Gå til innhold

makingFaces

Medlemmer
  • Innlegg

    359
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av makingFaces

  1. Dette gjelder en sak som jeg ikke har blitt lurt av selv, men jeg reagerer på noe jeg mener er falsk eller villedende reklame. 

     

    Skinrepair reklamerer på Facebook for kosttilskudd som skal gjøre huden fin. De legger ut innlegg fra bloggere som skryter av produktet og skriver om "hvordan de fikk fin hud igjen", mange kjente bloggere som har hatt moderat til alvorlig akne og nå har veldig fin og ren hud. 

     

    https://www.facebook.com/skinrepairnorge/?fref=ts

     

    Det framstilles som at den er Skinrepair-pillene som gjør at de ble kvitt kvisene. Det man må være mer oppmerksom for å få med seg, er at mange av disse jentene tok en veldig sterk, langvarig, reseptbelagt kur med Isotretinoin (Accutane) først. Det er en veldig, veldig sterk kur med mange bivirkninger, men når man først har vært gjennom den, så har de aller fleste kurert problemet med akne for godt. Jeg har selv gått på den, og det var ikke noe gøy, men etter det har jeg ikke hatt en eneste kvise - UTEN å ha brukt Skinrepair. 

     

    Det irriterer meg fordi jeg tror at mange vil gå i fella og se på "før-etter"-bildene og tro at Skinrepair er grunnen til den store forbedringen, når det ikke er sant! Huden deres var jo kurert FØR de begynte på kosttilskuddet. Jeg synes dette er villedende reklame. Har kikket litt rundt på Forbrukerrådet og Forbrukerombundet, men har ikke blitt klok på om dette er noe man kan rapportere og i så fall hvem til. Jeg klager jo i så fall heller ikke på vegne av meg selv, for jeg har ikke blitt lurt, men jeg kan godt tenke meg at mange andre kan bli det. 

     

    Noen tips rundt dette? 

    • Liker 3
  2. Ja, da har du krav på betalt pause, uansett. De fleste arbeidstakere ønsker vel heller å faktisk ha fri i pausen sin, men du skal ha betalt hvis du ikke har mulighet til å forlate lokalet. 

    Det KAN jo være litt fint også. Jeg jobbet på en kiosk der jeg ofte var alene på jobb, og hadde alltid betalt pause. Spiller ingen rolle om det ikke kommer kunder, slik at du i praksis faktisk får fri hele pausen, du skal ha betalt uansett :) Kjipt de gangene du knapt rekker å spise, fordelaktig de gangene du får sitte i fred likevel. 

  3. Såvidt jeg kan forstå, bunner rusMISbruk i psykiske problemer. Mange tåler høy rusbruk uten at det blir et problem, hvis man er sterk og balansert og har et godt liv. Det blir fortere et problem om man har problemer med angst, depresjon eller lignende, og kamuflerer problemet med rusen. Var det meg så ville jeg heller fokusert på å få ham til psykolog for å kartlegge den mentale balansen. Tror det vil være mye mer konstruktivt enn å fortsette å prøve å tvinge ham til å la være å drikke, helle ut flasker osv, da kommer du bare i konflikt med ham og han vil skyve deg unna, og du kan ikke tvinge ham til å slutte uansett, hvis han ikke vil det selv. Det skal også gå an å delta på møter i AA, uten at han nødvendigvis er en erklært alkoholiker. 

  4.  

    Ja, alle P-piller hindrer at eggløsing skjer i det hele tatt, og ingen egg i omløp er lik ingen sjanse for baby. Det gjelder hele måneden.

     

    Det er ein sjanse, men den er forholdsvis liten.

     

    Jada, P-piller er ikke 100% trygt, men her var spørsmålet om man er beskyttet i den pillefrie uken også. Og etter alt jeg vet, er man like beskyttet i den pillefrie uken som resten av tiden. Kilde: Åtte år med p-pillebruk og utallige samtaler med leger og helsesøster om generell bruk og forskjellige merker og what not. 

  5. Ja, det er jo et problem uten god løsning. Klart det ikke er BRA å sende den tilbake til uærlige, "dyremishandlende" folk, men det er ikke bra at den er uten moren sin heller. 

     

    Det går sikkert bra å fostre den opp på flaske og masse menneskelig kjærlighet. 

