Gå til innhold

Fjellsboe

Medlemmer
  • Innlegg

    125
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fjellsboe

  1. ing.300x169.jpg

    ... og er noen av dem bedre enn markedslederen?

     

    TEST: Galaxy Tab S vs Huawei MediaPad M5

     

     

    Jeg leverte tilbake Huawei Mediapad M5 etter en time med testing. Årsak: Bruk av trådløst bluetooth headset samtidig som en satt på Netflix eller twitch droppet båndbredden til 1-2 mbit, noe som følgelig gjorde at alt buffret og hakket. Når jeg koblet headsettet til med 3.5mm jack så fungerte alt fint. Så at det var flere som slet med dette på det tidspunktet. Har Huawei rettet opp i den feilen? 

  2. Har hatt samme problem veldig lenge etter at jeg bygget ny skylake pc. Min setup:

     

    Asus Z170 Pro Gaming

    Intel Core i5 6600K (Ikke overklokket) vannkjølt 

    2x 8gb Corsair DDR4 2400 mhz Low profile

    MSI Gaming X GTX 1070 (Hadde også samme problem da jeg hadde Asus Strix GTX 970 i samme maskin)

    Corsair 850i PSU

     

     

    Primært skjer dette i Blizzard-spill for min del. Problemet med denne feilen er at den ikke lager noe som helst event i event-loggen. Den registrerer kun at du har tatt en hard reset av pc`en, men sier ingenting om hva som skjer før det (også testet http://www.resplendence.com/whocrashed).Jeg har også kjørt aktiv logging av GPU temp og CPU temp i MSI Afterburner i det feilen oppstod, men de ligger på en helt stabil temp hele veien frem til krasj.  Her er en liste på alt jeg har feilsøkt så langt som ikke har hjulpet:

     

    - Slått av all overklokking

    - Byttet skjermkort

    - Disablet onboard audio (noen mente de kunne komme i konflikt med USB headset)

    - Fulgt denne oppskriften for fjerning av bakgrunnsprogrammer som kan skape feil: https://us.battle.net/support/en/article/200483

    - Oppdatert alle drivere og BIOS - Renset tidligere installasjoner av Nvidia drivere

    - Kjørt AIDA64/Prime 95 Stress test i et døgn uten problemer

    - Kjørt alle minnetester (memtest osv) uten problemer

    - Reinstallert Windows 10

    - Slått av Discord

    - Fjernet Geforce Experience software

    - Slått av alt som heter Power-saving features i windows 10 for både CPU og GPU (Advanced power options)

    - Låst CPU ytelse i windows til å aldri gå over 99%

     

    Jeg har googlet mye på dette. Det er noen teorier om at en av windows 10 oppdateringene som kom i sommer er synderen, andre teorier går på at Skylake-plattformen har et generelt problem med håndtering av prim-tall for CPU`en (men dette skal ha blitt fikset i bios oppdateringer for min del). En ting som har blitt veldig synlig er at feilen oppstår mye hyppigere når overklokking er på (spesielt når jeg slår på XMP). Jeg har senere utelukket skylake-buggen pga jeg har lest om mange som har fått samme feil på eldre plattformer også. 

     

    Nå har jeg blitt så lei av å feilsøke på det så jeg har resignert litt, men mine neste steg er å teste litt ulike voltage settings for minnet, eller til slutt prøve to nye minnebrikker. 

  3. For at Vectoring / G.fast skal fungere, så må det være homogen infrastruktur i kobbernettet. Det kan ikke fungere med dagens løsning hvor man har flere ISP`er med ulike typer DSLAM fabrikanter og sin unike linjekonfigurasjon i sentralene (Nokia, Siemens, Alcatel, Cisco, Huawei osv). Alle ISP`er er nødt til å gå sammen om èn utstyrsleverandør og èn konfigurasjon per sentral. Det vil si at flere ISP`er må fjerne utstyr i sentralene verdt millioner til fordel for at èn ISP får styre showet og prise tjenestene til de andre. Med andre ord: Ingen lett kamel å svelge.

