Gå til innhold

DexterMorgan

Medlemmer
  • Innlegg

    1 637
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DexterMorgan

  1. Hvordan er arbeidsmengden i heisprosjektet kontra byggern? Har byggern i høst og kunne ikke så mye progging av miktrokontrollere før jeg begynte med det prosjektet heller. :p Brukte C der. Kommer man igjennom med C eller er det Java, C++ eller noe annet som gjelder?

    Du kommer deg igjennom med C++ eller Java(men det vil ikke være noen god opplevelse og du kommer til å angre), men det absolutt enkleste er om du bare lærer deg Golang med en gang. Veldig greit språk å bruke for concurrency. Vi bruke mer tid på sanntid enn byggern, men det var pga mye problemer med en internettmodul som vi ikke fikk til å fungere.

     

    Jeg har hatt både sanntidsprogging og datasyn. Sanntidsprogging var et helvete med labben, men selve pensum er ganske interessant og praktisk rettet. Forelesningene var søppel når jeg tok faget, men finnes videoforelesninger som var ganske gode.

     

    Datasyn har kanskje noe av det kuleste pensum jeg har vært borti på Gløs, men i og med at så mye gammel datasynteori begynner å bli avleggs var faget ganske kaotisk. Pensum har gjort overgangen til dyp læring, men organisatorisk hang det litt etter. Men det man lærer er veldig kult og ganske bleeding edge. Også kjekt kort å dra opp i intervjuer, hvor arbeidsgiver blir helt mo i knærne om du bare nevner dyp læring.

  2. Ble veldig lenge med 2 måneder ferie, spesielt med tanke på balansen på bankkontoen. Ja, sommerjobber eksisterer, men lurte litt på om bedifter vil ta inn folk som egentlig er ferdige og allerede har signert fast jobb et annet sted?

     

    edit: altså, slik jeg ser det har jeg to muligheter:

     

    1. Prøve å søke meg til en relevant sommerjobb

    2. Rusle ned til helsesommerjobben jeg hadde på VGS og jobbe fem uker der eller noe

     

    For å vurdere om jeg orker å begynne ny søknadsprosess og fly rundt på intervjuer hadde det vært kjekt om noen hadde noe inntrykk av om bedrifter gidder ansette femteklassinger som allerede har signert jobbkontrakter andre steder.

  3. Heisann!

     

    Jeg blir ferdig ved NTNU til sommeren. Har skaffet meg fast jobb til å begynne i til høsten. Jeg lurer på, hva pleier egentlig folk å gjøre med tiden mellom 1 juni og 1 august? Kom plutselig på at jeg to måneder der hvor jeg ikke egentlig har noe å gjøre, og vet ikke om jeg er så gira på å gå to måneder å drive dank. Tar bedrifter imot sommerjobbere som går femteklasse som allerede har fast jobb? Må jeg går tilbake til helsesommerjobben jeg hadde på VGS?

  4. Hvordan er det for folk å finne seg relevante sommerjobber om dagen? Begynner bli litt smått bekymret. Har skjønt jeg må ha hatt noe for å få skrive masteroppgaven min. Begynner på fjerde årstrinn kybernetikk nå til høsten. Kan vel si jeg har middels resultater. Snitt mellom B og C. Ikke noe særlig relevante verv eller liknende, men har vært studass i et par fag som jeg liker godt. Skjønner ærlig talt ikke helt hvordan folk får seg noe, virker ikke helt som det er nok sommerjobbstillinger til å gå rundt. Har noen noe tips? Er det stor rift om de bedriftene som er i Trondheim? Hadde vært det mest praktiske for meg med jobb der, evnt i høvelig avstand fra Oslo. 

  5. Noen som er stødige på Cauchys integralteorem her? Sliter litt med å forstå denne oppgaven i matte 4k på ntnu:

     

    Hvis integralet av en funksjon over enhetssirkelen er lik 2 og over sirkelen med radius 3 er lik 6, kan da funksjonen være analytisk i annulusen 1/2 < |z| < 7/2?

     

    LF sier: 

    Nei. Ved Cauchys integralteorem for multiply connected domains, må de to integralene være like hvis funksjonen er analytisk.

     

    Men når jeg leser om teoremet forstår jeg det slik at teoremet kun sier noe om hvis det er de to ytre kurvene til et domene du integrerer over, og ikke to random kurver inne i domenet. Slik jeg ser det er jo enhetssirkelen og sirkelen med radius 3 kun tilfeldige kurver inni domenet, ikke ytre grenser. Sjekk beskrivelse av Cauchys integralteorem her: http://math.seu.edu.cn/CourseFiles/20120303160835263.pdf

     

    Mulig jeg misforstår engelsken i boka og pdf'en her. Synes det ikke er helt lett å tolke all matte på engelsk.

