Gå til innhold

branick

Medlemmer
  • Innlegg

    1 595
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av branick

  1. Hei.

    Har nett på kobber, 40/10. 

     

    Vi er to brukere på nett samtidig. Jeg spiller onlinespill og den andre ser netflix/hbo på samsung smart tv i innebygget app. 

     

    Når jeg spiller får jeg store lag spikes med en gang netflix eller hbo startes på tven, og dette fortsetter helt til vi går ut av appen på tven. 

     

    Vet at det buffres i tven (100%, så 0%, så 100% så 0% så 100% osv osv. Fins det en måte jeg kan hindre tven å aksessere full båndbredde så jeg slipper lag spikes i spillingen med enkle QoS innstillinger på jensen omni routeren min? Evt fins det andre mesh løsninger som lar meg sette individuell hastighet per tilkobling? 

     

    På forhånd takk. 

  2. Dette avsnittet bør nok endres:

     

     

    T-We Plus-tjenesten er gratis for alle med selskapets «Bredbånd 30» eller høyere netthastigheter, men koster 79 kroner per måned for øvrige kunder.

    Har bredbånd 100 og får følgende melding når jeg prøver å bestille:

     

    Beklager, for å bestille produktet trenger du en digital dekoder.

    En dekoder koster 3000 kroner, mao langt fra gratis.

    Du har vunnet en bil, heeeelt gratis! Er du da den som klager på at bensin, forsikring og årsavgift ikke er gratis også da?

    • Liker 5
  3. Utålmodig som jeg var ventet jeg ikke til den kom på lager hos Valostore, men kjøpe den via Goinggear.com, de har 2 dagers shipping til europa, koster mye. Betalte 2570kr, (310 USD) Fikk 10% rabatt med rabattkoden reddit. Dette er inkludert shipping. Så blir det 650kr i moms når den ankommer norge, så totalt ca 3250kr. Tenker meg at valostore kommer til å selge den snart for 3500kr, så med mindre du vil sende lykten til utlandet for garanti kan det være bedre å vente. Dette er forresten kittet, som kommer med 4 batterier og lader.

    Du får også rabattkode på deres youtube videoer som regel, samme 10% der også. Det er mitt favorittsted å handle lykter fra. Null stress med å rydde opp i feilsendt ordre hvor det ble batterikrøll, endte til slutt opp med 2 ekstra batterier uten kostnad pga ventetid. 

     

    Huff, når jeg tenker meg om vil jeg ikke tenke på hvor mange penger jeg har gitt de :O

  4. Det jeg liker best med S1R er muligheten til å koblet den til en powerbank og bruke den mens en går, jeg har en liten powerbank på 2800 mah, og selv den skal i teorien gi lykten mulighet til å lyse på 300 lumens  i rundt 5 timer. Så har jeg jo også en powerbank på 16000 lumen, nok til å lyse i moonligthmode i rundt 400 døgn :)

    Blir du ikke blendet av powerbanken din når den er så lyssterk? :p

    • Liker 2
  5. Fordelen med CR123/18650(Lithium Ion) er at de gir max output helt til de er tomme. Lyset vil altså være like sterkt helt til batteriet er tomt.

    Stemmer dette? Og gjelder det eksklusivt disse to størrelsene? Hva med 26650 eller andre modeller? Olight har jo flere lykter som har turbo mode som man bare får tilgang til hvis lykten er kjølig nok? SR MINI både 1 & 2 mener jeg er slik? 

  6.  

    Det finnes mange gode kalibreringer på nettet. Min anbefaling for de fleste som ikke vil betsle er å Søk på google : "tv modell" "calibration settings". Hvis ikke så kan du få din tv Kalibrert på Elkjøp. Jeg har selv lang erfaring med kalibrering av tver i branchen. Dette er vanskelig å få godt til uten god veiledning.

    Det er IKKE kalibrering!

    Lyst til å utdype deg litt mer?
  7. Henter frem en gammel tråd siden jeg ikke ble helt klok på hva konklusjonen ble her.

     

    Om man har kjøpt en vare på salg, som så blir defekt og ikke kan repareres (fortsatt innenfor garantitid), har man krav på erstatning på nivå med varens opprinnelige pris eller tilbudsprisen? Hvis butikken tilbyr pengene tilbake, så vil det likevel si at mitt gode kjøp forsvant og butikken reddet seg ut av det å gi meg en dyrere vare enn hva jeg hadde betalt for.