    Men den første katten min ble nok tatt for tidlig fra moren, jeg var bare et barn da jeg fikk ham, men jeg vet at den var veldig liten. Den drev veldig mye med kneading og sutting, og var ganske skeptisk og lite tillitsfull hele livet. 

    Den jeg har nå var 12 uker og rakk å bli avvist av moren sin, og den er merkbart mye mer sosial, trygg, tillitsfull, godt humør. Men to katter er ikke akkurat et stort nok datasett til å bevise sammenheng. 

     

    Jeg tror jeg ville spart katten for mer flytting og stress, og fostret den opp på flaske og mye omsorg. Eventuelt sett om jeg kunne lånt en moderlig katt av en venn i noen uker. 

  6. Det er ikke så enkelt å se selv om man har dun i fjeset. Du får ikke riktig vinkel og lyssetting ved å se i et vanlig speil. Hvis min kjæreste hadde en skjønnhetsfeil som 1) plaget meg og 2) kan fikses (for man KAN enkelt og greit vokse hele fjeset!), så ville jeg gjort noe. Men jeg kan jo angripe det ved å tilby meg å fikse det for ham. 

    Jeg synes fortsatt det beste for deg nok er å få en kompis av deg eller venninne av henne til å ta det opp. 

  7. Det kan umulig stemme nei, min var akkurat 12 uker på dagen når jeg fikk ham og han var 1.3 kg. Og han skal ikke bli en stor katt som voksen, han er ikke voksen enda men er estimert til å lande på 4-5 kg maks. 

    Jeg har fått til og med fått "kjeft" av en annen katteeier for å hente ham ved 12 uker, det var liksom for tidlig. Men han var tydelig avvist av mora, hun hadde sluttet å die og begynt å bite og klore etter ungene, og han har klart seg helt fint. Men 350 gram høres ekstremt lite ut!! 

  8. DET skal jeg prøve ut! Men er det slik at du aldri svetter, eller svetter du feks om du trener? 

     

     

     

     

    Jeg kan fortsatt svette litt, men vil si at jeg svetter mindre over all. Vet at folk som bor i varme strøk må passe på at de ikke blir overopphetet, men legen har sagt at det normalt ikke skal være noe problem her. Men neste gang jeg skal reise til syden har jeg planer om å trappe ned på dosen. Jeg går på 10mg/døgn, 5mg hver morgen og kveld. Funker veldig bra! 

     

     

    Svetter selv pga angst. Er kun i sammenheng med nye mennesker eller at jeg er nervøs at jeg svetter. Hjelper veldig på å ha promille, da tenker jeg ikke på det.

     

     

    Var ikke et problem tidligere, skjedd ila de to siste årene. Er i midten av 20-årene.

     

    Har nesten gitt opp å fikse det, aner ikke hvem man skulle pratet med eventuelt for hjelp...

     

    Anonymous poster hash: 3a88f...6ad

     

     

    Promille hjalp meg også da jeg først begynte å drikke, men det gikk over. "Hvem man skal prate med"... har du prøvd å prate med fastlegen din?! Du høres ut som du kan ha nytte av betablokkere, medisiner som demper fysiske symptomer på angst, dog ikke den faktiske angsten. 

  9. Pakningsvedlegget er også nyttig. 

    Har hørt mye om fæl, drowsy hangover av Vallergan. Jeg har hatt veldig god effekt av melatonin tidligere, da jeg kunne bestille det på nett, men har ikke fått tak i det i det siste. Skal skaffe meg resept har jeg tenkt. Jeg hadde så god effekt av det at om jeg var deg ville jeg prøvd å bruke bare Circadin og se hva som skjer! Evt bare ta 1 vallergan i stedet for tre? :) 

    Glad jeg får Imovane nå. Det er aller best! 

  10.  

    Jeg har snust av og på i snart ti år og aldri blitt avhengig. Jeg tester meg selv ved å slutte i 2-4 uker et par ganger i året, for å sjekke at jeg kan, og det er aldri noe vanskelig. Men jeg liker snus til fest og skolearbeid og chill på sofaen, så jeg ønsker ikke å slutte for godt, selv om jeg kan. Jeg er for øvrig ikke særlig disponert for avhengighet av noe slag.

