Gå til innhold

keggen1975

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av keggen1975

  1. Hei!

    • Har forsøkt meg hos flere elektronikk giganter, men har ikke fått noe som fungerer. Så da får vi prøve her :)

    Problemet er som følger: Jeg har nedgravd kablet Internett inn til boligen, som går til et multimodem fra Telenor. Dette går til T-We boksen, og gir trådløst Internett i boligen.

    Så bestemte vi oss for å bygge på huset med et par rom, og internettdekning og tv signaler nådde ikke frem. Så det kom en kar fra Telenor, strakk en kabel til rommet, og jeg har da mulighet til ENTEN Internett til PS4'n eller T-We boks. Ikke begge samtidig, da jeg må bruke kabelen til en av apparatene. I tillegg har jeg ikke mulighet til å bruke mobilen for å surfe på nett osv.

    Så da kommer 1000-kroners spørsmålet:

    HVA ER RIKTIG LØSNING HER??

    Jeg ønsker da noe jeg kan få koblet BÅDE tv-boksen og PS4'n samtidig, slik at jeg slipper å koble om hele tiden. I tillegg vil jeg ha mulighet til å surfe på nettet med mobilen.

    Fyr løs, eksperter!

  2. Bytta du oljefilter sammen med oljen? Viktig! Tett filter som går i bypass kan lage krøll.

    Det er meget sannsynlig at også motoren er full av svartslam, prøv en rens, en rimelig investering som kanskje får deg til å beholde bilen en stund til.

    Men du har kanskje gått lei allerede.. :)

    7987622[/snapback]

     

    He he, neida, er ikke lei bilen enda, fikk bare en "nedtur" da gutta på jobben dømte den nord og ned. Bilen er såpass i bra stand ellers, et jeg tror 98,7 % sikkert at den går rett gjennom EU. Bare overflatisk rust, bremser og forstilling er tight og presist, støtdempere og eksos helt uten mangler. Alt elektrisk fungerer (untatt dette oljehylegreiene?)... Så jeg er egentlig litt glad i denne bilen også! Liker sånne gamle biler som rusler og går, artig å ta vare på :-)

     

    Joda, jeg byttet så klart filteret når jeg tok oljeskift. Jeg tenkte å ta oljerens ved et senere skift, da den olja som var på når jeg kjøpte den var helt "oppbrukt" og bar preg av å ha spon i seg (tok olje mellom fingrene og prøvde å gli gjennom, men det "stoppet", omtrent som å vri borrelås). Så jeg skal gå for en oljerens, nytt oljefilter og tjukkere olje. 15w-40 bør vel holde, 20w-50 kan vel bli noe tjukt i kulda? Eller?

     

    Takk for innspillet :-)

  3. Hiv på 15w-40 eller tykker olje, så burde du klare å få opp trykket slik at bilen varer noen tusen km til.

    7987102[/snapback]

     

    OK, skal gi den èn sjanse til, og det er oljerens + tjukkere olje. Har funnet ørsmå plastbiter på peilepinnen (sikkert rester etter den gamle trakta), og hvis det har satt seg i oljesila, er det jo ikke så rart at den ikke orker å dra opp trykket. Så da skal vi se hvor mye grums som følger med ut, og evt. ta av bunnpanna for å se hvor mye drit det er .... Det var jo tydeligvis lenge siden sist den smakte ny olje før jeg byttet den, så det er aldri godt å vite hvor mye "snus-kladder og koks" som har bygd seg opp og samlet seg i den stakkars sila...

     

    Så følg med folkens, "it ain't over before the fat lady sings!"

  4. hmmm...høres nesten ut som ledningen til høytrykksbryteren er kortsluttet til jord? Du skal ikke få noe utslag på instrumentet når ledningene er koblet ifra. Såvidt jeg husker, så er høytrykksbryteren den som står på filteret. Se hva som står på dem.

    7971729[/snapback]

     

    Da tror jeg at Audi'en blir spiker, gitt. Ser ikke ut som om det er trykk på den, målte det med proft utstyr på jobben, og det er ikke på mer enn 1,35 ved 2000 rpm. Da er det vel enten oljepumpa, eller motoren er så slitt at all olja går i bunnpanna...

     

    Så det var vel en grunn til at den var såpass billig som den var. Delebil? Mye bra på den...

     

    Takk for all hjelp!

     

     

    mvh keggen1975

  5. hmmm...høres nesten ut som ledningen til høytrykksbryteren er kortsluttet til jord? Du skal ikke få noe utslag på instrumentet når ledningene er koblet ifra. Såvidt jeg husker, så er høytrykksbryteren den som står på filteret. Se hva som står på dem.

    7971729[/snapback]

     

    På den svarte som satt på topplokket, står det 0,15 - 0,45 bar på. På den hvite giveren som satt på filteret, står det 1,8 + - 0,2 bar på. Så da er jo det greit... Men siden det allikevel lyser og hyler over 2000 rpm er det kanskje noe jordingskluss? Er det slik å forstå at høytrykksgiveren "tar over" for lavtrykksgiveren? For da kan jeg jo forstå at det piper ved 1,8 bar... Da må det jo være noe kødd med ledningen...?

