Gå til innhold

SteffenG

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SteffenG

  1. Beklager for at poster en ny post, men så noen flere ting jeg ville si no på.

     

    Ingen av de skarpe sverdene hverken fra pentagon.no eller fighter.no er laget i japan. Bare Iaitoene fra Fighter.no er fra japan.

     

     

    Det er ikke noe problem å bestille internasjonalt. Går helt fint å få det igjennom tollen. Har selv ikke hatt noe problem.

     

    En eutentisk nihonto, vil kunne koste deg mye penger. Du kan få lagd deg en ny shinken fra foreksempel her fra over 30000NOK

    http://www.jidai.jp/shinken.asp

     

    Du kan også kjøpe atikke sverd mange hundre år gamle fra her

    www.ricecracker.com eller her

    http://www.aoi-art.com/sword/katana/main.html

     

    Jeg vil generelt si at sider som fighter og pentagon ikke er gode skilder til kunnskap om japansk sverdkultur.

  2. Jeg vil anbefalle bugei.com

     

    Trener selv TSKSR, men i Oslo. Men hvis du ikke har snakket med Eri-sensei ville jeg ha gjort det. Hun tilbyr å kunne kjøpe Iaito gjennom henne fra noen hun skjenner. En Iaito er ett sverd du bruker i iai. Den er av aluminium og kreves ikke en mestersmed for å få til. Men samtidig gir den deg balansen og tilbehør til ett ekte sverd. Det blir billig men den gir deg det du trenger for å trene.

    En iaito vil jeg anbefalle deg der jeg kjøpte en gang i tiden

    http://swordstore.com/cgi-bin/htmlos.cgi/02nav/00how-main.html

     

    eller som fler har kjøptfra.

    http://www.tozandoshop.com/Iaito_Sword_s/40.htm

     

    Men som sagt, Eri-sensei kan tilby deg en Iaito igjennom henne.

     

    PS!

    En eutentisk shinken (ekte skarpt sverd smidd i japan av en godkjent smed) er ikke brettet 200 ganger. Mellom 10-20 ganger.

  3. Men jeg vil gjerne tro at små, ukjente stilarter fra oldtiden generelt kanskje gikk videre som en del av utviklingen til de større, kjente stilartene i dag.

     

    Kendo kommer fra den eldre arten kenjutsu, judo fra jujutsu også kjent som yoroikumiuchi, kogusoku, som i og for seg er grapling med rustning og gjerne en kniv eller et annet våpen som bushi (ett generelt ord for en Japansk kriger) brukte til å stikke inn i svake punkter i rustningen. Det er veldig vanlig at nyere stilarter som judo og kendo kommer fra eldre mer klassiske stridskunster som har blitt modernisert til en sport, en veldig kontrast til sin opprinnelse som ble brukt i krig.

    Men har aldri hørt om eller funnet noe bevis om at det er noe slik fra skandinavia.

     

    Her er ett klipp fra takenouchi ryu, som har en del grapling med rustning, se i hvertfall slutten av dette klippet.

  4. Teknikker kom vel i fredstider, under krig så var det vel mer sånn 'hold i denne enden og pek med den andre enden mot fienden'. Men når krigere ikke kunne krige så måtte en trene for å holde seg kvass, og da var det noen genier som satt erfaringer inn i en trenings metode.

     

    Ett eksempel

    http://www.youtube.com/user/Halfswording

     

    Og judo, karate, aikido, kendo osv. er så moderne at en trenger ikke å ha noen dokumentasjon på det. Men det er de små gamle stilene som det er snakk om her. Og da trenger du dokumentasjon eller noe som tilsier at dette er genuint. Det eksisterer ingen manualer fra skandinavia når det gjelder dette. Det har i hvertfall ikke blitt funnet noen enda. Og helt serriøst tror jeg ikke noen vikinger drev med manualskriving av hvordan en oppfører seg i kamp.

  5. Forresten her er en link som i allefall jeg syns er interessant. En gjeng som har interessert seg i vikingenes våpen og via viking funn av våpen, gjennom literatur fra vikingetiden har de prøvd å finne ut hvordan vikingene brukte våpnene. Ettersom jeg har skjønt har disse gutta erfaring fra gamle tyske manualer fra 1400tallet som viser mye om datidens våpenbruk. Her kommer noen linker.

