Gå til innhold

tresko

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tresko

  1. 8/10 første forsøk...

     

    forresten, noen som har noen gode tutorials/bøker/ressurser for å lære seg OO python?

    har bare brukt det til veldig enkel scripting, og har snart bruk for å skrive større programmer, så setter pris på tips!

    Her er en del slides fra problemløsning med høynivå språk fra inf3330 på universitetet i oslo. Står om oo-python på side 43 eller noe. Tok ikke dette faget selv og er ganske fersk på Python, så vet ikke om dette duger..

    http://www.ifi.uio.no/~inf3330/lec1-3330/h...ng-slides-8.pdf

  2. Ser du har funnet ut av dette, men jeg slenger meg på allikevel. Riktignok er det vel en begrensning at du kun kan indexere med konstanter som et array, og teksturerene må være homogene. Uansett, det er fullt mulig å aksessere dx10 texturer med å se på texture2d array som en ressurs som samples med en float3. Dette kan indekseres med en variabel fra en shader. Et eksempel på slik bruk finner du i dx10 sdk (mars 2008). Det (forøvrig veldig kule) instancing sample, indekserer et array av gress-teksturer. Du kan jo kanskje kikke der. Mer enn dette har jeg ikke å tilføye, har ennå ikke rukket å testet texture-arrays.

     

    Generelt er det lite info om dx10-apiet. Driver å plages med artikulerte-dx10 mesher for tiden, som ikke direkte passer med den gamle d3dxmesh strukturen i dx9. Virker som vi må lære av hverandre, evt. prøve og feile.

  3. Nå r jeg nettopp kommet fra byen og har veldig problemer med å lese kode.. Men,... uansett, når man swapper fra et buffer til et annet er det viktig at amplitude verdier samsvarer. Eller, mersom genererer man 400hz, dvs

    sin(2*PI*t/400)

    så må neste buffer starte på samme verdi for "t" som den avslutta, eller får du sånne "smell" som naboene ikke liker. Hmm.., kanskje jeg skal se igjennom kode imorgen, så kanskje du får bedre svar.

  4. Operativsystemer er et must. Dette er et kjent fag fra IFI som faktisk en del firmaer ser etter på et jobbintervju. Jeg var så dum at jeg valgte to mattefag mens de jeg kjente tok operativsystemer.. angrer. Prosjektoppgave i programmering kan jeg fraråde. Det er det enkleste faget jeg har tatt. Lærte fint lite egentlig. Javisst, vi koder en kompiler i java og greier, men 90% av koden er ferdiglaget og vi må kode resten. Kan være at faget har bedret seg de siste årene.

  5. Ja, er enig med deg der. Jeg ser ikke helt den hvorfor man skal prakke på Java til it-studenter, bortsett fra at studentene slipper bekymre seg for det underliggende. Mange faller også av lasset når man velger fag hvor man må bruke C/C++. Det merkelige synes jeg er at mange fysikk/matematikk studenter ender opp med å kunne mer C++ enn it studenter, iallfall innen numeriske metoder. Er nok mange som aldri kommer til å kode C/C++ etter endt utdanning. For min del er jeg glad at jeg fikk lært Java på universitetet, for det hadde jeg aldri giddet selv. Men kommer ikke til å få bruk for java på jobben iallfall.

     

    Anyways,

    electric_skateboard_double_comic.png

  6. Kan være at du ikke har noen render loop, da vil bare koden din rase gjennom uten at du merker noe. Så hva med dette

     

    #define WINWIDTH 640 //eller noe
    bool keypressed = false;
    
    void renderLoop()
    {
     int i = 0;
     while(!keypressed) //keypressed må selvfølgelig detekteres en plass
     {
     glLoadIdentity();
     glTranslatef((i++) % WINWIDTH, 0, 0);
     renderScene();
     }
    }

  7. Jeg har kodet en test applikasjon med geometry shaders, den får geometry shaderen til å generere tbn-frame i realtime ettersom den fores med nabo-triangel data. Da får vi realtime brdf shading og normalmapping av dynamiske objekter, noe som er mer effektivt enn å generere på cpu-side (tipper jeg). Finnes vel mange andre bruksområder også, tror Nvidia har laget noen tester på fur-generation og vertex explosion. Er ganske mye kult som kan lages her.

     

    *edit: nvidia sdk 10 link

  8. hey jeg vurderer å studere en 5årig master ved UiO: http://www.uio.no/studier/program/inf-prof/systemutvikling/

    Vil jeg gjennom dette være kvalifisert til å begynne med spill-utvikling/programmering?

