Gå til innhold

danhef

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av danhef

  1. Jeg har gått meg mektig lei av Windowsen min her på Acer One'en min, og jeg vet at det selges Acer'e med Linux Linpus, men jeg lurer på hvordan jeg skal installere det på min maskin. Jeg er litt n00b på sånt, men jeg har hørt at det går an å starte det gjennom en USB-port, men går det an å installere det etterpå slik at jeg kan velge hvilket operativsystem jeg vil bruke (hver gang jeg skrur på maskinen)? For jeg har jo ikke CD-rom.

     

    Hjelp? :tease:

  2. Hei! I det siste har jeg merket at jeg bare MÅ ha meg ny mobil. Den er totalt død den jeg har nå. Men jeg er fremdeles ikke sikker på hvilken, og det haster. Jeg har i en stund nå vurdert Nokia og LG og akkurat for øyeblikket heller jeg mot en Nokia 6300 eller en Nokia 6500 Slide. Grunnen til at jeg valgte nettopp disse to er fordi jeg vil ha en telfon som er ryktet for å være stabil og ser veldig bra ut. Jeg er egentlig vant med SE, så det kommer vel til å bli et rent H** å skulle venne seg til Nokia igjen. Men tingen jeg er så lei av med SE er at alle telfonene er så like. Greit nok så ser de vel forskjellig ut mange av dem men det er jo egentlig samme pakke i en ny innpakning hver eneste gang. Jeg har hatt 4 SE telefoner de siste 3 årene, og alle har etter et par mnd hengt seg helt opp. Og når man skal sende dem på rep. får man beskjed om at det er fuktskader og det er min feil. Ofte påstår de at jeg har mistet den i vann og tatt den med inn (eeh.. ikke som jeg kan huske nei).

     

    Men som sagt. Jeg vil ha en telefon som faktisk ser litt voksen ut. Jeg vil ikke ha en oransj eller gul fargeklatt fra SE. Jeg vil ha rene pene linjer i en kompakt innpakning. En telefon som er MEGET god å skrive mld med og som ikke klikker ved første øyenkast. Jeg vet om MANGE som har Nokia 6300 og de er storfornøyde. Noka 6500 ser bare veldig kul ut og virker som en solid og god telefon. Begge er gode å skrive meldinger på. Jeg bruker så og si aldri 3G-funksjoner. Men man vet aldri når dette plutselig blir nødvendig. Begge de to telefonene jeg vurderer er jo veldig "voksne" i den forstand at de er laget i børstet stål og i sølv eller svart. Walkman fra SE har jo også dette men det blir bare FOR mye dilldall. Så hjelp. Hvilken telefon skal jeg velge. Har dere andre tips?

     

    EDIT: Jeg ble tipset om LG KF510 av en venn. Men han påsto at det var tungvindt med SMS på den. Den så fryktelig kul ut og den kosta ikke skjorta. Så ta den med i betraktning også. HELP MEEE! :S

  3. Sett det i perspektiv. Kva tenker du å nytte telefonen til?

     

    Tydeligvis jobb eller noe sånt. Er ikke de billigste og minst avanserte han har valgt! ;)

    Jeg hadde ikke gått for iPhonen hvertfall. Selv liker jeg konseptet, men jeg hadde ikke orket et så dyrt abbn. og en telefon som sprekker i hånda på meg kanskje pga. varme. Kanskje iPhone 4G? :p

     

    Samsungen skal visst ha fått dårlig kritikk, så for meg hadde det blitt Nokia. :p Men det er bare meg. :p

  4. Takk Simen1. Jeg vet ikke om jeg vil satse på en av de to men jeg skal ta de i betraktning. Det var hvertfall noen gode pakker du fant fram. ;)

     

    Men rett meg om jeg tar feil. Om lukkerhastigheten er rask, så kommer det minimalt med støy på bildet. Hvilken nytte gjør bildestabilisering da? Jeg er som sagt grønn, så om jeg stiller dumme spørsmål så ikke skyt meg for det. Regner med at dere alle var der en gang (om ikke du er født med DSLR i hånda da) :)

     

    Men jeg tørr nesten ikke bevege meg bort fra Nikon og Canon for det er de jeg kjenner best til. Canon best av disse. Men jeg føler at absolutt alle har et Canon kamera. Det er vel kanskje mest derfor jeg vil til Nikon + at jeg har hørt at de har mye bedre kvalitet både kameramessig og bilderesultatmessig. Avkrefte/Bekrefte? :p

  5. På hvilke andre områder enn oppløsning var 450D bedre enn 40D?

     

    "Kameraet leverer kvaliteter som er så tett opp til storebroren EOS 40D, at det kun er fysiske momenter og finesser som skiller. På visse områder er EOS 450D faktisk bedre, med høyere bildeoppløsning, mer avansert Live View-funksjon og faktisk bedre JPEG-kvalitet."

