Gå til innhold

trettifire

Medlemmer
  • Innlegg

    475
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trettifire

  1. Ladies and gents,

     

    Jeg har to sønner. Disse burde hatt en datamaskin på rommet sitt. Jeg ønsker ikke at de skal ha selve kabinettet der mtp støv, støy etc. Dessuten ønsker jeg muligheten til å hindre tilgang på natterstid. Derfor vil jeg ha kabinettene i kjelleren i et teknisk-rom.

     

    Det jeg ønsker å gjøre er å installere noe som ligner en KVM switch, men siden guttene nok kommer til å bruke maskinene til spill så er latencyen som tydeligvis gjør seg gjeldende på iKVM switches uaktuell.

     

    VNC er jo ikke en god option for da må jeg uansett ha en datamaskin på rommene, og min erfaring er at latency er et like stort problem her.

     

    Er det noen som kjenner til noen KVM-switches som kan fungere her?

     

    Og hva med home cloud computing da? Da vil jeg vel komme unna med en relativt liten og lett maskin på rommene og en tyngre maskin i kjelleren.

  2. Gents,

     

    Jeg har et device som i følge boka si sender video som multicast. Likevel klarer jeg ikke å åpne strømmen i VLC. Det ligger i kortene at jeg gjør noe feil, men hva?

     

    Multicasten går på 239.255.0.1 og jeg åpner VLC, velger FIL-ÅPNE NETTVERKSKRINGKASTING og punsjer inn adressen der. Ingen resultater så langt.

  3. Hei alle sammen

     

    Jeg var på besøk hos noe slekt her om dagen og kom over et gammelt Pondus-blad med biserien "Lunch".

     

    Her var en sinnsykt god stripe hvor en av kollegene hadde omfavnet "det papirløse samfunn" og kun jobbet på Mac og Iphone. Siste rute er hvor hovedpersonen sitter på kontoret sitt med toalettpapir stablet rundt seg og sier i telefonen "Jasså, fritt for toalettpapir sier du? Velkommen til det dasspapirløse samfunn. Tørk deg i ræva med Iphonen din du!"

     

    Det som er trist er at jeg klarer ikke å finne den stripa igjen, ennå så gjerne jeg skulle presentert den for en kollega av meg som ikke klarer å rose Iphonen sin nok.

     

    Noen som har track på hvilket Pondus denne er i eventuelt en link til samme på nett?

  4. Det der er Office 2007-filformatet, som er en kombinasjon av zip- og xml-teknologi

    http://filext.com/file-extension/PPTX

     

    Du skal ikke pakke den ut. Hvis den har fått filendelsen .zip, døp om til .pptx og åpne i Powerpoint 2007. Alternativt hent en viewer her hvis du har en annen Officepakke:

    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=048DC840-14E1-467D-8DCA-19D2A8FD7485&displaylang=en

     

    Høgskoler og andre offentligheter burde ikke sende ut filformater som krever siste versjon MS Office.

     

    HTH. Beste hilsen Harald

     

    Happy days. Du gjør en kjempejobb.

     

    Tja. Powerpointviewer er vel fortsatt freeware?

  5. Ladies and Gents

     

    Fikk en "forstudiepakke" fra en Høgskole her som skulle inneholde slides, men det viste seg å være en komprimert fil med en bråta .XML dokumenter i og flere underkataloger, blant annet en som het ppt men også der var det kun .XML dokumenter.

     

    Hvordan får jeg omsatt dette til slides som jeg kan se på?

  6. Hei

     

    Jeg har kun 1 veggkontakt jeg kan koble ADSL-modemet mitt til, og denne ligger conveniently nok midt i lekekroken til sønnene mine. Siden slike småttiser har et intenst forhold til alt som er koblet til et støpsel ønsker jeg å flytte denne. Når jeg åpner denne ser jeg kun to ledninger som er koblet til, ei rød og ei gul.I tillegg er det to blå ledninger som ser ut som om de er koblet i loop.

     

    Den samme kabelen ser jeg i kjellertaket hvor det er gjort en ganske amatørmessig opplegg og det er en godt synlig "lodding" med de nevnte gule, røde og blå ledningene.

     

    Er det mulig å ganske enkelt skru ut kontakten, etablere den på nytt i kjelleren med samme tilkobling og installere modemet der?

  7. Ipod er faktisk en ganske bra mediespiller, men iTunes er fullstendig sjanseløst. Kan ikke trykke en eneste knapp uten at det popper opp tilbud om å kjøpe et eller annet.

     

    Dessuten er programmet ufattelig treigt (i hvert fall hos meg).

     

    "Kan ikke Itunes rippe musikken for deg?"

     

    Blir som å spørre noen som har krasjet med bil om ikke de burde holdt seg på veien...

  8. Nå er pinadø pølsa kokt! Microsoft kan selvantenne og brenne!

     

    Etter Guuuud vet hvor lang tid med ripping av HELE CD-samlinga skulle jeg sette meg ned og overføre musikken til min (relativt) nyinnkjøpte iPod.

     

    Og hva pokker tror du skjer?

     

    For hver bidige fil jeg prøver å overføre til iPoden så kommer det opp et IE-vindu hvor det står at jeg må laste ned digitale rettigheter for innholdet! DET ER JO FOR I SVARTE MINE CD'ER OG DERE (MS) HAR VEL INGENTING MED DE Å GJØRE!!!!!!

     

    Hva pokkern skal en gjøre? Brenne Windows-CD'en og bli nettpirat for å gjøre livet surt for MS?

  9. Allright. Lastet ned den nyeste bios-oppdateringen til hovedkortet og alt funker nå.

     

    Takker for hjelpen. :)

     

    Edit: trettifire: Det var heldigvis ikke en beta-versjon jeg lasta ned. Ble litt varm i trøya da jeg skulle restarte pcen etter installasjonen, da bildet ble svart med en blinkende strek oppe til venstre. Heldigvis var det bare å restarte en gang til for å få den til å boote normalt.

    Bra. Jeg er glad det ordnet seg. Asus har vært fæle til å legge ut halvferdige BIOS'er på supportsidene sine skjønner du.

  10. Yaarrr, gjør holdt!

     

    Bruk 5 minutter på å google den biosen du har til hensikt å oppgradere til for å avdekke om det er noen kjente problemer med den.

     

    Har fått flere problemer med Asus-kort etter å ha oppgradert BIOS og hele kortet har nettet ned.

     

    Dessuten skal man være MEGET forsiktig med å oppgradere til BETA-BIOS...

  11. Heisann

     

    Jeg hadde tenkt å brukte bruktmarkedet til å spørre om noen hadde en 3-way SLI connector som de kunne avse, men bruktmarkedet fungerer ikke.

     

    Synd at det ikke er lov med tiggetråder her i forumet, ellers kunne jeg gjort det her ;).

×
×
  • Opprett ny...