Gå til innhold

shanky

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av shanky

  1. Hei! 

    Skal bestille nytt tv i helgen og det eneste som er sikkert er at det blir 65". Ønsker bruke minst mulig, og anser 16000 som (samsung 65 8500 nå koster) som maksimal sum. Er denne et godt valg? Litt skeptisk til utformingen med at den er tykkere nede mtp veggfesting, men det går kanskje fint?

     

    Ellers har jo LG en 65" til 10000 som folk virker å være fornøyd med. 

     

    Hvilke av disse burde jeg gå for og finnes det evt alternativer som bør vurderes på 65" i prisleiet opp mot 16000?

  2.  

    denne her er inkl moms og rett under 10 store, skulle jeg kjøpt ny pc nå hadde jeg sannsynligvis tatt denne:

     

    http://www.multicom.no/multicom-talisa-u731-133-full-hd/cat-p/c100559/p10632084

    Regel nr 1 på diskusjon.no når ma spør etter kjøpsråd:

    Trekk fra et par tusen på den faktiske makspris, så kanskje vil rådene du får holde seg innenfor din faktiske makspris.

     

     

    Kan strekke meg til 10 000 om det føles verdt det. Dell XPS til 13k var også oppe til vurdering, men helst rundt 8, 10 mulig om det virker som det beste kjøpet.

     

    Synes den fra multicom virkelig ser godt ut og trådte frem som kandidat 1 nå. Takk for tips :)

    • Liker 2
  3.  

    Nr 2 fra cdon der ser fin ut, grei prosessor og helt ok str på SSD

    Takker for respons. Specs virker aboslutt bra på den og den kommer greit ut i tester, men leser også Acer har et noe frynsete rykte.

     

    Når deg gjelder sammenligning mellom nummer 1 og nummer 2 fra cdon. Er det hovedsaklig størrelse på ssd som skiller dem, eller er det noen med kjennskap til om det er store forskjeller på modellene utenom? Jeg kan vurdere å klare meg med mindre lagrinsplass for å spare et par tusenlapper. Den på elkjøp ser jeg er samme modell som den dyreste fra cdon, bare med svakere prosessor. Den billigeste på CDON har jo sterkere prosessor og er også billigere enn den på elkjøp, men annen modell. Så spørs det om det er noe med modellen forøvrig som veier opp :)

     

    Nå fant jeg også denne som kan være en kandidat evt:

     

    https://www.mpx.no/product/898137/pc-og-skjerm/pc-baerbar/ultraportable/acer-aspire-v3-372-133-fhd-matt-sort?gclid=COu8yZ3Oxc8CFYXPcgodtzQCIA#technical-details

     

    Enda bedre specs, men mulig eldre og dårligere modell enn s5?

     

    Eller kanskje er det verdt å strekke seg litt for denne?

     

    https://www.mpx.no/product/891363/pc-og-skjerm/pc-baerbar/ultraportable/acer-aspire-s5-371-133-full-hd-matt

     

    Er i7 merkbart bedre/raskere enn i5?

     

    EDIT: Eksl moms ja, det forklarer prisen, kanskje ikke så aktuelt likevel da :-)

  4. Nr 2 fra cdon der ser fin ut, grei prosessor og helt ok str på SSD

    Takker for respons. Specs virker aboslutt bra på den og den kommer greit ut i tester, men leser også Acer har et noe frynsete rykte.

     

    Når deg gjelder sammenligning mellom nummer 1 og nummer 2 fra cdon. Er det hovedsaklig størrelse på ssd som skiller dem, eller er det noen med kjennskap til om det er store forskjeller på modellene utenom? Jeg kan vurdere å klare meg med mindre lagrinsplass for å spare et par tusenlapper. Den på elkjøp ser jeg er samme modell som den dyreste fra cdon, bare med svakere prosessor. Den billigeste på CDON har jo sterkere prosessor og er også billigere enn den på elkjøp, men annen modell. Så spørs det om det er noe med modellen forøvrig som veier opp :)

  5. Hei!

     

    Skal bestemme meg for ny ultrabook i de kommende dagene. Har satt en makspris på 8000. Har lest diverse tester og synes valget er noe vanskelig. Har tatt litt utgangspunkt i denne artikkelen http://www.tek.no/artikler/anbefaling-her-er-vare-anbefalinger-av-baerbar-pc-til-studiene/350344/2 Foreløpige alternativer er disse:

     

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/ACNXGCJED019/acer-aspire-s5-371-13-3-s-e-hvit

     

    http://cdon.no/elektronikk/acer-v3-372-5414-13-3-baerbar-pc-hvit-p35208165

     

    http://cdon.no/elektronikk/acer-s5-371-52qe-13-3-i5-6200u-8gb-256gb-ssd-win10-p37732716

     

    https://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/barbar-data/13-14-tommer/asus-zenbook-ux305ca-pure1/234053.10996/?gclid=CNuU58asxM8CFcHacgod8EEM0g

     

    Asus har jo tolket har en noe svak prosessor. Nå er bruken stort sett nettsurfing, netflix osv, men at dataen er rask er jo viktig. Er det andre alternativer som bør vurderes? Leser Dell XPS 13 er den aller beste, men synes prisen er noe stiv. Mac vil jeg ikke ha.

     

    Alle tips tas mot glede :)

     

     

  6. Dette er sinnsykt irriterende. Starter jeg pc'n uten lader i, får jeg full styrke. Putter jeg inn lader, får jeg også full styrke. Det som derimot skjer hver gang jeg tar ut lader er at jeg får dårlig lysstyrke, og må enten starte pc på nytt eller ha i lader for å ha full lysstyrke.

     

    Redd det er andre feil med pc'n her også. Samsung software manager får jeg ikke til å fungere. Videre så lastet jeg ned steam for å spille football manager. Spillet er kjøpt og innstalert. Jeg trykker play, men får bare beskjeden "failed to start game (application already running)". Dette uten å ha kommet inn på spillet i det hele tatt. Redd det kan være noe av drivere eller noe som mangler her. Kan det være tilfelle og evt hvordan sjekker jeg det? Ved oppstart skjer det heller ingenting når jeg trykker F2 for å komme til oppsettet.

     

    Ellers er pc'n meget kjapp og fin til nettsurfing, men er da meget irriterende med de nevnte tingene over. Har brukt google mye for å finne ut av ting uten å komme noen vei. Ikke lyst å mase her, men ser ikke noen utvei.

  7. Dette med lysstyrke har blitt et problem her. Skjermen er temmelig mørk her nå, til tross for at det inne på easy manager står full lysstyrke. Finner ingen annen plass jeg får justert dette. Finner ikke noe på batterialternativene heller. Noen som har peiling her? Så var det også dette med å finne justering av følsomhet for touchpad jeg fortsatt sliter med da.

  8. Hei! Har nå endelig satt inn SSD på min maskin. Brukte recovery-cd'n til å legge inn windows. Det meste ser ut til å fungere som det skal. Har riktignok et lite problem. Jeg fåt ikke funksjonen med FN-knappen til å fungere. Tenker da på justering av lysstyrke, volum osv. Er det noe jeg må laste ned for å få dette til å fungere?

  9. Den funker fint den du linka der. Det følger med en installasjon cd til PCen men ingen CDROM. Så enten trenger du en ekstern CDROM koblet til USB eller at du gjør klar en USB stick for booting og kopierer innholdet fra CDen til USBen. Er en del guider om hvordan du gjør dette på nettet. Er nok enklest i ditt tilfelle å bruke et av gratis programmene som gjør hele prosessen. Evt gå CMD prosessen men det er mer avansert.

     

    Har lest på ulike guider nå og skjønner det finnes ulike alternativer for å gjøre dette. Leste om kloning av opprinnelig disk, men dette ble stort sett ikke anbefalt etter hva jeg kan se. Jeg kan alltids få lånt meg en ekstern cd-rom. Vil da i tilfelle bare være å bytte disk, for så å starte innstallasjon fra denne cd-romen og alt går i boks? Hva slags gratisprogram du tenker på her nå og hvilken jobb gjør disse? Beklager bryderiet her, men akkurat på denne biten er jeg rimelig blank.