     

    (Kopiert fra Konklusjonen på digit.no)

  6. Får jeg lov til å foreslå hverken D80 eller 1000D?

     

    Ellers så vil jeg anbefale å velge optikk med omhu. Det har som regel mye mer å si for bildekvaliteten enn kameraet.

     

    PS. Stabilisering av en eller annen type er også veldig kjekt å ha.

     

    Ja hvis du anbefaler et annet så ska du få lov å utelukke dem.. ;)

    Hvis du hadde klart å klatre opp til Canon EOS40D så hadde jeg gått for den. Er et kongekamera. Den ligger nær de dyreste proffene når det gjelder bildekvalitet. Les test på Digit.no

     

    Takk for forslag! Jeg visste ikke om digit, så nå har jeg lest der en stund. Der sto det derimot at Canon 450D faktisk var bedre enn Canon 40D på en del områder, f.eks. bildekvaliteten (som var noe av det eneste jeg MÅTTE ha. De anbefalte å vente til en test av Canon EOS 1000D kom, for pressemeldingen sa at det skulle være så og si det samme kameraet som Canon EOS 450D bare med bedre hus og pris. Så jeg får følge med der. Takk for tips på både kamera og internettside. ;)

  7. Da var det nok en gang det samme spørsmålet dere sikkert har hørt tuuusen ganger før. Men jeg hadde blitt veldig glad om dere hadde tatt dere tid til å svare. :)

     

    Jeg har tenkt leenge på hvilket DSLR jeg skal kjøpe meg. For meg er det bildekvaliteten som er viktigst. Jeg har fått forspørsler om å fotografere slik at en kan selge bildene som plakater osv. Personlig mener jeg at men ikke trenger mer enn 10 megapixler for det blir gjerne litt overkill. Jeg er fremdeles åpen for nye forslag til kameraer men da vil jeg gjerne ha en begrunnelse for hvorfor jeg må ha det kameraet. Jeg har litt over 10 000 kr å bruke, men jeg vil gjerne ikke bruke opp alt, men det kan jo hende jeg må bruke mer eller mindre, men da som sagt. Gi meg en god grunn. ;)

     

    Kameraene jeg for øyeblikket står mellom er Nikon D80 og Canon 1000D. Jeg har sett at Nikon ofte har veldig god bildekvalitet men det vet jeg av erfaring at Canon også har. Men hvilket merke bør jeg velge og hvilket kamera? UNDER 10 000!!!

     

    EDIT: Jeg skal kjøpe makroobjektiver i tillegg, så jeg havner på 10 000 - 15 000 uansett. For meg er ikke liveview så utrolig viktig. Så lenge det finnes mange objektiver i god kvalitet som ikke koster skjorta hver gang jeg må ha en, så er det ypperlig. Jeg har regner meg fram til at en Canon 1000D + Canon Makrolinse 100mm er kjempebra for meg. Blir akkurat 10 000 eller 11 000.

     

    Vær så snill og kom med innspill og hjelp meg. For å gjøre det lettere så skriver jeg (+) ting jeg trenger og (-) ting jeg ikke trenger

     

    + Godt utvalg av objektiver

    + Ikke bare dyre objektiver

    + De billigere objektivene bør ikke alle være under 70 mm. F.eks. har Canon Makrolinsa til 5000 ca. Den er 100mm. Tar du en som er 70 mm eller mindre havner du på en 4000. Men jeg må ha litt avstand.

    - Ikke over 10 megapixler (eller trenger jeg det?)

    - Ikke liveview

     

    Og hva i alle dager er målepunkter? Ser Nikon har MYYE mer enn Canon...

  8. Det er vel et ekstra program de bruker for mms på iPhone, vis du tenker på den første iPhonen, om iPhone 3g har det, vet jeg ikke.

    Var ikke det jeg mente. Jeg tenkte på om det var snt for en IKKE HACKET iPhone. At man fikk det som en SMS med vedlegg. For da går det jo for det samme.

  9. Hei! Noen jeg kjente (som ikke har iPhone selv) sa at dersom noen sender deg en MMS og du har iPhone, så kommer det et bilde med tekst på. Bare at de ikke KALLER det MMS. Jeg selv synes det virker litt rart, men jeg VET at i USA, så bruker de hverken MMS eller SMS noe særlig. DERFOR har de ikke plassert MMS i iPhone. De sender nemlig eMail/IM med vedlegg. Enklere... Så hvorfor begynner ikke vi med det samme? :p

     

    Men spørsmålet var egentlig: har kompisen min rett?

