Gå til innhold

jfx

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jfx

  1. Har Amobil sjekket med Microsoft at verdiene som blir nevnt på den internettsiden faktisk stemmer? Jeg har ingen grunn til å tro at det ikke stemmer, men det kan jo være greit å sjekke opp. For alt vi vet kan dette være en scam for å få folk til å bytte til usikre verdier.

    Security Policy Settings; http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb416355.aspx

    Security Roles; http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb416273.aspx

     

    Oppgitte verdier ser ut til å være "default" (om jeg ikke tastet inn feil ved omgjøring fra desimal til hex).

  2. Bra guide!

     

    Hva er den største disken folk har puttet inn i sin PS3? Og er det noen som har prøvd seg med en 7200 rpm disk? (Om mulig kunne det kanskje vært interressant med en oversikt over hva slags disker folk har benyttet også?!)

     

    Leste artiklene angående 7200rpm som det ble linket til ovenfor, og de svarte på mine spm. angående dette! Takker! (Ja, vet jeg burde lest de før jeg spurte.. ;) )

     

    Noen som har testet med 250gb disk? F.eks. denne http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=336007 ?

  3. Noen som vet om 40gb versionen benytter CELL cpu som er laget med 65nm produksjonsteknikk? (Beklager om spm er stilt og svart på før, men gadd ikke lese 17 sider og 'søk i tråd' funksjonen var lite samarbeidsvillig).

     

    Ellers tror jeg for min del jeg må krype til korset og kjøpe med 60gb versjonen før den blir utsolgt (planen var og vente til jul når masteroppgaven var levert men..), da jeg synes PS2-kompatiblitet er kjekt og ha (gidder ikke ha PS2 stående fremme når jeg endelig får meg PS3).

     

    For de som er interressert kan jeg opplyse om at PS1 spill vil fungere på den nye PS3'n også, da disse helt og holdent emuleres i software (i flg. diverse nettsider). Klart sikkert ikke mange som drar frem støvete PS1 spill, men noen vil vel kanskje mimre.

  4. Kansje et veldig dumt spørsmål, men hva er tallknusing, og hva brukes det til?

    8222926[/snapback]

    Tallknusing kan jo være mye (utregning av pi f.eks.), men det jeg tenkte på var programmer som kjører avanserte algoritmer for å simulere diverse hendelser, f.eks. ble det i USA for ikke så veldig lenge siden bygget en supercomputer (som jeg ikke husker navnet på) for å simulere atomspregninger.

  5. Hvordan er grafikkytelsen på denne pcen?

    hvor kult hadde det ikke vært om Overklokk eller Sturla hadde fått labbene sine på en sånn en. og går det ann å kjøre XP på den?

    8221589[/snapback]

    Det er en cluster server, derfor krever den OS som er tilpasset dette (enten Linux eller Windows Server 2003 i cluster utg. som nevnt i artikkelen). Win XP er et singel bruker desktop OS. Av samme grunn er også grafikkytelsen uinterressant (og sikkert ikke mye å skryte av), da den ikke vil egne seg for (eller fungere fungere med) spill (foruten muligens sjakk?!). Cluster servere er laget for tallknusing etc.

  6. Microbølgeovner får vannmolekylene i mat til ov viberere ekstremt fort, dette skaper friksjon, som igjen blir til varme. Dette fungerer bare på organisk materiale, fordi det må inneholde 'vann', noe som forklarer hvorfor containere du har maten i ikke blir varm i microbølgeovner (vel de blir varme fordi de tar opp varme fra maten da, men ikke fra strålingen inne i ovnen).

     

    Er forresten samme delvis samme stråling i en microbølgeovn som den som brukes for og overføre datasignaler ved hjelep av microbølgeantenner, derfor de skal plasseres med fri luflinje i mellom seg, og minimal sjangse for at noe skulle havne mellom dem, spes mennersker etc. ;)

  7. Microsoft har en SMTP funksjon i Internet Information Service'n sin for WinXP og Win Server 2002/2003 (og Win200?!). Har ikke brukt denne selv, og jeg vet ikke om den er tilgjengelig dersom man ikke bruker Windows sin webserver funksjon!?

     

    Fant denne siden på nettet som omfatter diverse Mail Transfer Clienter til flere operativ system (inkl. Windows); http://microsoft.toddverbeek.com/mta.html Håper den kan være til hjelp!

     

    Mvh. Mori

  8. Må nesten vite litt mer om hvilket OS du bruker, evt. routere etc. på nettverket ditt (og hvilket program du skal kjøre!) for å svare på det spørsmålet...

    Selv bruker jeg BulletFTPServer i Windows, de har egen steg-for-steg guide for sitt program om hvordan du setter opp serveren, både med og uten ruoter (og evt. firewall).

     

    I linux bruker jeg VSFTPD, den har veldig utfyllende man pages som vil hjelep deg og sette den opp, det gjelder sikkert for de fleste andre ftp servere i Linux også. Dessuten vil et lite søk i Google gi deg massevis av tutorial og HowTo's som kan hjelpe deg!