     

    For å diskutere hvordan dette skal løses har de nylig etablert bredbåndsforum sammen med NKOM, så vi kan jo håpe at vi som forbrukere får nytten av raskere kobbernett / xDSL om et par år.  

    • Liker 1
  4.  

    "Overwatch skal være gratis å spille(...)" vet gamer noe ingen andre vet? Så vidt meg bekjent er det ikke bekreftet noen forretningsmodell enda.

     

    Du har rett! Det er ikke bekreftet noen forretningsmodell ennå. Spillet passer imidlertid meget så godt til gratisspillmodellen, at jeg må bare ha tatt for gitt at det blir free-to-play.

     

    Har fikset setningen nå, men ikke bli overrasket om jeg får rett ;)

    Blizzard bekreftet i en stream at det ikke vil bli en solo-campaign i overwatch, noe som i stor grad vil tyde på at det blir gratis å spille, men du må sikkert punge ut for tilgang til helter osv.

  5. http://www.renderlab...cts/WPA-tables/

     

    Derfor bør du ikke bruke standard SSID. Kanskje har du et godt nok passord til at det ikke ligger i listen, men du vet aldri om noen andre har en bedre liste et annet sted.

     

    Min linksys kom ikke med en kjent SSID, og ligger ikke i noen lister...

    Men du mener altså man kan regne ut et selvlaget WPA2 passord ved hjelp av en default SSID?

    Ren brute force er jo forøvrig veldig uinteressant.

     

    Krypteringsnøkkelen i WPA2 genereres utfra ssid + passord. Dette betyr at du kan lage en tabell med kjente defaultnavn og passord. Bare ved å endre ssid så har du økt sikkerheten flere hakk.

     

    Eller du kan la vær å slå på kringkasting av SSID i det hele tatt og øke sikkerheten på ditt trådløse nett betraktelig ? Men ja, her i blokken brukes trådløse nett til å ytre meninger. Sånn som "Fru hansen lukter vondt"

     

    Security through obscurity is not________.

     

    Men det hjelper på uansett.

     

    Å gjemme nettverksnavnet gir deg dårligere ytelse på nettverket, gjør det vanskeligere å koble til nettverket og gjør absolutt ingenting for sikkerheten.

     

    Alle nettverkscannere vil plukke opp din skjulte Ssid på et blunk, og da er det bare Et godt passord og MAC-filtrering som øker sikkerheten.

     

    Kilde: http://www.howtogeek...ly-more-secure/

     

    Edit: dumme tastatur

     

    Det gjør litt for sikkerheten, jeg sier ikke at det er løsningen på alle sikkerhets-problemer. mac-filter er på og enheter må forhåndsgodkjennes samt at jeg setter limit på antall enheter som kan være koblet til. Jeg har aldri klart å måle forskjeller i latency og hastighet med og uten broadcasting, men det er forskjeller fra router til router og hvilken enhet som gjør hastighetsmålingen.

     

    Haters gonna hate.

  6. For å si det slik: Å ha en idé er flott, men idéer har de fleste i spillbransjen, så du kommer deg ingen vei med idéer alene. Er du fast bestemt på å gjøre noe ut av idéen din må du enten kontakte noen som utvikler spill og virkelig overbevise dem om å utvikle din idé, noe som er høyst usannsynlig, eller du får sørge for å få den gjennomført selv. Sistnevnte metode forutsetter at du enten lærer deg nok programmering til å lage det på egen hånd, eller betaler noen for å gjøre det for deg. Førstnevnte er mer komplisert: Du må finne en utvikler som faktisk gidder høre på slikt og er villige til å la deg tjene noe på det, og du må ha idéen ferdigdesignet. Ingen gidder å høre på en idé alene. Et design er minimum for å bli tatt seriøst. For hvis du ikke legger masse innsats i idéen på forhånd, hvordan kan du da tro at noen andre vil gidde å legge noe innstats i den?

