Gå til innhold

Molotovcocktail

Medlemmer
  • Innlegg

    719
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Molotovcocktail

  1. Utrolig gøy å lese et såpass positivt, entuasiastisk og bare generelt good feel innlegg i denne tråden igjen! kjente det vekte litt nostalgiske følelser i meg da jeg selv har vært aktiv her helt siden starten, som nå som du sier faktisk ganske så surrealistisk sett faktisk er 10 år siden  :dontgetit: . Nydelig hodetlefon oppsett du har fått deg, er en smule misunnelig. 

     

     

    Så er det noen flere enn meg her som kjører elektrostatisk? Har Stax noen venner blant de hodetelefonofile?

     

    Jeg har aldri eid Stax, men jeg eide Koss ESP950  elektrostatene med tilhørende forsterker for en god del år siden. Den dag i dag er det en av de mest imponerende hodetelefonene jeg har puttet på hodet. De hadde så nært som ingen low end, men luftigheten i lyden, den krystallklare skarpheten og hurtigheten  har jeg den dag i dag enda ikke klart å funnet i noen dynamisk hodetelefon, og jeg har vært gjennom mange oppigjennom. Et Stax oppsett har vært på agendaen i åresvis men har enda ikke klart å tatt meg råd til det til tross for at samlingen jeg nå har av forskjellige dynamiske hodetelefoner har overstegen prislappen for et skikkelig stax oppsett for lengst. Før eller siden kommer jeg nok til å svi av alt for mye penger på et skikkelig stax oppsett men frykter det er litt frem i tid nå ettersom jeg nylig svidde av noen millioner i lånte penger på min første egen bolig  :ph34r: .

     

    Denne hobbyen er litt nesten litt skummel til tider. Selv etter at man har svidd av altfor mange grunker på en Stax-rigg, så skal det ikke mye til før man svir av enda mer. Jeg har akkurat brukt 13 000 på et par vintage SR-Sigma Pro fra Birgir hos Mjölnir-Audio, de sendes fra Island i skrivende stund. Jeg tror lommeboka mi snart trenger ferie ... :whistle:

  2. God kveld hodetelefonofile.

     

    Jeg kan virkelig ikke tro at denne tråden har blitt 10 år gammel denne måneden, og at den fortsatt lever i beste velgående. Jaggu ikke verst. Det må være noe omkring 7 år siden sist jeg postet her.

     

    Det siste året har det skjedd ganske mye spennende hos meg på hodetelefonfronten. Etter å ha tredd inn i tilværelsen som fulltids kontorrotte, meldte behovet seg rimelig kjapt for en anstendig head-fi-rigg på kontoret for å holde moralen oppe hos undertegnde. Det er tross alt viktig at overtidstimene nytes med søt musikk på øret.

     

    For en måneds tid tilbake gikk jeg til innkjøp av noen veldig snasne kanner til kontoret:

     

    post-120875-0-04347500-1519759424_thumb.jpg

     

    Stax SR-L700 elektrostatisk hodetelefon, drevet av Stax sin egen rørhybrid SRM-006tS. Lyden er uten tvil det absolutt ypperste jeg har hørt av lydreproduksjon. Etter at jeg fikk dem har jeg befinnet meg i en ganske pekuliær situasjon, siden kontorriggen min nå har suverent overlegen lyd kontra de aktive bånddisktantbeistene jeg har parkert hjemme i stua mi. Når jeg spiller klassisk musikk på disse kannene er det nesten som om hjernen blir lurt til å tro at jeg sitter fremst på parketten i Oslo Konserthus. Med andre hodetelefoner kan man bare forestille seg at man er der. Musikken låter så "perfekt" som jeg noensinne har hørt den, og følelsen er at alt er til stede i lydlandskapet slik det skal være, ingen elementer i miksen mangler eller er uklart definert. Uansett om det går i Stravinskij eller metall à la In Flames, så reproduseres musikken med en finesse som jeg aldri har hørt i dynamiske kanner.

    Så om du tilfeldigvis skulle ha 24 000 kr å avse på litt gromlyd, kan Stax anbefales på det aller varmeste. Det eneste negative jeg har å si på dem er at byggekvaliteten på kannene er noe skuffende, prisen tatt i betraktning. Komforten derimot er helt upåklagelig, de store rektangulære ørekoppene omslutter hele øret og har et veldig lett trykk mot hodet.

