Gå til innhold

iopy2

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iopy2

  1. Nokias nyeste tilskudd til E-serien er her. Og den leverer det den lover.

     

    Les mer

    8012885[/snapback]

     

    Skjønner ikke helt sammenhengen mellom konklusjon og delkarakterer i testen. :

    5 stjerner gir 100%, så 1 stjerne gir 20 %, dette gir da:

    80% design

    70% skjerm

    60% maskinvare

    90% kommunikasjon

    90% nytte

    60% underholdning

    40% kamera

     

    snitt 70%, noe som gir en karakter på 4,2.

     

    Teller ikke alle kategoriene like mye?

    8013026[/snapback]

     

    Konklusjonen er ikke et gjennomsnitt av delkarakterene, dette har blitt nevnt utallige ganger tidligere. Konklusjonen er totalinntrykket av mobilen, og trenger absolutt ikke å være et snitt av delkarakterene.

    8013792[/snapback]

    Testene her på Amobil blir bare mer og mer useriøse. Andre nettsteder oppererer med en poengskala som til slutt avgjør totalscoren. Men her på Amobil synser man seg frem til et resultat, som gjerne blir farget av hva testpersonene foretrekker av mobilmerke. Kansje på tide å slutte med dette, og lage en karrakter bygd på deltestene?

  2. KOMMENTAR: Skal du bruke internett på farten? Da bør du holde deg unna 3G-telefonene til Sony Ericsson.

     

    Les mer

    8007761[/snapback]

    Hvordan i alle dager kan du få deg til å skrive en artikkel med overskriften "Sony Ericsson-3G holder ikke mål"? Dette vitner om at du har null komptanse på omraådet, og beviser at du ikke skjønner forskjellen på UMTS(3G) og EDGE. Kan du etter å ha fått summet deg redegjøre hva forskjellen er, eller er det for mye forlangt?

    Du beklager 3G funksjonen til K800i uten å i det hele tatt skjønne at det er Telenor og Netcom som synder i sin utbygging av 3G. Du vet, uten dekning fungerer selv ikke Nokian din...

    Skulle nesten tro dette var et slags forsvar fra Nokia på at SE K800i faktisk ble kåret til "Årets 3G mobil".

    Jeg kan ikke, uansett hvordan jeg vender og vrir på dette, skjønne at du er objektiv i dine vurderinger. Du skulle aldri ha jobbet med å teste mobiltelefoner. For å i det hele tatt være i stand til å skrive artikler om produkter, må man iallefall være så pass smart at man kan skjule sin egentlige agenda. Og det er ikke du.

     

    Dette føyer seg desverre inn i en rekke useriøse artikler, her på amobil.no. Jeg husker da jeg på dette forumet etterlyste test av SE P990i. Jeg fikk til svar at P990i var en PDA og dette var ikke satsningsområdet til amobil. Les hva amobil skriver i avslutningen i artikkelen "SNIKTITT: Nokia E90 Communicator"

    http://www.amobil.no/sniktitt/mobiltelefon...municator/36546

    Dette er tydeligvis ikke en PDA-telefon??!!

    Etter at testen på P990i endelig dukket opp, var den utført på en sånn måte at alle som har kjennskap til denne telefonen skjønner at han som testet den ikke helt klarte å sette seg inn i en så pass avansert telefon.

     

    Jeg forventer at Arhei nå kommer styrtende og utviser meg fra dette forumet, noe jeg ikke kommer til å ta så veldig tungt.

  3. At maskinvaren på Symbiantelefoner er kraftigere enn hos "dumme" telefoner er vel ikke helt sant? Har sett "dumme" telefoner med dedikert 3d skjermkort, og som knuser symbiantelefoner på diverse Java ytelsemålinger.

    Klipp og lim kan du også med mange såkalt "dumme" telefoner.

    Multitasking kan også utføres med mange "dumme" telefoner.

    Hvis man ikke på død og liv trenger det lille ekstra en smart-telefon kan gjøre, så vil en "dum" telefon være det absolutt beste for ca 95% av mobilkunder.