  10. har nå fått hentet pc'en og kan meddele at jeg så langt er meget fornøyd.

    responsiv, veldig rask, klar og fin skjerm, tynn og smal, lett og av meget god

    byggkvalitet. har såvidt startet windows, men ut ifra det jeg kan se så er dette en keeper :)

     

    Dette høres bra ut :) For min del ender jeg opp med det andre kampanjetilbudet til 4999, ettersom dette ble gjort tilgjengelig igjen. De fikk inn et nytt parti. Bestiller samtidig opp 4gb ram og SSD-disk på 256 GB. Prisen ender da opp på ganske nøyaktig 6500. Bare å krysse fingrene for at oppgraderingen går som smurt :)

  11. Kjøpte selv fra Komplett, men dette skal være den samme brikken som jeg kjøpte:

     

    http://www.dustinhom...ufid=M51264K110

     

    Angående SSD kan du bruke alt som er 7mm tykk, Samsung 830 OEM versjonen burdevære fin alternativ som ssd. Ikke vits i å kjøpe de som det ikke står OEM på da betaler du ekstra for 3.5 brønn pluss kabler.

     

    Som sagt det er flereandre konkurenter også som er 7mm tykke, hadde bare lyst til å være sær og ha en Samsung ssd i samsung laptop-en :w00t:

     

    Hva med http://www.dustinhom...d-sata-600-mlc/ ?

    Ser ikke 256 GB billigere etter en kjapp sjekk. Har snakket med en som allerede har byttet til SSD som kan hjelpe meg med innstalleringen. Han brente riktignok ut recovery på dvd-plater. Her vil det vel være like greit å gjøre det samme med minnepenn vil jeg tro? Ellers ga du vel et tips om å bruke Samsung software manager. Satser på at dette ordner seg.

  12. Fikk også mail fra dustin om at en av deres leverandører skulle få inn et nytt parti, og det er derfor mulig å bestille den nå igjen. Den er enda ikke lagevare og han visste enda ikke hvor lang leveringstid det skulle være snakk om. Blir uansett til at jeg bestiller en. Vurderer å søke hjelp hos en kompis til installering av SSD-disk etterhvert. Den fysiske biten så veldig grei ut, men aner ikke hva jeg så skal gjøre ved oppstart av pc med utbyttet disk. Sette inn ram virker jo som en smal sak. Er det en brikke med 4gb hos dustin som anbefales? Kan jeg evt bestille med samme. Det samme gjelder forøvirg SSD-disk, selv om jeg muligens avventer dette litt.

  13. Takker for gode innspill her :) Ender sikkert opp med Samsung sin tenker jeg. Får passe på så ikke denne også forsvinner fra lager før enn bestiller. Kikket litt rundt her, og tar gjerne mot innspill på et par maskiner jeg kom over:

     

    Denne fra samsung er ikke verdt de ekstra kronene? http://www.dustinhome.no/product/5010642996/samsung-np530u3c-ci5-1-7-6gb-128-ssd-13-3-w7hp/#intcmp=searchProvider_dacsa

     

    Dell er ikke nevnt som alternativ, så denne er kanskje ikke noe å satse på tross gode specs? http://www.dustinhome.no/product/5010622620/dell-xps-13-ci7-1-7-4gb-256-ssd-13-3-w7p/#intcmp=searchProvider_dacsa

  14. Endte her med at jeg bestilte den nevnte hos dustin til 4999, men det oppstod krøll når jeg logget inn. Bestillingen min ble doblet, og jeg hadde plutselig en ordre inne på 2 stykk pc'er. Jeg sendte derfor en mail om å kanselere ordren, og tenkte legge inn ny korrekt ordre. I mellomtiden greide de gå tom for pc'er og kampanjen er nå over. Dermed er plutselig ikke denne lenger et alternativ. Det som nå derfor virker mest aktuelt er da for øyeblikket:

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

    Ser dere skriver denne er noe utdatert ifht den jeg egentlig la inn bestilling på. Er den likevel et godt kjøp? Veier SSD på denne opp de negative faktorene kontra den andre?

    Vurdere evt å strekke meg til 7-8000 om jeg finner en pc som er verdt det. Forslag til hva som vil være det beste kjøpet (Samsung, Acer, Asus eller annet)?

  15. SSD har noen gode egenskaper, ja. det påvirker nok både batteribruken (til en viss grad), og

    ikke minst hurtigheten når det kommer til det meste. en mekanisk harddisk vil også produsere mer varme.

