Gå til innhold

rwh123

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rwh123

  1. Ikke lett dette,

    Problemet med små sensorer er dynamikken. Kamera med høy dynamikk og god PC styring er steike dyrt. Da er man over på industrikameraer. Olympus DP73 har vistnok E-5 sensorteknologi og koster dermed ca 100.000kr. Men, den er designet for kontinuerlig drift og lar brukeren få direkte tilgang til sensoren.

     

    Jeg snakket med panasonic, og de sa at det kun var industrikameraene som gjorde denne typen jobber, og da blir det samme pris igjen. Fordelen med konsumentproduktene er pris/ytelse. Det hjelper å lage hardware i millionopplag og ikke bare til spesialister....

     

    Olympus har også mange kameraer som er egnet, men prisen er deretter....

    http://www.olympus.no/microscopy/en/microscopy/components/cameras/componentselectors_cameras.jsp

     

    (det samme gjelder mange andre også. Utvalget/prisene er ganske like på tvers av produsentene. Oly er en av få som lager både industri/medisinsk optikk og konsumentprodukter....)

     

    Løsningen blir vel bare å prøve... Har ikke funnet noen god løsning som treffer "alle" punktene.

  2. Noen svar kom det jo... :-)

     

    Jeg oppklarer litt:

     

    Kamerat brukes hele dagen (altså ikke 24/7, men hele arbeidsdager).

     

    Det vi har brukt en del av før er Qimaging sine micropublisher kameraer, (www.qimaging.com). De er supre å håndtere softwaremessig, de har peltierstabilisering, men de koster litt. CCD'en på disse er Sony ICX 282 (http://www.dpreview.com/news/2000/11/15/sony5mpccd). Noe har skjedd siden den tid, men denne chip er mye brukt fortsatt.

     

    Siden vi ikke bruker kvantitativ informasjon, kun videobildet, trenger vi ikke temperaturstabilisert kamera. MFT kameraer koster en brøkdel, har bedre bilde ved lite lys, bedre video, kort sagt, bedre på alt. Det eneste jeg ikke helt har fått klart for meg er om de kan sende live-bildet via USB til PC.

     

    For ordens skyld. Det finnes alternativer til MFT, men jeg trenger ikke mer enn 22mm diagonal på sensoren, og speilbaserte systemer tar for mye plass (registeravstand kommer i veien).

  3. Hei.

    Noen som vet status på PC styring nå.

    Jeg trenger å ha live-bilde på monitor (gjerne HDMI med 720p) og muligheten for å ta "snapshots" i software.

     

    Optikken (custom mikrosko - leica) til å tegne et bilde på ca 25mm i diameter, oppløsningen sannsynligvis begrenset til ca 1500 linjer (3Mpix er tilstrekkelig)

     

    Det høres ut som en match for MFT kameraer, men vet ikke om de tåler døgnkontinuerlig bruk som live-video med mulighet for snapshots.

     

    Industrikameraer (CCD) er dyre og sannsynligvis dårligere bildemessig. Jeg kommer ikke til å gjøre veldig avansert bildebehandling og dermed er peltierstabilisert sensor ikke viktig.

     

    Noen som vet om, panasonic GX1/GH2 eller lignende gjør dette?

  4. Husk også at vridbar LCD er ganske nyttig. Spesielt når du tar bilder av statiske objekter innendørs. Valg av merke ikke så farlig. Sensorteknologien er moden og fysikkens lover gjelder for alle. Produsentene har gjort ulike valg i filterne, men det har ikke så mye å si for deg (sterke/svake lavpassfiltere, støymidling,etc).

     

    Skal det brukes i jobbsammenheng bør det tåle å mistes i bakken noen ganger. "Knoketest" på kameraet gir et pekepinn på dette. Du trenger neppe et magnesiumlegeringshus.

     

    Det finnes mange som gir råd om linser, legger meg ikke borti disse. Selv her jeg Olympus sin 9-18mm, og er meget fornøyd med denne. Det finnes sikkert andre løsninger som er like gode (eller bedre).

