Gå til innhold

affe90

Medlemmer
  • Innlegg

    322
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av affe90

  1. Hei!
     

    Etter en familieforøkelse ser vi etter en stasjonsvogn i sjiktet 100.000-150.000. Har prøvd litt forskjellige biler, men har funnet ut at Skoda Ocativa er en bil som vi liker og som dekker våre behov. Når det kommer til motorkraft og fart er dette totalt uinteressant for oss som barnefamilie, da bilen blir en familiebil som er trafikk- og driftssikker.  VI planlegger å ha bilen lenge. 

     

    Vi er nyetablerte og vi er livredde for å få "katta i sekken" og forøvrig en bil som blir et kostnadsluk. Vi er jo klar over at den risikoen er der nesten uansett hva man kjøper, men jeg vil høre hva dere tenker om dette:
     

    Skoda Octavia, 2011 mod, gått 110.000 km. 1,6 L diesel, 105 Hk. Masse utstyr, DSG automatkasse. 

     

    Jeg lurer på følgende:

    • Er det et "farlig" årstall? Skoda har jo rykte på seg til å være bra og driftssikkert.
    • Er 110.000 Km "mye"? Her er samtlige servicer fulgt opp og dokumentert. 

     

    Alternativet er å gå opp litt i pris og få en Octavia uten så mye utstyr, men 4x4, uten automat, 2013 og 97.000 på telleren.

     

    Setter pris på alle tilbakemeldinger og tips :-)

     

    Hilsen forvirret familefar

  2. Hei!

     

    Nå er det noen år siden jeg skrev masteroppgave, og jeg skrev kvalitativt. Det du skal gjøre nå er jo bare et forslag på disposisjon og plan, og den kommer helt sikkert til å forandre seg. Tenkte litt som du gjorde selv, men forsøkte mest å begrunne hvorfor jeg skal bruke tid på X, og kanskje hvorfor X vil ta sånn og sånn tid.

    Kan nesten love deg at emneansvarlig ikke forventer at denne tidslinjen er skrevet i stein, men at den skal gi en pekepinn på alt du egentlig må få gjort i løpet av et tidsløp.

     

    Ellers har jeg et tips på tampen som ofte kom frem: Når du skriver kvantitativt og skal gjennomføre større surveys og lignende, må utgangspunktet være at det er vanskelig å skaffe respondenter, samt at svarprosenten er lav. Jeg vil anbefale deg at du starter prosessen med å utforme spørreinstrument tidlig, og får denne ut fort, slik at du kan følge opp og mase. Bare det å skaffe respondenter og målgruppe tar tid. Dog er det viktig at du ikke sender ut en survey før den er kvalitetssikret og ferdig, for det er ingen vei tilbake når du har sendt den ut. 

     

    Du kan for eksempel vurdere om du er enig i det jeg skrev i avsnittet over. Hvis du er det så har du allerede noe du kan bruke inn i disposisjonen din, og du har noen argumenter om hvorfor du bør være tidlig ute med survey, for eksempel.

     

    Lykke til!

  3. Jeg har hatt Android i hele mitt smartphone-liv, og kommer til å holde meg på Nexus plattformen videre tror jeg. Utrolig digg med SW-updates hele veien osv.

    Dog, ikke å stikke under en Stol at Honor 8 har et sykt fresh design, og et godt kamera (P9 kamera). Virker som en utrolig god telefon, og EMUI sitt "skin" over Android er vel 90% copy/paste av iOS. Så overgangen vil nok være mindre for deg, og kan man alltids slenge inn feks Nova Launcher for å gi telefonen en mer clean Android look and feel.

     

    Fornuften sier Nexus 6P, dersom du er OK med størrelsen. Personlig synes jeg Honor 8 ser mye bedre ut, og har en mer hendig størrelse. Begge mine brødre er godt fornøyde med sine Honor 7 telefoner, for å ha det nevnt.

     

    Nå kommer de nye Pixel/Nexus telefonene i oktober, og ryktene sier at det er HTC som skal produsere de. Jeg venter spent, og kommer mest sannsynlig til å oppgradere fra Nexus 5X til 5" alternativet.