  6. Denne motorne har to oljetrykksbrytere. en alvtrykk og en høytrykk. Instrumentet er koblet opp slik at lavtrykksbryteren er aktiv hele tiden, mens høytrykksbryteren (trur den er på 1,8bar) kun er aktiv over 2000omdr. Jeg hadde det helt likt på goldfen min. Stilt og roligt under 200omdr, så begynte hylinga over det.

    7971410[/snapback]

     

    Men nå har jeg jo koblet fra alt sammen, og allikevel blinker og hyler det så fort jeg kommer over 2000 rpm... Det er ingen ledning tilkoblet på noen av giverne. Man skulle jo tro at det da ville blinke og hyle i ett?? Men det gjør det altså ikke, ikke før jeg kommer nøyaktig til 2000 rpm...

     

    Og hvem av giverne er lavtrykk, og hvem er høytrykk? Har for sikkerhets skyld byttet den på topplokket (den svarte). Da jeg monterte Equus giveren, var det ingen plass til den originale giveren som satt på filteret (hvit farge). Kanskje den må på plass via et T-stykke?

     

    Jeg skjønner ikke detta jeg... Hinsides min logiske sans...

  7. Det er ikke bestandig lett å få montert den giveren på et t-stykke. den er ganske stpr. Jeg monterte den i en ledig oljeplugg nede på blokka. Orginal oljetrykksbryter nederst...

     

    DSC00204.jpg

    7969861[/snapback]

     

     

    Takk for tipset, ser ut som om du har en annen motor enn det jeg har... Gikk helt fint å sette den på oljefilterbraketten, i og med at jeg måtte bruke et adapter så det ble litt lenger avstand fra blokka. Men takk allikevel :-)

  8. I første omgang må du finne ut om du virkelig har dårlig oljetrykk. Du er på god vei med å få montert en oljetryksmåler for å sjekke dette. Bare koble deg inn med et T stykke med oljetrykksbryteren ved filteret. Trykket skal være minimum 2 bar ved 2000omdr ved driftsvarm motor. Er trykket ok, så er det nok oljetrykksbryterne dine som er dårlige. Hvis ikke, så kan det være slitt oljepumpe, tett sil i oljepumpen (har erfart dette på en golf II hvor silen var full av pakningsmateriale) eller "oljesludge" i systemet. Du kan prøve med en god motorrens som autoRX eller noe for å få løsnet "sludge". Du kan og prøve med tykkere olje som 10w-40 eller 15w-40 hvis oljepumpa er slitt.

    7966463[/snapback]

     

    Tja, nå er det mere mystisk her. Har koblet opp oljetrykksmåleren, og den viser litt forskjellig, samtidig som varsellampa og hylinga kommer ganske pronto rundt 2000 rpm... Det er nok en feilmargin her, i og med at instrumentet viser 0,5 bar før jeg i det hele tatt starter bilen. Kobler jeg av 12V eller jordingen til instrumentet, synker det til 0. Feil på instrumentet?

     

    Uansett,kjører jeg normalt, har jeg oljetrykk iflg instrumentet på ca 1,5 bar. Dette er likt, så lenge jeg holder meg under 2000 rpm. Men så fort jeg overstiger 2000 rpm, begynner lampen og hylinga. Oljetrykket er uforandret... Ruser jeg opp motoren til 3000 rpm, har jeg trykk på rundt 3 bar. Allikevel: oljelampen lyser, og det hyler som besatt av djevelen selv...

     

    Bare for moro skyld prøvde jeg å koble fra alt sammen, dro av ledningen fra begge oljetrykksgivere + instrumentet. Like forbanna er varsellampen og hylinga der så fort jeg kommer over 2000 rpm??!?!

     

    Nå skjønner jeg enda mindre..... :thumbdown::mad:

     

    Noen...?

  9. Heisann!

     

    Kjøpt meg en grisebillig arbeidsbil, en Audi 80 1,8 (DS-motor med forgasser) 1985 modell. Denne har vært damekjørt (les: kjører og kjører så lenge det går), og ikke vært særlig passet på. Da jeg kjørte hjemover fra handelen, gikk det helt greit, helt til motoren ble driftsvarm (ca 75 - 85 grader). Jeg kjørte jevnt i ca 80 km/t, med et turtall på rundt 2000 rpm. Da begynte plutselig oljelampa å lyse, og det kom en summelyd fra releet.

     

    Jeg skvatt litt, men bestemte meg for å stoppe langs veien, og slapp gassen. Da ble det stille, og varsellampen sluknet... Jeg ga litt gass, og holdt jevnt 80 km/t igjen. Etter 5 sek begynte det å blinke og hyle nok en gang. Jeg prøvde da å akselerere, og når jeg kom opp i ca 100 km/t (ca 3000 rpm), ble det stille nok en gang. Jeg stoppet og peilet oljen, som viste fullt (I ettertid viste det seg at det manglet ca 1,5 cm med plast-trakt, så peilepinnen kom jo alt for langt ned i bunnpanna og viste mer olje enn det som var riktig).