     

    dpreview har testet noen av vidvinkelzoomene omtalt i denne tråden:

    http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma_10-20_4-5p6_n15/

    http://www.dpreview.com/lensreviews/tamron...24_3p5-5p6_n15/

    http://www.dpreview.com/lensreviews/olympus_9-18_4-5p6_o20/

     

    Det kan hende at forvregning (distortion) er den mest kritiske faktoren.

     

    Og til slutt; ofte på fotonettsteder så brukes til tider støy ved høyste gain (ISO) som fasit på billedkvalitet. Det er kanskje den minst viktige egenskapen for deg.

  5. Fokuslys mangler. Skaff deg ekstert blits, denne har innebygget fokuslys. Man kan lure på hvor mye de sparte på å ikke putte noen rød LED'er i kameraet... Ekstern blits (f,eks FL36) løser problemet med skygge fra objektiv også.

     

    Ellers har jeg et godt argument for Olympus: 9-18mm linsa er super til innendørsbruk. Alle typer familie-barn-er-inne-og-gjør-et-eller-annet-bilder blir lettere med mer vidvinkel. Man slipper å måtte leter etter hvor man skal stå for å fange øyeblikkene på samme måte. Med stabilisering i huset får du også stabilisert vidvinkel.

     

     

     

    Har hatt E-520 i 2 mnd nå og er egentlig ganske godt fornøyd med det.

     

    Eneste jeg er skuffa over er fokus i innendørs på kveldstid feks og i litt mørke områder. Istedenfor et lite og behagelig fokuslys ( som sony hadde i gamle dager på sine små digitalkamera) bruker kameraet blitsen og det er rene diskoteket før kameraet har klart å fokusere skikkelig. I tillegg er lysstyrken med det inkluderte kitet også ikke helt strålende synest jeg, så ofte jeg ender opp med å lage disko + blits i massevis når jeg egentlig bare ville ta et bilde.

     

    Dersom du tar lys"skjermen" og monterer feil vei ( grei måte å ha den på i en liten kameravekse) vil du se skygge av den på bildene i form av en svart bue nederst på bildene dine).

     

    LiveView har jeg ikke brukt så mye, jeg klarte ikke å få klare nattbilder selv med bruk av stativ og samme med natt+portrett, så må forske litt mer på akkurat den innstillingen.

     

    Kameraet tålte vanndusjen nedenfor niagara falls så kvaliteten er rett bra :)

  6. Hei.

    Jeg er på jakt etter et nytt kompakt kamera. For det meste benyttes Olympus 510 med ulike linser (de som ikke har prøvd SLR: prøv en Olympus med 9-18mm linse neste barnmeselskap!), men noen ganger trenger man det lille kameraet som glir ned i bukselommen.

    Mitt lille Ixus er døden nær, og tar rett og slett dårlige bilder. Har lånt en Panasonic LX3 som tar flotte bilder, men er litt stort og dyrt.

    Jeg trenger ikke mange funkjsoner, 3x zoom er greit, og 5Mpix holder i massevis. Men, det jeg er på jakt etter er bilder med naturlige hudtoner, OK lysfølsomhet (innendørs), liten risiko for utbrente høylys (På Ixus er alle lyse farger hvite), og passe skarpe bilder. Lommekompatibiliteten er viktigere enn fuksjoner.

  7. Da er E-3 i hus, og det er tid for neste valg ut frå kampanjelista til Olympus. Står mellom 9-18mm og FL-50R. Heller mest mot blitsen. Har FL-36, men blir aldri heilt komfortabel med treig ladetid mellom kvart bilde.

     

    Grattis.

    Ang FL-36: Ladetid er veldig avhengig av batteritype. Nye Sanyo Eneloops er 50% raskere enn Clas Ohlson sine GP powerbank, som igjen er _mye_ raskere enn gule IKEA engangs.

     

    Batteriets indre motstand bestemmer hvor mye strøm som trekkes under lading av blits. Høy kapasitet kan innebære lavere max strømtrekk( = økt ladetid for hver blitsfyring).

     

    Setter du ISO 400 på kamera og nyoppladete Eneloops får du med FL-36 ca 1.5sek mellom hvert bilde. GP powerbank nærmere 3, IKEA >5 sekunder mellom hver fyring.

     

    Blits med fire batterier bør halvere disse tallene, om ting skalerer likt.

