Gå til innhold

operg

Medlemmer
  • Innlegg

    3 156
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av operg

  1. Ja, du har rett i at det kan gjelde alle typer sykdom. Jeg nevnte mental sykdom spesifikt siden jeg har sett såpass mange tilfeller av personer i dyp depresjon som rett og slett ikke kommer seg gjennom oppgaven og ikke oppdager at de ikke kommer til å klare det før de har brukt flere måneder. Dessuten har nok bl.a. svært deprimerte mennesker lettere for å havne i en situasjon der de ikke kommuniserer med veileder/institutt før det er for sent, nettopp av sykdommens natur -- og dermed får en svært dårlig karakter eller stryk, mens personer med andre typer sykdom gjerne avbryter oppgaven eller får en utsettelse.

    • Liker 2
  2. Ja, det skal svært mye til – du må så å si fullstendig la være å kommunisere med veileder, ha en mental sykdom som forhindrer deg fra å jobbe eller lignende.

     

    Karakterer på masteroppgave varierer en del fra studie til studie, sjekk karstat om du lurer. I prinsippet har NTNU fått beskjed om å jobbe i retning av at karakterfordelingen blir omtrent som i andre fag, dvs. at en god del får D eller E, men det var kun et par på studiet mitt som fikk såpass dårlige karakterer da jeg gikk ut for et par år siden.

  3. Jeg skjønner ikke hvorfor diskusjonen begynte å handle om å bli data scientist eller quant. De aller fleste matematikk- og statistikkstudenter ender ikke opp som quant eller data scientist, og jeg ser ingen tegn på at trådstarter ønsker det. Hvis han gjør det må han si ifra.

     

    Jeg har selv en master i statistikk og jobber som data science-konsulent til daglig, men det var få i klassen min som gikk samme retning som meg. De fleste som studerer statistikk ender naturlig nok opp med ordinære statistikkjobber. Mange endte også opp med å jobbe som programvareutvikler eller som management-konsulent. Hva slags karakterer du kan regne med å måtte trenge avhenger fullstendig av hva slags jobb du kunne tenke deg – for å bli management-konsulent vil du trenge gode karakterer (og en imponerende CV), mens for ordinære statistikkjobber eller utviklerjobber (være det i konsulentfirmaer eller produktselskaper) er arbeidsmarkedet såpass bra for tiden (og har vært det lenge) at karakterer rett og slett ikke har noe å si så lenge du har en mastergrad og en CV med relevant erfaring på. Hvis det viser seg at trådstarter faktisk er interessert i å bli data scientist kan jeg si at jeg ikke hadde veldig imponerende karakterer (snittkarakter rundt B men et par D-er og E-er på vitnemålet), og jeg har ikke inntrykk av at de par andre fra klassen min som endte opp i en lignende stilling hadde det heller.

     

    Kort oppsummert er mastergrad, som Marcus sier, helt nødvendig for å ikke kraftig begrense karrieremulighetene. Utover det vil jeg påstå at CV er langt viktigere enn karakterer så lenge du ikke vil ha jobb i et par særlig karakterkåte bransjer.

  4. Enig med det som Matsemann skriver over. Skrev en post i denne tråden for en tid siden om at det er veldig stor forskjell på de ulike konsulentselskapene, så det lar seg gjøre å finne et som passer godt til dine spesifikke behov. Hvis man vil være lenge på et prosjekt er det for øvrig IKKE et problem der jeg jobber i hvert fall, hadde større problemer med å få til å skifte prosjekt ofte siden jeg foretrekker stor variasjon. Kjenner til minst én som har vært hos samme kunde i 8 år.

    • Liker 2
  5. Sant, det jeg skrev ang. Datateknikk og Informatikk gjelder egentlig for all med teknisk master og gode programmeringsferdigheter. Jeg gikk ut fra Fysikk og matematikk for et par år siden, og en del andre i klassen min har hatt problemer med å få jobb (det er i hovedsak snakk om de som ikke har ofret CV-bygging eller sommerjobb så mange tanker i løpet av studiet) -- men alle med gode programmeringsferdigheter fikk jobb før de var ferdige, uavhengig av karakterer eller nettverk. Jeg jobber selv i et IT-konsulent-firma, og kan si at både vi og andre gjerne ansetter fra alle siv.ing.-studier så lenge man har en viss mengde erfaring innen programmering.

×
×
  • Opprett ny...