    Det er store individuelle forskjeller, så det er umulig å svare på. Men hvis du vil unngå avhengighet, vil jeg anbefale min metode med å gå 1-2-3-4 uker uten med jevne mellomrom, hvis du merker at dét begynner å bli vanskelig så ser du da røde flagg. 

     

    Så lenge du ikke slutter pga det er digg på fest og til skolearbeid så er du fremdeles avhengig. Avhengighet er ikke bare fysisk, men også psykisk. 

     

    Selv begynte jeg i det små, med perioder uten. Det var ikke noe problem å slutte, men jeg ville ikke. Den instillingen har jeg enda. Nå er det ikke det samme å slappe av uten, og jeg vil ikke slutte, dermed er jeg fremdeles avhengig, selv om jeg takler abstinenser og fysiske avhengigheten. 

     

    Anonymous poster hash: cfbe8...aa8

     

     

    Ok Off topic, men neida, jeg er ikke mer avhengig av snus enn jeg er av å ha to puter om natta, tøfler på beina inne, fun light og isbiter i vannet jeg drikker osv. Ting jeg velger å gjøre fordi jeg liker det, men kan fint klare meg uten også. 

    Derimot ER jeg "avhengig" av f eks sovepillene mine, i den forstand at jeg ikke klarer å sove uten. Men jeg klarte ikke å sove før jeg fikk dem skrevet ut heller, så der var jeg "avhengig" før jeg hadde begynt. Men vi trenger jo ikke å krangle om hva som er definisjonen på avhengighet. 

     

    Uansett vet jeg at det er mange som lett blir avhengig av snus, så hvis man absolutt vil unngå å bli avhengig er det vel best å bare la være å snuse.

  11. Oppgaven sier "evaluér hvis mulig". Fasit sier "finnes ikke". Matte 1

     

    Matte 1 ja, typisk med sånne meningsløse oppgaver. Jeg fikk C i det, og går i fjerde nå, men skjønner for eksempel ikke den oppgaven der. Takke meg til mer praktisk bruk av matte. Beklager at jeg ikke kan være til hjelp :( Men herregud for en ubrukelig oppgave...

    • Liker 1
  12. Jeg er ca der du er nå, vet det er kjipt :( Men tviler sterkt på at ritalin hjelper når man holder på å bli manisk! Tror det vil gjøre alt mye verre. Jeg holder også på å gå inn i en veldig angstpreget, urolig mani, som gjør det forbanna umulig å lese til eksamen. 

    Jeg har fått zopiklon, men bare 10 tabletter. Kan jeg spørre deg om du bruker det ofte? Jeg føler at det er veldig til hjelp og ble litt overrasket over å bare få 10 stk, og vet ikke om det er meningen at jeg skal få flere med en gang jeg er tom. 

    Håper jeg og kan få noe vival eller tilsvarende for å roe angsten. Så håpløst å få lest! 

  13. ^ja, hvis du har en frittalende kompis, overlat drittjobben til ham. Tror de fleste jenter vil bli dødelig fornærmet over å få høre noe sånt fra kjæresten, men det kommer jo sikkert an på forholdet. 

    Jeg var med en som pleide å kommentere alle flaws han fant på meg (ikke at det var så mange, vi var perfeksjonister begge to), og det gikk faktisk bra uten at jeg ble fornærmet. Jeg tok det som konstruktiv kritikk, og gjorde det samme mot ham, og vi ble begge to enda mer polished enn vi var fra før. Men hvis hun faktisk går rundt med dun i fjeset vil jeg ikke ta for gitt at hun er så selvkritisk, og da takler hun kanskje også dårlig kritikk fra deg. 

  14. Jeg har snust av og på i snart ti år og aldri blitt avhengig. Jeg tester meg selv ved å slutte i 2-4 uker et par ganger i året, for å sjekke at jeg kan, og det er aldri noe vanskelig. Men jeg liker snus til fest og skolearbeid og chill på sofaen, så jeg ønsker ikke å slutte for godt, selv om jeg kan. Jeg er for øvrig ikke særlig disponert for avhengighet av noe slag.

    Det er store individuelle forskjeller, så det er umulig å svare på. Men hvis du vil unngå avhengighet, vil jeg anbefale min metode med å gå 1-2-3-4 uker uten med jevne mellomrom, hvis du merker at dét begynner å bli vanskelig så ser du da røde flagg. 

