i KapAks burde du få Telenor til å sette ned hastigheten din for å se om dette løser problemet ditt.

  15. Hva sier diagnostikksiden i modemet? Blinker eller lyser ADSL-lampen fast? Når du setter det i bridge så må du sjekke at DHCP-serveren i modemet er slått av, den blir ikke slått av selv (iallefall gjør den ikke det på mitt DSL-321B-modem). Hvis DHCP-serveren står på i bridge-modus deler modemet ut lokale IP-adresser, og du (ruteren) vil ikke få IP fra ISP og dermed ikke internett.

     

    For øvrig når det gjelder hastighet så er det et brikkesett fra Broadcom i dette modemet. Det gir bedre stabilitet på lange linjer (typisk over 2,5 km), men hvis du har en kort linje vil kanskje et modem med brikkesett fra TrendChip eller LANTIQ være å foretrekke, da disse har en tendens til å synke på høyere hastigheter enn Broadcom-brikkesett.

  16. Jeg må ikke på død og liv kjøpe fra norske nettbutikker. Allerede før jeg startet denne tråden hadde jeg funnet Annex B-versjonen av modemet jeg linket til på en nettbutikk i Tyskland, men de forventet ikke å få det inn på lager før denne uken. Derfor bestilte jeg fra Multicom. Nå har datoen blitt forskjøvet der ytterligere til ubestemt dato. Siden en inkompetent person på kundeservice hos Telenor sa at Annex A skulle fungere tok jeg sjansen, selv om jeg var 90% sikker på at det ikke ville fungere.

  17. Ja, det var satt opp med 8/35 da jeg bootet det første gangen. Modemet prøver ikke å synke en gang. Sendte en direktemelding til Telenor på Facebook, og fikk til svar:

     

    Vi har dessverre ingen dokumentasjon på dette internt som er tilgjengelig for kundeservice' date=' og litt nærmere undersøkelser viser at det er korrekt som du sier, så vi må beklage at det har blitt oppgitt feil informasjon tidligere i denne tråden og håper at du fortsatt kan benytte deg av nevnte 14 dagers angrerett.

    [/quote']

     

    For øvrig så kan dette modemet brukes som ren trådløs ruter også, og den gamle ruteren min tok kvelden i går, så jeg kommer nok ikke til å returnere den.

     

    Og til informasjon, så kan jeg koble meg opp med både PPPoE og DHCP (IPoE) med det modemet jeg har nå.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...