Gå til innhold

Ganam

Medlemmer
  • Innlegg

    298
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ganam

  1. Viss du ikkje føler at du takler matte og fysikk så bra, så ville eg ikkje vurdert dataingeniør om eg var deg. Da satser du heller på en Informatikk utdanning, da det er mindre matte og ingen fysikk. Når man kommer ut i arbeidslivet, så konkurrerer man stort sett om de samme jobbene mellom dataingeniører og informatikk studenter. Meiner at dataingeniører får noe meir i lønn, men det er ikkje mye.

     

    Westerdals virker som ein heilt grei skule, en på sommerjobben min studerte der og var rimelig fornøyd. Men det koster også en del mer, og man klarer seg helt fint med en utdanning fra statlig institusjon. 

  2. Heisann,

     

    jeg lurer bare på om noen her har noe erfaring angående å studere til en bachelor samtidig som de tar opp fag ved siden av? 

     

    Kom ikke inn på det jeg ønsket når jeg søkte i år, men fikk plass på noe lignende. Det jeg tenker er å ta plassen jeg fikk på det studiet jeg egentlig ikke ønsket, samtidig som å ta opp fag. Da kan jeg søke en gang til neste år da jeg får både alderspoeng og eventuelt forbedret karakterene mine fra VG. Om jeg kommer inn får jeg gå det som jeg har ønsket siden VG2 og dropper ut av den andre bachloren. Om jeg ikke kommer inn så får jeg fortsette med bacheloren jeg allerede er ett år inn i. 

     

    Jeg setter pris på alle innspill.

     

    Takk!

     

     

    Hvis du først har bestemt deg for å komme inn på det ene studiet, hvorfor i heletatt bry seg om det studiet du ikke ønsker? Bygger bare opp en større gjeld til Lånekassen som du en gang må betale. Hadde heller jobbet deltid og forbedret karakterene ved siden av. Så har du også muligheten til å leve ganske greitt, når studietida først starte. Folkehøgskole er vell også noe å vurdere, 2 poeng å hente der og minimal(?) gjeld.

     

    Har ikke forsøkt å være privatist og ta en bachelor samtidig. Men kan garantere deg at det blir et hardt løp om du sikter på karakter C eller høyere på fag under bacheloren.

  3. Hei. Jeg har søkt på master ved NTNU(Gjøvik), og UiO innenfor informasjonssikkerhet. Vet noen av dere hva som blir ansett som "best" for tiden? Prøver å peile meg inn på sikkerhet rundt mobile nettverk/systemer, eller digital etterforskning. Sånn som jeg har skjønt det, så er tilbudet om informasjonssikkerhet ved UiO nytt i år, gjennom samarbeid med UNIK på Kjeller? Aldri hørt om dem før, så hadde vert kjekt å høre  noen erfaringer fra dem som har tatt emner der.  :)

     

    Rent fagmessig, så er jeg også usikker på om digital etterforskning ved Gjøvik er et lurt valg. Da jeg kun ser PST/Politiet som mulige arbeidsgivere ved en slik spesialisering. Muligens FFI/Forsvaret også. Virker mer sikkert med en utdanning rundt sikkerhet på mobile systemer, med tanke på fremtidig jobb etter utdanning.

     

    Setter pris på innspill  :w00t:

  4. Leter etter noen å spille Halo 5 med til tider, kan ikkje love at eg kommer til å spille så mange timer om gangen. Gamertag er SmellThatAfro. Spillet er forhåndsbestilt digitalt, så får nok ikkje spilt noe før lanseringsdatoen!

  5. Hvordan løser man dy(x)/dx = x*y(x) med numerisk integrasjon ved hjelp av trapesmetoden og newton's metode? Veit ikkje heilt kva eg må gjøre, og det hadde vert kjekt om noen hadde forklart det godt.

     

    Informasjon gitt: y(0) = 1, x € [0,3]

     

    Har gjort dette:

    1. Bestemt integral fra 0 til 1, på begge sider: (høgresiden: trapesmetoden)
    y(1) - y(0) = 1/2 * h (x0y0 + x1y1)

     

    2. Ønsker å finne verdi for y(1), y(2), og y(3), for å regne arealet fra x0 til x3 senere.
    - Setter F(y1) = y(1) - y(0) - 1/2 * h (-x0y0 - x1y1) = 0
    Venstresiden skal være lik høgresiden for integralet, og da må y1 være den avgjørende faktoren.

     

    3. Utnytter newton's metode til å finne y1, mha. at F(y1) = 0.

    Men kva gjør eg herfra?

     

    y1 = y0 + F(y0)/F'(y0)
    Kva er F(y0)??

     

    Kan eg forkorte trapesmetoden til 1/2 * h (-x1y1) ?
    Da - x0y0 = - 0*y(0) = - 0 * 1 = 0

  6. Har ingen erfaring med internett fra tv kabel, men har fiber både hjemme og på hybel. Kan nevne at pingen er fantastisk på fiber, den er upåvirka av nedlastning (selv om du utnytte alle 100 mbits)

     

    Men du må være obs på at routere/modemer som følger med kanskje ikkje klarer å levere hastigheten din på innebygd trådløs. Husverten min sleit med å forstå det :p

  7.  