    F.eks om jeg kjøpte en 25000 kroners tv for 15000 og får igjen 15000. Jeg har fått igjen pengene mine, men det gode kjøpet gikk i dass. Er det da riktig? Jeg blir ikke helt klok på hva Kjøpsloven sier her heller, siden det kommer inn noen ekstra element i form av at varen var på salg og butikken faktisk tilbyr pengene tilbake.

    Så er da mitt tap at det gode tilbudet utgikk eller skal jeg tilbys en tv til 25000?

    Spesifikasjon stiller foran pris. Så lenge produktet du får omlevert til er teknisk likt eller bedre er det bare å godta det sagt litt forenklet. 

  8. Nevnte du noen gang problemet med ladekontakten ved andre gangs innlevering eller var andre gangs innlevering kun relatert til skjermen? Verkstedet bruker jo ikke unødvendig tid på å gå hele maskinen gjennom etter sømmene hvis det ikke er meldt inn feil på andre komponenter enn skjermen. 

  9.  

     

     

    For ikke å snakke om ansatte som svarer NEI på alle spørsmål fordi de ikke vet, og ikke orker å finne ut.

    Ja, fy faen. Det irriterer vettet av meg. Opplever det svært ofte.

     

    Det er helt tydelig at den ansatte ikke kan jobben sin, og i redsel for å gjøre noe feil, så velger de heller å bare juge til deg for å få deg ut av butikken.

    Det skjedde med meg sist gang jeg var å skulle kjøpe en mini usb kabel. Han sa de ikke hadde den typen. Jeg insiterte på at jeg så at de hadde den på nettsiden demmes. Han søkte opp og fant ikke. Så spurte jeg om han ikke kunne sjekke nettsiden og finne varenummer derfra og søke opp det. Han gjorde det og fant varen med en gang.

     

    Fælt når man må gjøre jobben for dem. Det fortalte jeg han også, og lo. Han lo selv og synes det var en god ide å finne varenummer på den måten.

     

    Skjønner ikke hvorfor folk er så redde for å innrømme at de ikke vet alt. Når jeg drar til en butikk med sikkert 4000 forskjellige artikler så forventer jeg ikke at de vet hva alt er. Forventer bare en vilje til å hjelpe meg med å finne det jeg trenger.

    Folk som jobber i elektrobutikk som Expert og Elkjøp er 9/10 ganger folk som ikke har peiling eller lyst og kun jobber der for å få lønn dem ikke klarer å få noe annet sted...

     

    Mener du nå å si at 90% av de ansatte i butikker som selger elektronikk ikke har peiling eller interesse av å jobbe med elektronikk? Hvilken planet kommer du evt ifra? 

    • Liker 2
  10. Sony beviser nok en gang at de kan lage gode kamera, men hvilken optikk kan man anbefale til et a6300?

     

    Du kan jo bruke stort sett all optikk på markedet med en metabone adapter og allikevel få autofokus til å skyte like godt og i noen tilfeller bedre enn originaloptikken. Ta en titt på Jason Lanier på youtube for å se optikk fra Canon på nevnte kamerahus.

  11.  

    Du mener 5 nå? 6 kom jo august/september 2014. 

     

     

     

    Ja, skrev nok feil der.  Da er det nok Viking Contact 5.  Håper sånn sett at 6 er like gode.   Vet jo aldri om de gjør justeringer i produksjonen som kan endre egenskapene.

     

    Ingen fare, måtte bare si ifra da jeg selv hadde 5 før og gikk over til 6 selv. Kjørt på de nå i to vintre og er kjempefornøyd med dekkene enn så lenge. Kjører normalt sett pent og pyntelig på vinteren så har ikke fått "testet" de ennå på unnamanøver.. Håper jeg slipper ;)

  12. Forskjellen i mønsterdybde mellom sommer og vinter har med vann vs slaps/snø å gjøre.

    Piggfrie vinterdekk har en gummiblanding som skal holde seg myk i kulde. Gamle vinterdekk blir hardere og glattere på vinterføre.

    Noen piggfrie vinterdekk bør byttes etter 2 vintersesonger uansett mønsterdybde pga at de blir harde og glatte.