     

    http://forums.swordforum.com/showthread.php?t=95085

     

    http://www.hurstwic.org/history/articles/m.../viking_axe.htm

     

     

    Forresten har du jo kongespeilet fra 1200 tallet som ikke forteller om teknikker en viking lærte seg for å drepe en motstander med våpen, men forteller hvor ofte en kriger bør trene, og hvordan en kriger skal oppfører seg.

  6. Det har jo noe med dokumentasjon å gjøre. Når forskere og arkeologer ikke kan finne ett eneste spor av en over tusen år gammel tradisjon, og stav selv ikke kan dokumentere det så blir man med ett skeptisk. Og at det er en 'familie tradisjon' som aldri forlot familien er en så utrolig lett argumentasjon. Å si at vikinger blandt annet drev med spirituelle pusteteknikker som tai chi er helt fjernt. Tviler på at vikingene før de brente klostere, voldtok og drepte kvinner og barn mediterte med rare armbevegelser og sakte pusting. En viking tok en øks og han visste at hvis eggen traff kroppen med nok kraft ville den gjøre store ødeleggelser.

     

    Hvilke små stilarter og store kommersielle stilarter er det du mener?

  7. Som noen andre her har sakt, vil jeg si sprint. Det har seg slik med kampsport/kunst whatever, at hvis du først trener det er det mange som vil lettere bruke det i en slik situasjon for å se om du er god not, eller er det jeg har lært bra nok. Det er det samme som med kniv, hvis du først har mentaliteten å ta med kniv på byen er det lettere å bruke det. Derfor vil jeg anbefale å trene løping. Det er veldig vanskelig å ta noen som ikke vil bli tatt.

    Men aller først, oppførsel, våken og oppvakt, det er nummer en slik jeg ser det.

     

    Bortsett fra det tror jeg Krav Maga, judo (ikke grapling på bakken, men få motstander ut av balanse og ned i bakken uten å bli med selv, for så å stikke av eller være klar for nye trusler).

     

    Ellers det srbz sa.

     

    Off topic: Hvor trener du Commando srbz?

  8. Det kan nok hende at realistisk kniv forsvar kan redde deg 1 ut av 100 ganger, men som Petter sa, veldig ofte vet en ikke at en er i en knivsituasjon før kniven sitter i nyra. Personen som har valgt å trekke kniv bruker kniven rett og slett for å få ett overtak og vil ikke annonsere til deg at du må gjøre deg klar.

    En interessant artikkel

    http://www.nononsenseselfdefense.com/knifelies.html

  9. Så om du går uvitende langs en gate, og blir overfalt av en ungdomsgjeng har du ikke lov til å bruke den kampsporten du har lært deg for å forsvare deg selv?

     

    Jeg ser ikke helt logikken i det, for å være helt ærlig. Kan det være at instruktøren tar feil, eller at det har skjedd noen misforståelser?

    Fordi kampsport ikke skal forbindes med vold som er en kriminalitet. For meg er logikken ganske så klar.

     

    Hvordan det er med selvforsvars kurs er vel noe annet muligens.

     

    Det er lov å forsvare seg. Hvordan kan du bevise at du unngikk å bruke teknikker når du forsvarte deg? Hallo, da kan du ikke trene kampsport da jo, for du kan ikke forsvare deg hvis du blir angrepet? Nei, det er lov å forsvare seg, men bruk bare nødvendig vold. Har du fått han unna ikke fortsett.

     

    I bunn og grunn, den mest gærne psykisk er vinneren, hvis du ser på det som en vinner da. Men nå snakker vi om noen innpåslitne mobbere som i grunn ikke er torpedoer som er redå til å dra armen av deg.

     

    Men det er klart, en instruktør skal innbake god moral hos sine elever, og derfor ikke oppfordre dem til å bruke det noe annet sted enn på trening. Men det sier seg selv at det er lov å forsvare seg.

  10. Høres ut som om det ikke plager deg så veldig? Hjelper ikke å legge noen forsiktig ned i bakken. Ha nå har jeg deg lagt i bakken... hva gjør du så, sitte på han helt til han blir trøtt og sovner før du slipper? Foreldrene dine, rektor, lærere, politiet, venner, osv osv. et helt utrolig støtteapparat som bare venter på litt engasjement fra deg. Hva sier du til lærerne. Nei, jeg vil ikke skade dem bare legge dem litt i bakken og gi dem kokkos. Hvis du viser den velviljen mot de som mobber deg like mye mot lærer som til oss eller andre så tar dem deg ikke serriøst. Hadde ikke jeg gjort. Vis at du mener alvorlig, at du har det fælt, at du ikke får sove om kvelden og ikke vil på skolen fordi noen plager det langt over dine grenser.

