Gå til innhold

ekorniminator

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ekorniminator

  1. Jeg fullfører en bachelor i Matematikk, Informatikk og Teknologi til sommeren. Har tatt en god del informatikkfag, ikke så mange fysikkfag, men har dog nesten identisk studieplan med FAM de første semestrene.

     

    Først og fremst vil jeg si at den faglige kvaliteteten på realfagsstudiene ved UiO er meget god! I forbindelse med de mattetunge realfagstudiene (inkludert FAM) har de et prosjekt kalt CSE - Computer Science in Education. Hvor man trekker inn datamaskiner, soim det meget nyttige verktøyet de kan være, i utdannelsen veldig tidlig. Som et eksempel kan vi se på strukturen første semester, du har da tre fag. Et tradisjonelt matematikkkurs, et programmeringskurs i Python hvor man fokuserer på naturvitenskapelige anvendelser. Man beregner hvordan forskjellige fysiske fenomener ol oppfører seg ved hjelp av differensialligninger, monte carlo simuleringer osv. For å bygge opp teorien man trenger til programmeringskurset har man et blandingsfag som bygger broer mellom de to mer tradisjonelle fagene nevt ovenfor. Dette gir deg en utrolig god startpakke som du tar med deg videre i fysikk- og mattekursene seinere i studiene. Dette er et opplegg som toppinstitusjoner i USA og andre plasser har begynt å snuse på med stor interesse. Etter min mening er UiO et meget godt valg, uten at jeg skal si noe om Tromsø som jeg har ingen erfaring med..

     

    Ellers kan jeg tilføye at jeg var meget skeptisk til å flytte til Oslo på forhånd, men jeg ble kjempepositivt overrasket! Det er veldig godt studiemiljø ved universitetet og tigerstaden er egentlig en veldig koselig plass å bo med alt man kan tenke seg av aktiviteter og liv. Det er et fortreffelig kollektivtransporttilbud som frakter deg til studier, fritidsaktiviteter og ut av sentrum for å komme deg opp i marka for å sykle, gå seg en tur eller gå på ski om du skulle ønske det.

     

    Jeg er i hvertfall storfornøyd med å ha studert realfag ved UiO! :)

  2. Det burde nok være muligheter for et slikt bytte, i hvertfall på det universitetet du allerede er! Men ingen her kan hjelpe deg uten å ha kunnskap om hvor du studerer eller hva du studerer.. Er ikke sikkert vi kan hjelpe deg når vi vet det heller..

     

    Det aller beste er å oppsøke studierådgiver eller lignende i morgen tidlig!

  3. - Hvilken retning valgte du, og er du fornøyd?

    - Har du noen forelesere eller fag du vil spesielt anbefalle eller fraråde?

    - Har spesielt sett meg ut INF2220 (Algoritmer og datastrukturer), INF4130 (Algoritmer: Design og effektivitet) og MAT2710 (Spillteori).. har du hatt noen av disse fagene eller har et inntrykk av de?

     

    Ellers noe du vil trekke frem ved linjen?

  4. Da var jeg klar for blindern.. Ser frem til å komme i gang med studier. Men først kommer fadderuken, noe som også ser ut til å bli kos :!:

     

    For min del står del mellom Matematikk og informatikk med matematikk etter først året.. Har ikke helt bestemt meg enda for hva det blir. Ellers så er min hovedinteresse i forhold til studiene algoritmer, så kommer i hvertfall til å ta de 2 algoritmefagene uio tilbyr :yes: Ser frem til nm i programmering!

     

    Noen andre her som skal begynne på samme studie? Kom gjerne med innspill om hva dere tenker, hvilke linjer dere vurderer osv.. Kjekt om folk som er eller har vært studenter ved studiet også kommer med innspill, tips og slikt ;)

  5. Det ligger sinnsykt mange innlegg om dette på forumet allerede! En annen, kanskje bedre idè er å faktisk lese på samordna opptak sine sider.. Da får du i hvertfall rett informasjon.

     

    Om du klarer å finne svar på spørsmålet ditt etter 2 min på google er det tull å poste spørsmålet i et forum!

  6. Vel, om du begynner på fysmat på ntnu så kan du nok spesialisere deg litt på statistikk. Men selve greien med siv. ing er jo at man skal ha en del breddekunnskap.. Så om du er klar for statistikk og ikke ønsker så mye fysikk bør du kanskje velge en annen linje..

     

    Skal selv begynne på linjen Matematikk, informatikk og teknologi til høsten (forhåpentligvis ;) ).. Og vil tro at dette er et godt valg for deg. Ettersom du her kan spesialisere deg mer om du ønsker det.

     

    Jeg vil også tro at en del informatikk er veldig nyttig om du ønsker å jobbe med statistikk.. Noe som også taler for noe annet enn siv. ing.. De to beste alternativene er nok en bachelor i matematikk ved ntnu eller mit bacheloren ved uio. Men der finnes nok mange andre alternativer rundt omkring også. Du har jo uansett litt tid til å bestemme deg på :)

  7. Hehe, bra tiltak! Kan ikke la NTNU ta over verden heller :p

    Jeg går ikke på UiO nå, men begynner der neste høst. Men tar meg alikevel den frihet å delta i tråden :)

    Planen er å ta en bachelor i Informatikk med matematikk. Det blir nok kos :) Noen andre som har tenkt å begynne eller går på denne linjen?