    Jeg snakker basert på diverse informasjon jeg har fått fra forelesere og artikler jeg har lest over de siste par årene (går på et spilldesignstudie).

     

    Takk for godt input. Det var akkurat noe sånt jeg var på jakt etter å få vite :)

  7. Hei. Jeg sitter på en idè til et mobilspill, og har kommet så langt som å lage noen konsepttegninger og skrevet litt om hvordan det skal fungere.

     

    Her er haken: Jeg har absolutt ingen erfaring med utvikling av mobilspill, men jeg kunne tenke meg å finne noen som har det for å inngå et evt. samarbeid dersom det kunne vise seg at det var noe hold i min idè.

     

    Jeg husker at TeliaSonera for litt over et år siden hadde en kampanje der en kunne presentere idèer for app-utviklere og at man kunne vinne noe gavekort eller lignende, og det var vel noe i den duren jeg kunne tenkt meg med dette, hvis det for eksempel finnes utviklere som tar i mot idèer og man kan sitte igjen med noe om man lykkes.

     

    Er det noen som har noen gode råd / erfaringer på hvordan jeg bør gå frem videre ?

  8. Då var Note komt her og, kjekk telefon.Lurte på om eg hadde gått på ein smell med denna størrelsen, må bruke begge henda for å taste, men er vel egentlig bare vanesak. Eg er så vannvittig treg til å taste uansett så.

     

    Ein ting eg merka meg er at pennen ikkje er 100% nøyaktig, er det noken måte å kalibrere den på for å få den meir nøyaktig?

     

    Ellers er det noken som har noko bilde eller tips til gode startskjermer? Evt om det ligger i andre forumtråder?(Har ikkje lest gjennom heile denna, mulig det er her?)

     

    Bruker folk helst GMAIL appen til Mail, eller den epost?

     

    Eit lite spørsmål til, no var telefon nede på 30% batteri etter 22timar. sjekka kva som hadde brukt batteri, og då låg Android OS på topp med 86% 11 hours on CPU, medan skjerm var på 3%. Er det noko som har hengt seg opp då og tappa telefonen?

     

    Du kan slå på en-hånds tasting i tastaturinnstillingene for å gjøre den litt mer tommelvennlig.

     

    Inntil ICS er klar bør du venne deg til å slå av WLAN når du ikke bruker det. Det fordobler batterilevetid. Rapporteringen er også en kjent feil i forhold til hva som bruker batteriet. Du får nok ikke pennen mer nøyaktig enn det den er. Det er pga touch-skjermers standard 100 ms forsinkelse som gjør seg spesielt merket ved tegning / notering etc. Vi ser kanskje en endring på dette om noen måneder / år: http://www.theverge.com/2012/3/9/2856795/microsoft-high-performance-touch-research

  9. Jeg har ved noen få anledninger opp igjennom årene importert mp3 samlingen min inn i programmer som itunes. Jeg tror det er funksjonen for automatisk volumutjevning som gjør det, men enkelte sanger har blitt skadet i den grad at sangen spilles av i 2-3 sekunder, så er det "hakk i platen" og sangen starter på nytt. Etter dette spilles den av helt fint.

     

    Jeg har ikke funnet noen måte å reversere dette på, så jeg ønsker å erstatte alle sanger dette har skjedd på, og lurer da på om det finnes et program der ute som kan skanne etter slike defekter i mp3 filene.

  10. Jeg er inget troll. :nei:

     

    Seriøst, hva vil du skal skje? Skal styret tvinge han til å slutte å røyke, i sitt eget hjem? Det går ikke.

     

    Det jeg er ute etter er vel hvor grensen går før dårlig hygiene fra en beboer kan bli grunnlag for ett eller annet tiltak fra styret. Hvis mannen hadde hatt en død rotte liggende i boligen sin som lagde py og helvete for resten av beboerne, er det så forskjellig fra å føre en utrøykt bolig som sikkert aldri støvsuges eller vaskes ?

