Gå til innhold

..:Harald:..

Medlemmer
  • Innlegg

    102
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ..:Harald:..

  1. Jeg er ikke utdannet innen juss, men det virker for meg uansett klart at noe ikke har gått riktig for seg her.

    Det kan stemme at du på grunn av hva jeg leser som misforståelser er sakt opp med ugyldig grunn. Forsåvidt kan du kreve å få jobben tilbake etter endt førstegangstjeneste. Men så vidt jeg forstår ønsker du ikke dette?

     

    Det eneste du er ute etter er å "ta dem" og dette kan være en god sak for deg å "ta dem" på. Da er det egentlig mer et spørsmål om dette er noe du vil bruke din energi og din tid på.

     

    Misforståelser er jo en måte å se det på. Men som du også sier, noe som ikke har gått riktig for seg..

     

    1. Sagt opp med ugyldig grunn. - Helt klart.

    2. Sagt opp uten noen som helst form for dokumentasjon, eller underskrift fra min side. - Helt klart.

     

    Er forsåvidt ikke ute etter å ta dem. Som jeg skriver hadde jeg et godt forhold til jobben i seg selv og ledelsen. Spørsmålet her er jo om det er noe jeg BØR gjøre..

  2. Skal prøve å forklare dette så enkelt og greit som mulig.

     

    Har jobbet som telefonselger for en bedrift i ca 1 år, på fulltid. Godt forhold til sjef, gjort en meget bra jobb og på ingen som helst måte gjort noe jeg ikke skal gjøre. Ble innkalt til førstegangstjeneste i september 2012, ga beskjed om dette til min overordnede. Ingen problem der, hun nevnte aldri noe om at jeg i det hele tatt trengte å søke permisjon eller noe slikt. Jeg foreslo til og med å si opp jobben før jeg dro, slik at hun skulle slippe å måtte skrive attest osv først et år etter jeg dro inn til førstegangstjeneste. Så alt virket greit, hun var fult klar over når jeg måtte reise, og hvilken dag som var min siste på jobb.

     

    Plutselig en dag i slutten av oktober får jeg en haug med skattepenger inn på konto. Syns dette virket rart, men hadde ingen mulighet til å undersøke dette videre. I går kom jeg hjem på permisjon fra Forsvaret, og da lå det et brev fra bedriften på bordet. De hadde da sendt skattekortet mitt i retur, og jeg begynte å skjønne at noe var galt.. Tok en telefon til sjefen, lurte på hva dette var for noe, og hun påstod at jeg hadde uttrykt at jeg ønsket å slutte før jeg reiste... Etter det jeg har forstått har det ingen betydning om jeg har sagt jeg ønsker å slutte eller ikke, så lenge det kun er muntlig. Til info så ga jeg aldri uttrykk for det. Etter å ha diskutert en stund, stod hun fortsatt på sitt, men virket som hun begynte å frykte konsekvensene litt. "Hva er det du vil ha? Permisjon? Jobben tilbake?" osv osv osv..

     

    De fleste vet vel at diverse callsentere driver litt tvilsom businness, og jeg vet at dette også er tilfelle der jeg jobbet. Men jeg hadede ikke forventet at ledelsen der skulle være så dumme at de "sier meg opp", uten oppsigelse fra min side, eller avskjed fra dem sin side. Jeg har i grunn ingen problem med at jeg har "sluttet" der. Hadde ingen planer om å jobbe noe mer for dem. Men føler allikevel det er noe jeg burde gjøre, for dette er jo helt feil.

     

    Så lurer rett og slett bare på om noen med litt mer peiling her inne kan gi noen tips til hva jeg evt burde gjøre.

     

    Lite fint utdrag som en daglig leder burde ha sånn halvveis innsikt i...

    § 15-4. Formkrav ved oppsigelse

    (1) Oppsigelse skal skje skriftlig.

    (2) Oppsigelse fra arbeidsgivers side skal leveres til arbeidstaker personlig eller sendes i rekommandert brev til arbeidstakers oppgitte adresse. Oppsigelsen skal anses for å ha funnet sted når den er kommet fram til arbeidstaker. Oppsigelsen skal inneholde opplysninger om

    a) arbeidstakers rett til å kreve forhandling og reise søksmål,

    b) retten til å fortsette i stillingen etter bestemmelsene i §§ 17-3, 17-4 og 15-11,

    c) de frister som gjelder for å kreve forhandling, reise søksmål og for å fortsette i stillingen, og

    d) hvem som er arbeidsgiver og rett saksøkt i en eventuell tvist.

    Er oppsigelsen begrunnet i virksomhetens forhold, skal den også inneholde opplysninger om fortrinnsrett etter § 14-2.

    (3) Dersom arbeidstaker krever det, skal arbeidsgiver oppgi de omstendigheter som påberopes som grunn for oppsigelsen. Arbeidstaker kan kreve å få opplysningene skriftlig.

    § 15-5. Virkninger av formfeil ved oppsigelse

    (1) Dersom arbeidsgivers oppsigelse ikke er gitt skriftlig eller ikke inneholder opplysninger som nevnt i § 15-4 og arbeidstaker går til søksmål innen 4 måneder etter at oppsigelsen fant sted, skal oppsigelsen kjennes ugyldig, med mindre særlige omstendigheter gjør dette åpenbart urimelig.

