Gå til innhold

DataNissen

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DataNissen

  1. Joda jeg har fått til Rikstv delen, men jeg ville hatt satelitt delen til å fungert også, men nå vet ikke jeg hvordan det står til med de 4 hodene på antenna, er en stund siden jeg har holdt på med parabol, er også litt usikker på den Diseq swithcen om den er 1.0

    Har du en switch med 4 innganger så MÅ den støtte DiSEqC 1.0 (ellers har du ikke kunne hatt 4 innganger).

  2. Er det noen som har fått dette til å fungere i Vista 64bit?
    Har akkurat installert Norsk Vista Ultimate 64 bits, og kortet fungerer greit med drivere fra http://www.hauppauge.nu/

     

    Det er mulig å få lyd på Riks-TV sendingene, - hadde det på XP installasjonen, men husker ikke hvordan, men fant løsninga med google.

     

    Personlig så tror jeg imidlertid at jeg kjøper ett nytt kort da mitt er litt trøblete, og denne gangen blir det en FireDTV eller FloppyDTV løsning.

  3. Noen som har fått kortet til å vise DVB-T kanaler fra RiksTV?

     

    Det digitale bakkenettet ble offisielt åpnet denne uka her jeg bor, og jeg gjorde ett kanalsøk med DVDViewer og DVB-T tuneren i dette kortet. Fant kanalene, men får ikke noen bilder på de åpne kanalene.

     

    Går ut fra at det er en MPEG4 dekoder jeg mangler, - noen som har noen oppskrift?

  4. Er det forresten noen som har montert dette kortet i et Hiper Media Chassis?

    9449016[/snapback]

    Omtalen av dette kabinettet var ikke helt lovende, og tviler det er plass....

    Til stuebruk venter jeg på DreamBox 8000.

     

    Refererer til min tidligere post og sier at DEN JÆVLA CI-MODULEN HAR IKKE KOMME PÅ MARKEDET ENDA!

     

    Unnskyld utbruddet, men er rimelig forbanna på Hauppauge og Komplett som har lovet at det kommer "rett rundt hjørnet" i mangemange måneder!

    9453253[/snapback]

    Skjønner deg så god, men Komplett er vel en uskyldig part i dette, - deres leveringsdato er vel en refleksjon på hva de får fra leverandøren.

     

    Uansett så har jo også softwaren hittil hatt manglende støtte for CI modul, men det ser ut som om at noe er kommet på den uoffisielle driver siden. Ting er kansje på gang...

     

    Ellers fungerer kortet fint med software cams.

  5. Hvilket minnekort bør man kjøpe til denne?

    9212178[/snapback]

    I utgangspunktet trenger du ikke minnekort fordi den har en 8GB tom microdrive du kan fylle opp først, men den støtter miniSD.

     

    Noen GPS navigasjons programmer som Navigon og Route66 bruker ikke ActiveSync til installasjon, men krever minnekort til installasjonen.

     

    Kjøpte selv ett 2GB miniSD SanDisk kort til dette, og har også bilholder så den er utmerket til navigasjon også.

     

    TomTom er grei, men har såvidt jeg vet ganske utdaterte kart for norden.

     

    Windows Mobile 6 oppgradering skal komme iløpet av august.

     

    Det eneste jeg plages med er at jeg ikke har funnet ut hva som skal til for at den skal få tilgang til internett via USB kabelen når den er tilkoblet en PC med ActiveSync.

     

    EDIT: Må svare meg selv på det siste. Måtte trikse litt med regedit (sannsynligvis fordi jeg IKKE bruker outlook og dermed fått fullt oppsett i ActiveSync): Legg til AllowLSP dword:0 registerverdien i HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows CE Services

  6. ...begynner å skjønne hvorfor du kaller deg for Datanissen. Du må jo være nedsnødd.

