Gå til innhold

ggranvik

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ggranvik

  1. Synd dell fremdeles ikke har ordnet opp i coilwhine problemene de har hatt med xps serien. Det og andre rapporter om dårlig QC gjorde at jeg heller gikk for en 2017 spectre x360, har ikke angret et sekund.

     

    Om de har ordnet opp eller bare vi som har vært heldige vet ikke jeg, men ingen av våre to nye XPS'er (én i7 og én i5) gir fra seg et knyst, annet enn kjøleviften når den belastes, men som er det "stilleste" jeg har hørt fra noen laptop med viftekjøling. Ingen snev av problemer forøvrig heller, men nå er de jo ennå veldig nye.

     

    Men Spectre 360 var med helt i finalerunden da jeg skulle skifte ut den gamle vedfyrte laptopen min, ser ut som en fantastisk flott maskin den også!

    • Liker 1
  2. Det heter "coil whine" og kan oppstå i elektronikk. Det er en ren elektrisk lyd, altså det er ingen fysiske objekter som beveger seg som en vifte. Folk her skriver jo selvfølgelig som om hvis maskinen tek testet har coil whine så har alle det. Det stemmer jo ikke. Det betyr at du kan få en maskin med det, og det er et problem på et % av disse maskinene. Det kan godt være at du rett og slett har en XPS 13 uten coil whine. Du kan jo alltids sjekke med å spørre noen yngre da. Husk at du trenger en del belastning på CPU for å kunne høre det da.

    Ok, takk for svar! Det er kanskje den lyden jeg har hørt fra den stasjonære maskinen min når den skriver masse data til SSD-disken. Har imidlertid ikke hørt noe slikt fra noen av de to XPS'ene vi har fått i hus nylig, én i7-variant med QHD skjerm og én med i5 og FHD (det er yngstemann på 19 som har den sistnevnte, og han burde jo ha hørt det...)

     

    Har i det hele tatt ikke sett snurten av noen av "problemene" det snakkes om her. Det er den mest stillegående laptopen jeg har vært borte i, er solid bygget, stabil som en klokke, en strålende skjerm (med bredt fargerom, som er det som faktisk betyr noe når man som jeg driver med fotoredigering på entusiast-nivå) og et utmerket tastatur. Har heller ikke hørt noen klager fra junior vedr. styreplaten, en innretning som han i motsetning til meg er komfortabel med å bruke :-)

     

    Et ypperlig redskap for seriøst arbeide - noe de jo også bør være når man tar den forholdsvis høye prisen i betraktning!

    • Liker 1
  3. Det er naturlig nok fokus på spill-ytelse når grafikkort vurderes. Men for mitt vedkommende, som aldri spiller på PC'en, men trenger litt grafikkytelse for foto- og video-redigering, og vurderer å kjøpe en større skjerm med høyere oppløsning enn den med full-HD jeg har nå - hva slags skjermkort bør jeg legge meg på? Mellomklassen?

  4. Hva slags lyd fra XPS'en er det snakkes om i artikkelen og i noen av innleggene her?? Mulig jeg er for gammel til å høre de høyeste frekvensene (selv om jeg passerer hørselstesten med glans annethvert år i.f.m. yrket mitt...), eller at de har gjort nylige endringer, men jeg har ikke hørt en lyd fra min splitter nye XPS 13-maskin. Annet enn litt svak hvisking fra kjøleviften hvis den jobber med tyngre oppgaver, men det eneste mer stillegående jeg har hørt må vel være min datters vifteløse Asus....

    Er i det hele tatt superfornøyd med Dell'en, men må vel nevne at et par av tingene som trekkes frem har null betydning for mitt vedkommende: Styreplater har jeg aldri blitt fortrolig med, uansett størrelse - er avhengig av å bruke en mus. Og web-kameraet kan de plassere hvor som helst for min del, om så på undersiden, for hva i all verden for noe fornuftig skal jeg bruke det til...? :-)

    Artig med en slik sammenligning, men konklusjonen må vel være at de begge er svært gode laptop'er, som gir liten grunn til å gå over fra Windows til Mac eller omvendt!

  5. Kan ikke si jeg er like fornøyd med 7D i minusgrader som den som blir linket til i posten til B@L2. Har vært ute med det i kulden flere ganger i det siste, og ved 2 anledninger har det vært problemer. Søndagskveld sluttet autofokus å fungere helt, da var det bare 5 minusgrader og ganske tett snø. Hadde da brukt det tidligere på dagen i kaldere vær, og oppbevart det i en lufttett pose i kjelleren i mellomtiden.

    Har også vært ute med det idag, ved Nidelva i Trondheim i ca 17 minus i 2 timer. Fokusen fungerte fint idag, men det kom noen rare lyder fra kameraet hver gang lukkeren var i aksjon på slutten av turen. Vanskelig å beskrive, men en slags skranglelyder som ikke er der til vanlig.

    Har ikke slått det på enda etter turen, men regner med lyden er borte nå.