    Så er det noen flere enn meg her som kjører elektrostatisk? Har Stax noen venner blant de hodetelefonofile?

    • Liker 5
  3.  

    Soundtrack på vinyl faktisk! Rimelig smalt nedslagsfelt på den spesialutgaven av Mafia 3! :lol:

     

    Nå er det vel slik at vinyl er blitt mer populært igjen de siste årene, platespillere selger kanskje ikke akkurat som hakka møkk men det produseres og selges flere plate spillere nå en på veldig lenge. Også har du de som mener at lyd opplevelsen er bedre på en analog vinyl plate enn via digital nedlasting eller på en CD.

    Tipper at masteren til vinyl-platene er digital, så i bunn og grunn er det bare en gimmick.

  4.  

    Skikkelig maskinkraft, ingen rare gimmicker og (mange) flere tredjepartstitler. De har ikke råd til å lage enda et rart konsollkonsept som kun har de samme Mario- og Zelda-spillene som de har laget siden NES.

     

    Skikkelig maskinkraft vil ikke gjøre noe som helst fra eller til. Det er ikke maskinkraft som selger mange konsoller. Det er spillene som selger den.
     
    Gang på gang har man sett at Nintendo har kommet ut med "dårligere" hardware enn konkurrentene, men de "vant" likevel både håndholdt-markedet med GameBoy og DS, og hjemmemarkedet med NES, SNES og Wii.
     
    Jeg ser ellers at artikkelen nevner Mario, men bare Mario i 3D. Hva med New Super Mario Bros. som vitaliserte salget av både DS og Wii? Det er tydelig at Mario i 2D er noe folk vil ha, men Nintendo er altfor opptatt av 3D.

     

     

     

    Der treffer du spikeren på hodet. Et stort problem med moderne Nintendo er at de prioriterer spill som de selv (dvs. Miyamoto, Aonuma og co.) ønsker å lage, i stedet for spill som er etterspurt. Case in point: Etter at NSMB eksploderer på DS og Wii, så velger fortsatt Miyamoto å prioritere 3D Mario til tross for mye større etterspørsel etter 2D Mario. NSMB-spillene som kom til 3DS og Wii U bar sterkt preg av å være uinspirerte copy-n-paste oppfølgere, og med lanseringen av Mario Maker virker som om Nintendo driter så mye i 2D Mario at de syns fansen selv kan lage det så de slipper.

     

    Også har vi Aonuma Zelda, jeg kunne sagt veldig om det, men føler at denne Gangnam Style-parodien fra 2012 veldig godt oppsummerer alt som er galt med Aonuma Zelda: 

    De samme som spilte Ocarina of Time og Zelda på (S)NES i gode gamledager, spiller i dag spill som Elder Scrolls, The Witcher, Dark Souls, GTA (jepp, Zelda var faktisk sandbox back in the days.)

     

    Verst står det til med Metroid-spillene, i skrivende stund ligger oppropet for kanselleringen av Federation Force på rundt 23600 signaturer, jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri før har sett noe tilsvarende i spillbransjen. Det er tydelig at Nintendo lever i sin egen boble.

     

    Ærlig talt driter jeg i om NX kommer med eller uten hardware gimmicks, jeg driter i om den er kraftigere eller svakere enn PS4/XBone, det eneste som betyr noe er det kommer spill som jeg faktisk har lyst til å spille. Jeg driter i at Miyamoto har lyst til å lage Pikmin 3, eller Aonuma har lyst til relansere Wind Waker i HD, det vi trenger er spill som faktisk er etterspurt. Gi meg et 2D Mario av samme kaliber som Super Mario 3/World, gi meg et Zelda spill der jeg kan føle meg som en badass, i stedet for en feminin anime-figur.

  5. sto opp 05, var vel ute 0510, ikke en måne  i sikte  :confused:

     

     

    Noen som tok bilde?

