Gå til innhold

110kg

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 110kg

  1. er feilen ved å virtualisere windows vista borte?

    Det var en av grunnen til at jeg valgte det bort. Var at det var umulig å få nettverket til å fungere når man kjørte xp og laga en Virtuel Vista i Virtual box

    Det er den kjente feilen:

     

    Du mangler drivere

     

    Installer de og det funker, testet Vista en gang for lenge siden og da funket det fint å kjøre det i Virtualbox. Over et år siden i alle fall.

     

    Til artikkelforfatter: fri programvare, ikke gratis programvare. Det siste er jo nesten et skjeldsord :roll:

  2. For meg er det en gledens dag hver gang en råkjører blir smurt utover innsiden av sin egen sammentrykte og forvridde bil uten at uskyldige blir tatt med i dragsuget. Blir omtrent som når en selvmordsbomber uløser bomben ved er uhell og dreper kun seg selv, en grunn til latter og fest. Håper du snart slår følge.

  3. Du kan bare bruke mencoder(funker på så godt som alle OS.):

     

    Hvis du bruker bash kan du bare stille deg i katalogen med alle .mov-ene i og kjøre denne kommandoen for å konvertere samtlige .mov-file til avi automagisk:

     

    for i in *mov; do mencoder -o "`basename "$i" .mov`".avi -ovc lavc -oac mp3lame "$i"; done

     

    For andre skall må det vel gjøres små endringer, men blir jo mye det samme.

  4. Har aldri prød AUC, bare antok at det var noe det samme som sudo. Hvis det faktisk ikke funker slik er det jo ikke bra og burde fikses. Slik jeg har forstått kritikken er det ikke det at det ikke funker, men at pop-up-dialogen er irriterende som er problemet. Dermed bilbelteanalogien, der var argumentet at det var stress å ta på beltet.

  5. Fortsetter dette monopolhysteriet så kommer Windows knapt til å ha en Notepad igjen. Det neste blir vel at Paint må vekk fra bundelen.

    Hysteri er et interessant valg av ord. Hvis du levde for 100 år siden hadde du kanskje ment at monopolanklagene mot Standard Oil også var "monopol-hysteri". Vel, de ble i hvertfall tvangsoppløst, i likhet med flere andre monopolselskaper. Og de hadde heller ikke 100% markedsandel (enkelte forumbrukere her tror feilaktig at man må ha nøyaktig 100% for å kalles monopol).

     

    Monopoler er så praktisk, ikke sant? Vanskelig for forbrukeren å velge mellom flere oljeleverandører. Eller her hjemme i Norge - alt var greiere under Telenor-monopolet? At prisene var langt høyere, og tilbudet dårligere har vel lite å si.

     

    Personlig skjønner jeg ærlig talt ikke hva som får folk til å støtte opp om ulovlige monopoler som Micrsoft - det gavner ingen brukere, selv ikke Microsofts egne kunder. Så det er slettes ikke bare "linux-whinere" som klager her. Mest misnøye finner vi såklart blant Microsoft egne brukere - blant annet alle de som ikke har noe valg pga skole og jobb som har gått i fella med MS sin lock-in.

     

     

    Tja, kan ikke si at jeg "Lider" under Telenor sitt monopol. Vi har mange andre leverandører å velge mellom.

     

    LES en gang til!

     

    Telenormonopolet VAR noe vi hadde FØR, DA hadde man IKKE noe VALG mellom flere leverandører. Men det var nok før din tid virker det som.

     

    (Skrev nøkkelordene med UTHEVET skrift, slik at de det skal være lettere å få med seg INNHOLDET i posten min.)

  6. @Matsemann

     

    Nevn en ting som har monopol da? Med din trang til kverulering tror jeg nesten man bare kan avskaffe ordet monopol. Det vil alltids finnes en måte få få tak i alternative produkter, men så lenge dette ikke er mulig for den vanlig mann uten mye ekstra innsats eller kunnskap vil jeg likevel kalle det monopol.

  7. Veldig fristende å svare Asus EEE, men jeg har den ikke selv, så vil ikke kaste inn noen helhjertet anbefaling. Ta en titt på den, iallfall. Høres veldig egnet ut til ditt bruk..

     

     

    Den koster jo 2500kr. Hvis man har 10.000 til å bruke på pc, så kan man få en langt mye bedre laptop enn asus eee!

    Hva mener du med bedre, en hver PC produsert site tre år er jo überoverkill til vanlig bruk. Ytelse er vel det siste man bør bry seg om når man skal kjøpe ny PC. Har btw en FS P7120 den er jo supersprek, mye mer enn jeg kommet til å trenge i overskuelig framtid..

  8. At forbrukeren ikke er i fokus hos Microsoft er latterlig, tror du Microsoft virklig er et ondskapsfult firma som gjør alt de kan for at forbrukeren skal lide?

    Det sa jeg ikke. Jeg tror Microsoft er et firma som gjør alt de kan for å maksimere profitt. Og da kan man ikke gjøre alt man kan for å gjøre kunder fornøyd. Det er for dyrt.

     

    110kg:

    Jeg vet, det er utrolig drøyt, jeg vurderer å gå over til et annet OS uten støtte for halvparten av tinga jeg holder på med!!

    Jøss hva er det som er så dårlig støttet? Det eneste jeg kan komme på som det ikke er så god støtte for i GNU/Linux er cracking av programer. Heldigvis er jo det relativt unødvendig når alt man trenger er et tastetrykk unna.

  9. Syntes dette monopol-preiket er hårreisende idiotisk. Det eneste som dette medbringer er vanskligheter for normale forbrukere som gjerne vil ha en komplett pakke "ready-to-go".

