Gå til innhold

HOVI

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HOVI

  1. Noen anbefaling på 512gb ssd disk til Late 2009 Macbook pro?Har funnet minne.. Dessverre skuffende 4 gb

     

    På de litt eldre macbook pro med unibody, da også mid 2009, er det er eldre sata-kontrollere i maskinen (3 Gbit/s, røft regnet rundt 300 MB/s). Mange SSD disker har høyere lese/skrive-hastigheter og da er det ikke like mye ytelse å hente på å skifte som man kanskje skulle tro sammenlignet med de nyere modellene. Tenk på det før du betaler mye for en dyr ssd ;)

  2. Altså det med norsk spell checker så er ikke det inkludert i OSX, men siden de benytter den åpne standarden så kan du bare laste ned open office sin spell checker som ligger ute gratis. Kan benyttes på samme måte som de autokorrekturene som er preinnstallert. Ligger masse guider ute på nett. Noe av det første jeg gjorde med min mac.

     

    Vet ikke hva slags type programmer du bruker, men growl er veldig praktisk. Gir notifications for de fleste programmer, også mens du er i fullskjermsmodus. Ellers er programmer som dropbox og vlc et must, selv om de ikke er "osx genuine"

    Driver du med programmering er en god editor Textmate, (emacs kan gå og legge seg).

    • Liker 2
  3. # Vet ikke helt om dette er riktig forum, bare flytt den hvis den er feilpostet.

     

    - Over sporadiske, ofte lengre perioder av gangen klarer jeg ikke å nå nettsiden youtube.com (noen google tjenester og søk kan også bli berørt av problemet).

     

    Dette høres sikkert helt dustete ut, jeg mener altså at selve siden ikke kan nås, verken ved riktig nettadresse eller ipadresse og i terminalen kommer

     

    >>> ping: cannot resolve www.youtube.com: unknown host

     

    flash fungerer fint overalt, og problemet forsvinner ofte ved omstart for så å dukke opp senere i økten. Det interessante er at ved å bruke en proxy server kommer jeg inn på siden.

     

    Ut ifra dette virker det som det er relatert med min ipadresse eller noe. Jeg kjører fult oppdatert system med MBpro og OSX lion på et get brebånd. Problemet gjelder bare denne maskinen i nettverket.

     

    Noen som har forslag til hva problemet kan være og evt. løsning?

    Takk på forhånd for all hjelp!

  4. Men noen grunn til hysteri er det ikke, like lite som for enhver annen ny elektronikkdings. Nå er det jo slik at mange tusen mennesker i Norge kanskje har holdt igjen mobilkjøp og har ventet en stund på å kunne kjøpe denne telefonen, så da er det kanskje ikke så rart at det blir litt køproblemer når det åpnes for bestilling. For min egen del har jeg det ikke travelt og venter gjerne en uke eller to, til konkurrentenes tilbud blir klare... ;)

     

    Amen Newton, amen ;)

  5. Hei. Jeg har en Fujitsu Siemens Amilo maskin. Når jeg skulle starte opp et spill svarte programmet med at dvd ikke var i. Jeg sjekket, og det var den. så da lukket jeg drevet og ventet på at spillet skulle loade direkte fra DVD-en. Da ingenting skjedde restartet jeg maskinen. Når det heller ikke fungerte prøvde jeg meg også i linux, som jeg også har på maskinen. Dette for å sjekke om problemet var relatert til Windows eller ikke. så jeg fant fram en cd og prøvde å starte den i Ubuntu. - Ingen reaksjon...

     

    Når jeg lytter merker jeg at disker jeg putter inn i drevet begynner å spinne, for så å stoppe igjen like etterpå, og lyset for at cd rom jobber slukner. Jeg får heller ikke noen form for feilmelding, og Windows registerer ikke at jeg har en disk stående inne i maskinen.

     

    Jeg drev og ryddet litt i oppstartsprogrammer før jeg ble ops på problemet, men jeg kan ikke forstå at dette skal ha noen tilknytning til problemet. Har noen ideer på hva jeg kan gjøre? Kan det være drivere, eller virker det som at dvd drevet mitt er ødelagt?

     

    *EDIT. Prøvde å boote med en windows recovery cd som jeg har liggende, for å se om det gikk ann å gjøre noe i bios. Og det fungerte. Maskinen jobbet og cd ga lyd i fra seg. Så jeg stoppet maskinen og startet på nytt i vanlig modus. Da hengte maskinen seg skikkelig, og jeg kunne se stasjonen for cd disk igjen. men da jeg slo av og prøvde å boote enda en gang for sikerhets skyld, fant den ikkeno Inne i windows forsvant drevet mitt igjen:S - Hva kan det bety?

     

    Takker for alle svar :) Hovi.

  6. Veldig bra artikkel, godt at hardware tar stilling til noe så alvorlig.

     

    Siterer Benjamin Franklin jeg nå:

    "Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."

     

    Dette forklarer det veldig kort og konsist ;)

    Det var det sitatet jeg lette etter... Fant det ikke, så skrev det jeg husket på norsk :p

     

    Hehe, jeg regnet med det :p ville bare framheve det litt ;)

     

     

    Et sitat som i seg selv ikke sier så mye, alle styresett fører til et visst tap av frihet for befolkningen. Spørsmålet er hvor det er fornuftig å la grensen gå.

     

    AtW

     

    Ja, jeg skjønner hva du mener. :) Men mener også at dette er noe som er mer verdt en evt. terroraksjoner. Sjangsene for at systemet blir missbrukt virker jo større...

  7. Nope, serien har ikke kommet lengre enn til kapittel 11 i bok 3. ( i Canada, er vi heldige følger de opp med neste episode på fredag :) ) men det hadde egentlig vært litt kjipt å vite slutten da.. syns det er en del av drivkraften ;)

     

    Raijin: Me too :p Satser på at de treffer Iroh i neste episode da, og at de lærer han sammen. Noen steder har jeg sett de referere neste episode som "the firebending masters" men det var jo tydeligvis ikke offesielt. Lov å håpe i allefall.

     

    Kjipt det med Svampebob da.. selv om det er genialt i sin enkelhet så er det dumt at Nick ikke satser litt bredere. Men må si at når det gjelder genial enkelhet så troner Johny Bravo høyt over Svampebob.. selv om det er rimelig off topic. Anyways så satser vi på at Avatar greier å bygge seg opp et navn så det kommer flere sesonger.

×
×
  • Opprett ny...