     

    Her er et bilde fra Aftenposten tatt i Vigelandsparken:

    http://ap.mnocdn.no/incoming/article8182067.ece/ALTERNATES/w2048cFree/ta9b2aea_doc6mg08w8echel9va62hh-TdtC6hssj_.jpg?updated=280920150401

     

    Jeg var selv ved Monolitten rundt 05:15, og syns månen så mer mørkerød ut enn slik den ser ut på bildet, kan hende at det er tatt litt tidligere.

  6.  

    Nå virker det som du feiltolker meg, jeg sa ikke at killer apps er eneste avgjørende faktor for om en konsoll selger, jeg sa at GameCube og Wii U ville solgt bedre hvis de hadde hatt killer apps.

     

    Men siden du spør:

     

    PS1: Final Fantasy VII, Metal Gear Solid, Resident Evil, Gran Turismo og Crash Bandicoot.

    PS2: GTA III og oppfølgerne, uten tvil.

    Du sa at "det Gamecube manglet var killer apps." Ikke merkelig om man tolker mangel på "killer apps" som grunnen til at Gamecube/Wii U feilet. Ellers har vi nok snakket forbi hverandre. Jeg tolket "killer app" som gimmick, men det virket som du mener at også spill faller inn under beegrepet. Vel, Wii U har de beste (etter min mening) eksklusive spillene, men det hjelper ikke når tredjepartsstøtten uteblir. Uten hardware, ingen tredjepartsstøttw. Og uten Witcher 3, Batman Origins, Stat Wars BF 3: Ingen kunder.

     

    "Killer app" betyr enkelt og greit programvare som er av så høy verdi at det selger plattformen det er på, har ingenting med at spillet bruker "gimmicks" eller ikke (men hvis konsollen har en ny gimmick så vil jeg si at en killer app er nødvendig for at gimmicken skal slå an). Du syns Wii U har de beste ekslusive spillene, men det blir din subjektive mening. Det er markedet som bestemmer verdien av spill, og så langt virker det ikke som markedet er så veldig enig.

     

    Men jeg tror jeg trenger å utbrodere litt rundt hvorfor jeg mener Nintendo trenger killer apps for å selge, i motsetning til feks. Sony. La oss først ta for oss casual-publikummet, i motsetning til hardcore-spillere så er de ikke noe interesserte i gaming og konsoller, og derav kommer de neppe til å kjøpe en konsoll med mindre konsollen har en killer app som appelerer til dem, som Wii Sports.

     

    Så har vi hardcore-publikummet, her har Sony en veldig sterk posisjon idag, PlayStation har en veldig sterk merkevare her (nå tenker jeg kun på hjemmekonsoller, PSP og PS Vita blir en annen sak). Hver eneste generasjon av PlayStation har hatt et veldig sterkt spillutvalg, så for hardcore-publikummet er PlayStation et trygt valg, man kan kjøpe konsollen og føle seg trygg på at det kommer spill som appelerer. Dermed selger PS4 blant hardcore-publikummet, selv uten killer apps. Xbox har en svakere merkevare, "Red Ring of Death"-problematikken til X360 kan være en av hovedårsakene, i tillegg har alle tabbene MS gjorde i starten med Xbox One ikke akkurat hjulpet heller. Nintendo er i en enda svakere posisjon, blant hardcore-publikummet har det et veldig negativt stigma for å lage "barnslige" spill og et ganske "barnevennlig" image, og kun en minoritet blant dem er interesserte i å spille 3D Mario, Aonuma Zelda, Mario Kart, Smash Bros etc. Og når de ikke selger konsoller til dette publikummet, vil ikke spillutviklere lage spill for dem, og da blir hardcore-publikummet enda mindre interesserte, og de kommer inn i en slags ond sirkel. For å bryte sirkelen og selge til hardcore-publikummet så trenger Nintendo en killer app.

    • Liker 1
  7.  

     

     

     

     

    Har sagt det før og sier det igjen: En Nintendomaskin som matcher konkurrentene på specs, samt har tredjepartsstøtte, blåser konkurrentene av banen.

    Det du beskriver her er Nintendo GameCube, jeg vil ikke akkurat si at den "blåste konkurrentene av banen". Det var det nok heller oppfølgeren Nintendo Wii som gjorde.
    Gamecube manglet DVD-støtte, i en tid der DVD-spiller var et must.
    Wii hadde heller ikke DVD-støtte. Jeg vil si at det GameCube manglet og det Wii U mangler er killer apps. 3D Mario og Aonuma Zelda selger ikke konsoller.