     

    Jeg har jo selvsagt forstått hva en Diseq er, og du har fremdeles ikke skjønt hva mitt problem er;

     

    Du sier selv at det finnes flere versjoner, og dette kortet støtter kun versjon 1.0 Min parabol ble levert med to hoder og en Diseq versjon 2.0 I følge Hauppauge må jeg da bytte Diseq til en som er versjon 1.0

     

    Er vi enige nå, eller snør det fortsatt ?

    8238298[/snapback]

    Hvis du leser spesifikasjonen for DiSEqC 2.0 så ser du at den versus 1.0 er lik, men med ett unntak: switchen sender en retur-kvittering på utført oppdrag. I likhet med andre teknologier så er de alltid bakoverkompatible (bortsett fra at en 1.0 tuner ikke klarer motorstyring, naturlig nok), og endel switcher, slik som Spaun har i tillegg ett bryterpanel for valg av standard.

     

    Er derfor 110% sikker på at en tuner (inkluert Hauppauge) som støtter 1.0 ikke vil ha noe problem med å styre en 2.0 switch, selv om den kansje ikke lytter på retur signaler. - Har forøvrig ikke vært borti noen tunere som gjør det, og det er vel bare i forbindelse med motorstyring at det kan ha noe for seg, og leser du spekker for 2.0 switcher så står det på de jeg fant: Working virtually with all types of receiver.

     

    Hvilken switch er det du har (produsent, modell)?

     

    Forøvrig så sliter jeg selv med mitt kort mht styring av switch med de siste driverne, men det er helt klart ett driver problem, ikke hardware, siden de første driverne klarte det. Har bare ikke hatt tid til å teste så mye.

  7. Mange gode poenger her, men når Hauppage selv sier at dette ikke kommer til å fungere med min parabol, så er det vel noe i det, ikke sant ? Og ja, jeg er klar over at Diseq versjon ikke nødvendigvis ikke har noe med hvor mange hoder jeg har å gjøre. Får bare bytte ut hodene eller pælme kortet pokkerivold.

    8201099[/snapback]

    Du har fortsatt ikke skjønt hva DiSEqC er for noe skjønner jeg.

     

    En DiSEqC switch brukes for å koble mellom to eller flere parabol-"hoder".

    DiSEqC signalleringsmetoden kan også brukes for motorstyring (1.2 standarden)

     

    For å si det enkelt: Har du bare ett parabolhode så bruker du ingen slik switch.

     

    Kjøper du en tuner eller tuner-kort som støtter en eller annen DiSEqC standard så kan du i det minste konkludere med at den vil greie å veksle mellom dine to parabolhoder (hva ellers skulle du bruke DISEqC til?).

     

    Hvordan du har greidd å konkludere med at Hauppauge kortet ikke støtter DiSEqC skulle jeg gjerne ha sett en referanse til.

     

    Mitt kort fungere iallefall fint med 4 hoder med den medfølgende programvaren, og jeg tror nok at jeg også skal greie å styre oppsettet med mine 10 hoder, men da kanskje med annen programvare da det ikke er valg for flere enn 4 i PowerCinema.

     

    DiSEqC er jo tross allt ikke noen mekanisk innretning i tuneren, men en 22Khz tone-signalleringsmetode ut til switch eller motorstyring, med andre ord ett driverspørsmål.

     

    ProgDVB kom forresten i versjon 5.05.03 idag, men har ikke tid til å teste.

  8. Fikk akkurat vite at ettersom kortet kun støtter DISEQ 1 og jeg har en parabol med to hoder og DISEQ 2 vil dette aldri fungere uten å bytte hodene på parabolen.

     

    Skikkelig bra Hauppage....NOT !