     

    Ved begge anledninger var det 70-200 f/4.0 IS som ble brukt.

     

    Uansett, så virker det ikke på meg som om 7D er noe bedre i kulde enn 50D/40D/30D som jeg også har hatt, og som har blitt utsatt for samme behandling uten noen problemer i det hele tatt.

     

    Jeg var på hopprenn i Hurdal i helgen, og lørdag lå temperaturen mellom 20 og 25 minusgrader. Med unntak av noen turer inn i et varmetelt, så var jeg og 7D'en ute hele tiden, og kameraet må følgelig ha holdt -20 tvers igjennom. Det fungerte 100%, uten snev av problemer. Litt dugging under oppholdene i teltet, som forsvant raskt når jeg gikk ut igjen. Hadde forøvrig aldri noen problemer med 450D'en i hoppbakken heller, men var alltid veldig påpasselig med å ikke utsette det for nedbør annet enn akkurat når bildene skulle taes.

     

    PS. 7D'en egnet seg glimrende til dette formålet - med autofokus som ikke har noen problemer med å følge skihoppere i 100 km/t, uansett vinkel. Og 8 bilder i sekundet attpåtil!

     

    PS2. Ad diskusjonen om temperaturforskjeller og plasposer er det viktig å huske på det grunnleggende fysiske prinsippet: Varm luft kan holde på mer fuktighet enn kald luft. Når lufta avkjøles klarer den ikke å holde på fuktigheten, vannet kondenseres og det dannes dugg, damp - eller skyer hvis du avkjøler store nok mengder varm luft, men da er vi inne på meteorologi.... Å ta et kaldt kamera innpakket i plast inn i varmen skulle derfor være uproblematisk, og er sikkert en god idé. Men gjør for all del ikke det motsatte - putte et varmt kamera i en plastpose og ta det med ut i kulda! Da vil fuktigheten i lufta inne posen selvsagt kondenseres når den blir avkjølt.

  6. Hmm, denne testen bare bekrefter hvor forvirret en stakkar kan bli av å lese forskjellige tester av samme produkt! I norske "Fotografi" og i svenske "Foto" fikk kameraet svært så hederlig omtale for bildekvalitet, støy, skarphet, dynamisk omfang etc., at det var et raskt kamera, og at det innebar markante forbedringer i forhold til forgjengerne. (Fotografi kalte det "kamuflert proffkamera"). I testen her høres det derimot ut som kameraet presterer bare sånn måtelig på de samme tingene, og at forbedringene nærmest er bagatellmessige.

     

    Jeg vet ikke hvem som har mest rett m.h.t. bildekvalitet (for lite erfaring med digitale speilreflekser), men at kameraet starter opp, fokuserer og tar bilder lynkjapt, kan jeg i hvert fall underskrive på. At det, som de fleste kameraer i denne klassen, har et "billig" kamerahus som ikke er bygget for påkjenninger er udiskutabelt. Men jeg har en mistanke om at 450D med et godt objektiv produserer minst like gode bilder som det nå litt "gamle" 40D ! Hverken sensor eller prosessor skulle tilsi at 40D skulle være noe bedre (heller tvert i mot...). Mens på byggekvalitet og ergonomi knuser selvsagt 40D sine rimeligere lillebrødre.

  7. Det finnes php programvare for administrering av flere Wordpress blogger, jeg husker ikke helt hva det het men du kan søke rundt. Jeg tror det er akkurat det du leter etter. :)

    7797284[/snapback]

     

    Takk for svar! Høres ut som det innebærer litt programmering, og det er det jeg håper å unngå... Jeg drev riktignok endel forholdsvis avansert BASIC-programmering i steinalderen (d.v.s. da det var MS-DOS som gjaldt!), men har dessverre ikke tid lenger til å sette meg inn i sånt. Så jeg tror jeg får satse på One.com, for her ser det ut som man kan opprette blogger bare ved litt klikking på et kontrolpanel...

  8. Jeg skal lage et lite nettsted for en liten idrettsklubb (men ønsker ikke å bruke n3sport, da det er alt for dyrt hvis man skal ha noe mer enn den svært primitive standardløsningen).

     

    Tenkte å bruke et av de rimelige web-hotellene som tilbys, og har ikke så mange krav, bortsett fra ett: Medlemmene skal ha mulighet for å opprette sine egne blogger! I håp om at ungdommene kan ha dette her, i stedet for på steder som VG-nett, hvor jeg ser det er mye rart klientell som ferdes og som legger inn kommentarer...

     

    Spørsmålet er: Er muligheten for brukere til å opprette blogger noe som generelt finnes hos de forskjellige tilbyderne av web-hotell? Har vel bare sett det nevnt spesielt ett sted, hos One.com.

     

    Utover litt basic HTML-koding, så er jeg ikke kyndig når det gjelder script-språk eller programmering av web-baserte ting, så det må være noe som er enkelt å sette opp!

     

    På forhånd takk for hjelpen!

×
×
  • Opprett ny...