    Continental Conti Viking6 er de beste dekkene jeg har hatt - stabilt gode egenskaper i 4 sesonger på vinterføre (dvs jeg kjører lite bil så mønsterdybde ingen problem)  Neste sesong bytter jeg uansett mønsterdybde fordi det har mye å si at gummien er "fersk" på vinterføre.

     

    Vinterdekk på sommerføre kan gi lenger bremselengde fordi gummien blir for myk i varmen.

    "Sommerføre" i Norge er høyst variabelt - så dermed ikke gitt at det er uforsvarlig (kommer an på temp da vinterdekk også tåler noen få plussgrader).   Kjørestilen og kjørekompetansen har også mye å si.

     

    Gamle dekk er det liten fokus på, men faktisk er gamle dekk farligere enn nye dekk med samme mønsterdybde.  Det har med at det er mykgjørende stoffer i gummien (som betyr bedre friksjon/veigrep) som forsvinner over tid og gummien blir hardere og glattere  over tid.   Har f.eks. dekkene stått på en bil i 8 år så hjelper det ikke særlig hvor mye mønster det er.

    Du mener 5 nå? 6 kom jo august/september 2014. 

  13. Klarte ikke finne svar ved google, er bare difust alt jeg leser om temaet. Fins det noen håndkontrollere i dag som man kan bruke direkte i en MAC maskin for å spille spill? Fikk et spørsmål jeg ikke klarte å svare på så må sjekke om noen vet mer om emnet enn det jeg klarte å google meg frem til selv. 

     

    På forhånd takk for svar og evt linker :)

  14.  

     

     

    De som kjører plog/strør er avhengig av mye lys for å se, anbefaler alle som har muligheten å bli med noen som brøyter ei runde i mørket når det har snødd 30+ cm (og gjerne fortsatt snør)

    Med det sagt, så burde mange være flinkere til å skru de av(ihvertfall delvis) når man får noen bak seg/møter noen, men dette er ikke alltid gjennomførbart i praksis.

    Jeg kjenner jeg gir faen i hvilke behov de har, lovverket gjelder like mye for den gjengen.

     

    Alternativet til lys må evt være at de kjører saktere, noe som betyr dårligere brøyting da de må bruke lengre tid på samme strekning. Vil tro det blir enda dårligere mottatt...

     

    Sikkerheten er viktigst, for mye lys reduserer sikkerheten.

    Dessuten, slik mange av de arbeidslysene peker ut i intet kan jeg ikke tenke meg at de har noen nevneverdig positiv effekt.

     

    Så de vil se like godt hvis de skrur av alle arbeidslysene de har påslått? 

    • Liker 1
  15.  

    Digg å se at folk tør å innrømme feilene sine. Tenker en god del hadde blitt såpass flau over reaksjonen sin at de faktisk hadde latt være å komme tilbake.

    Har hatt en del angrende kunder jeg også, enten på oppførselen sin eller at de har tatt feil i en sak der de hardnakket har påstått at de har hatt rett.

     

    Men så har du også de kundene som ikke vil innrømme feil, og selv etter at det er blitt konstatert at de har feil, så innrømmer de det ikke likevel.

     

    Det er spesielt ett tilfelle jeg husker godt. Jeg skal ikke ta hele historien her, for den er så lang at ingen hadde giddet å lese den, men i korte trekk så hevdet kunden at det var noe feil på en gjenstand han hadde kjøpt hos oss, og det det halvt år etter han oppdaget feilen. Det var ikke en funksjonsfeil, mer en visuell/designmessig greie. Vi mente det ikke var noen feil, da kundens gjenstand og vår demo var helt lik på dette punktet. Men kunden krevde at vi sendte den inn til verksted. Vi gjorde det, men fikk den tilbake med ingen feil funnet. Etter mange e-poster frem og tilbake mellom oss, kunde, verksted og importør (lengste og mest utmattende e-postveksling jeg noen sinne har opplevd), kom kunden ingen vei og ble forbannet og skulle aldri handle hos oss igjen (hørt den før?).

     

    Han skulle også levere den til et annet frittstående verksted, og når han fikk konstatert av de at det var en feil, skulle han komme og slå i bordet med det. Men han fikk aldri konstatert noen feil av de heller.