    8197913[/snapback]

    Kansje du burde sjekke hva DiSEqC 1 og 2 standardene står for før du kommer med slike bastante påstander :)

     

    Hint: Tallet står ikke for antall LNB'er du kan koble til, og du bør vel innrømme at en switch med bare en inngang høres merkelig ut. Hva skal du switche mellom da? :hmm:

     

    DiSEqS 1.0: Standard enveis kommunikasjon

    DiSEqS 1.1: Standard + extended switches klarer flere komando enveis kommunikasjon

    DiSEqS 1.2: "DiSEqS Motorstyring" har ikke noe med switch styring å gjøre

    DiSEqS 2.0: Samme som 1.0 men med retur dvs switchen kommuniserer med mottakeren at switchen har utført komandoen

    DiSEqS 2.1: Samme som 1.1 men med retur dvs switchen kommuniserer med mottakeren at switchen har utført komandoen

     

    Forøvrig fungerer kortet fint med en 4-1 switch, dvs 4 LNB'er, og alternativ software klager ikke når jeg prøver å koble inn DiSEqC switchrekka mi med 10 LNB'er (til det kreves DiSEqC 1.1), men har ikke testa ordentlig ennå da den vanligvis er tilkoblet tuneren i stua.

     

    Husk at styring av DiSEqC switcher uansett normalt er ett software/driver spørsmål, ikke hardware fordi valget av switch posisjonen kommer an på hvordan 22Khz styresignalet til switchen moduleres.

  9. Det er jo helt ubegripelig at ikke MS har klart å få inn støtte for DVB-S/S2 i Vista MCE

    8167825[/snapback]

    Var innom Hauppauges stand på CeBit idag og det så da ut som at de kjørte kortet på Vista MCE, men jeg spurte ikke spesifikt om det. Kanskje noen av betadriverne på http://www.hcwitalia.it/public/ kan testes, - uansett så har jeg ikke vurdert å gå over til Vista på en stund selv.

     

    Når det gjelder CI modulen så var det ingenting nytt utover at modulen er ferdig, men den kommer først på markedet i April.

     

    Ellers var ølet i Münchnerhalle fortsatt utmerket, men det var ikke like høy stemning der som jeg husker fra sist, men jeg var kanskje der litt tidlig på dagen. Får ta dit en tur igjen i morgen på slutten av dagen. :thumbup:

  10. J.... irriterende, men jeg får ikke inn så mye som antydning til signal via DVB-S på dette kortet. Har prøvd original sw, uoriginal sw mm. Det skal jo ikke være mulig å kødde det til når jeg tar kabelen rett ut av viasat dekoderen og dytter kabelen rett i kortet.....

     

    Alle hint er hjertlig velkomne.

    8053574[/snapback]

    Har du stillt inn LNB/DiSEqC oppsettet mht type LNB og hvilken satellitt?

     

    Bruker du ProgDVB eller annen programvare så må du under Device list velge "{BDA} DVB-S Tuning Space Entry" som sat-kort type, ikke det som programmet foreslår første gang du starter opp.

  11. Til Canal Digital må du ha en Conax CAM. Det finnes i Norge, men er ikke lett å få tak i, og koster skjorta (i hvert fall det jeg har sett). Tenkte å bestille fra dvbshop.net (Tyskland), der de har en til 45€.

    8045477[/snapback]

    Kjøp heller en universal-CAM slik som T-Rex Supermodule. Med rett firmware tar den det meste av kodesystemer/kort og dekoder til og med mengder av kanaler uten behov for noe kort.

     

    Forøvrig så vil ikke Canal Digital eller Viasat selge deg noe kort/abbonement for bruk i CAM, så du må finne en grå løsning uansett. Husk også at det er flere Conax versjoner så en CAM virker nødvendigvis ikke med Canal Digital's kort, så da er det bedre med en CAM du kan programmere/oppgradere selv.

     

    Jeg skal som sagt prøve å få tak i Hauppauges CI-interface på CeBit messa i midten av Mars, så jeg får testet originalkort etterpå.

     

    Men, som sagt så finnes det software CAM løsninger blant annet for ProgDVB som fungerer fint med dette kortet, dvs du får dekodet kanaler som det finnes nøkler for ute på nettet.

