Gå til innhold

Dudli

Medlemmer
  • Innlegg

    265
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dudli

  1. Kudos Agentspoon for en god guide. Jeg har planlagt å gå til innkjøp av PC-deler i slutten av juli, og tenkte jeg skulle gå for ditt oppsett.

     

    Jeg har et lite spørsmål til deg angående valg av prosessor. Når jeg kikker litt rundt på nettet på omtaler av AMD phenom II X6, virker det som denne prosessoren ikke er det beste valget i den prisklassen mhp på ytelse i spill. Finnes det et bedre alternativ til prosessor hvis decoding (og slikt)ikke er min hovedprioritet?

     

    Angående skjerm: finnes det billigere alternativ til skjerm enn Nec MultiSync EA231WMi ,hvis en oppløsning på 1920x1080 er et krav?

     

    Igjen: tusen takk for en god guide.

  2. For noen måneder siden ble jeg ferdig med min roa-kur. Jeg begynner så smått å få tilbakefall, og tenker derfor på å ta en ny runde. Er det noen som vet om sider hvor de omtaler senskader etter roa-bruk?

     

    Roa = roaccutan.

     

    Edit: da tenker jeg på permanente skader. Jeg hadde ingen store bivirkninger under kur 1, og i den anledning lurer jeg litt på om det impliserer at kur 2 vil bli smertefri.

  3. ScapulaAlata: Stor takk for hjelpen. Jeg skal i møte med den ansvarlige for eksamen i morgen. Sist vi møttes så vi gjennom eksamensbesvarelsen min, og jeg påpekte feil i sensorveiledninga. Disse skal jeg dokumentere i morgen. I tillegg var det en rekke oppgaver han ikke kunne fortelle hva jeg hadde gjort feil i forhold til sensorveiledninga (disse var vurdert til B og C). Han sa at jeg hadde ingenting å tape på å klage og garanterte at jeg ikke kunne falle i karakter, men studieveilederen min advarte meg minst tre ganger da jeg sa at jeg hadde tanker på å klage. Hun sa at flere stundenter har gått ned både et og to nivåer, på tross av slike garantier. Noen som har erfaring med klaging? I veiledningen for klaging på eksamen står det at de nye sensorene ikke vil få vite den første karakteren, så en garanti er vel ikke helt vanntett. Jeg har dessverre mistet litt av tilliten til eksamenskommisjonen.

  4. Hei, jeg trenger hjelp til å finne dokumentasjon for en del påstander. Dokumentasjonen må komme fra fagbøker slik at jeg kan oppgi et sidetall.

     

    1: Glossopharyngeus har betydning for brekningsrefleksen.

     

    2: m. temporalis, m.masseter, m.ptyeregoideus lateralis og medialis eller alle muskler som på en eller annen måte er med og lukker kjeven.

     

    3: Innånding av B2-agonister og glukokortikoider er de mest aktuelle medikamentene å bruke ved allergisk sjokk.

     

    Takker på forhånd for hjelpen :).

     

    1. "Because sensory innervation of the oropharynx is by the glossopharyngeal nerve [iX], this nerve carries sensory innervation from the palatine tonsil and is also the afferent limb of the 'gag' reflex" -Grays Anatomy for Student, s. 949.

     

    2. Table 8.11 side 876 i Grays Anatomy for Students. Kort sagt: Masseter eleverer mandibula, temporalis eleverer og "retraction"/trekker bakover mandibula, medial pterygoideus eleverer og gjør "side-til-side" bevegelse av mandibula, lateral pterygoideus trekker frem og gjør side-til-side-bevegelser av mandibula.

     

    Hva studerer du?

     

    Takk for hjelpen. Det tyder på at lærebøkene er uenig om lateralis er innblandet i lukking av kjeven. Mange kilder på nettet sier at den er det, noen ikke. Jeg har dessverre ikke tilgang til Greys, da jeg bruker sobotta, men står det spesifikt at lateralis er med i lukking av kjeven? Din "kort sagt" reflekterer hva det står i Sobotta om tyggemusklene.

     

    Påstand 1 og 2 er påstander universitetet mener er feil. De mener at det kun er vagus som er viktig mhp brekningsrefleksen, og at lateralis ikke er innblandet i lukking av kjeven. Jeg trenger derfor litteratur for å motbevise dem. Å linke til wikipedia blir litt useriøst i den forstand. Påstand nummer tre har jeg forresten fått avkreftet. Takker for all hjelp. Jeg studerer odontologi.

     

    Edit: du kunne ikke gitt meg ISBN til den Greys du bruker?

  5. Hei, jeg trenger hjelp til å finne dokumentasjon for en del påstander. Dokumentasjonen må komme fra fagbøker slik at jeg kan oppgi et sidetall.

     

    1: Glossopharyngeus har betydning for brekningsrefleksen.

     

    2: m. temporalis, m.masseter, m.ptyeregoideus lateralis og medialis eller alle muskler som på en eller annen måte er med og lukker kjeven.

     

    3: Innånding av B2-agonister og glukokortikoider er de mest aktuelle medikamentene å bruke ved allergisk sjokk.

     

    Takker på forhånd for hjelpen :).

  6. Dette er et spørsmål til dere som har gått på roaccutan. Jeg har lenge vært plaget med kviser. Jeg har prøvd alt av reseptbelagte medisiner, men det er ingenting som har funket særlig bra. Etter flere år med kviser/nupper er jeg pisslei. Jeg vil så gjerne bli ferdig med hele greiene. Alt annet i livet mitt går kjempefint, men det tærer på meg at ansiktet mitt er såpass kvisete. Jeg har ennå ikke turt å få henvisning til hudlege fordi jeg er redd jeg ikke er ille nok. Jeg har svært få dype kviser i ansiktet, men jeg har veldig mange whiteheads i hele ansiktet. Tror dere at jeg har en sjanse å få foreskrevet roaccutan selv om jeg ikke er et ekstrem tilfelle?

     

    whiteheads-mag.gif

  7. Vel, jeg tenkte egentlig mer på en ressursside hvor embryoets utvikling var skissert. Foreleseren vår i embryologi legger ikke ut noen notater på classfronter, og siden jeg ikke stoler 100 % på mine egne skisser vil jeg helst ha noen gode illustrasjoner på akkurat dette.

    Hvilket universitet er du ifra? Debrecen, pecs, szeged eller polen?

     

    Tromsø. Fant forresten noe ala det jeg tenkte på her, men skulle gjerne funnet et med skisser også.

  8. Vel, jeg tenkte egentlig mer på en ressursside hvor embryoets utvikling var skissert. Foreleseren vår i embryologi legger ikke ut noen notater på classfronter, og siden jeg ikke stoler 100 % på mine egne skisser vil jeg helst ha noen gode illustrasjoner på akkurat dette.

×
×
  • Opprett ny...