  8. Billedfilen er 1920*1080, men dette bildet er i virkeligheten laget av at man har forstørret 0,5mpix bildet, og deretter kjørt litt kantdeteksjon for å lage bilder litt skarpere (filteret kan ikke endres). Uansett tviler jeg på om man finner optikk i rimelige kameraer som oppløser 1900 linjer.

     

    Når det gjelder vitbalansen kan den kun justeres i manuell modus. Jeg er egentlig kun ute etter å låse vitbalansen slik at den ikke endres ved f.eks panorering.

     

    Eller er kameraet i akkurat innenfor størrelseskravet mitt. Større størrelse er ikke aktuelt.

     

     

    Hei.

    Har nettopp kjøpt et panasonic SD9 videokamera. Kameraet har fått hederlig omtale bl.a på akam.

     

    Problemet er at jeg synes billedkvvaliteten ikke er så god som den burde.

     

    Oppløsningen er _langt_ lavere enn 1920x1080. Det er i og for seg greit, men man burde da heller smøre bildet utover i stedet for å gjøre oppskarping av kanter. Det ser ikke ut til at det kan gjøres endringer i filterinstillingene.

     

    Fargene er for det meste OK, men det er ikke mulig å låse hvitbalansen. Det virker som om den prøver å finne en vitbalanse hele tiden.

     

    Jeg ga 3500 for kameraet. Finnes det kameraer som gir bedre billedkvalitet og har mer bombesikre auto-instillinger som ikke koster veldig mye mer? Jeg liker størrelsen veldig godt. Jeg er ikke interessert i å øke størrelsen mye.

     

    Nå skal det sies at jeg ikke har erfaring med videokameraer fra tidligere. Det er mulig jeg derfor legger lista for høyt.

     

    Runar

     

    Les bruksanvisning. SD9 har manuell innstilling av hvitbalanse i tillegg til auto. Har oxo 1920x1080.

    Alle merker gir varme farger på auto hvitbalanse. Auto vil oxo jage om man panorerer hurtig fra lyst til skygge.

    Canon's CineMode er antagelig den beste auto-innstilling. HV20/30, HF100.

  9. Hei.

    Har nettopp kjøpt et panasonic SD9 videokamera. Kameraet har fått hederlig omtale bl.a på akam.

     

    Problemet er at jeg synes billedkvvaliteten ikke er så god som den burde.

     

    Oppløsningen er _langt_ lavere enn 1920x1080. Det er i og for seg greit, men man burde da heller smøre bildet utover i stedet for å gjøre oppskarping av kanter. Det ser ikke ut til at det kan gjøres endringer i filterinstillingene.

     

    Fargene er for det meste OK, men det er ikke mulig å låse hvitbalansen. Det virker som om den prøver å finne en vitbalanse hele tiden.

     

    Jeg ga 3500 for kameraet. Finnes det kameraer som gir bedre billedkvalitet og har mer bombesikre auto-instillinger som ikke koster veldig mye mer? Jeg liker størrelsen veldig godt. Jeg er ikke interessert i å øke størrelsen mye.

     

    Nå skal det sies at jeg ikke har erfaring med videokameraer fra tidligere. Det er mulig jeg derfor legger lista for høyt.

     

    Runar

  10. Hei.

    Sitter temmelig fast med et problem. Farger mangler på TV.

    Jeg har en _gammel_ CRT tv. Den er tilkoblet med S-video til PC.

     

    Dette har fungert knirkefritt lenge, men plutselig er fargene vekk, men kun for windows dekstop og programmer. Video er fint. Status:

     

    Farger under boot sekvens.

     

    Sorthvitt inloggingsvindu.

    Sorthvitt skjerm.

    Starter windowsmediaplayer: Menyer er sorthvitt, men film spiller i farger.

    Starter NRK Nett-TV. Kodenavnhunter er i farger, alt annet i svarthvitt.

    Prøver å starte mediaportal (normalt eneste program) => alt sorthvitt, også film. Kunne levd med sorthvitt GUI, men ikke sorthvit film.

     

    Setter theater mode til "Full Screen", Alle filmer (uansett mediaavspiller vlan, wmp, etc) i farger, GUI i sorthvitt.