  12. Som sagt: MCE støtter IKKE DVB-S! Grunnen til at bl.a. FloppyDTV og Technotrend funker i MCE er at de har drivere som gjør at DVB-S gjenkjennes som DVB-T i MCE.

     

    Men det skal gå an med workarounds med plugins som tidligere nevnt i denne tråden.

    8035759[/snapback]

    Det ligger med noen MCE tillegg i siste versjonen av driverne.

     

    Ellers fungerer jo PowerCinema greitt, og siden driverne støtter Mikke$oft sin BDA standard så kan hvilket som helst program brukes (Home Theatre, ProgDVB, MyTHeatre, MediaPortal mfl).

  13. Nå ser jeg at Hauppauge CI modulen på Komplett har blitt utsatt nok en gang til 1. Mai. Finnes det INGEN andre muligheter med f.eks. et annet merke på CI kortleseren el. lign?

    7948195[/snapback]

    En Common Interface er IKKE en kortleser, men er slotter slik du ser på bærbare PC'er hvor du kan plugge inn egen hardware (PCMCIA, CardBus kort), i dette tilfelle en CAM, f.eks en Conax CAM som du putter ditt Canal Digital kort i.

     

    Siden Hauppauges CI er USB basert og ikke noe som kables direkte til kortet så kan nok hvilken som helst CI brukes, og programmer som ProgDVB har egne settinger for dette, sannsynligvis uavhengig av hva DVB kortet tilbyr, - du oppgir bare hvilken COM port som skal brukes.

    CI er spesifikt for kortet, dessverre. Det er der for å gi et interface til CA-moduler fra tuner. Og i dette tilfellet er tuneren tv-kortet.

    7948255[/snapback]

    Neida, en CAM som du putter inn i en Common Interface kan være hva som helst, og hvis du har tenkt å bruke ditt Canal Digital eller Viacess kort så vil det aldri komme offisielle løsninger for dette, så å tro at Hauppauges CI løsning kan brukes direkte er nok feil.

     

    Både Canal Digital og Viasat operer med kort som låses til serienummeret i tuneren, og CD nekter å ha deg som kunde hvis du sier at du skal bruke kortet i en CAM, og til Viasat sitt kodesystem (NDS) så finnes ikke engang CAM'er på markedet, bortsett fra de som kabel-TV selskap til nød kan få (selv de har problemer).

     

    Dette var teorien, - CD's kort paring virker ikke, - låste kort fungerer vissnok fint i en CAM, og DreamBox, Relook eiere mfl verifiserer kjapt at de kan bruke begge kort i samme tuner hvis man tar i bruk den rette softwaren eller egne uoffisielle universal-CAM'er.

     

    I praksis så må du derfor ut på "gråmarkedet", dvs bruke en kortløsning som medfører hardware/software som hverken Canal Digital eller Viasat godtar, selv om du vitterlig betaler for mottak kanalene.

     

    Hvis jeg skal kjøpe en CAM til bruk her så ville jeg ha kjøpt en T-REX SuperModule, som er nyeste modell av de gamle Dragon CAM'ene.

     

    Ellers har du jo mulighet for kort-deling over internett hvis ditt (eller forsåvidt andres) kort sitter i en DreamBox eller lignende.

     

    Forøvrig ser jeg at Hauppauge skal ha stand på CeBIT messa i Mars, og jeg har tenkt å besøke standen deres blant annet for å spørre om CI enheten.

     

    Har desverre lite med tid til å teste Hauppauge kortet mitt de nærmeste dagene.

  14. Til for eksempel ProgDVB finnes det mange tredjeparts plugins kom kan være av interesse hvis man ønsker å se kodede kanaler. Får teste litt i helga hvis jeg har tid...

    7911581[/snapback]

    Hvordan har testinga de gått? Vil dette kunne funke med MCE?