     

    Sånn fortsatte det, så lenge jeg holdt meg på 3000 rpm eller over, var det stille. Så fort jeg kom innenfor ca 1500 - 3000 rpm og holdt jevn fart, begynner spetakkelet. Men bare på varm motor! På kald motor kan jeg kjøre uten problemer. På toppen av det hele, når jeg ikke belaster motoren (feks tar av fra motorveien eller lar den stå og gå på tomgang), er det stille som i graven, selv om den blir over 90 grader varm... Det endte med at jeg kjørte 12 mil på høyt turtall, og det gikk hele veien hjem...

     

    Vel hjemme slo jeg meg til ro med at det var for lite olje på den, selv om pinnen viste fullt. Hun jeg kjøpte den av, fortalte også at oljelampen lyste hele tiden, og at det var en "irriterende" lyd der... Men hun hadde tydeligvis ikke gjort noe med det, og bare kjørt....

     

    Det hører med til historien at når jeg kjøpte bilen, bar den preg av å ikke ha fått noe stell av noe slag på minst 50.000 km. Luftfilteret var temmelig tett og tilgriset av olje. Det som var igjen av olje på motoren, var kullsort og hadde nok alt for mange kilometer på seg... Pluggene var rustet fast i topplokket, og pluggledningene var sprø som Wasa Knäckebröd. Manglet også kjølevann. En lite velholdt bil, med andre ord.

     

    Jeg har nå kjøpt og byttet nytt luftfilter, peilepinne-trakt, plugger og pluggledninger, fylt på frostvæske og tatt oljeskift. Dessverre er det ingen bedring på oljehyl og lampe, men det kan høres ut som om motoren går roligere og penere (ventiltikkingen blir stadig mer og mer borte, så de er nok på vei til å "slippe taket"). Den starter med en gang selv i minusgrader, og alt fungerer forsåvidt greit. Det virker ikke som om den lekker olje eller kjølevæske noe sted heller, ingen blårøyk eller hvitrøyk i eksosen. Den spytter riktignok litt sot, men det har også blitt bedre etterhvert(sikkert daukjørt). Det er heller ikke overtrykk i kjølesystemet (fikk et tips om at oljen gikk i kjølevannet eller omvendt, men det kan jeg ganske sikkert si at den ikke gjør).

     

    Sånn som jeg tenker og resonnerer, er det vel minst oljetrykk i en motor når den går på tomgang eller ikke blir belastet? Hvorfor piper og blinker det ikke da? Kan forsåvidt være med på at den bygger opp mer trykk under akselerasjon og at det da blir stille... Nå var jo oljen temmelig gammel, det må kanskje mer enn ett oljeskift for å gjøre forskjell? Noen som kan anbefale/fraråde "motor-rens"?

     

    For å prøve å feilsøke litt, skal jeg montere en Equus oljetrykksmåler som jeg har kjøpt på BilXtra. Det følger med en stor rund metallbøtte (oljetrykksgiveren til instrumentet). Men hvor skal jeg montere denne giveren? Det er jo to oljetrykksgivere på denne motoren, en på toppen (som det ikke er lett å få montert noe på) og en på filteret (her er det plass nok til å montere Equus-giveren). Har også kjøpt en overgang til dette, så det skal passe sammen. Men er det riktig å ta det ut fra giveren på filteret? Eller må jeg handle meg et T-stykke også, for å få montert det på den giveren på topplokket?

     

    Så hvis det er noen der ute med kunnskap (og som har giddet å lese alt dette), overøs meg gjerne med visdomsord og tips! Bilen er rustfri og for god til å vrakes --- ! Starter jo lettere enn min -00 V70 2,4T (og ikke minst mye billigere å kjøre)!

     

     

    mvh Keggen1975

  10. Hei folkens!

     

    Bare lurte på en par ting som noen sikkert vet svarene på:

     

    Kjøpte i dag en sliten gammel traver (les: 1985 Audi 80 1,8 (DS motor med forgasser). Denne kjøpte jeg for 2000,- og den er egentlig grei til den prisen. Den skal ha EU iløpet av februar--- Og det er her de store spørsmålene kommer:

     

    1. Jeg har ennå ikke omregistrert den på meg, da jeg tenkte jeg skulle se hvordan det går på EUkontrollen først. Hvis det viser seg at den allikevel, tross sitt vakre ytre, må gjennom påkostninger av astronomisk størrelse, kan jeg da vrake den og få vrakpanten utbetalt? Eller er det da registrert eier (altså selgeren jeg kjøpte den av) som får pengene?

     

    2. Hvis det nå viser seg at bilen er grei, og går gjennom EU, beholder jeg den. Men er det gratis omregistrering i tre måneder fra den datoen den er registrert på meg? Bare i tilfelle jeg skulle finne på å selge den videre...

     

    3. Hva med årsavgiften? Den har jo kjennetegn i dag, så den må vel uansett betales? Med andre ord ingen vits i å levere skiltene...?

     

    Takknemlig for svar :-)

     

     

    mvh Keggen

×
×
  • Opprett ny...