     

    batterikapasiteten på begge disse modellene (både den jeg har bestilt og den du bestilte)

    er noenlunde lik. men med SSD, så kan det nok godt hende at batteribruken reduseres.

    hadde nesten vært litt rart om den ikke hadde det.. :)

     

    en kjapp oppstart, og generelt en noenlunde rask maskin er noe du definitivt kan forvente deg av

    en pc med SSD kontra mekanisk harddisk. batterilevetiden skal visst også være ganske akseptabel ifølge en bekjent som har nøyaktig den modellen jeg nettop bestilte.

     

    nettsurfingen skal gå som bare det. en i5 processor, intel hd graphics 3000 kombinert med en SSD og 4gb minne skal totalt sett være mer enn nok til dette bruksområdet.

     

    skal ikke uttale meg for mye med tanke på lovord riktig enda, men tviler på at du blir skuffet om du ender opp med den modellen jeg valgte selv. men alt kommer til syvende og sist på personlige preferanser vel og merke! :)

     

    Vil tro dette er noe jeg kan bli fornøyd med :)

     

    Noen som kan komme med alternativer? De fleste pc'ene med SSD virker å være endel dyrere, men hva om jeg feks var villig til å strekke meg til 7-8000. Hva ville i tilfelle totalt sett være det beste kjøpet?

  16. oppdaget det samme selv, angående at kampanjen tok slutt og produktet ikke lenger var tilgjengelig.

    derfor endte jeg opp med den jeg linket til i posten over. de er ganske så like, når det kommer

    til innmat. intel graphics hd 3000 dekker behovet mitt, med tanke på at denne pc'en er tiltenkt

    surfing, skolearbeid og slikt.. ikke noe spilling eller noe sånt med andre ord.

     

    cpu'en er nokså brukbar på begge to, og begge pc'ene har samme brikkesett så vidt jeg vet.

     

    tror disse forskjellene har relativt lite å si om du kun skal bruke pc'en til

    nettsurfing og tv via hdmi (begge maskinene har også støtte for WiDi).

     

    du blir nok fornøyd, selv om nettopp den modellen jeg gikk for er noe mindre kraftig enn den du (og jeg)

    egentlig hadde tiltenkt et eventuelt kjøp.

     

    som nevnt, dette er nok minimalistiske forskjeller ettersom bruksområdet ditt (og mitt)

    nærmest kun gjelder nettsurfing og tv-bruk.

     

    det er ihvertfall min oppfatning! :)

     

    Det vil jeg nok tro :) At denne pc'n er med SSD bør vel kanskje også gjøre at denne har sine fordeler kontra den andre? Tenker da på batteribruk, hastighet og varme.

     

    For min del er tingen at min bestilling på den andre faktisk fortsatt står inne som ordre hos dustin (da på to stykker), men sendte mail om kanslering jeg ikke fikk svar på. Om jeg ringer så er det vel kanskje en mulighet for at jeg får endret ordren og levert den pc'n til den kampanjeprisen de hadde.

     

    Men jeg er som sagt usikker på hva jeg vil, ettersom egenskapene til SSD høres gunstig ut. Trenger ikke noe kraftige saker. Batterikapasitet, at pc'n leverer bra ved nettsurfing og er kjapp i oppstart er egenskaper jeg setter pris på.

  17. Hei!

     

    Jeg er på utkikk etter noe av det samme som deg her. Vil ha en liten og lett pc (13-14" - er egentlig veldig fornøyd med 14" som jeg har nå) med best mulig batterikapasitet. Vil 90% blir brukt til nettsufring og 10% koblet opp mot tv via hdmi. Bestilte egentlig denne,(http://www.dustinhome.no/product/5010654077/samsung-series-5-ultra-ci5-1-7-4gb-50016-ssd-13-3-w7hp/?csref=Prisjamforelse_Prisjakt_1009) men plutselig ble ordren doblet til 2 stykk, og jeg fikk ordren kanselert. Nå ser jeg at kampanjen er utgått. Lurer litt på å legge i noen lapper ekstra for å få SSD, ettersom dette jeg vet med meg selv at jeg ikke kommer til å gjøre selv. Hva er beste alternativ til pc med SSD? Jeg har også sett på den trådstarter endte opp med, men fikk vel litt blandede signaler på en annen tråd på den grunnet det er en gamlere versjon enn den jeg linker til.

×
×
  • Opprett ny...