    7925187[/snapback]

    Sliter med å få ProgDVB til å fungere godt med 4-1 DiSEqC switchen jeg bruker, så jeg skal teste en annen switch i ettermiddag, men programmet Home-Theatre fungerer fint.

     

    Så langt har jeg iallefall verifisert at soft-cam plugins virker (og det finnes slikt også for Conax og NDS), men om det er mulig å bruke Omenikey Cardman kortleseren til Norsk Tipping/Buypass for original-kort krever nok litt mer graving.

     

    Når det gjelder MCE vet jeg ikke, men Hauppauge driverne har iallefall MCE støtte.

  15. Så lenge man får tak i transport streamen så vil det meste være mulig i software.

    Driver nå å tester bruk av ProgDVB mot Hauppauge WinTV-HVR4000 kortet. Fant ut at kortet i driverne støtter Microsoft sin BDA (Broadcast Driver Architecture) standard som åpner for tredjeparts programvare blant annet ved å gi direkte tilgang til transport-stream.

     

    Til for eksempel ProgDVB finnes det mange tredjeparts plugins kom kan være av interesse hvis man ønsker å se kodede kanaler. Får teste litt i helga hvis jeg har tid...

  16. Svaret mitt handlet om PVR150MCE kortet. Det har kun mpeg2.
    Tja, det var uttalelsen fra deg om at mpeg4 kort ikke fantes som jeg kommenterte: Da trenger man mpeg4 tv-kort som ikke finnes på markedet i dag., og det var jo nettopp et mpeg4 tv-kort nevnt i tittelen som blir diskutert.

     

    Når det gjelder HVR4000 står det ikke klart hvilket format den støtter på DVB-T. Er jo mpeg2 som er standarden der i Sverige. På DVB-S2 er det nok mpeg4 ja, siden det står H264 som er mpeg4 layer10
    Som jeg påpekte så forutsetter jeg at det bare er ett løsbart driverproblem med hensyn til eventuelle kommende mpeg4 DVB-T sendinger. Kortet har jo all hardwaren som trenges, og mpeg4 chippen er en selvstendig chip på kortet, dvs ikke integrert del av DVB-S2 chippen og dermed låst til å kun brukes der.
  17. Å kjøpe analogt kort nå er vel egentlig penger ut vinduet, siden det faktisk ikke er så "lenge" til de analoge sendingene forsvinner. Da trenger man mpeg4 tv-kort som ikke finnes på markedet i dag. Men må vel ha decoder i tillegg der også...

    Har du sjekket hvilket TV kort som diskuteres her?

     

    Dette er nemlig et mpeg4 TV kort som du påstår ikke finnes på markedet!

     

    Det mottar analoge TV-signaler, s-video signaler, kompositt-signaler, FM-Radio, digitalt bakkenett (DVB-T), digital satellitt (DVB-S) og ikke minst den nye HDTV satellitt standarden DVB-S2.

     

    Det fungerer utmerket på mpeg4 sendingene (HDTV / DVB-S2) som finnes på satellitt idag, og jeg forutsetter at mpeg4 chippen også kan brukes til å dekode mpeg4 DVB-T sendinger som kortet også har mottaker for.

     

    Kortleseren til Norsk Tipping er forøvrig bare en kortleser, ikke en CAM-slott, men man kan selvfølgelig ikke utelukke at tredjeparts-plugin kan støtte dette.

     

    Når USB-CI løsninga kommer så plugger jeg selvfølgelig inn en universal-CAM slik som T-Rex Supermodule som dekoder det meste.

     

    EDIT: Når det gjelder HDTV tilkobling til ekstern TV istedenfor PC-skjerm så har ikke det noe å gjøre med TV-Kortet, du trenger bare ett skjermkort med HDMI utgang (det finnnes flere), eller at TV'en kan ta VGA/DVI signaler.

×
×
  • Opprett ny...