     

    I stedet for å si at, beklager jeg hadde feil, så kommer en litt småarrogant e-post en stund senere der han krever en god pris på et annet produkt, fordi han opplevde så mye rot med den andre saken, som om det var vår feil :roll:

     

    Han fikk aldri svar på den e-posten...

     

    Minner meg om en lignende sak jeg hadde for et par år siden. Kunden fikk riktignok svar på eposten sin, men med link til komplett.no og beskjed om at han ikke fikk handle produktet av oss pga sist handel. Er ikke tjent med slike kunder i lengden noen gang. 

    • Liker 4
  16. Vet at noen kompiser hadde forhuden trokket tilbake. Det var vel fordi de ikke skulle være "kaniner" i senga, og vare lengre. Jeg kommer som oftest på 30-50sek men det er ikke stress siden jeg har øvd på å holde sæden igjen og fortsatt ha orgasme, men da blir jeg ikke slapp. Så Idk... Kan lett ha 3-4 orgasmer under en sex akt på en god dag ^^

    Du kommer raskere enn tiden det tok deg å skrive dette innlegget? Det er jo... ja! 

  17.  

    Først og fremst må du vurdere om saken skal føres i Norge eller USA. Dette (regler om lovvalg og søksmålsforum) kan en norsk advokat bistå deg med.

    Mange dårlige advokater som ikke gidder å sette seg inn i saken min.

     

    Er de dårlige advokater fordi de ikke har "giddi" å sette seg inn i saken din? 

  18.  

     

    Noe lignende skjedde med min, men min var kjøpt online hos Apple Store. Leverte den inn på Eplehuset, fikk den tilbake etter en uke. Betalte ikke ei krone.

     

    Jeg tenkte og levere den hos epleservice, men hadde du feil med rammen? Eneste jeg er er redd for er at siden rammen er loddet fast til hovedkortet, så må hele byttes, som er så og si nesten hele macen, og hvis jeg må betale for dette, så blir det dyrt. garantien varer til mars 2016. Men jeg føler nestne for at jeg kan kreve et nytt produkt siden dette har vært slikt lenge, men det er først nå den er ille.

     

    Hjelper ikke hvor lenge du har hatt feilen da klokken ikke starter å tikke før du har levert varen for reparasjon første gang

     

    Dette er da ikke riktig? Du kan få avslag på reklamasjon hvis du har visst om feilen men valgt å ikke reklamere til selger innen rimelig tid. Sitter du på feilen i  f.eks 6 mnd og vet om det uten å gjøre noe med det og sier dette ved innlevering kan du være uheldig å møte en som avviser deg, med retten på sin side. 

  19.  

    Det ER jo ditt ansvar i bunn og grunn tross alt. Du KUNNE stilt noen spørsmål som: "Hvorfor har du sett deg ut denne maskine" eller et lignende spørsmål?  

    Jeg mener ikke at du gjorde noe galt i det du gjorde, bevares, men det du kunne gjort riktig ble ikke gjort.

    Men det er jo nettopp dette butikkene blir kritisert for - at de prøver å prakke på kundene andre og dyrere varer.

     

    " Vi snakka aldri om pcen, kunden hadde bare bestemt seg og ville ha den."

     

    Man må jo gå ut ifra at kunden vet hva han velger i slike tilfeller. Og det er vel neppe grunn til å betvile et valg av pc med i5-prosessor heller.

     

    Er DET å prakke på kundene? Faktisk stille noen spørsmål som ikke er ledende eller vinklet på noen måte, bare for å finne ut om du skal bruke litt tid på å gå gjennom med kunden hva de kjøper, og evt hva de trenger hvis de har sett seg ut noe som er for lite/mye? Beklager, jeg klarer ikke å se logikken i det, men det kan være meg og min måte å føre samtaler med kunder på som gjør at jeg ikke klarer å se det. Stort sett (absolutt ikke alltid) når folk kommer og sier "jeg skal ha den" så vet de ingenting om produktet, de har bare hørt at den og den tingen må man ha. Hvorfor trenger "bestemor" i5 for nettbanken to ganger i uka? Dette har ikke endret seg på de 10,5 årene jeg har stått og solgt varer i butikk. Man finner jo ut på det første minuttet av samtalen med kunden om de har mye eller lite kunnskap om det de kjøper.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...