     

    Man kan da vitterlig kjøpe komplette pakker til bilen sin med alt som er av godsaker, mange biler selges i bare en variant, og den har alt. Det er ikke bilprodusenten, eller software produsenten sin feil at Opera eller andre ikke gidder å lage sitt eget operativsystem med innebygd nettleser. Om selskaper skal straffes for å gjøre det enkelt for forbrukeren, da begynner ting å bli litt vel triste.

     

    At man ikke kan avinstallere har ingenting å si, man kan ikke avinstallere Start-menyen, det finnes alternativer her også, skal de fjerne start-menyen til fordel for disse? Ingen tvinger deg til å bruke IE.

    MS gjør det enkelt for forbrukerne :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

     

    Hvorfor bundler de ikke da Windows med OpenOffice, støtte for alle mulige frie formater(ogg, flac, ps, osv), Gimp osv! Ville ikke kostet dem en flis! Men de velger å ikke gjøre det, så da tviler jeg på at det er forbrukeren som står i fokus når MS velger løsninger.

  10. Ubuntu f.eks kommer vel med firefox i bundle, opera burde vel saksøke de også.

    Nope!

     

    Du kan selv velge hva du vil installere. Firefox blir installert som standard, med det er ikke noe som hindrer deg i å velge FF bort og installere Ubuntu uten nettleser.

     

    De er vel det med VALG ms ikke helt ønsker å tilby brukerne sine. At noen i det hele tatt finner seg i å bli pisket rund an MS slik skjønner jeg ikke.

  11. Jeg lurer bare på hvordan i all verden det å fjerne Internet Explorer skal gagne Opera? Hvordan i all verden skal man laste ned og installere Opera uten nettleser? :p

     

    Ville vært fortapt om operativsystemet ikke kom med en nettleser av noe slag, uansett hvilket OS det er.

     

    Det OSet jeg kjører kommer uten nettleser! Null problem det!

     

    Forøvrig alt nevnt to ganger det du sier. Lest tråden?

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...&p=10112588

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...&p=10112533

  12. Følg internasjonale standarder når det lages websider.

     

    Hvis det viser seg at MSIE ikke klarer å vise sider med internasjonalt anerkjente standarder er det MS som har et problem, ikke bruker eller webdesigner.

     

    Hvis da ikke MS innfinner seg med dette vil sakte men sikker IE bli faset ut til fordel for andre nettlesere som faktisk fungerer.

     

    Problemet er løst.

     

    Ha litt baller.

     

    :)

    Tror du virkelig ikke MS klarer det? Klart de gjør, men de har skjønt at ting ikke fungerer slik du tror. Webdesignere flest er late og korttenkte og velger dermed å tilpasse seg MS. Folk flest vil heller ikke skjønne at en side som ser ut som et hælvet faktisk er en bedre side enn den til konkurenten som der bra ut i IE. Det er dette MS utnytter.

     

    Se her f.eks hva som kan gjøres kun med standarder, likevel vil dårlige løsninger som flash ol og nå snart også Silverlight. valgt oftere og oftere. Hvorfor? jo fordi IE bevisst ikke støtter standarder. MS må ikke misforståes som dum eller inkompetent, de er derimot smart, slu og drevet av ikkeidealistiske mål. MS lager ikke programvare for forbrukere de lager programvare for seg selv slik at de kan tjene mest mulig med minimal innsats.

     

    Video Kun Standarder ---

     

    Her er en link til noe lignende: http://people.mozilla.com/~vladimir/demos/photos.svg

    Funker fint i Epiphany og Opera, så kan jo dere IEmennesker fortelle åssen det funker der. Husk dette er kun enkle standarder som alle kan implementer, hvis de VIL.

  13. Hmmm... Hvordan skal du klare å innstallere den du liker best når det ikke er noen leser fra før av? Skal du få den faxet fra internett?

    Det er jo et godt eksempel på hvor godt MS har folk flest tvunnet rundt lillefingeren. At det først folk tenker på når de skal installer er et nytt program er nettleseren er absurd. Det er jo ingen sammenheng der??

     

    Det naturlige ville vel være å gå inn på kontrollpanelet og velge "Legg til/Fjern Programvare" og så installere en nettleser. Men MS vil ha kontroll ...

  14. Selv om det ikke kunne falle meg inn å bruke et MS-produkt, mener jeg at de bør ha rett til å inkludere de programmene de vil. Faktsik er jo Windows slik det framstår i dag komplett ubukelig, hvis man ikke på eget initiativ installerer masse ekstra programvare.

     

    Men det er et stort MEN. At man ikke kan avinstallere de programmene man vil i Windows er sjuk og absolutt utnyttelse av monopolet. Når de da samtidig med overlegg lager en defekt nettleser som slappe webutvilklere tilpasser seg til og det til slutt resulterer i at ikke-data-kompetente mennesker tror at andre meget gode produkter faktisk er dårlige. Da fortjener de smekk på pungen, og jeg støtter Opera fullt i del to av kravet sitt.

  15. @überGoliath:

     

    Nå tror jeg du roter litt. Finnes vel ikke en eneste spiller til PCer som driver å skalerer opp filmer, eneste jobben den har er å overføre data fra en plate til PCen. Altså det som kommer ut fra denne spilleren er data, ikke bilde. Spillere som brukes sammen med Tver derimot har bilde som ut-signal og disse driver gjerne med oppskalering.

  16. Simen, selvsagt kan den spille av 1080P. Ellers ville det ikke vært en HD-spiller.
    Er det slik at ALLE HD-spillere har full HD på avspillingen?

    Regner med det, kan sikket spille av full HD fra en DVD eller CD også, begrensninger på oppløsning kommer vel bare an på skjermkort og overføringshastighet fra spilleren.

×
×
  • Opprett ny...