    Nydelig svar! Men er det SW updates og det at 6P er Android helt inn til hjerterota som er hovedargumenter? Grunnen til at jeg spør er jo fordi jeg må blir rådet til å kjøpe en nesten ett år eldre mobil mot et nysluppet "flaggskip". :-)
  4. Hei!

     

    Tiden er snart inne for å kjøpe ny telefon. Jeg har begynt i jobb etter studier og trenger en telefon jeg kan bruke til "alt mulig". Sosiale medier, noen spill, Google Docs etc. Jeg har uansett sett for meg to telefoner og lurer egentlig på om noen har noen hands-on erfaringer eller råd vedrørende disse?

     

    https://www.prisguide.no/sammenlign/?p[]=267617&p[]=236218

     

    Jeg er så forvirret. Jeg skal også gå fra IOS til Android så det blir også spennende. Det jeg er redd for er at telefonen skal bli treg over tid, men tror dette har forandret seg siden jeg hadde Android for 4 år siden. Noen som kan bekrefte at dagens Android-telefoner holder seg?

     

    Argumenter for kjøp av Honor 8:

    • Kul kamerateknologi med flere mulighet (dobbelt objektiv)
    • Bedre prosessor

     

    Argumenter for Nexus 6P:

    • Stor (!) og magisk skjerm
    • 3450 mAh mot Honor 8 sine 3000 mAh batteri.
  5. trenger virkelig hjelp, har aldri hatt sosialkunnskap og har heller ikke boka, tar bare opp faget for å få vitnemål. Målet er å bare bestå. Noen tips til hvordan man består?? hjelp plz

    Det er så bra. Panikk dagen før, og har ikke en gang kjøpt boka. Unnskyld at jeg sier det, men da vil du ikke ha vitnemål "nok".

     

  6. Jeg har liten tid, men vil bare svare kort om det å "lære seg feil språk". Jeg baserer dette på hva jeg har lest rundt på forumet tidligere og fra undervisning på høgskole. Ta det med en klype salt, da jeg personlig ikke er utvikler, men jeg har mastergrad i IT.

     

    Språket du velger å satse på og lære har liten betydning for fremtiden. Det handler ikke alltid om syntaks og semikolon, men det å skrive god kode. Så det du egentlig sitter igjen med etter å ha lært deg et språk er selvfølgelig forståelse for språket og hvordan det fungerer, men også kode- og logikkforståelse. Når du har lært deg ett språk er veien kort til et annet fordi du forstår hvordan maskinen tolker kode og logikken bak det hele. Da går syntaks som en lek.

  7. Er det ikke veldig vanlig at lokale idrettslag går rundt å samler pant i god dugnadsånd? Du kan jo prøve å kontakte de. Alternativt kunne du lagt ut en annonse på FINN.no sin gis bort-seksjon (mot henting). Helt sikkert noen som vil ha masse pant gratis. 

    • Liker 1
  8. Foruten om det du har sagt om areal, omkrets og reisen dit går det jo an å si noe om følgende i tillegg:

     

    - Lokal valuta. Omregning far NOK til X valuta, kronekurs og prosentvis differanse

    - Lengder på elver i forhold til landet

    - Fjellhøyder? Klatretid? Størelse på fjell? 

    - Hvor lang tid tar det å kjøre til X land med bil f.eks om du holder en gjennomsnittlig fart på Y Km/t. Bensinutgifter. Dette blir en enkel funksjon som også du kan lage en graf ut i fra. 

  9. Har du en nettside hvor vi kan lese mer om denne bedriften din? Du sier jo ingenting om bransjen. Men jeg må jo henge meg på noen av de andre her (ikke at jeg bryr meg om skrivefeilene i denne tråden), men det er jo veldig rart at du har startet en bedrift med en intensjon om å gjøre noe, uten å ha noen som helst kunnskap om hvordan du skaffer kunder? Du fremstår som veldig lite seriøs.

×
×
  • Opprett ny...