Gå til innhold

siggii

Medlemmer
  • Innlegg

    280
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av siggii

  1. For det første så er det ikke snakk om stjeling, i de aller fleste tilfellene så er piratene folk som ikke ville/kunne betale for innhold i utgangspunktet, så å kalle det "tapt inntekt" blir for teit.

     

     

     

    Jeg er enig i at distrubusjonsbransjen helt sikkert kunne forbedret tilbudet sitt for å gjøre det mer kundevennlig, men dette argumentet blir også litt teit. Er det greit å snike seg inn på et museum/kino, og unnskylde seg med at man ikke har penger, og ikke hadde kommet til å dra dit om man måtte betale? Bildene henger jo der og filmvisningen blir jo kjørt likevel, så å kalle det for "tapt inntekt" at du sniker deg inn blir jo litt teit?

  2. Jeg bodde i Canada et år, og ble kjent med en svenske som drev med noe sånt som jeg klarte å sy sammen til søkemotoroptimalisering; han fikk et oppdrag av et firma som ville reklamere seg ved at folk som søkte på de og de tinga, så var det hans oppgave å få så mange som mulig til å gå inn på deres hjemmeside.

    Det virka helt genialt, for han var ute på dagstid og gjorde alt det morsomme vi andre fikk gjort, og når han hadde litt dødtid tok han bare noen timer på jobben med svensk lønn.

     

    Litt forutsetninger for noe slikt, mulig man må kunne endel om det, en utdannelse innen markedsføring eller noe liknende, og selvfølgelig en laptop og internettforbindelse.

  3. For en million år siden lærte jeg i snedige ting du lurer på at dette skyldes tilgjengelighet for blinde.

     

    Joda, det forstår jeg også. Men det er jo et mønster i størrelseordenen, bortsett ifra at femmeren "ødelegger". Kan det ha noe med at enkroningen og femmeren har sitt eget "system, da begge har hull? At kronestykket er minst, og femmeren størst, også begynner "rekka" igjen på liten tier og stor 20-kr, og så igjen på liten 50-lapp osv.

     

    Ellers kan det rett og slett, som noen sa, hende at jeg ser etter et system i noe som ikke har et system.

    • Liker 1
  4. I det norske pengesystemet er den henger den fysiske størrelsen på mynten/seddelen sammen med verdien, f.eks er en tier mindre enn en 20-kroning, som er der største mynten både i verdi og størrelse. 100-lappen er større enn 50-lappen, men mindre enn 200,- seddelen. Logisk.

    Bortsett ifra femmeren, som er større enn 10-eren. Noen som vet hvorfor?

    • Liker 1
  5. Hei!

     

    Jeg har et par små spørsmål som jeg ikke klarte å finne svaret på. Jeg ble stoppet av politiet for å gjøre noe ulovlig i trafikken, og de beslagla førerkortet mitt midlertidig, noe jeg samtykket ydmykt i.

     

    De sa jeg skulle få svar på hva som ville skje videre innen 3 uker, og den tiden er nå over.

     

    Det jeg lurer på er om jeg har noe å tjene/tape på å etterlyse det.

     

    For eksempel:

     

    1: Jeg ringer å spør hva som hadde skjedd. De hadde av en eller annen grunn "glemt meg bort" eller noe liknende, er det slik at saken automatisk blir henlagt hvis det ikke blir tatt tak i den på så og så lang tid?

     

    2: Jeg lar saken gå sin gang uten å bry meg. Hvis de etter en måned eller noe fra nå plutselig bestemmer seg for å gi meg en dom, si 1 år uten førerkort, vil det året begynne å telle fra da jeg ble stoppet og førerkortet beslaglagt, eller fra den datoen de fastslår dommen?

     

    Takk for hjelp :)

  6. OK, så det er altså ikke noe i veien for at en PSU kan fungere når man jumpstarter den, men ikke når den må dra hele maskinen?

     

    Er det noen andre symptomer jeg kan kikke etter for å få undersøkt den nærmere, eller må jeg bare få tak i en strømforsyning og prøve? Har ikke tilgang på så mange ekstra komponenter, så å prøve å bytte ut en og en komponent tror jeg desverre ikke lar seg gjøre, da må jeg i såfall levere den på service tror jeg.