    (2) Er oppsigelsen ugyldig, kan arbeidstaker kreve erstatning. Det samme gjelder dersom oppsigelsen er mangelfull, men arbeidstaker ikke krever dom for ugyldighet eller det ikke blir avsagt dom for ugyldighet fordi særlige omstendigheter gjør dette åpenbart urimelig, jf. første ledd. Erstatningen fastsettes i samsvar med § 15-12 andre ledd.

  3. Du kunne brukt Google Translate :roll:

     

    Haha jaa, for den fungerer utmerket i grunn. Kan egentlig lese det meste av tysk, men blir sinnsykt stress å skulle lese seg gjennom alle de rotete sidene på ebay..

     

    Åja, det hjalp jo i alle fall en god del! Men vet du hvordan jeg får endret mottakeradressen etter jeg har klikket "buy now"?

     

    Du har vel ikke betalt noe ennå.Send en mail å fortell hvilken adresse som skal brukes.De kan engelsk i tyskland:)

     

    Har allerede prøvd å sende melding.. Men ikke fått noe svar enda. Men takk for hjelpen anyways!

  4. Har et lite problem med ebay. Skulle kjøpe noen deler derfra, men har aldri brukt siden før. Så jeg klarte å trykke "buy now" litt for kjapt. Vil betale, men må få endret adressen min. Er fra ebay.de, og tyskkunnskapene er ikke akkurat på topp, så hvis noen her kan hjelpe meg, over chat på skype feks, så hadde det vært supert!

  5. Har lett litt på nettet, men klarte ikke finne noen lov mot dette... Går 2 klasse på vidregående skole. Har en svensk mattelærer, han snakker svensk og han bruker svenske matematiske ord og uttrykk. Og dette mener jeg ødelegger for undervisningen. Lurer på om det er et forbud/lov mot dette?

  6. Skulle faktisk akkurat til å lage en likens tråd om min d900 :O

     

    Skjermen ble knust for en 3-4 måneder siden, å jeg har bare brukt elendige telefoner siden da.. å merker nå at jeg savner samsungen sterkt.. her er innerskjermen og ytterskjermen knust.

     

    Vet dere om noen norske\utenlandske privatpersoner som bytter dette billigere?

     

    Kan omså bytte skjermen selv om det ikke er så mye stress.. finner mange skjermer til salgs på ebay da, men er det vanskelig å bytte?

    Haha, 3-4 månder siden skjermen min ble ødelagt og :p Har også brukt en elendig telefon siden;P Men jeg savner den ikke i det hele tatt da, kjøpte meg heller ny:)

  7. Når de begynner å reagere mot uskyldige griser/svin som ingen ser på som noe urent men heller en glede og noe uskyldig, så JA da blir jeg faktisk jævlig provosert og forbanna :mad: Muslimer med krav om at ting skal fjernes er noe av det mest forkastelige jeg kan tenke meg.. Kall meg fordomsfull, men det kommer til å bli en kald dag i helvete den dagen jeg gir etter for hva idioter av muslimer kommer og sier hva jeg skal gjøre eller hva landet mitt skal forby! Samme med andre folk med religioner som forbyr ditten og datten..

    Nå er det ikke snakk om at et land har forbydd noe, men en brivat bedrift som ønsker størst mulig marked. Du ser det hele tiden at bedrifter fjerner uønskende elementer dersom det kan skremme bort kundegrupper.

    Ja, men dette kan være en start på noe større. Til slutt følger alle de andre bankene etter og sånn sprer det seg. De andre bankene vil jo også ha flest mulig kunder, såklart de gjør det samme da.

     

    For å være litt urealistisk. "Det er på denne måten muslimene kommer til å ta over verden!" Hvis de får det som de vil såklart.

  8. Når du skriver skjermen, regner jeg med at du mener selve lcd-displayet og ikke beskyttelsesglasset på frontcoveret. Samsung har generelt veldig stive priser på slike display, så du må nok regne med en pris på rundt 2000,- pluss/minus for reparasjon hos autorisert verksted.

     

     

     

    Noen som vet hva det vil koste å få skjermen byttet ut på en Samsung D900?

     

    Hele skjermen må byttes, ettersom den er helt ødelagt.

    Det er lcd displayet som er ødelagt ja.

    Tusen takk for svar :)

  9. Vet jeg har syke tanker, men hater de folkene som piner de små dyrene som ikke en gang kan forsvare seg selv.

    Tror du bør holde deg langt unna naturen for der blir nusselige forsvarsløse dyr hver dag plaget, pint, drept og spist av andre dyr.

    Det er jeg klar over. Men det syns jeg er greit, sånn er verden. Men å torturere dyr for pelsen er noe helt annet.

  10. Vi Mennesker er jo dyr vi og? Ikke sant?

    Hvorfor kunne vi ikke sendt noen ned for å flå dem å???

    Vet at vi hadde gjort den samme feilen som dem gjør da.

    Det hadde nesten vært morro og flådd de folkene levende! Skulle også likt å sperre dem inne i små bur i 20 kuldegrader. Eller i 40 varmegrader for min del. Så klart uten vann da.

     

    Vet jeg har syke tanker, men hater de folkene som piner de små dyrene som ikke en gang kan forsvare seg selv.

  11. Hvorfor torturer de dyrene egentlig? Må være mye lettere å drepe dem momentant, på en mer eller mindre smertefri måte istedet for å la dem løpe rundt i flere minutter før de dør.

    Når kineserne dreper hunder for å spise dem torturerer dem de med vilje. De påstår at jo mer smerte desto mer adrenalin får dyret, og at kjøttet da smaker bedre. Helt sykt spør du meg.

×
×
  • Opprett ny...