    Mediaportal spiller fortsatt av i sorthvitt.

     

    Har noen en idé om hva som er feil?

     

     

    Hardware:

    ATI X1900gt

    Asus P5B

    Intel Core2Duo

    Win XP.

     

     

    Runar

  11. Har lenge ønsket meg digitalt speilreflekskamera og nå bestemt meg.

    Nå er tiden inne for å kjøpe.

     

    Har ikke store mengden med krav til kameraet, men vil gjerne at skjermen har direktevisning.

    Har tittet mye på eos serien, og er vel bare 450 som har det i en grei nybegynner pris eller?

    Finnes det isåfall andre som har dette?

     

    Takker for tips og anbefalinger.

     

    Du har no eit knippe her. http://www.akam.no/artikler/sony_mot_nikon_mot_pentax/49988 i tillegg har du Olympus.

    Beste LiveView løysinga er det nok Sony som har, og beste skjærmløysinga har Sony i lag med Olympus..(Vribar skjerm) Så om det er viktig for deg bør du kikke på desse..

     

    Det er vel kun Oly E-330 som har ekte direktevisning, med en egen CCD i speil/prismehuset. Kameraet er perfekt for barnefamilier, mindre perfekt for andre. Synd ikke flere har valgt den løsningen, den gir det beste fra to verdener, men man må leve med litt mindre lys i søkeren. (Men, husk generelt er 50% reduksjon lite for øyet, som er en logaritmisk detektor). Kontrastbasert AF er ikke like raskt/presist som fasedeteksjon i søkeren.

    Hvis direktevisning er viktig, vurder også om ikke vridbar LCD er lurt.

     

    Jeg vet ikke om kameraet er i omsetning lenger.

     

    For øvrig synes jeg 4/3 gjengen burde laget et høyhastighetskamera, gjerne uten optisk søker, men med superrask autofokus, 50+ bilder per sekund (gjerne med 2x/4x binning), og "lock-on-target" autofokus.

  12. Støtter meg helt til Simon Aldra her.

    Den telezoomen som gir deg best valuta for pengene er uten tvil Olympus ZD 40-150.

    Dersom vidvinkel er interessant har jo også Sigma 10-20 (20-40 tilsv. 35mm)blitt tilgjengelig for Four-Thirds nå.

    Et helt annet alternativ for deg er å skaffe deg adapteret Olympus MF-1 til ca. kr. 1000,- med dette kan du benytte gammel optikk med OM-fatning som forøvrig er bra og billig (brukt), men må fokuseres manuelt. Dog intet problem med LiveView!

    Her får du en prisoversikt fra www.prisguide.no vedrørende Olympus optikk: https://prisguiden.no/vis_kategori.php?c...mp;submit=S%F8k

    På denne siden kan du lese mer (www.wrotniak.net): http://www.wrotniak.net/photo/43/index.html

    Lykke til med et fabelaktig system!

     

    Flere av brukerne på dpreview mener at den gamle (f3.5-4.5) er noe bedre optisk enn den nye (f3.5-5.6). Den nye varianten er imidlertid mindre, og har intern fokus (ytre element roterer ikke under fokusering). Jeg mener at den nye linsen har plastfatning, mens den gamle har metallfatning (ikke at det egentlig betyr mye).

     

    Hvis du kommer over butikker som har den gamle på lagen kan du antagelig få den til en fin pris. Gjetter på at "size matters" for de fleste, og da er den nye lille telezoomen enklere å selge for butikkene.

  13. Hei. Valgets kval er over meg. Jeg skal en tur til USA.

     

    Jeg har i dag E-510 med 14-42 (kit, f3.5-5.6) (kit) og 40-150mm (f3.5-4.5) Jeg bruker ofte den siste, spesielt til portretter. Jeg ønsker meg primært godt objektiv i normalområdet som er mer lyssterkt enn det jeg har i dag.

     

    Jeg har tenkt følgende:

    Olympus 12-60 f2.8-4 høres fristende ut. 5x zoom og 12mm vidvinkel er en genial combo, hadde det ikke vært for prisen. For samme pris kan man få 14-54 f2.8-3.5 og 50mm f2.0.