     

     

    Wii hadde en gimmick som slo an. Det samme har Wii U, men denne søo ikke an. I stedet for å gamble på gimmicks bør Nintendo i større grad satse på specs. Hva slags "killer app" har PS4? Den leder an i konsollkrigen fordi den fokuserer på spill og hardware. Xbox satset på en gimmick...

     

    Nei, Wii hadde en killer app som benyttet seg av gimmicken, det var det som solgte konsollen, akkurat som Super Mario Bros. solgte NES på 80-tallet. Xbox Kinect og Wii U sin skjermkontroller er eksempler på gimmicks uten killer apps, det ender i flopp.

     

    Som du sier, PS4 leder an denne generasjonen, uten noen killer apps, det er det flere grunner til. Microsoft opplevde i starten et PR mareritt som gjorde stor skade, i tillegg var Xbox One lenge dyrere enn PS4 grunnet kinect-satsingen. Kort og greit, de har gjort mange tabber denne generasjonen, derfor leder rivalen PS4 uten killer apps.

     

    Når det kommer til Wii U, så appelerer skjermkontroller-gimmicken dårlig til casual-publikummet som tidligere kjøpte Wii, i tillegg klarer de ikke komme med noen killer app for den. Istedet har Nintendo prøvd å selge konsollen til hardcore-publikummet, men det er vanskelig fordi Nintendo har et ganske barnslig stigma hos den målgruppen (GameCube hadde også dette problemet), og det er bare en minoritet blant dem som er interessert i å spille 3D Mario, Aonuma Zelda, Mario Kart og Smash Bros.

  8.  

     

    Har sagt det før og sier det igjen: En Nintendomaskin som matcher konkurrentene på specs, samt har tredjepartsstøtte, blåser konkurrentene av banen.

     

    Det du beskriver her er Nintendo GameCube, jeg vil ikke akkurat si at den "blåste konkurrentene av banen". Det var det nok heller oppfølgeren Nintendo Wii som gjorde.
    Gamecube manglet DVD-støtte, i en tid der DVD-spiller var et must.

    Wii hadde heller ikke DVD-støtte. Jeg vil si at det GameCube manglet og det Wii U mangler er killer apps. 3D Mario og Aonuma Zelda selger ikke konsoller.

  9. Jeg synes debatter i seg selv er et interessant tema. Uten at jeg har tenkt å besvare det så kan man jo spørre seg om det var jeg eller du som var mest bastant  :tease: . Alvorlig talt så bryr jeg meg ikke veldig om at det stormer litt rundt et par innlegg på et diskusjonsforum.

    For et par år siden ble jeg bedt om å være med på utviklingen av en hodetelefon. Prosjektet er ikke satt i gang enda, men forstudiet har vist oss at det er veldig lett å mistolke frekvensrespons og en del andre parametre. En av løsningene vi har sett på er å montere inn noen små diskanter i front som ligger i ca 30 grader vinkel på ørene forfra. Det vi fant ut var at målt frekvensrespons ved inngangen til øret ideelt sett skulle være ganske annerledes (mye jevnere) med det arrangementet for at det skulle høres likt ut. Det vi også fant ut var at om man brukte en rimelig flat frekvensrespons med "forfra-løsningen" og forsøkte å gjenskape samme lyd med drivere rett fra siden så varierte target-responsen fra person til person. Årsaken ble tilskrevet fysiologiske forskjeller i øremuslingen.

     

     

    Vi er nok begge rimelig bastante tipper jeg :p Men for å utbrodere litt, det jeg mener er at det blir veldig provoserende på folk når man er så krass som du var i starten her, no offence. Det skaper dårlig debattklima, og det er mindre sannsynlig at folk kommer til å ta deg seriøst når du provoserer på den måten, og det er veldig synd for utifra dine senere innlegg får jeg inntrykk av at du sitter på veldig mye interessant kunnskap om dette temaet. Men nå føler jeg at avsporer tråden veldig over i en metadiskusjon, så jeg stopper her.

     

    Til slutt, ut av ren nysgjerrighet, hvilke hodetelefoner vil du anbefale istedenfor Sennheiser HD800? Da tenker jeg sånn rundt samme prisklasse.