     

    Det var vel litt derfor jeg la denne tråden innunder juss også. Kanskje det er noe som ligger under dette med å "forstyrre ro og orden" ? Det er jo ganske klare regelverk på det når det kommer til lyd og støy, men lukt ?

     

    Det er bare å vente litt, så dør han og problemet er løst..

     

    Evt så har ikke mannen arvinger og boligen ender i kommunens hender og brukes som sosialbolig til ett narkomant ektepar som lager amfetamin på kjøkkenet.

     

    Hehe, det er sikkert ikke langt fra et plausibelt utfall.

  11. Litt usikker på om denne skulle her eller i helseforumet, men here goes:

     

    Jeg bor ca midt i en boligblokk. Rett under meg bor det en litt eldre kar som røyker mer eller mindre konstant. Han har tydelig kolshoste og ser shabby ut generellt sett. i oppgangen rundt våre leiligheter lukter det stort sett røyk hele tiden, og når han har åpnet døren sin så går det knapt an å puste pga en fin blandingslukt av gammel svette og gammel røyk. Det siver røykelukt via ventilasjonen inn på badet vårt, noe som også fyller gangen vår til tider. Hvis vi har vinduet åpent på soverommet for å lufte litt, kommer det også her inn røykelukt til tider hvis han har åpnet sin dør ut til balkongen i samme tidsrom.

     

    Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å skrive en klage på dårlig hygiene til styret i borettslaget, men jeg er usikker på hvor langt jeg vil komme med noe slikt. Utover luktproblemet så er ikke karen til noen særlig sjenanse, med unntak av at han har noen jævlige hostebyger til tider. Er det noen som har noe erfaring med dette ?

  12. Hva legger du i begrepet "elektrisk støy"?

    Antar du mener støy du hører, i motsetning til støy som måles med elektroniske måleinstrumenter? Støy man hører kan bare måles med en mikrofon. 

    Det er nokså vanlig at elektronikk gir fra seg lyd, det kommer av at magnetfelt i spoler lager mekaniske vibrasjoner. Kalles også for 'coil noise'.

     

    Støy som i "static" i høyttalere eller headset tilkoblet. F.eks om jeg plugger i en USB ladekabel for musen ved siden av lydkort porten, så kan jeg "høre" at den lader. Aldri opplevd det i noen annen pc jeg har bygget så derfor har jeg mine mistanker om defekt hovedkort eller psu.

  13. Sliter med det jeg tror er elektrisk støy på hovedkort. Jeg aner ikke om det er en feil på hovedkortet eller om det skyldes PSU og strømmen den får.

     

    Er det noen som har gode programmer / verktøy å anbefale som kan brukes til å måle slikt ? Jeg har veldig lite peiling på spenninger og slikt så gjerne et program som kan "leke doktor" og fortelle meg om ting er på stell eller ikke :)

  14. Hei, jeg er på jakt etter et gaming tastatur uten numpad eller med avtagbar num-pad. Eneste tastaturet jeg har funnet er Microsoft X6, noen som vet om noen andre som ikke har numpad?

     

    Vel, ikke akkurat uten numpad, men du har jo http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=498483

     

    Roccat Arvo integrerer piltastene og pgup,pgdn,home,end,delete og insert knappene inn i numpaden, slik at tastaturet blir mer kompakt. Jeg vurderer å kjøpe det selv.

  15. Hei.

     

    De fleste av dere har sikkert vært borti kabalversjonen av dette spillet.

    Jeg leter etter det skikkelige spillet til pc enten online eller programvare.

     

    Noen som har noen tips? Andre som liker originalen?

     

    Du mener altså en annen versjon enn den som følger med i Windows XP / Vista / 7 ?

×
×
  • Opprett ny...