     

    Men takk for hjelpen så langt da. Strømforsyning er jo langt billigere å bytte ut enn HK, da jeg antagelig også måtte byttet ut CPU fordi den begynner å bli av det utgåtte slaget, så jeg håper på en måte at det er den, men samtidig går jeg jo rundt å lurer på å oppgradere, så da hadde jo det blitt et spark bak hvis det for eksempel var HK som var defekt.

  7. Hei. Sliter litt med å finne ut hva som feiler maskinen min. Det er en stasjonær.

     

    La ikke merke til problemene før rundt juletider, da det var et par ganske kraftige tordenvær i Bergen. Bor i en gammel bygårdsleilighet, og vil tro at strømmnettet ikke er topp moderne, derfor misstenker jeg litt at det kan ha vært et lynnedslag i nærheten som har kommet og gjort litt ugang.

     

    Uansett. Det som skjer er at noen ganger skjer det ingen ting når jeg trykker på på/av-knappen, mens andre ganger surrer viftene i et par sekunder før den skrur seg av. Det virker også som om hvis jeg drar ut støpselet fra PSU-en og lar den være utkoblet et par minutter er det større sannsynlighet for at det skjer noe enn at det ikke skjer noe.

     

    Det som gjør det ekstra forvirrende er at det hender den har en meget god dag, som for eksempel i går. Da slo den seg på og oppførte seg helt normalt hele dagen, og samme dagen før der. Jeg skrudde den av om natten, og i dag var den dessverre tilbake i sitt trasige humør.

     

    Har prøvd å kortslutte pinnene mellom på/av-knappen for å sjekke om det er en dårlig kobling der, men det hjalp ikke stort. Prøvde også å jumpstarte PSU nå, da jeg håpet at det var den som ikke var helt i orden, men den så det desverre ut som om virket som den skulle, for med jumpstarten kjørte den helt som den skulle, men med en gang jeg koblet tilbake hovedkortet og alt det andre varte det igjen bare et par sekunder før den slo seg av igjen.

     

    Er det noen som har peiling på hva som kan være galt? Jeg er ikke så flink på troubleshooting av elektronikk, men det neste jeg ville tippet nå var hovedkortet..

     

    Takker og bukker for all hjelp :)

  8.  

    1: Dårlig eksempel da Acer er søppelprodusenten av PCer. Det finnes mange mange gode produsenter som f.eks Asus som produserer gode og billig(ere enn Mac) PCer.

     

    2: Virker som du tror alle PCer er "plastmaskiner", noe kun Acer er :3.

     

    3: Sensur med andre ord.

     

    4: Ja akkurat, utviklere til Mac har så god tid til å utvikle gode applikasjoner når de sitter på Starbucks med Macbook Proen sin :!: But srsly klart er det mer crap på Windows da markedshare er typ 80+%, betyr ikke at kvaliteten er noe bedre/værre enn på Mac, ellers er du kanskje dårlig til å finne programmer på Windows(googler "avi to mp4 converter" å trykker på første treff herp.

     

    Greit at kanskje Acer er det værste av det værste, men kan da minnes noen andre plastmaskiner også. Thinkpad for eksempel, selv om plasten der er av bedre kvalitet enn Acer sine. Og jeg sa jo det i innlegget mitt at jeg vet at det finnes gode maskiner, som den alu-maskinen LMH1 nevnte i sitt innlegg.

     

    Og selv om Apple skal godkjenne programmer som ligger i App store er det jo ikke på langt nær sensur. På iPhone er det annerledes, der er App store eneste måte å få installert noe på en telefon som ikke er Jailbreaket, men på Mac er ikke App store eneste mulige måte å laste ned et program. Så å si at det er sensur blir bare tullete, jeg vil heller kalle det kvalitetskontroll.

     

    Og hva hindrer Windowsbrukere i å ta med maskinen sin på Starbucks mens de utvikler en applikasjon? Selvsagt finnes det mange gode applikasjoner til Windows også, men (dette er ikke reelle tall) la oss si at 50% av windowsapplikasjonene er ordentlige og forseggjorte, så er min erfaring at prosentandelen av kvalitetsapper til Mac er vesentlig høyere. Det gjelder også freeware. Og det har ingenting med mine evner til å lete, det har mer med at det legges ut så utrooooolig mye halvferdig drittprogrammvare, og majoriteten av dette er laget for windows. Selvfølgelig fordi det er mest brukt.