     

    Spark han hardt i leggen, klaps skikkelig til han med flat hånd og stikk en finger opp i ansikte hans og si mens du fråder at hvis han legger en hånd på deg en gang til kommer du til å banke livskiten ut av han.

     

    Det er lov å bruke den erfaringen du har fra kampsport til å forsvare deg, men ikke angripe. (husk at også angrep er det beste forsvar) Hvis det hjelper med et slag mot skulder og han bakker ut men du fortsetter å angripe er du angriperen. Unødvendig vold sees ikke blidt på. Men nok er lov. Det er lov å forsvare seg.

    Jeg har aldri sagt at det er så ille, og det er det ikke heller. Jeg blir ikke banket helseløs hver dag. Jeg blir slått, sparket og lagt i bakken slik at jeg får vondt (men ikke veldig vondt), og jeg vil lære meg å forsvare meg selv slik at de som driver med dette skjønner at jeg virkelig ikke godtar dette, og at det ikke nytter å prøve fordi det er de som ender opp i bakken uansett.

     

    Hvorfor det skal hjelpe å legge dem i bakken? Fordi at da er det jeg som har overtaket. De vil ikke fortsette å kødde med meg hvis det uansett bare er dem som ender opp i bakken. Det er stort sett aldri noe mer en 1on1 "kamper".

     

    Jeg har snakket med lærere, foreldre, rektor, venner. Han som kastet meg inn i et bord, blei bl. a. utvist fra skolen en viss periode. Men slike ting hjelper ikke, virker det som. Det ALLE råder meg til, er å lære meg å forsvare meg selv slik at disse nissene som har en litt annen form for humor enn meg faktisk slutter med dette.

     

    Det du sier om å sparke i leggen og sånt er kanskje ikke så dumt, jeg er egentlig litt for redd for å gjøre dem vondt. Kanskje de da forstår at jeg faktisk ikke synes det her er så greit som jeg muligens har gitt dem inntrykket av (ved å være veldig passiv).

     

    Jeg kjønte vel egentlig at det ikke var så ille, men ville bare ha frem at de du har sagt i fra til ikke tar det så allvorlig siden du er så passiv (virker det som. Ikke at jeg vet noe om det). Det kan nok være en skinkig situasjon, men i stedet for å være passiv, bli heller offensiv. Når du skjønner at en skal kødde med deg og du virkelig er dritt lei, så før han får gjort noe, slå til han med en åpen hånd eller spark han i leggen. Ikke i ledd og slikt, for det blir for farlig. Men vær dirrekte og handl aggressivt før han får gjort noe. HVIS da ting forverres er det for alvorlig til å oversees. Da må noen få gjort noe. Virker som den eneste måten siden ingen gidder å gjøre noe med det. Men ikke bruk overdreven vold. Ikke spenn dem i gakken med hodet først og slike overdrevne ting. Hodet er skjørt, og bare en slik bakkekontakt med hodet kan skade mye mer enn det gjør godt.

  11. Høres ut som om det ikke plager deg så veldig? Hjelper ikke å legge noen forsiktig ned i bakken. Ha nå har jeg deg lagt i bakken... hva gjør du så, sitte på han helt til han blir trøtt og sovner før du slipper? Foreldrene dine, rektor, lærere, politiet, venner, osv osv. et helt utrolig støtteapparat som bare venter på litt engasjement fra deg. Hva sier du til lærerne. Nei, jeg vil ikke skade dem bare legge dem litt i bakken og gi dem kokkos. Hvis du viser den velviljen mot de som mobber deg like mye mot lærer som til oss eller andre så tar dem deg ikke serriøst. Hadde ikke jeg gjort. Vis at du mener alvorlig, at du har det fælt, at du ikke får sove om kvelden og ikke vil på skolen fordi noen plager det langt over dine grenser.

    Spark han hardt i leggen, klaps skikkelig til han med flat hånd og stikk en finger opp i ansikte hans og si mens du fråder at hvis han legger en hånd på deg en gang til kommer du til å banke livskiten ut av han.

     

    Det er lov å bruke den erfaringen du har fra kampsport til å forsvare deg, men ikke angripe. (husk at også angrep er det beste forsvar) Hvis det hjelper med et slag mot skulder og han bakker ut men du fortsetter å angripe er du angriperen. Unødvendig vold sees ikke blidt på. Men nok er lov. Det er lov å forsvare seg.