     

    Har noen en formening om den nye 12-60 er _mye_ bedre enn den gamle 14-54?

    Sigma har også 18-50mm f2.8, men jeg er redd for at da hadde behovet for mer vidvinkel meldt seg.

     

    Ved å velge 14-54 har jeg råd til å kjøpe 50mm f2.0 i tillegg uten å risikere noe ekteskap.

     

     

    Noen som har synspunkter?

  14. Og andre produsenter er ikke spesiellt imponert over Olympus...

     

    Vision Research V12; 720P = 7015fps og rundt 300000 fps med tilsvarende oppløsning som Olympus. Og opp til en million fps med LAV oppløsning.

     

    At det er imponerende er det liten tvil om, så demo på IBC i høst av 1000fps 1080p bilder...

     

    Det er mange produsenter av høyhastighetskameraer. Etter hvert vil vi sikkert se flere kombinerte foto/video kameraer også for konsumenter med høyere hastihget. For proffmarkedet må man antegelig vente til fotografene føler seg komfortable med systemkameraer uten speil. Det kommer. Første steg er å få aksept for live View.

     

    Olympus DP71 er ganske dyrt, men teknologien er interessant. Mikroscanning gir jo interpolasjonsfrie bilder. DP71 er en 1.5 Mpix detektor som scannes. Med nymotens supersoniske motorer (ellerhvadetnåheter) kan jo dette gjøres ganske raskt. I så fall har jo brukeren en opsjon mellom lenger lukketid med scanning (mange pixler) og kort lukkertid (færre pixler, men mer effektivitet).

     

    Noen som har tanker om dette?

     

    Når det gjelder mikroskoper har Olympus imponert mer enn Leica/Nikon for min del, men Zeiss har en tendens til å være enda mer kompomissløse.

  15. Det kan umulig bety mye for DOF. Pentax: 23.5 x 15.7 mm, Olympus: (18.00 x 13.50 mm), det er ca 15% forskjell på størrelsen (i høyden). Sjekk heller objektivene. Mange objektiver sliter med uskarphet eller vignettering ved full åpning. For meg er størrelse av betydning. Kjenner ikke Pentax K10D, men husker at Nikon D80 er tung.

     

    Ellers ser jeg det er delte meninger om LiveView. Jeg har barn, og da er LiveView et "must" i mange situasjoner.

     

    Jeg kjenner ikke alle merkene så godt, men jeg vet at Olympus har mange gode Zoom-objektiver, jeg mener at Pentax har mange med fast brennvidde. Begge har vel innebygget billedstabilisator. Jpeg er greit ut av kameraet, men noen ganger er RAW nødvednig. Som oftest sletter jeg RAW bildene etter første gjennomtitt (Bruker RAW+Jpeg). Hadde de hatt en funksjon som skrev RAW til det ene kortet og Jpeg til det andre, hadde det vært genialt.

     

    Jeg har nå hatt min 510 siden juni, og så langt tåler den godt både saltvann (uhell skjer), sand og støv. Jeg har ikke noe problem med at min sønn på 4 bruker kameraet.

     

    Pentax er vel værtett og støtsikkert, og er da en klasse opp. Skal du først ha nytte av værtetting må du også ha tette objektiver. Finnes det noen som faktisk har gjort destruktive tester av kameraene?

     

    Jeg kjøpte mitt i sommer, og vurderte da Pentax (den til ca 9000,-) og Olympus som de to mest aktuelle, men landet den gang på Olympus. For 10.000 fikk jeg to brukbare objektiver, en Blitz (FL-36) kameraveske, C-polarisator og to minnekort (4+1).

     

    Som kun hobbybruker synes jeg det er viktig at ting virker ganske godt av seg selv. Det er sjelden jeg gidder å gjøre mye etterbehandling utover Crop. For meg er det uinteressant hvor god optikk et merke tilbyr for en "nesten uendelig" sum penger. Jeg startet uten utstyr og fikk en relativt komplett pakke for en brukbar pris, men kommer antagelig til å investere i en mer lyssterk standardzoom etter hvert.

     

     

     

     

    Med k10d er det heilt omvendt, det gir supre bildefiler dersom du skal jobbe mykje i Photoshop eller liknande seinare. 400d kjem på ein eller annan plass mellom desse.