  6.  

    Noen her som har vært studass i C++, og som kan si noe om arbeidsmengen? Er vel ganske standard med en 100 timers studass-stilling. Vil dette si at de beregner at du bruker ca 7 timer i uka på jobben? Dvs, hvis jeg får stillingen går det ut på å sitte ca 7 timer i uka på sal og helpe og evnt godkjenne elevenes øvinger?

    Du sitter bare 6 timer på sal, den siste timen er tenkt at man skal bruke på å forberede seg (typ se på øvingen, sjekke LF, mm.). Jeg var det i vår, og jeg synes det var ganske greit. Du får en gruppe som er din (slik som i mange andre fag). En forskjell jeg merket fra f.eks. TDT4100 var at i 4102 ble vi veldig oppfordret til å gå rundt og spørre folk om de trengte hjelp, i stedet for å bare hjelpe din egen gruppe (slik jeg har inntrykk at av det er mer av i Java). Kombiner dette med at det er _mange_ som vil ha hjelp i C++ (dette både fordi ... ja, C++, samt at de fleste linjene som har C++ kanskje ikke er de tyngste på programmering).

     

    Så nei, det blir fort ikke 7 timer i uka på sal, men du må bare regne med at det blir 6++ timer. I tillegg, hvis du er interessert i C++ (i den grad det er mulig), så er det en veldig god mulighet til å lære en hel masse småpirk.

     

    Høres jo supert ut. Likte veldig god c++, så burde passe meg bra. Får håpe de ikke ser på stort mer enn karakteren i faget, i så fall burde jeg ha bra sjans.

  7. omg, fantastisk. Kanskje de faktisk har hørt på de utall e-postene jeg har send til dem om at den grensen er for lav. Hadde vel egentlig vært bedre om en kunne "greenlighte" noen servere elns, hvis det i det hele tatt er mulig. F.eks. ikke telle trafikk som går til steam, netflix, viaplay, spotify, hbo nordic, origin og nettsteder som det som kan kreve ekstremt mye trafikk, men som det absolutt finnes ingen god grunn til å begrense tilgangen til.

  8. Har aldri søkt om å være studass, så vet ikke helt hvordan det fungerer, så jeg spør her. Hadde sist vår c++, noe som var et fag jeg likte veldig godt, og endte opp med A i. Derfor tenkte jeg at jeg nå kanskje hadde muligheten til å søke om å bli studass i det faget. Men jeg lurte på, måtte jeg i så fall søkt om det i sommer? Har ingen oversikt over når studasstillingene blir lagt ut. Ble de lagt ut i sommer, eller skjer det ved juletider(iom at tdt4102 går vårhalvåret)?

  9. Jeg meldte meg opp i et fag jeg allerede har tatt eksamen i for å prøve å forbedre karakteren. Hvis jeg går på studweb og velger fanen Vurderingsmelding kommer faget opp, med eksamendato og det hele. Det betyr at jeg er meldt opp i faget og kan ta eksamen, right? Hva er forresten konsekvensen av å ta ett fag for lite? Jeg komemr altså til å ta 4 fag, men jeg har hatt det ene fra før. Blir NTNU sure? Blir lanekassen sur? (kan vel ligger 60 studiepoen etter, og foreløpig er jeg 0 etter, så det burde vel gå bra?) Blir fremtidig arbeidsgiver sur?

  10. Var Focus noe dugbar i det heletatt? Hatt en minimal lyst til å se den, selv om jeg skjønte den ikke fikk så mye gode tilbakemeldinger.

    Så den nylig på flyet, hadde lyst til å se den hovedsakelig fordi Will Smith er kul og Margot Robbie er heit som få. Det er vel de eneste kvalitetene filmen hadde også. Flimen er egentlig en kladd med dritt de har prøvd å kle opp med høy produksjonsverdi og pene og kule folk. Smith og Robbie fungerer bra sammen, da, kan bli bra i Suicide Squad.

  11. Skal bytte linje nå, og har en del karakterer fra den linja jeg går på nå jeg ikke er veldig stolt over, men som ikke er en del av fagsammensetningen til linja jeg bytter til. Når jeg evnt i fremtiden skal søke jobb/søke utveksling/ett eller annet, vil da snittet mott kun regnes ut fra fagene som er relevante for min grad? Vil en karakterutsikrift som skal leveres til arbeidsgiver elns inneholde alle karakterer, eller Kune de som er relevante for min grad? Er ikke så veldig gøy med tre E'er av tolv fag...