  10. Jeg satt og så på Gossip Girl her om dagen, og da la jeg merke til en utrolig kul MSN klient (Instant Messager) de brukte. Om noen kan kjenne igjen disse to bildene, og hjelpe meg finne ut hvilket program dette er så hadde det vært fint.

     

    Her er det jeg vet:

    - Er fra en Dell

    - Med Vista

    - I USA

    post-122244-1217159395_thumb.png

    post-122244-1217159410_thumb.png

  11. Personlig likte jeg 1G mye bedre enn 3G, dette mest fordi jeg aldri kommer til å bruke GPS og jeg bruker bare wi-fi når jeg skal på internett. Skulle ønske man kunne få tak i en "lovlig 1G iPhone som ikke var jailbreaket og kræsjet med nye oppdateringer". Dumt hvis det ikke finnes mer... :( Noen som vet om noe?

    (Dessuten, Hadde ikke iPhone 1G veldig bra batterilevetid?)

  12. Jeg skjønner ikke dette her i det hele tatt jeg! Denne telefonen har MANGE mangler som er nødvendige for å "fungere" med venner og familie. :hmm:

    Bare fordi den har en super skjerm, ekstrem lyd og en super nettleser, så fortjener den ikke en 5'er mener jeg! Da burde jo alle de andre telefonene fått terningkast 6 eller 5 også. Vedder på at dette BARE er fordi det er APPLE som har laget den. Mange andre telefoner har fått kritikk fordi de manglet super-3G, hadde for dårlig java og ikke kunne spille spill. De telefonene kunne lett ha havnet på 3'ern. Jeg synes det er ganske uforståelig. Litt provoserende faktisk... :nei:

  13. #1, #2, #4, #8 og #9 var mildt sagt kjedelige. Livløse, triste bilder uten noe spesielt egentlig. #10 er pent, men gud så klisje. Resten er egentlig ganske grei, og jeg stemte på #7, som var et meget bra bilde egentlig. Kan det være en fotballstadion, kanskje? #3 likte jeg også veldig godt. Nydelig harmoni i det bildet der.

    8263576[/snapback]

     

    #1 var jo bare fint da! Hvis ikke du ser det så er det noe galt. Jeg stemte hvertfall på det! :nei:

  14. Hei, jeg er på utkikk etter en billig mobiltelefon som er ganske bra. Jeg trenger ikke noe ekstremt bra, men bare noe som fungerer og er kult. Jeg har vurdert telefonen LG kg245. Men siden ingen har noen test på den, så vet jeg ikke. Det er noe rundt den prisen jeg vil ha. Den så egentlig sånn passe bra ut.

     

    http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfi...gory_tabcontent

     

    Dessuten vil jeg ha en flipptelefon som enten er inspirert av amerikansk eller japansk utseende. Burde jeg kjøpe denne?

     

    :hmm:

  15. Det norske markedet er en liten fjert på verdensbasis. Hvorfor skulle DoCoMo satse på Norge?

     

    -snubbel

    7940085[/snapback]

     

    Ja, jeg vet det. Og jeg synes de kunne ha blitt litt inspirert til å lage japansklignende mobiler har i norge også. Men denne artikkelen leste jeg på amobil.no så jeg tok det liksom som en selvfølge. :hmm:

  16. Japan har helt annen kultur. i-mode funker fint der, men i Europa har det blitt en flopp (E-Plus stenger sitt i-mode nett om et par år). Bortsett fra netthastighet er ikke japanske mobiler så avanserte som de fleste tror. F.eks hadde GSM-mobiler Bluetooth et par år før de japanske i-mode mobilene fikk det.

     

    Selvsagt er det bare KREMEn av japanske mobiler man hører om her i Europa. De fleste er kjedelige. Japanerne sier sikkert det samme, når de ser Nokia N95 etc, hvorfor får ikke Japan så avanserte mobiler...

    7939955[/snapback]

     

    Jamen, det er utseendet jeg snakker om. Jeg synes de kunne la seg bli inspirert av utseendet. De har jo gode skjermer óg! Jeg synes vi fint kunne ha fått en japansk-inspirert mobil. De er mye penere en de europeiske. Det kan være at det er bare jeg som synes. Men det tviler jeg på. :whistle:

×
×
  • Opprett ny...