Gå til innhold

Yfirvaldr

Medlemmer
  • Innlegg

    177
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yfirvaldr

  1. Spekemat er utrolig godt, og en stor del av norske arven. Likevel er jo dette fordi det var slik man konserverte kjøttet. Finner sikkert mye det samme i samtlige andre land også. Klubb har jeg forøvrig bare hørt om i en eneste sammenheng, emil i lønneberget, og han var vel ikke spesielt norsk :p

     

    Er vel ingenting jeg egentlig berømmer som særnorskt, selv om mye av det jeg spiser forbindes med norden og hjemmet mitt (norge) :)

    "Etniske" nordmenn og svensker er genetisk samma folk, og også i veldig mange tilfeller kulturellt. Vi har mye den samme maten; riktignok med andre navn og lokale variasjoner.

     

    Jeg ser kanskje smalahove som veldig "norsk" mat, iogmed at sauehoder ikke er særlig ettertrakta noen andre plasser i skandinavia(kanskje også størstedelen av europa også) enn i Voss.

  2. Er forresten veldig mye Genndy Tartakovsky i animasjonsstilen.

    Jeg ser en del Dexter's Laboratory, Samurai Jack, og Star Wars: Clone Wars i Fanthomas.

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Genndy_Tartakovsky

    Ha, tenkte faktisk på det første gang jeg så episoden; minnet meg liksom litt om tegnefilmer fra barndommen :)

     

    Syntes det var ganske morosomt; Anders Bye er jo bare dødsflink . . .

     

    Flott at Jan Thomas tok det så fint også :p

  3. Absolutt. Alle brude jo nå fått med seg at barn med homofile foreldre ender opp slik som alle adre. Å oppdra et barn går ut på å lere den grunnverdiene i samfunnet; du skal ikke stjele osv.. og å sørge for at barnet for mat, drikke, klær o.l.

    Dette kan homofile forldre klare like godt som heterofile.

    Vi homofile er generelt mer liberale enn heterofile da, så våre barn kan nok ende opp som raddiser(ikke nødvendigvis noe galt i det).

    Også kan det gå en litt en annen vei, der vi skjemmer bort barna våre fordi vi har såpass høye stillinger og godt med penger, slik at de blir bortskjemte drittunger og vil stemme Høyre.

     

    Så egentlig så synes jeg det burde vurdereres hvorvidt vi burde få oppdra barn, vi er jo litt "annerledes" enn heteroer på mange måter, uansett hvordan du vender på det.

  4. Ser at du flere ganger nevner at vi her snakker om religion generelt. Hvorfor er da overskriften: Smiths Venner, firkantet? Hvis du vil diskutere religion generelt så er eg ganske sikker på at det finnes mange andre diskusjonsforum her inne.

     

    Hvordan i all verden kan du komme her og si at eg er skremt når eg nettopp har sagt at eg ikke er det?! Eller har du mer peiling på hvordan eg har det enn meg selv?

     

    Når det gjelder abort så er dette opp til hver enkelt, men vi ser på ethvert barn som en Guds gave og så får hver enkelt person ta en avgjørelse utifra det.

     

    Når det gjelder homofili så har eg personlig ingenting imot de som velger å være homofile men det strider mot det som vi lærer og det som faktisk er naturlig.

     

    Det er absolut ikke tap og tilegne seg kunnskap men for meg så er det tap å gi slipp på den utrolige muligheten eg har til å bli en jesu disippel og bli av jesu brud. Og det er noe som eg ikke vil gi slipp på.

    En velger ikke å være homofil. Man velger bare å praktisere den, altså være seg sjøl. Det finnes mange homofile i Smiths Venner, men det betyr ikke at de nødvendigvis er lykkelige med å skjule seg sjøl. Homofili er helt naturlig, og hvem man forelsker seg i er helt likegyldig. Kjærlighet er kjærlighet.

  5. Etter mitt skjønn virker Kåre som en maktsjuk leder, selv om han tydeligvis pakker det godt inn. Det gjelder forøvrig Roar Schinnes og Bjørn Nilsen også. Blei forresten litt småkvalm av Kåres biografi.

     

    Menigheten(og Kåre) er ofte blitt kritisert for blandt annet at Kåre har sagt at hvis det er noen som vil at det skal være annerledes i menigheten og at vi bør løsne litt på båndene og tøye strikken, at de bare kan gå. Hvis dere tenker dere litt om så er jo dette ganske naturlig. Hvorfor skal vi endre det vi forkynner til noe som ikke samsvarer med bibelen?

     

    Dette forklarer kanskje hvorfor noen mener at han ka virke "maktsyk". Menigheten ønsker ikke å ha noen som vil endre det som forkynnes og det gjøres mye for at det ikke skal skje heller. Menighetens forkynnelse har vært det samme helt siden den ble startet.