    Problemet jeg ser her, er at hvis Microsoft tillater dette, vil salget av Windows falle med ~50%. Og dette kan de ikke tillate, så de vil sikkert lobbyere mot dette så godt de kan..

    Tviler sterkt på at alle som spiller på Windows i dag kommer til å bytte, er nok de mest interesserte som kommer til å prøve først, særlig de som har prøvd Linux før. Tipper de fleste ikke vet om at det kommer en gang.

    Er nok riktig at alle på Windows ikke kommer til å bytte, men dette er kun snakk om tid så lenge det fins gode alternativer til software brukeren trenger.

     

    Linux har større muligheter for å utnytte skjermkort bedre, per dags dato har DirectX ein god del draw calls som skaper forsinkelser og går utover ytelsen.

     

    Det som gjør det spesielt interesant er at AMDs egne OpenGL utviklere påstår at dei skal klare å oppnå samme ytelsen som Mantle, om ikkje så har dei ikkje klart jobben sin.

     

    Eg har alle mine software behov oppfylt på linux, og skulle gjerne hoppet over om AMD sin driver var på ca. samme ytelse nivå som NVIDIA. Lever i håp enda selv om AMD sparka(omorganisert?) så og si heile linux-avdelingen ca. 1 år siden.

     

    Edit: Veit noen om Dota 2 er ein wrapper på linux?

  8.  

     

    Kun film/bilder. Er ikke alle spill der som støtter full HD engang.

    Nei? So they will, ikke at jeg tror noen av disse konsollene har akseptable nok specs til å faktisk spille noe som helst i 4k, men de har jo aldri hatt gode nok specs til å faktisk spille det TV'er kan tilby. Og det å kunne streame til konsoll er jo det mange familier ser etter eller det som er salgs-punktet for å overvinne de over at de trenger en konsoll.

    Det er veldig usansynlig at du kommer til å spille noe som helst i 4K, utenom film og bilder som duppsko nevnte. Sjølv om spillutvikler har muligheten til det, betyr det ikkje at det er lurt. Når de fleste spill sliter allerede med å holde seg til 30/60 fps på 1080p. Xbox One har selv implementert ein teknikk(?) som forandrer oppløsning dynamisk, for å klare å holde seg til 30/60 fps.(http://gearnuke.com/xbox-one-already-has-an-answer-to-nvidia-g-sync/)

     

    Cnet forklarer litt også på korfor det er usannsynlig:

    http://reviews.cnet.com/8301-9020_7-57592390-222/why-next-gen-consoles-wont-run-games-at-4k/

  9. Korleis er det med skatt på bitcoins fra og med nyttår egentlig? Blir det trukket skatt på alt du selger?

    Har et skattenivå på 10ish% og vurderer om det er noe lurt for meg å sette meg inn i bitcoin markedet. Om eg kjøper noe nå, og velger å selge det blir det vell trukket like mye som eg har på fastjobben min sant? For at dette skal gi meg profitt i heiletatt, må vell dette fortsette å stige en god del?

  10. Hei. Eg har ein FTP server på 60Mb/60Mb fiber fra Altibox/Lyse, men opplever problemer med opphastigheten min til venner i Nederland. Dei har ein maks nedlastningshatighet på 1.5MB/s men får ikkje meir enn 800 KB/s på filer med mange gigabytes. Problemet er at dei bare klarer å utnytte 1.5 MB/s vis dei laster ned fleire filer, men ikkje vis dei laster ned enkelt filer.

    Etter mye frustrasjon, har eg spurt på forumet til Filezilla og fått andre til å teste ftp serveren. Det samme problemet oppstår, dei får bare 250 KB/s men klarer å fikse seg ein nedlastnignshastighet på 2 MB/s ved å laste ned fleire filer samtidig fra meg til USA.

    Filezilla supporten påstår:
    "Your ISP seems to limit the transfer speed per connection. Additionally, it seems to cheat on bandwidth tests. Breaking the file into smaller pieces and letting them download multiple parts separately would be your short-term solution. Long-term you should think of changing your ISP.*

    *Please note that the above statement has been made on the assumption that the speed limit is reproducible every time, not just a fluke."

    Korleis skal eg finne ut om dette er sant? Ringte på telefon til ISP og dei var sikker på at det var dårlige forbindelser til nettet utenfor Lyse/Altibox, og ikkje restriksjoner.

     

    EDIT: Fant ingen løsning på problemet, men testet med kundeservicen som satt på sentralen. Der var det ingen problemer med å utnytte protokollen, så det er nok ein stor mulighet det er eit av "aksesspunktene"(utenfor altibox) som har noen restriksjoner.

×
×
  • Opprett ny...