     

     

    Det er vel standard innstillingen til Pentax som er forholdvis myk og etterbehandlingsvennlig. Jeg har skjønt det slik at kamera også har en hardere og "mer ferdig" innstilling som gjør jpg filene fine og klare uten etterbehandling.

     

    Forøvrig virker det som at gylland har gjort hjemmeleksa si grundig og heller mot K10D jeg ser liten og ingen grunn til å få han til å velge anderledes. Dersom kameraet blir liggende igjen er det ikke vekta som er grunnen. Alle dslr-er er klumpete å dra med seg. Det er sjelden man kun har kamera og objektiv med seg, ofte tar man med minst ett ekstra objektiv, blitz, ekstra batterier, filtre, renseutstyr mm. 100g fra eller til gjør ingenting når man snakker 1000g kontra 1100g......Skal du ha dslr var vekta det siste jeg hadde brydd meg med.

  16. hmmm... Da er jo noe av vitsen med Gbit ethernet borte, men jeg har en ekstra PC tilgjengelig, så da lar det seg gjøre. PS3 ser ut til å ha det som trengs, men har altså,lagt inn noen ekstra låser. Hvor mye CPU kreves av en TVersity i praksis? Jeg har en 1.4GHZ Athlon som filserver.

     

    Jeg tipper at Sony også har lagt inn regionslås i DVD spilleren?

     

    Er Xbox like låst til formater og lokasjon? Kan ikke helt se noen grunn til at man skal skille nettverksdisker og lokal disk når det gjelder medieavspilling...

     

    Runar

     

     

    Dersom du ikke skal installere Linux kan du gjøre følgende:

    Spille av følgende videoformater fra intern og ekstern harddisk - MPEG-1, MPEG-2 (PS,TS), H.264/MEPG-4 AVC, MPEG-4 SP

    Og følgende musikkformater - ATRAC (.oma .msa .aa3), AAC (.3gp .mp4), MP3 (.mp3), WAV (.wav)

    Audio-CD-er, DVD-avspilling (med alternativ oppskalering) og BD-avspilling er naturligvis også støttet.

     

    Skal du spille av materiale fra en PC må du kjøre en DLNA- eller UPnP-komatibel mediaserver på PC-en. Med f.eks. TVersity kan du da transcode fra PC-en slik at den konverterer alt som er støttet på PC-en til PS3-kompatible formater on-the-fly.

    Dersom du installerer Linux på PS3en:

    Du kan installere hva du vil, og får dermed støtte for alt. Codecene fins dog ikke i optimalisert form for Cell-prosessoren enda, så HD-materiale vil ikke kjøre så smooth som det bør. Ellers har du frihet til å gjøre som du vil.

    9663727[/snapback]

  17. Hei.

    Jeg er på jakt etter en multimediesantral for hjemmet, og mye taler for PS3. Alternativet er å bygge egen LinuxPC, men det er mye jobb i konfigurering, og det blir minst like dyrt.

     

    DVD spilleren min har tatt kvelden så jeg må bestemme meg ganske raskt. PS3 kan såvidt jeg kan se spille video, har netttleser, kan vise bilder og spille musikk. Videre har den ethernet, så det burde være mulig å montere disker fra en PC ("server") og bruke PS3 som front end. Jeg kan leve med å konvertere filmsnutter til MPEG4, men det hadde vært fint med støtte for Xvid og Quicktime.

     

    Jeg har ganske mange album i Apple Lossless format (.m4a). Dette er vel strengt tatt Mpeg 4. Er dette støttet?

     

    Er det noen restriksjoner innebygget jeg må vite om?

     

     

    Kravliste:

    Kunne montere disker over nett

    Spille av musikk

    Spille av film

    Spille DVD

    Spille Audio CD med god kvalitet.

    Blu-Ray eller HD-DVD er en bonus men ikke et krav

     

    At den også kan spille PS2 og PS3 spill er en fin Bonus. Det er også muligheten for PlayTV

     

    Runar

  18. Se på hva slags opptikk som følger med. Du får Olympus E-400 med to objektiver for ca 5000,- Objektivene er faktisk av ganske bra kvalitet, og gir fantastisk mye for pengene. Selv mener jeg at LiveView har såpass mange bruksområder at jeg ville valgt å se på E-330 også. Ikke så mye dyrere, men med virkelig god byggekvalitet. Har sett de nye kit-objektivene skal være bedre, men dette kan sikkert andre svare på.

