Gå til innhold

LordCrc

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LordCrc

  1. Vi gjengir selvsagt ikke alt han skrev ordrett. De som ønsker å lese det kan følge lenken til Vice. I vårt sammendrag manglet det en nyanse (presented herself), som er lagt inn nå, men jeg synes ikke det vi skrev først var så galt.

     

    Det du skrev var helt totalt feil. Faktisk så skrev du at RMS mente det stikk motsatte av hva han skrev.

     

    Hvis du ikke synes det er "så galt" kan jo ingen stole på noe av hva du skriver. Just saying.

     

    edit: Prøver ikke å være en "hater", men synes det er viktig man er presis når det gjelder rapportering av såpass grove ting. Er jo ikke snakk om signalleringen i en PCIe bus...

  2. Gir egentlig blanke, men ingeniøren i meg vil likevel vite hvordan denne saken (og tilsvarende, Apple AirPlay) er implementert? Spesifikt – jeg forventer i og for seg at videostrømmen lastes ned direkte til Chromecast enheten, og ikke innom telefonen på veien?

     

    Korrekt. Chromecast'en kjører i bunn og grunn en Chrome instans som laster en spesiell webside, som igjen blir foret med data fra sender app'en. Websiden fungerer som en mottaker app, og baserer seg på HTML5 + en del javascript.

     

    Ved bruk av default mottaker app'en så vil sender app'en gi en URL til Chromecasten som peker på en mp4 fil eller lignende, som den da streamer.

     

    Dog man kan lage en custom mottaker app for mer avansert kontroll og integrering mot sender app'en.

    • Liker 1
  3. Burde vært forbudt å selge ubegrenset langring, ringeminutter osv, for alle skjønner at ubegrenset ikke betyr ubegrenset. Men uten en spesifisert grense blir det veldig subjektivt hva som er "overdreven bruk", og da smeller det før eller siden.

     

    Tving selskapene til å sette grenser de kan leve med, så vet kundene hva de går til.

    • Liker 4
  4. Så de planlegger å konkurrere med LLVM?

     

    Nei. Man kan kompilere mer eller mindre hva som hels til WASM (for eksempel med LLVM), men for å gjøre noe artig med WASM må man ha tilgang til disk, nettverk, vise ting på skjerm osv. WASM spesifikasjonen i seg selv sier ingen ting om dette.

     

    I en nettleser gjøres dette ved at WASM kode kan kalle JavaScript kode, som igjen kan bruke JavaScript støtten i nettelseren til å vise ting eller kommunisere over nettverk osv.

     

    Men vil man kjøre WASM kode utenfor en nettleser må man finne på noe annet, og det er der WASI kommer inn som en standard måte å gi WASM kode tilgang på eksterne resurser.

  5. Ja vi ser jo hvor fint det funker i Norge iallefall. > 20% går ut av grunnskolen uten å lese og skrive skikkelig. Det betyr bla. at man må fokusere på det esensielle framfor andre ting.

     

    Kanskje skolen er fantastisk i Danmark, men her burde det vært valgfag eller vært et tema i elektronikk på videregående.

     

    For min egen del så hadde mer lesing og skriving framfor andre ting gjort at jeg hadde vært enda mindre aktiv på skolen.

     

    Programmering leder jo fort til at man lærer seg andre ting, fordi man trenger det, og da lærer man oftest mye bedre. I kodeklubben jeg var en del av hadde vi en som hadde lyst til å lage seg et (enkelt) adventure spill, med dialog og veivalg. Da er jo rettskriving av dialogen i spillet noe man kan gå inn på. Ellers er det fort matte involvert, som gjør at de får brynet seg på en helt ny måte i det faget.

     

    I tillegg så har vi det momentet at programmering trener en i å tenke logisk. Det kan bruke i mange andre omstendigheter, inklusive lesing og skriving.

    • Liker 1
  6. Enestående mulighet til å kaste bort penger. De som vil lære seg software vil gjøre det av seg selv.

     

    Man kan jo si det samme om all annen undervisning på grunnskolen... så da kan vi jo egentlig bare legge ned skolene og spare de penga!

     

    Eller er ikke litt av poenget med grunnskolen vi har er å eksponere elevene for noe de kanskje ikke ville blitt eksponert for ellers?

    • Liker 4
  7. Windows har en underkatalog "WinSxS" som inneholder en enorm mengde overflødige filer fra oppdateringer, servicepacks og andre ting som bare ligger der og tar opp plass. 12 GB i 80.000 filer på min PC. Andre steder har jeg sett både 15 og 20 GB på denne katalogen. Mesteparten av dette er gamle versjoner som ikke trengs for noe som helst men som bare ligger der i tilfelle man ønsker å rulle tilbake en oppdatering. Jeg syns det er litt overkill å ta vare på så mye dritt. De burde heller jobbe for å redusere tyngden av operativsystemet.