    • Liker 1
  9. Nå gjelder ikke dette deg i dette tilfellet, LMH1, men man kan ikke alltid sammenlikne kun på spesifikasjoner, slik som mange gjør. Du kan få en Macbook Pro til i overkant av 10 000, eller du kan få en plastmaskin fra Acer med de samme specsene til kanskje 5-6000. For de som kikker blindt på spesifikasjonslisten skjønner jeg jo at det ser ut som en dårlig deal, men hva får du egentlig igjen for de 4-5000 ekstra?

     

    Jeg kjøpte meg en Macbook pro når jeg begynte på videregående i 2006, og den er fullt brukbar til hverdagslige ting enda. 6 år, folkens, det er med få unntak en plastmaskin holder så lenge med hverdagslig bruk; opp og ned av sekk sammen med diverse annet dilldall, klappe sammen skjermen utallige ganger osv. Bare konstruksjonen i Macbookene syntes jeg er verdt de ekstra pengene.

     

    I tillegg får man OSX, som for mange ser litt skummelt ut i begynnelsen, da man tror man kan gjøre ting på nøyaktig samme måte som i Windows. (HVOR er høyreklikk, jeg trenger høyreklikk NÅ!!!)

    Mac har også høyreklikk, på de nyere Macbookene med Magic trackpad kan man enten velge å gjøre det på samme måte som i Windows, at man klikker på høyre side av trackpadden, eller, som jeg foretrekker, man kan klikke med to fingre.

     

    Mange klager også over at man er så "låst" i forholdt til Windows, og der må jeg ærlig si at jeg ikke forstår hva det egentlig er det er snakk om.

    Som på Windows som på Mac kan man gå inn å endre på systemfiler, men i svært få tilfeller kommer det noe nyttig ut av å gjøre dette.

     

    Også har man Mac App store, en samling med utallige forskjellige programmer, både for de som skal ha noe gjort, og for de med tid de vil slå i hjel. Programmene er testet og godkjent av Apple, så man kan være sikker på at du ikke får med deg noe ekstra som kan skade maskinen.

    Dessuten har Mac App store gjort at kvaliteten på utviklingen har steget.

     

    Det er også et annet poeng, at ofte er alt av småprogrammer osv man kan finne på nettet av en høyere kvalitet enn det jeg er vant med på Windows. Ikke i alle tilfeller, men de fleste. Det virker som om utviklerne gjør seg mer flid med arbeidet sitt siden det er/var et mindre marked, istedenfor å lage et program som såvidt funker, og så gi det ut så fort som mulig.

     

    Det var noe av det jeg har å komme med...

    • Liker 3
  10. Litt OT, men hvis det er engelskkunnskapene som gjør at du sliter med å lære deg kodespråk, da tror jeg at jeg ville jobbet litt mer med det. Engelsk er et utrolig nyttig fag, og det blir bare viktigere og viktigere i vår verden der internett er kilden til mesteparten av informasjonen vi unge får i dag. Og det aller meste der er jo på engelsk...

  11. Hei! Er i snakk med en anngående et kjøp over nett. Lurte på en løsning som Pay-ex, der jeg setter inn penger på en konto og de står der til jeg har mottatt varen.

     

    Problemet er at det ikke er gjennom finn eller qxl, men bruktmarkedet på et sporsforum. Har prøvd å finne ut om man kan bruke pay-ex betalingsgaranti mellom to privatpersoner som ikke går gjennom finn eller QXL, men klarer ikke å finne noe svar på verken om det går eller om det ikke går.

     

    Noen som kan hjelpe, eller eventuelt vet om et liknende system der det lar seg gjøre?

  12. Hei godtfolk!

     

    Har noen sånne små prikker her og der på brystet, de likner på helt vanlige føflekker, bare at de er røde isteden. Regner derfor med at det er noe blod-greier.

     

    Har hatt de i maaaaange år, og har prøvd å stikke hull på en med en nål, uten at det hjalp.

     

    Det er ikke mange av de, en fem-seks stykker tilsammen, så det gjør meg egentlig ikke så mye. Bare tenkte det kunne vært interessant å vite hva det egentlig er!

     

    :)

×
×
  • Opprett ny...