Gå til innhold

Bearboy

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bearboy

  1. Hei!

     

    Jeg studerer kommunikasjon på Univeristet i Amsterdam og jobber for tiden med en spørreundersøkelse om hvordan man bruker spill.

     

    Det hadde vært nyttig og fått flere svar fra deg som gjerne spiller ofte! Som takk er du med i trekningen om et 20€ iTunes GiftCard (ca. 150 kr).

     

    Link til undersøkelsen finner du her og jeg ville satt stor pris på om du tok deg 10 minutter til å svare:

    https://uvacommscience.qualtrics.com/SE/?SID=SV_b2UqvFlKCIOncqx

     

    Bare spør om noe er uklart! Og på forhånd; mange tusen takk! :)

     

    - Bearboy.

  2. Heisann!

     

    Driver og ser på russebil og kan veldig lite om motor, så tenkte dette var et fint sted å spørre - er n00b, rett og slett ... Har søkt, men fant ikke noe lignende, si ifra om det er noe jeg har oversett.

     

     

    Så har det seg sånn at jeg har fått tilbud om en bil (vet veldig lite om den, annet enn at det var en van) fra noen jenter jeg kjenner. De var så "uheldige" at de kjørte den tom for olje, dermed har de ikke noe motor i den nå, men ny motor er kjøpt.

     

    Så kommer spørsmålet:

     

    Er det vanskelig å sette i ny motor? Eller er det noe man kan klare om man leser og sjekker en del? Eller må vi ha verkstedfolk for sånt? Noen som evt. har noe prisanslag på sånt?

  3. Og iPhone har ikke egne artikler?

     

    Ikke om at den er i salg nei du :cool:

     

    nei men en artikel om at den kommer i salg er blitt skrevet.

     

    faktum er at iphone er overvurdert....ser noen nevner smartphone om iphone..eneste smarte apple har laget er ipod (med skyhøy pris på tilbehør) , og dette er selfølgelig kun smart til ipoden går i stykker og man skal begynne å reklamere ....

     

    Eller bare at apple har en markedsavdeling som klarer å tvinne media rundt lillefingeren på en måte ingen andre klarer. Folk vil høre om iPhone -> media vil alltid ha flest mulig klikk på sidene -> ergo: iPhone-stoff gir penger.

     

    Men det er da ikke noe vits å tvinge seg gjennom å lese det man er -_- til. Jeg droppa f. eks. alt om SE walkman-telefonen.

  4. IPhone er den perfekte video-mobilen, men ser at den oppfyller jo ingen av de andre kriteriene dine: Ikke super 3g, ikke mulighet for kompliserete programmer (pr. dags dato), ikke bra kamera, og litt dyr, men ellers vil jeg si det er den desidert beste-film mobilen! Trenger ikke 3G når du har Wlan, sats heller på det!

  5. Nå er jeg en rettskaffen mann på rett side av loven. Derfor er det ikke noe stress om det viser seg at det er ulovlig å føre det opp som hobby, det vil uansett ikke komme opp i noe enorm skatt for min del (og om jeg har frikort kan jeg ikke forstå at det kan bli noe skatt i det hele tatt?!).

     

    Jeg har alltid ment at det var en hobby, grunnen til at jeg dro det frem her var at jeg var i en debatt med en kompis som påstod at jeg drev ulovlig, vant debatten der og da men det var aller mest fordi han var elendig til å diskutere... Hehe...

     

    Det med hobbyvirksomhet:

    Om du lager en stol fordi du syns det er artig å lage stoler, for derretter å selge den igjen, er dette en hobby... Men om du kjøper en stol, fordi hobbyen din er å samle på stoler, og etterpå selger den igjen, så går dette ikke under hobbyvirksomhet, og du kan ikke tjene 50'000 i året skattefritt, men 10'000..

    Mener du med det at jeg har mulighet til å tjene 10 000 årlig lovlig som hobby?

     

    Har selvsagt alle papirer og all dokumentasjon ice...

  6. http://aftenbladet.no/fritid/midten/article470061.ece står det at

    UNDER 40.000 KR.: Hvis du er ungdom eller enslig og tjener under 39.997 kroner i ett kalederår betaler du ikke skatt, uansett arbeid. Du må da få et frikort fra skatteetaten som leveres arbeidegiver. Tjener du mer, må du ha skattekort.

     

    Nå er ikke det akkurat lovteksen men jeg tolker da det som at uansett hva jeg gjør er det lovlig så lenge jeg ikke totalt kommer over frikortgrensa.

  7. Hey, manfred, deg kjenner jeg jo! Sigbjørn fra Spiren, vettu! hehe!

     

    Jeg har vel tjent 1000 kroner siden januar, jobber også diverse andre steder, men er ellers student, men tjener jo da betydelig mer fra andre jobber. Det er jo ikke snakk om noe man kan leve av akkurat... Om man regner snitt for året kommer jeg opp i 3000 totalt.. Er jo ikke noe jeg gjør med mål om å bli rik - og det er ikke å betrakte som noe omfang.... Tolker jeg rett da?

     

    Uansett: Fant ut at så lenge jeg kommer under frikortgrensa i år så er det helt lovlig. Regner/håper på å komme under, men vet jo ikke da.

  8. Er du sikker? Er det sant som du sier legger jeg selvsagt ned, men er ikke sikker selv.

     

    Søker litt i google og på bedin.no skriver de at "For at det skal være næring må du drive virksomhet av økonomisk karakter. " Det vil jeg ikke si at hobbyen min har.. Så står det at "det må ha en viss varighet og et visst omfang." Det er jo ikke noe omfang, og ikke noe jeg kommer til å drive med for evig. Toppen ett års tid, vil jeg tippe.

     

    Har det heller ingenting og si at jeg tjener min hovedinntekt fra andre områder?

  9. Har litt av samma problemet. Liker å teste ut elektroniske dupedingser, så jeg kjøper inn noen, tester ut litt selv, videreselger til noen kompiser uten særig avvanse og er det bra så selger jeg litt på finn også. Blir klart ikke noen store inntekter, men det er da litt moro.

     

    For jeg vil ikke si jeg gjør dette utelukkende for å tjene penger på videresalg.. Synes loven virker litt uklar... Er det næring eller hobby?!

     

    Noen meninger eller tips?

  10. Testen skriver at

    I tillegg reagerer vi litt på mangelen av A2DP på blåtann-støtten. Dette betyr nemlig at du ikke kan koble til trådløse musikkhodesett - et paradoks i og med at iPhone nettopp er laget for å være en musikktelefon. Både Nokia og Sony Ericsson på en annen side har A2DP-støtte i nesten samtlige av sine musikktelefoner.

     

    Det er rett at A2DP-støtte er støtte for hodetelefoner, men her har journalisten skrevet feil, for det er BARE A2DP-blåtann iphone har, altså ikke støtte for sending av filer, men dog støtte for ekstra hodetelefoner.

  11. teknologien er på langt i fra revolusjonerende. Mange tannbørster, barbermaskiner og lignende har hatt dette et par år nå. Men uansett, bra at også mobilene kan lades opp uten ledning.

    Men forskjellen er at når det gjelder lading av mobiler er det snakk om en mye mye større strømmengde som skal overføres, derfor også de fleste firmaene som har drevet med dette sliter med å fullføre teknologien.

×
×
  • Opprett ny...