     

    Uansett tror jeg at det er større variasjoner på optikken enn på kameraet. Teknologien er ganske lik på detektorsiden, tross alt.

  19. Jeg har E-510, og valgte den fordi den hadde litt flere knapper, som gjør noen instillinger litt lettere tilgjengelig, og fordi jeg syntes den var litt bedre å holde i. Billedstabilisatoren virker bra for meg. Jeg var lenge litt i tvil. Hadde E410 hatt de samme knappene og billedstabilisatoren hadde jeg valgt den litt mindre versjonen.

     

    Når det gjelder LiveView har det noen begrensninger, men er også fantastisk nyttig. Jeg bruker det ganske mye, spesielt når jeg ikke vil at junior skal se at jeg stiller meg opp. Jeg tipper at det ikke kommer til å bli lansert nye dSLR uten LiveView lenger.

    Fortsatt har de ikke lagt inn en liten mikrofon og lagring av billedstrøm direkte til AVI fil, men det kommer sikkert senere.

     

     

    Jeg har venner med Nikon D70s, og jeg må si at det er betraktelig greiere med Olympus på tur enn Nikon. Vekt og størrelse har faktisk betydning.

    Et stort kamera kan lettere bli liggende igjen hjemme.

     

    Jeg har en følelse av at Olympus selger bra for tiden. Jeg så hvertfall ganske mange Olympuser med de nye Kit-objektivene med blå ring når jeg var på ferie i Danmark. Der hadde også flere butikker tapetsert vinduer med olympus. Muligens er Norge mer fastlåst til Canon/Nikon enn Danmark.

     

    Ett tips til slutt. Husk å kjøpe både et stort CF kort og ett stort Xd kort. Fantastisk lurt å ha to minnekort samtidig inne.

     

     

     

     

    Jeg vet jeg terper på dette, men de leverer også de mest "ferdige" bildene i jpg-kvalitet rett ut fra kamera. Det er ikke noe behov for etterbehandling, selv om det beste naturligvis er å ta kontrollen ved å bruke rawformatet i steden for jpg.

    9532387[/snapback]

  20. Hei. Testet å legge inn Olympus Studio 2 som følger med nye Olympus kameraer. Knipset noen RAW bilder og prøver å legge på litt NR og USM. Men dette går uhorvelig tregt! Kan det være på grunn av at bildene fremdeles ligger på CF brikken? Burde jo uansett være cachet i RAM.

     

    Jeg ser alle prosessor-kjernene brukes, men kanskje peak på 30%-40% eller noe slikt. Er det noen andre som har lignende erfaringer med dette programmet?

     

    Bildene jeg prøver å "fremkalle" er tatt med E-510 og er på 10mpix.

    9334963[/snapback]

     

    Jepp det er tregt å jobbe med. Jeg bruker Picasa til å organisere bildene (leser ORF fra E-510) og gjøre enkle ting som Crop og hvitbalanse. For RAW redigering (noise filter, sharpen, etc), kan Picasa åpne bildene i Studio/master. ORF filene får Olympus master/studio som standard ekstern redigeringsprogram. Fungere faktisk ganske bra. Jeg bruker Olympus master, og der er redigeringen rask, men grensesnittet tregt (derfor Picasa).

  21. Det får vel generelt god omtale. Selv har jeg det litt eldre 40-150mm objektivet (3.5-4.5), og er veldig fornøyd med det.

     

    Den nye er litt mindre, mye lettere og litt mindre lyssterk.

    Den er definitivt verd 1000kr.

     

     

    Hvordan er 40-150mm teleobjektivet som følger med i dobbel-kit pakken forresten? Føler ikke at jeg ha det, men for en 1000-lapp ekstra er det kanskje et godt kjøp?

    9270478[/snapback]

    Den skal være et veldig godt kjøp til 1.000,- i følge det jeg har hørt.

     

    Tom

    9270571[/snapback]

×
×
  • Opprett ny...