  10.  

     

    Du sier du "har jobbet med audio i en årrekke", det gjorde meg litt nyskjerrig. Kan du utdype på hva det egentlig er du har jobbet med som gir deg de rette kvalifikasjonene til å komme med disse bastante påstandene?

     

    Jeg ser en del har nevnt noe allerede. Ellers har jeg jobbet en del med pro/PA og slikt, men aller mest har jeg jobbet som konsulent i "kulissene", der man får gjøre de mest interessante tingene, men dessverre sjelden får anledning til å fortelle stort om det. En av tingene jeg har jobbet mye med, i kjølvannet av blant annet Gaia, er persepsjon, romkorreksjon osv. Dette er også ganske relevant i denne sammenhengen siden introduksjonen av persepsjon gjør at man må se på målinger med nye øyne. En samlet bransje har for lengst forlatt tankesettet rundt slik man målte høyttalere tilbake på 90-tallet (da en forsterker var bedre jo slappere den var, og en høyttaler var bra dersom frekvensresponsen var flat, for sånn må det jo være, eller?). Man benytter i dag fortrinnsvis ekkofrie målinger for å dokumentere ytelsen til drivere og å plotte polarrespons. Langt fra alle har kommet dit, men mange har faktisk begynt, og andre er i ferd med å følge etter. Analyse av høyttalere i rom har vist seg å være en øvelse som baserer seg på ganske lite faglig bakgrunnsinfo, så forståelsen har i stor grad utviklet seg mens man går fremmover.
     
    Tilbake i 2009-2011 var jeg innvolvert i et prosjekt der man søkte å se på dette med romkorreksjon med litt nye øyne. Resultatet av det ble et korreksjonssystem der man har flyttet fokus fra impulsrespons til å klassifisere tendenser. Resultatet av et ble, interessant nok, at man korrigerte med tradisjonelle IIR-filtre i stedet for FIR, og at korreksjonen ble meget subtil. Kanskje 6-7 bånd, som i høyden korrigerer 2-3dB i ganske smale bånd, og resultatet er mildt sagt "jaw dropping", men kanskje aller mest oppsiktsvekkende er at når man kikker på råresponsen før korreksjon ville man aldri intuitivt valgt den korreksjonen som systemet kommer opp med.
     
    Jeg har også jobbet med en del annet, blant annet flere ulike teknologier innen forsterkere, et annet unikt romkorreksjonssystem som gjør at litt spesielle høyttalere kan deaktivere romresonanser, en del på høyttalerdrivere, diskret DAC, linear signalbehandling, strømforsyninger, teknologier for spredningskontroll osv.
     

     

    Målinger viser at Sennheiser HD800 er en av de mest nøytrale hodetelefonene på markedet uansett pris. Basert på måten du ordlegger deg på når du kritiserer "nådeløse produkter" så fremstår du som en disse audiofile som ikke liker nøytral lydgjengivelse. For produkter som er nøytrale kan ofte bli oppfattet som "kalde" og "harde" i lyden, spesielt hos folk som er vant til mer farget lyd. Sannheten kan ofte låte litt hard og kald, og det er helt greit hvis du ikke liker det - smak og behag.

     

    Begrepet "nøytral" får det formelig til å grøsse nedover ryggen min. Jeg formelig elsker nøytral lyd, men hver gang en "audiofil" tar begrepet i sin munn (eller via tafsaturet) har det en tendens til å handle om ting som er alt annet enn nøytrale. Begrepet "nådeløst" blir ofte brukt, men nøytrale produkter er ikke nådeløse. De låter som oftest fantastisk selv om de plasseres litt rart, kobles opp mot litt rare ting osv. Kombineres de rett, plasseres rett osv, så briljerer de på en måte som det er få forunt å oppleve. HD800 låter ikke nøytralt. Det er heller ingen målinger som viser at de låter nøytralt. Målingene viser hvilken frekvensrespons man får ut av dem i en gitt sammenheng. De viser også at det er påfallende mangel på energikontroll og et heller lite ørevennlig forvrengningsmønster om enn noe dempet. Måten den gjengir firkantbølger på er ganske avslørende. Dette er noe man vanligvis tar til takke med til 500kr. Prøv å gi den en Dirac, da kommer man ikke til å kunne se sinusfraksjonen, eller for den saks skyld stoppunktet. Komplekse musikkstykker låter ofte stygt, og det er ikke fordi HD800 avslører noe som helst annet enn seg selv. Det finnes tusener på tusener av produkter der ute som koster det hvite ut av øyet, og sågar er produsert under respekterte brands, uten at det gjør dem gode. Allikevel får mange av dem skamskryt på nettet. Leser man reviews av HD800 ser man at omtrent halvparten har ganske store betenkeligheter med dem, og omkring 20% ser ut til å ha en slags oppfatning av at de knapt er til å leve med.