  15. Alle tror så lett at overdreven svetting skyldes angst, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. 

    Jeg har hatt hyperhidrose siden jeg var kanskje 13 år, alvorlig til ekstremt i håndflatene, moderat til alvorlig føtter, moderat armhuler, ellers helt normal på resten av kroppen.

     

    Fikk botox mange ganger i håndflatene, av og til veldig bra effekt, andre ganger litt skuffende. Veldig dyrt. Forferdelig vondt. Jeg er ikke redd for litt smerte, nålestikk, tatoveringer etc, men fy faen, botox i fingertuppene og håndflata er helt urealistisk vondt. En gang var jeg på 16x vanlig dose beroligende piller og 8x vanlig dose paralgin forte, smerten skar rett gjennom medisintåka uansett, med en gang vi var ferdig sovnet jeg og sov bortimot et døgn... 

     

    Gikk jevnlig til iontoforese i over et år, men det hadde liten-ingen effekt, så ga til slutt opp det.

     

    Aluminiumklorid: Funket knall i armhuler, null effekt noe annet sted. Det eneste som skjedde var at huden ble skikkelig stygg og ekkel, "inntørket" men fortsatt svett. Usj.

     

    Beroligende/angstdempende piller: Effekt i høye doser. Ikke brukbart. Funker ikke på den rette delen av nervesystemet før resten av systemet også er helt shut down. Bekrefter at min svetting ikke skyldes angst. 

     

    LØSNINGEN! Ditropan! Jeg hadde egentlig resignert, landet på at det eneste jeg kunne gjøre var å punge ut for botox i håndflatene hver sjette måned, og så bare leve med føtter/armhuler som tross alt var mye mindre sjenerende. Men så fikk jeg skrevet ut Ditropan! Man må få det av hudspesialist, som må søke ettersom medikamentet ikke er å få på allmenn resept i Norge, men det går fint å få det. Og det funker så bra at jeg kan ikke tro det! Jeg har blitt 100% normalisert. Har også blitt en god del varmere på hender og føtter, som alltid var iskalde før, og det er også behagelig. Men det viktigste er at jeg er tørr. Det er helt fantastisk. Kan ikke tro at ingen fortalte meg om dette før. Nesten ti år tok det! Men nå er jeg FRISK! Halleluja! Eneste bivirkning er litt munntørrhet, men DET går bra. 

     

    DITROPAN! Oxybutynin. Test det! 

     

    tillegg: Ditropan er altså antikolinergisk medisin. I utgangspunktet ment for å behandle å måtte tisse for ofte, men "bivirkning" er at man slutter å svette. 

    • Liker 3
  16.  

     

     

    For studier som krever R2,f.eks ingeniørstudier så har jeg kun sett at det står R1 og R2. Jeg tror derfor at man behøver begge, uten å vite det sikkert.

     

    Da kommer jeg ikke til å hoppe over R1. Takk for svar! :-)

     

     

    Jeg mener også det står R1+R2, det gjorde i hvert fall det i min tid, for fem år siden. 

    Ang 1T, jeg hadde et dårlig forhold til min ikke veldig flinke lærer i 1T, og falt fra 6 til 3 på et år. Fikk så mye bedre lærere i R1 og R2 og klarte meg bedre, og studerer på Gløshaugen i dag, men har slitt med matten her pga de hullene jeg fikk på VGS. Anbefaler å ta så mye matte du bare kan, og prioritere det HØYEST. Jeg foretrakk, og prioriterte, fysikk, men merker at det hadde vært lurere å fokusere mer på ren matte på vgs. 

  17. Er det noen som har erfaring med å søke stipend hos lånekassen utenom det standariserte alle får? 

     

    Jeg fant nettopp ut at jeg har mulighet til å søke om litt ekstra stipend, og sendte inn dokumentasjon for et par uker siden. Det behandles ikke elektronisk, og tar dermed lengre tid enn ordinær søknad. Men selv om fristen for å søke for høstsemesteret nå har gått ut (15. nov), står det på nettsida at de for tiden behandler søknader de fikk for 6-7 uker siden. 

    Kan det virkelig stemme at det tar så lang tid selv nå så sent i semesteret? Da virker det jo som jeg kan risikere å vente til etter nyttår på stipendet mitt for denne høsten. 

     

    Noen erfaringer? 

×
×
  • Opprett ny...