     

    Så i utgangspunktet må du vel bestemme deg for hvilket ftp server program du vil benytte deg av! Kan som sgat trygt anbefale BulletFTPServer for Windows, men vet ikke om de har noe versjon som ikke 'timer' ut etter en 30 dagers prøve periode eller no...

     

    Du kan jo også bare bruke remote access i WindowsXP (dersom du har rask nok linje), eller ssh i Linux, og overføre filene dine på den måten!

  9. For det første tror jeg du har for mye penger! :)

    Ellers angående oppsettet, enig i at 9700pro er bedre enn GeforceFX5600, ellers har jeg 9800pro selv og det fungerer glimrende (klart 9700pro er mer "bang for the buck"). Ellers vil jeg si at en 10 000 rpm disk til OS'et er "over-kill", det er vel ikke no server du skal kjøre (er jo det den disken er designet for!). Mye bedre med en 120-160gig 7200rpm disk til (midre bråk mer plass for pengene), enig i at det kan være greit med to disker i pc'n, særlig om du står i nett og deler filer med andre, aldri no gøy når det du selv holder på med tar lengre tid fordi noen kopierer fra deg... Angående skjerm, mange nye fete LCD skermer som har kommet, bare pass på å finne enn med god responstid, størrelsen er det jo pengene som avgjør!

    Ellers tror jeg ikke du får gjort mye skole om du kjøper den pc'n der... Kan bli mange og lange nattetimer foran skjermen, særlig når HL2 kommer! ;)

    Lykke til!

  10. Prøver og installere Slackware 8.1 i en pc med AsusP4PE HK og Seagate SATA HD... Men problemet er at installasjons-programmet ikke finner HD'n min. AsusP4PE bruker en Promise Fastrack kontroller for SATA-funksjonalitet... Har bare den ene SATA-disken i systemet, så jeg er nødt til å få kontrolleren til å fungere! Fant en boot-disk fra Slackware som skulle støtte Promise Fastrack, men fikk ikke denne til å virke! Noen som har vært borti det samme og kan hjelpe meg?

  11. Interessant tema på et slikt forum, hvem sa at 'datanerder' ikke var samfunns interesserte?! Først vil jeg bare si at jeg synes Odden er den som har kommet med de mest konstruktive meldingene angående dette emnet, ser ut som om han faktisk har søkt litt rundt og tillegnet seg litt kunnskaper om emnet. Og jeg må si at jeg er enig i mye av det han sier. Er en del andre som kanskje burde foretatt litt mer reasearch før de kommer med påstander. Google kan gi deg svar på det meste.

     

    Og nei, marijuana er ikke som røyking, alkohol og mange andre narkotiske stoffer. Du kan ikke bli fyssik avhenging av marijuana, i motsetning til nikotin og alkohol, men du kan bli psykisk avhenging ved hard bruk ('misbruk')... dvs. at du føler du trenger en joint. Dessuten er marijuana rusen en 'renere' rus enn det man får av f.eks. alkohol. Hvem har ikke våknet en søndag morgen og tenkt at man aldri mer skal drikke en dråpe alkohol?!

     

    Det marjiuana røyk (og hasj, som er ligner marijuana mye, men somer sterkere) gjør er og bedøve hjernen og svekker korttids-hukommelsen. Og du blir ved misbruk stokk dum, har kjent ett par sånne. Men marijuana dreper ikke hjernecellene slik som alkoholen gjør (mulig ved misbruk/lang tids bruk, er litt på tynn is her). Så ved 'vanlig' (er jo ikke lov i Norge) bruk er ikke marijuana verre enn alkohol, heller motsatt, men som Odden sa det er stor forskjell på bruk og misbruk! Og ta seg en joint hver gang en er deppa, eller en dobbel scotch er misbruk samme hvordan du ser det!

     

    Klart det som er skummelt ved evt. legalisering er ringvirkningene... Men jeg tror egentlig ikke at marijuana no mer nybegyunner drug enn alkohol/sigaretter! Men fr evt. legalisering burde kanskje norske politikere se på alkohol politikken sin, etter det jeg leser på nettet dør jo folk som fluer fordi de drikker teknisk sprit, noe som ikke er helt patent med den norske avgiftspolitikken kanskje?!

     

    Selv er jeg glad jeg studere i Australia og kan kjøpe meg en pint (yep, ingen stusselige halvlitere eller enda verre 0.4 her nede) til et par og tjue norske kroner ute på byen. Mindre fulle folk som raver gatelangs her enn i Norge, og ingen som dør av teknisk sprit!

     

    Ups... dete ble jo nesten et essay... tenker vi avslutter der for min del!

  12. Kan melde om 30+ grader og skyfri himmel i Brisbane, Australia! Queensland er ikke døpt det sunshine state uten grunn! Klart jeg skal snart hjem på 'sommer'ferie til Norge, som jeg 'gleder' meg til snø og kuldegrader!

×
×
  • Opprett ny...