  12. Jeg har titan X som har 12GB video minne, å det er forde jeg spiller alt av spill i 4k (3840x2160) å med høyeste txtur oppløsningen som tar mye video minne. (witcher 3, gta V og dying light taar alle 4-7GB videominne her.

    Har du noe kilde på Witcher 3 sitt minnebruk i 4k? I følge tester jeg har lest bikker ikke witcher 3 2GB i 4K engang. Sauce: http://www.techpowerup.com/reviews/Performance_Analysis/The_Witcher_3/3.htmlNvidia sier også at spillet kun bruker rundt 2GB VRAM.

     

    GTA V bruker mellom 3 og 4 GB VRAM i 4K.(http://www.guru3d.com/articles-pages/gta-v-pc-graphics-performance-review,9.html)

     

    Dying Light fant jeg bare tall for 1440p hvor det lå i underkant av 4GB. 

     

    Skal jeg være ærlig tviler jeg på at noen av spillene går helt opp til 7GB VRAM. Mener du virkelig at 980ti har for lite VRAM til å spille de spillene fornuftig i 4k?

  13. Angående Batman vs Superman: Jeg har ingenting imot Ben Affleck som skuespiller. Han er dyktig nok, og han kan gjøre en glimrende jobb om han får muligheten til det i rett film. Han er f.eks ganske bra i Gone Girl, og jeg er nok en av de få som ikke hadde noe imot ham som Daredevil. Filmen var elendig nok, men ikke bare pga ham. Problemet er at når vi ser ham i traileren for BvS får jeg ikke akkurat følelsen av at han "er" Batman. Jeg kan til en viss grad se ham som Bruce Wayne, men som Batman? Neppe. Til gjengjeld er det jo lett å se Henry Cavill som Superman, Arnold Schwarzenegger som Conan og Terminator, og Sylvester Stallone som Rambo. Harrison Ford "er" Indiana Jones, selv om jeg likte de få bildene vi har sett av Chris Pratt som Indy. Det er hele problemet. Det er ingenting som sier meg at Ben Affleck "er" Batman. Han passer rett og slett ikke i rollen.

     

    Det samme gjelder The Rock og Jason Momoa. The Rock er dårlig som skuespiller og wrestler, men han har enormt med karisma. Det er nesten umulig å ikke like ham. Hvordan kan han da spille en slem skurk? Jason Momoa er best kjent fra Game of Thrones, der han spilte en rimelig badass "skurk", og fra Conan, der han spilte badass barbar. Men det er ingenting med Aquaman som skriker "badass". Tvert imot har han alltid vært en pudding som ikke tåler stort. Faktisk gikk de så langt som å kødde med det i New 52: "Hvrordan føles det å være verdens minst populræe superhelt?" :p Momoa kan absolutt gjøre en bra rolle hvis han får muligheten til det. Jeg hadde bare foretrukket ham som badguy. Tenk for eksempel på The Rock som Shazam og Jason Momoa som Black Adam? Det hadde vært helt konge. :)

    Synes du er litt i overkant skeptisk til at folk blir castet til noe annet enn hva de pleier. Kan jo gjøre en knallgod jobb likevel. Hvorvidt Ben Affleck passer som Batman synes jeg er dårlig gjort å vurdere før man ser filmen. Selv tror jeg han kan fungere bra som en litt eldre, "upbeat" batman. Å vurdere det utifra 3 sekunder med screentime i en trailer blir litt for dumt, synes jeg. Det å bruke Batfleck kan jo også resultere i en bedre film, da han kan låne ut litt av sin ekspertise bak kamera og manusmessig.

     

    Karisma hos en bad guy behøver ikke være dumt. De beste skurkene er de du faktisk føler med, hvor du faktisk forstår motivasjonen deres, og nesten heller heier på de enn helten. Og Aquaman er jeg helt uenig. Jason Mamoa kan se knalltøff ut som aquaman (http://fc04.deviantart.net/fs70/i/2014/237/f/5/momoa_aquaman_by_rahzzah-d7wfkh1.jpg), og med han kan de faktisk lage en badass Aquaman. Han behøver ikke på død og liv være en kjipeste superhelten. Skal han ha noe å stille opp med mot de andre som Flash, Batman og Superman kan han ikke være den teite puddingen. 

     

    Jeg er rett og slett litt spent etter å se disse skuespillerne i litt annerledes roller. Kan blir knallbra, kan bli fryktelig dårlig. Kommer an på hvordan de utnytter dem. Det jeg i hvert fall vet er at det er kjempekjedelig å se de samme skuespillerne gjøre samme rollen om, og om igjen. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...