    Hei. Systemutvikling på UiO er en av de mest egnede retningene for spill-utvikling synes jeg. Men.. alt avhenger mye av hvilke fag du velger underveis:

     

    Jeg foreslår at du bytter MAT1000 (Matte i praksis?) med MAT1100 (Calculus) og velger som valgfag: MAT1110 (Linear algebra + avansert calculus) og MAT1120 (Linear algebra). Grafikk programmering hører med og da passer det godt å velge: INF2400 (hmm.. denne eksisterer tydeligvis ikke lenger), inf2310 (bildebehandling) og inf3320 (Metoder i grafisk databehandling, i.e. OpenGL). Andre fag som også passer inn er: INF2220 (alg.dat), INF3190 (data.kom), og kanskje INF2050 (dataanimasjon).

     

    Spill-utvikling er jo alt fra a til å, så forslagene jeg kom med passer vel mest for de som interesserer seg for grafikk programmering. Mye egeninnsats må reknes med iløpet av disse 5-årene. Lykke til :)

  9. I linux brukte jeg den medfølgende kommandoen qmake, jeg tipper at det følger med det samme løsningen på windows plattform. Såvidt jeg husker var det bare å kjøre qmake i mappen som inneholdte kildekode og header filer også ble det automatisk generert en Makefile for kompilasjon, så da var det bare å kjøre make. Vet ikke om dev-c++ har støtte for Makefiles, men vet at visual studio har støtte med nmake.exe

     

    Enkelt? Iallfall, en del info om qmake finnes her: http://doc.trolltech.com/4.3/qmake-tutorial.html

     

    Hvis du ikke kommer lenger så vet jeg at Trolltech holder på å integrere QT i Eclipse, hvis de har blitt ferdig med det nå da. Iallfall mer info finner du her: http://trolltech.com/developer/downloads/q...ration-download

     

    Min første QT applikasjon, hvis du trenger et eksempel:

    #include <qt3/qapplication.h>
    #include <qt3/qpushbutton.h>
    
    int main(int argc, char **argv) {
    
     QApplication a(argc, argv);
     QPushButton qp("Hallo verden!", 0);
     qp.resize(100,30);
     a.setMainWidget(&qp);
     qp.show();
    
    
     return a.exec();
    }

  10. Ja, det er klart at det med OpenGL 1.1 går bra å lære det meste man trenger for de nødvendige konseptene innen grafikk koding. Men som du sier når OpenGL 3.0 dukker opp så blir det en del forandringer, dvs. mye av de "gamle" rutinene og vanene vil forsvinne. Så jeg tenker bare at det kan være lurt å ha en bok som benytter litt moderne rutiner fra OpenGL. F.eks så har DirectX 10 også fjernet en del gamle rutiner rundt fixed-function arkitektur, så det er en helt ny måte å gjøre ting på.

     

    Men,men.. en god og grundig OpenGL bok er nå det viktigste. Kan forresten anbefale denne gamle OpenGL boka da. Den er veldig solid og detaljert, men den tar ikke for seg shadere og mangler litt på vindus-oppsett og interaktivitet.

  11. Men det er to bøker jeg har sett litt på...

     

    1. Denne ser ut som en grei bok, og det står at den lærer deg SDK. Men på den andre siden står har den bare fått 3/5 stjerner, og det står at noen av eksempelkodene er ganske uryddige.

     

    2. Denne ser også noenlunde grei ut, og det står at den er siktet mot begynnere i Windows spill-programering og OpenGL videospill ("OpenGL Game Development is targeted to beginners creating Windows applications"). Betyr dette at man bør ha en viss erfaring med OpenGL for at denne boken skal passe for deg?

    1) http://www.gamedev.net/columns/books/bookd...p?productid=577

     

    2) Så igjennom innholdsfortegnelsa og den inneholder introduksjon til opengl , så en trenger nødvendigvis ikke kunne noe Opengl. Men kan kanskje bli kastet ut i det virker det som. Forøvrig tar de for seg bare opengl1.1, så litt gammel er den. Kunne likesågodt starte med en litt nyere bok som tar for seg grafikk koding med nyere shader arkitektur.

     

    Har ingen gode eksempler på OpenGL bøker selv, men for DirectX så anbefaler jeg denne som er veldig lettlest og spennende. Men den går for lite i dybden da.

  12. Jeg tok deler av norsk utdanning i utlandet og har fått en del positive tilbakemeldinger på det. Men hva som er best kommer helt an på egentlig. Tar du noen semestre eller hel utdanning i utlandet så er det uansett positivt. Det sier litt om at man kan innstille seg til andre måter å jobbe på, annen kultur og språk, etc. Så kommer det da selvfølgelig an på kvaliteten på utenlandsstudiet.. En med hel grad fra utlandet kontra en med samme karaktersnitt i norge kommer til å stille først i køa på et jobbintervju , men da må en nok rekne med en god del spørsmål og tester angående utanninga.

     

    Problem med hel grad i utlandet: Får lite kontakter og nettverksbygging i norge. Må vente til en kommer tilbake til norge før en kan gjennomføre jobb intervjuer. I tillegg må en rekne med mer jobbing i utlandet. Annet språk, læringsopplegg, etc. koster litt. (Men dette kommer helt an på land og institusjon)

×
×
  • Opprett ny...