  12. Ta deg en tur rundt og besøk alt du finner Aivio. Det viktigste er at du selv er fornøyd, og husk det kommer ikke ann på hvilken stil du trener men den som trener den. Kliche men sant.

     

    Hvilke kvaliteter er du ute etter? Å kunne "mestre" stilen på ett år og kunne banke en på puben så fort som mulig, eller å kunne forsvare deg så fort som mulig, eller å trene en stil hvor du har mye å jobbe med, hvor stilen er et tidsfordriv eller hobby sammen med at den er effektiv men at det kan ta flere år før du i det heletatt kan bruke det effektivt.

     

    Spiller ingen rolle om du trener BJJ, KM, Boksing, Kickboksing, kung fu, Aikido, Judo, osv osv så lenge du syns det er verdt å bruke tiden på.

  13. Hey!

     

    Hadde tenk jeg skulle begynne med en type kampsport, der jeg vil lære selvforsvar, konkurere litt +  trening, har sett en del på Kung fu og det ser kult ut, noen som holder på med/har holdt på med det som har noe og si om Kung fu?

     

    Bor i Lillestrøm omerådet men nærmeste sted hvor dem trente kung fu var oslo, som burde funke men hadde vært greit om det lå nærmere.

     

    Takker for svar!

    9338114[/snapback]

     

    Ingen som kan hjelpe meg?

     

    Edit: Har tenkt litt på jujitsu og nå.. I og med at det er nermere noen som vet om dette er noe og satse på ?

    9358112[/snapback]

     

     

    Interessert i historie innen Japansk kampkunst. Lyst til å lære om det japanske sverdet og hvordan det brukes? I så fall har jeg noe til deg i oslo.

  14. Og steffen: jeg er ikke så for mma som mange andre her på forumet (for ikke å snakke om andre fora) mma har den svakheten at det ikke inneholder våpen, trening mot flere motstandere, forskjellig underlag og at de tross alt har regler. Allikevel mener jeg at mma er et par lysår nærmere realistisk selvforsvar enn aikido, hapkido, tkd og ninjutsu. ja, dette er generalisering, det er sikkert noen som trener disse systemene som realistisk selvforsvar (men det er ekstremt få, og jeg har aldri hørt om dem)

    9262000[/snapback]

     

    Mitt problem med slikt som mma, BJJ, ol. når folk skryter av dens realitet er nettom at de tror det er realitet. Ja de er realitet i en ring med en dommer. Men det er mye mer realitet i at du havner i bråk på en pub med mange seere. Du har akkurat lagt han i bakken, (det er mange som sier det at de fleste kampene i mma havner på bakken. Grunnen til det er fordi noen tar motstanderen i bakken) albue leddet hans har du mellom beina dine og du har full kontroll. Og så. Hva skjer da. Skal du bare ligge der da. Eller skal du vente på at noen av kameratene hans sparker deg i huet. Og så har du som du nevnte våpen.

    Det er og blir en sport med en dommer. Jeg går ikke på aikido og jeg prøver ikke å forsvare dens kunst. Men det blir så dumt når en skryter av det motsatte.

     

    Men jeg vil tru at det skylinepower er ute etter er krav maga som du sa. Men for guds skyld få deg en instruktør. Og hvis du vil takle flere på en gang og du vil lære deg det nå, være brutal, og vinne med en gang og ta alle sammen. Styr unna aikido. Det er på en helt annen planet med andre moraliteter og prinsipper.

     

    Grunnen til at jeg ikke styrte han unna aikido med en gang er at han sa han ville lære slikt. Med en link til aikido. Han spurte ikke om hvilken kampkunst er best for å lære seg raskest mulig og mest effektivt mulig og på den beste måten å virkelig gi fienden din deng. Så jeg syns det er merkelig å begynne å belære over hvor lite virkelighet det er i aikido når det overhodet ikke var hans spørsmål.

     

    But hey det er meg da. :cool:

  15. har jo greid og hatt en jeng med gutter som er året yngre imot meg (haha) det var 5-6 stykk og jeg to de.

    Er det slikt eller er det bare styrke og smidighet?

    Noen måter man kan trene på hjemme?

    9258233[/snapback]

     

     

    Du kan lære deg å løpe fort og langt. Du kan trene muskler. Lær deg å snakke deg ut av ting og generelt unngå bråk.

×
×
  • Opprett ny...