  4. Så litt treig ut ...

    7972325[/snapback]

    Og de fleste funksjonen som amobil ble "så imponert over" finner du også på SE P990i. Der kan du og zoome inn og ut siden, bruke stylus (eller fingeren om du måtte ønske) til å scrolle både horisontalt og vertikalt, sende og motta epost og henge på msn fra sofakroken. Telefonen har også en front i metall.

    Rart at Amobil ikke ble imponert da de testet P990i? Da ble de i hovedsak skuffet over disse funksjonene.

    Prisforskjellen er på ca 1000-lappen, så det kan ikke være derfor. :hmm:

  5. Som ren 3G-tlf holder jeg faktisk en knapp på nokia N73 som jeg selv har grunnet større skjerm så opplevelsen under videosamtaler og når du surfer med f.eks opera mini blir bedre enn med K800i.

    7940661[/snapback]

    Der tror jeg du tar feil. Skjermen til K800i er blant de beste på markedet, og man må ikke se seg blind på oppløsning. Dessuten er vel N73 en skikkelig sneiletelfon, sammenlignet med K800i. Jeg tror nok den beste telefonen vant.

    7940827[/snapback]

    For noe BS, oppløsningen er jo lik, men skjermen på N73 er vesentlig større, noe som gjør den mye mer egnet til surfing og videosamtaler. Hva så at den er treg i menyene? det har jo ikke en dritt å si for 3G-opplevelsen. Er enig i at K800i er bedre på mye enn N73 men som en ren 3G-tlf er jeg ikke helt enig.

    7941543[/snapback]

    Hvis oppløsningen er lik, vil det jo si at K800i har en mye bedre ppi enn N73, og det igjen fører til en skarpere skjerm. Og at telefonen er treg i menyene innvirker jo på hele opplevelsen, også når man skal starte videosamtale, eller surfe på nett. Dere må nok bare bite i det sure eplet og innrømme at K800i er en bedre telefon enn N73.

  6. Som ren 3G-tlf holder jeg faktisk en knapp på nokia N73 som jeg selv har grunnet større skjerm så opplevelsen under videosamtaler og når du surfer med f.eks opera mini blir bedre enn med K800i.

    7940661[/snapback]

    Der tror jeg du tar feil. Skjermen til K800i er blant de beste på markedet, og man må ikke se seg blind på oppløsning. Dessuten er vel N73 en skikkelig sneiletelfon, sammenlignet med K800i. Jeg tror nok den beste telefonen vant.

  7. Jeg visste det!

     

    De oppfører seg som små barn!

     

    Kan de ikke for en gang skyld komme på noe som bare ene leverendøren har!?

     

    :mad:

    7929475[/snapback]

     

    Jeg vil jo tro at dette er positivt for oss forbrukere? Kan du tenke deg hva trådløs familie hadde vært i dag hvis ikke Telenor hadde konkurrert så pass aggressivt som de nå gjør?

    Og jeg syns så absolutt ikke Telenor oppfører seg som små barn, da hadde vel mottrekket vært å sette seg ned å sture, istedet for å møte konkurransen med et enda bedre tilbud?

  8. Det finnes ikke en eneste grunn til å velge en av de nyeste telefonene til S.E. dersom man i dag skal ha ny telefon.

    7890392[/snapback]

    Skal man telefonen med det beste kameraet, _og_ den beste mp3 spilleren, og en av mobilimarkedets beste skjermer, er det kunn SE som kan lever akkurat den pakken.

    7890443[/snapback]

     

     

    Vel.... N73me har jo bra skjerm, mp3 spiller og veldig bra kamera... bare som et eksempel..

    7890488[/snapback]

     

    Riktig, men K810i er bedre på kamera, mp3 og minst like bra, om ikke bedre skjerm. Så poenget mitt var at til tross for gammel telefon i ny innpakning, er det ikke mange som kan matche den.