    Men ting er i hvertfall noe mer liberalt i dag. Ser hele tida DKMere(bortsett fra noen av mine søskenbarn i DKM) som går i bukser når de er jenter, og er mye mer "verdslige" på det settet. Bare se på Bekkevold. Flere velger også å forlate samfunnet enn før, noe som viser at opplysning alltid hjelper til.

  6. Noe biologisk er ihvertfall inne i bildet, iogmed at jeg kun tenner på lukt fra personer av samme kjønn, og "manne"parfyme. Altså, ønsket om å få barn er jo lik lite eller stor uansett legning. Jeg ønsker jo å føre ætta videre, men tenner ikke på kvinner/forelsker meg i dem, derfor vil jeg ikke lage barn med dem. Det blir liksom feil for meg. Kjærlighet er forsåvidt det samme, uansett kjønn.

    Problemet er at det blir en liten konflikt der ;). Da må du finne ei lesbisk kvinne som ønsker barn og "gjøre en avtale", men da må fremdeles barnet vokse opp i to hjem, et med et homofilt par, og et med et lesbisk par, noe som kan få barnet til å føle seg litt unormalt i forhold til andre.

     

     

    En kan jo liksom ikke leve resten av livet med ei dame man ikke elsker eller, det blir veldig feil.

     

    Jeg for min del tror at legningen ligger i hva man har lært seg å tenke og ikke genetisk. Det er jo ikke bevist at det kan være arvelig noe som ville vært sannsynlig om det lå i genene.

    Nei, det har ikke noe "man har lært seg å tenke". Da ville jeg vært heterofil. Jeg reagerer svært på at du skriver at det" ikke biologisk", da ville jeg jo heller ikke reagert på lukt. Man kan ikke lære seg å tenne på lukt, jævla idiot.

  7. Men hva med oss homofile? Der er det ikke så "ulike" gener man går etter, trur jeg. Jeg tenner på lukt fra personer av samme kjønn, særlig (litt) mannesvette og "mannelukt". Så det har nok også noe med feromoner å gjøre.

     

    Vet ikke hvordan biologien forklarer homofili. Det er fenomen blant både dyr og mennesker men vet ikke hvordan attraksjon fungerer på det nivået. Siden ikke 2 av samme kjønn kan få avkom er det lite logisk at det er genetiske faktorer inni bildet. men ærlig talt så vet jeg ikke.

     

    For menn kan jeg tenke meg noe liknende: En mann registrerer en annen mann, og desom denne ene mannen er sterk og frisk er det lønnsom for den andre mannen å alliere seg med han. Mulig menn kan merke kjemiske trekk ved en anen mann av den grunn at en skal få lyst å alliere seg med han. Og at for homofile utvikler den lysten til å alliere seg til noe mer ?

     

    Dette er veldig spekulativt.

    Noe biologisk er ihvertfall inne i bildet, iogmed at jeg kun tenner på lukt fra personer av samme kjønn, og "manne"parfyme. Altså, ønsket om å få barn er jo lik lite eller stor uansett legning. Jeg ønsker jo å føre ætta videre, men tenner ikke på kvinner/forelsker meg i dem, derfor vil jeg ikke lage barn med dem. Det blir liksom feil for meg. Kjærlighet er forsåvidt det samme, uansett kjønn.

  8. *snippz*

    Vel, Smiths Venner/ DKM er faktisk en "bra" sosial arena. De er langt fra så konservative som de engang var, og folk blir mer og mer liberale. Har selv 200-300 slektninger(minst) i Smiths Venner/DKM, og mange av de ser ut til å trives. Lokalene er generellt svært moderne, og media brukes ofte til å sende møter via satelitt, legge utt taler osv. på internett. Læren har desverre mange gammeldagse elementer. Det er også svært vanskelig å komme ut som homofil i menigheten, og om man forlater menigheten kan man bli sett ned på. Kjenner selv flere andre homofile som har forlatt menigheten, og det har vært svært vanskelig for dem.

     

    Er forøvrig ateist.

  9. Man må ikke se ut som en overbola tulling for å se fin ut. Det handler om symmetri og former :)

    Det har du helt rett i. Men man trenger ikke quote som en tulling, bare for å få fram poenget sitt heller. :)

    Nei. Men om jeg quota som en tulling, ville mange på forumet kvalifisert seg som tullinger ;). Anyway, muskler kan ødelegge et ellers flott menneske til de grader. Gjerne tren og få muskler, men ikke bli så veldig stor. Bare få dem markert og tilsyne.

×
×
  • Opprett ny...