     

    Men kom ikke her med sånt pisspreik om det som er et av markedets beste hodetelefoner, det blir bare for dumt.

     

     

    Hvis du forutsetter at HD800 er bortimot perfekte, og at alle som måtte mene noe annet, eller sågar dokumentere det, må fare med pisspreik så ser jeg ikke helt hva du har i denne debatten å gjøre.

     

     

     

    Jeg føler at jeg skylder deg en liten unnskyldning. Jeg ser nå at du sitter på langt mer kompetanse på dette området enn det jeg først antok. Til mitt forsvar, innlegget mitt baserte seg på de første innleggene dine i denne tråden, og der fremsto du som veldig bastant og krass. Du ga et litt dårlig førsteinntrykk i denne debatten, men jeg ser nå at du langt i fra farer med pisspreik. Det er tydelig at du har mye kunnskap å bidra med, og dine svar til både meg og andre debattanter i denne tråden har vært veldig interessant lesning. Men som et lite råd kunne det kanskje være lurt å være litt mindre krass neste gang. Som uttrykket går: "You catch more flies with honey."

    • Liker 2
  11.  

     

    De er veldig nådeløse på kilden du forer dem.

    Shit in - shit out.

     

     

    Jeg har jobbet med audio i en årrekke. Såkalte "nådeløse" produkter er uten unntak dårlig konstruerte. Dessuten har man ingen unnskyldninger når de har vært koblet opp mot diverse hodetelefonforsterkere av god kvalitet. Man bør vel kanskje også kunne forvente at det er gjort skikkelig når produsenten selv kjører demo.

    Du sier du "har jobbet med audio i en årrekke", det gjorde meg litt nyskjerrig. Kan du utdype på hva det egentlig er du har jobbet med som gir deg de rette kvalifikasjonene til å komme med disse bastante påstandene?

     

    Målinger viser at Sennheiser HD800 er en av de mest nøytrale hodetelefonene på markedet uansett pris. Basert på måten du ordlegger deg på når du kritiserer "nådeløse produkter" så fremstår du som en disse audiofile som ikke liker nøytral lydgjengivelse. For produkter som er nøytrale kan ofte bli oppfattet som "kalde" og "harde" i lyden, spesielt hos folk som er vant til mer farget lyd. Sannheten kan ofte låte litt hard og kald, og det er helt greit hvis du ikke liker det - smak og behag. Men kom ikke her med sånt pisspreik om det som er et av markedets beste hodetelefoner, det blir bare for dumt.

    • Liker 1
  12. Jeg foretrekker PC-gaming, helt klart. PC-plattformen byr på best grafikk og bildeflyt, full valgfrihet mtp. kontrollere, fps med mus og tastatur, gsync/freesync, støtte for mods, emulering av alle konsoller opp til PS2, gratis online multiplayer, bakoverkompatibilitet med de fleste spill fra 90- og 2000-tallet, billigere spill sammenliknet med konsoll etc.

     

    Eneste negative jeg kan se er at hardwaren koster mer og man går glipp av noen fine konsolleksklusive spillutgivelser.

    • Liker 3
  13. Jaaaa! Elsket Just Cause 2, er et av de beste sandkassespilla jeg har spilt. Er ingenting som kan sammenliknes med gleden av å sette på Talking Heads med Burning Down the House mens man sprenger alt man finner på basene. Var spesielt gøy å ta over oljerigger, gjerne med et stupangrep fra et jagerfly. Jeg kan ikke komme på et spill jeg har hatt det så gøy i som JC2.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...