  9. Det finnes ikke en eneste grunn til å velge en av de nyeste telefonene til S.E. dersom man i dag skal ha ny telefon.

    7890392[/snapback]

    Skal man telefonen med det beste kameraet, _og_ den beste mp3 spilleren, og en av mobilimarkedets beste skjermer, er det kunn SE som kan lever akkurat den pakken.

  10. Sitter her og ser på SE sine lanseringsbilder, og de har lansert absolutt ingenting nytt. K810i har vi sett før i en litt tykkere innpakning. W880i er det nesten samme historien om.

    Idag krever vi 3G, kamera og mp3. Å gjøre en telefon tynn er en meget liten evolusjon. Vi vet fra før at de slipper teknologien gradvis for å selge flere telefoner, men hvis vi fremover nå skal se denne rekken:

     

    Ny teknologi -> tynnere utgave -> billigere utgave -> ny teknologi...

     

    blir det veldig lite fremgang i årene som kommer.

     

     

    Som andre punkt ser det ut til at Sony Ericsson har gjort sitt for å produsere de minst komfortable tastene kjent for menneskeheten.

     

    Konklusjon: Min neste telefon blir ikke SE.

    7885480[/snapback]

     

    Har du prøvd de nye tastene til SE? Tastene på den nye K550i minner om de du finner på P990i, og de er langt fra ukomfortable.

    Og w880 er vel ikke akkurat samme historien om igjen? Den er vel en liten revolusjon angående design. Greit at du kanskje ikke liker den, men vil tro denne kommer til å bli en hit.

    Og det du krever av en telefon, er ikke det samme som andre krever av en telefon. Du vil sikkert ha mest mulig teknologi, uansett om det gjør mobilen en smule ustabil.

  11. Det vi har lagt mest vekt på i vår test av GPS-er er brukervennlighet, om det er enkelt å følge anvisningene og hvilke funksjoner mottakeren er levert med som standard.

     

     

    7876243[/snapback]

     

     

    Da synes jeg det virker rart at MIO slo tom tom i denne testen, ettersom når jeg leste omtalen så var alt jeg kunne finne var klaging om at MIO hadde ulogiske menyer, og sa i fra alt for sent.

     

    Skal også nevnes at jeg kjøpte tom tom til muttern når den var på tilbud til 3000. Moren eier ikke et teknisk gen i kroppen, og jeg har opplevd samtaler på telefon når hun ikke finner kanalen til dvdspilleren.

     

    Likevel synes hun den er kjempegrei å bruke.

     

    Synes også dere kan forklare det med rare kart i forhold til de andre i testen. Betyr det at den er for vanskelig å tyde?

     

    For å dra inn muttern igjen her, så må jeg nevne at hun bruker sin gps på ukjente veier på kvelden for å få en oversikt over hvor og hvordan svingene er. Hadde kartet vært så rart så burde ikke det ha gått ;)

    7877977[/snapback]

     

    TomTom scorer meget høyt i alle andre tester jeg kan finne på nett, nettopp pga. at den er svært brukervennlig, og har nøyaktige kart. Den er også blant de raskeste til å finne alternativ rute når man kjører feil. Den er også ganske unik med å varsle om hvilken fil i rundkjøringen man skal ta av, god tid før man kjører inne i den.

  12. Denne testen synes jeg var meget merkelig, og i alle andre tester jeg har lest, er det Garmin og TomTom som skiller seg ut i positiv retning. Forbauser meg imidlertid ikke at Amobil har kommet frem til et helt annet resultat. Her er det enten personlige favoritter, eller så har ikke testpersonene satt seg inn i de forskjellige modellene, noe som denne tråden forøvrig vitner om.

    Har masse punkter jeg kunne nevnt her, men finner ikke dette verdt å bruke tiden min på. Amobil fremstår som mere lett underholdning enn faglitteratur etter hvert, og skal man finne seriøse tester bør man lete andre steder.

    Men testen fikk meg iallefall til å dra litt på smilebåndet :)

×
×
  • Opprett ny...