     

    Den er ikke nødvendigvis så stor som du tror, da det brukes hard links. Se for eksempel https://blogs.technet.microsoft.com/askcore/2008/09/17/what-is-the-winsxs-directory-in-windows-2008-and-windows-vista-and-why-is-it-so-large/

     

    Du kan sjekke hvor stor den faktisk er ved å bruke kommandolinja: https://docs.microsoft.com/en-us/previous-versions/windows/it-pro/windows-8.1-and-8/dn251566(v=win.10)

     

    Her er hva jeg fikk fra kjøring på min Win8.1 installasjon:

    Component Store (WinSxS) information:
    
    Windows Explorer Reported Size of Component Store : 8.59 GB
    
    Actual Size of Component Store : 8.21 GB
    
        Shared with Windows : 5.00 GB
        Backups and Disabled Features : 2.52 GB
        Cache and Temporary Data : 696.63 MB
    

    På Win10 hjemme-pc'en ser det slik ut:

    Windows Explorer Reported Size of Component Store : 12.34 GB
    
    Actual Size of Component Store : 11.72 GB
    
        Shared with Windows : 5.95 GB
        Backups and Disabled Features : 5.31 GB
        Cache and Temporary Data : 457.15 MB
    

    At halvparten går med til backups har vel litt med den 18.09 oppdateringa som jeg installerte rett før jul.

    • Liker 1
  8. Hva med Elfa, Mouser og RS. Det er sikkert noen jeg har glemt, men de burde dekke det meste en har av behov. Alle er også norske webbutikker hvis jeg husker riktig. Så i en situasjon uten 350 kr grensen og gebyr fra første krone burde disse være interessante valg.

     

    Joa, men poenget mitt var at selv om de har norske nettbutikker så har de vel pent få folk i norge, og er derfor ikke aktører som Virke vil beskytte?

  9. Problemet med denne diskusjonen (ikke her, men totalt sett) er at de kristne fanatikerne, og tydeligvis noen i Virke, tror at dette vil medføre et enormt økt salg fra norske nettbutikker. Det som derimot har blitt avdekket tidligere er at varene som kjøpes i utlandet til under 350 kroner som regel er varer vi ikke får tak i her i Norge.

     

    Indeed. Selv har jeg elektronikk som hobby, og siden jeg ikke har mitt eget firma har jeg stort sett bare ett "norsk" valg: Kjell & Co.

     

    Forrige uke trengte jeg en 7815 (15V) og en 7915 (-15V) spenningsregulator for å fikse en signalgenerator, men Kjell & Co fører bare 7805, 7809 og 7812. Sukk. Så da ble det AliExpress igjen...

     

    Hadde Kjell & Co hatt de inne hadde jeg lett valgt de, 30 kr for 5 stk er en helt grei pris. Men når de ikke har varen jeg trenger blir det vanskelig.

    • Liker 1
  10. Altså la oss late som om Kolos bygde som planlagt... Trodde virkelig noen i kommunen at et datasenter skulle tilføre lokalsammfunnet 3000 arbeidsplasser? Hva skulle disse drive med?

     

    Altså Mongstad har/hadde i størrelsesorden 3000 arbeidsplasser[1], men det er jo innenfor en ganske "hands-on" industri.

     

    [1]: https://no.wikipedia.org/wiki/Mongstad

    • Liker 8
  11. Disse folkene som nå er så hissige på å beholde FM; jeg kan tenke meg at for hundre år siden ville de demonstrert for å beholde hestene og slippe disse nymotens, unødvendige bilene.

     

    DAB er jo ingen nevneverdig oppgradering over FM. Lydkvaliteten er ikke bedre pga satsning på antall kanaler over lydkvalitet, og dekningen er mye dårligere.

     

    DAB er rett og slett for gammel og ufleksibel teknologi til å være en reell oppgradering over FM. FM er ikke perfekt, men vi hadde det og det funka godt nok.

    • Liker 2
  12. Skulle til å si det, det er vel bare eldre mennesker som ringer inn...

     

     

    Jeg er i beste arbeidsalder og jobber med IT, og jeg ringer nesten alltid inn.
     
    Bruker jeg websiden eller sms tjenesten de har får jeg en random time om 1-2 uker. Er jeg veldig syk må jeg ha en time i dag eller i morgen. Hvis jeg kan vente i over en uke, så kan jeg vente noen dager ekstra for å få timen på et tidspunkt som passer meg best mulig.
    • Liker 1
  13. Dette høres ut som noe som vil være identisk med SGX Enclaves på Intel. Her kan du ha små (tror det er opptil 128M minne) krypterte VMer som kjører i en signert og beskyttet del av VM'en.

    [...]

    Jeg synes det er interessant at AMD har implementert dette på tross av at Intel ikke ser ut til å ha hatt nevneverdig suksess med sin løsning.

     

    En forskjell etter det jeg kan se er at AMD's løsning gjelder hele minnet. Fra Anadtech[1]:

     

    "Encryption starts at the DRAM level, with an AES-128 engine directly attached to the MMU. This is designed to protect against physical memory attacks, with each VM and Hypervisor able to generate a separate key for their environment. The OS or Hypervisor can choose which pages to encrypt via page tables, and the DMA engines can provide support for external devices such as network storage and graphics cards to access encrypted pages."

     

    [1]: http://www.anandtech.com/show/11551/amds-future-in-servers-new-7000-series-cpus-launched-and-epyc-analysis/3

×
×
  • Opprett ny...