     

    Søker forresten andre algoritme interesserte mennesker som studerer ved UiO til deltakelse i NM i programmering og generell diskusjon og trening. Det er på tide at noen gir trondheimsgutta noe å jobbe mot :p

  8. Neida, folk med dårlige karakterer er veldig ettertraktet!

     

    Hvor gode karakterer du trenger spørs helt hva du vil og hvor du vil.. Dette sjekker du best selv på samordnaopptak.no og sidene til de aktuelle lærestedene.

     

    Hvor stor vekt arbeidsgiver legger på karakterene dine varierer, men en med gode karakterer er nok mer ettertraktet enn en med dårligere..

     

    Men alt dette tror jeg du klarer å tenke deg til selv for å være helt ærlig. Så er det helt opp til deg om du gidder å sjekke om du kan gjøre noe du kunne tenkt deg med dårlige karakterer!

  9. Å bruke stringstreams er veldig tregt, så om du kan unngå det så gjør man det.. C++ har en fin funksjon som heter substr. Den blir brukt på denne måten s.substr(start,antall). Hvor s er stringen, start er hvor det intervallet man skal ha starter, og antall er antall man skal ha med.. Her er en funksjon som mottar en string og retunerer en vector..

     

    vector<string> split(const string& s){
    vector<string> ret;
    int i = 0;
    
    while(i != s.size()){
    	while(isspace(s[i])) ++i;
    
    	int j = i;
    	while(!isspace(s[j])) ++j;
    
    	if(i != j) ret.push_back(s.substr(i,j-i));
    	i = j;
    }
    return ret;
    }

     

    isspace er en funksjon som mottar en char og retunerer true om char'en er et mellomrom, ellers retunerer den false.

     

    Ved konventering fra char til int kan du bruke det faktum at man kan trekke chars fra hverandre og få en int i retur. Om du skal vite verdien av charen a, så bruker du a - '0'..

     

    Ved string til int og omvendt kan du hente ut siffer etter siffer og multiplisere ut med hvilken tierpotens sifferet skal ha..

    //stringen s inneholder tallet
    int m = 1;
    int tall = 0;
    int i = s.size()-1; //refererer til det siste elementet i stringen..
    
    while(i >= 0){
    tall += (s[i]-'0') * m;
    ++i;
    m *= 10;
    }
    //tall inneholder nå det samme tallet som s

     

    Konvertering mellom double og int går fint med "=". Du vil få en advarsel ved konventering. Int til double er ikke noe problem, men andre veien må du være ops på at om du skriver int = double og double'n inneholder 3.999 vil int'en få verdien 3. Dette kan du forhindre (om du ønsker det) ved å legge 0.5 til double'n før du sier int = double.

     

    Du må rett og slett være litt kreativ.. Men det kan være greit å kunne bruke stringstreams også, og det er ikke så vanskelig å lære, så lær deg det også når du først er i gang ;)

  10. Ingen har vel vondt av å vri hodet litt :p Men jeg har skrevet et program foreløpig, men det er alt for tregt! Tenker på en grådig algoritme, men er ikke helt kommet i mål der grunnet dårlig tid..

     

    Selv har jeg ingen python kunnskaper, så tror du du kunne forklart fremgangsmåten din for å få sortert tuplene?

  11. Allmennfaglig påbygning skal du ikke ta, iallfall ikke om du er ganske sikker på at du ikke vil hoppe over på noe helt annet som krever det. Påbygningsåret inkluderer ikke 2/3MX og 2FY, bare historie, engelsk, store mengder norsk, og noe valgfag og tull.

     

    Gå VG1 Elektro og så Data og elektronikk, så tar du enten et fagbrev, eller du hopper rett på forkurs på en høyskole, som du er kvalifisert til med fullført VG2/VK1 innen yrkesfag.

     

    Når den tid kommer kan du undersøke om det finnes en TAF-ordning du kan gå, da går man skole samtidig som man er lærling, og tar påbygning med 2+3MX og 2FY over to år, uten at lærlingtida blir lenger. Går selv TAF, og det er helt klart det beste å gjøre om man vil ha både fagbrev og ingeniørutdanning. Men om det blir noe TAF under Kunnskapsløftet vet jeg ikke.

    Vet du hvilke fag forkurs består av eller? Det er norsk samfunnsfag osv det også..

     

    Ved å ta fagbrev får han den ene kjempeulempen at han henger laaangt etter i realfagene, noe som er utrolig kjipt!

     

    Der finnes verken noen taf ordning man kan hoppe på eller noen som har noe med it å gjøre.. Så med mindre han bestemmer seg for service elektronikker og søker taf rett etter ungdomsskolen er taf en lost case..

     

    Taf eksisterer i aller høyeste grad, også etter kunnskapsløftet!

  12. Du får 1 fordypningspoeng per fag du har eller noe sånt.. Max 3, bare trekk fra 3.. Du vil uansett ikke får noe mer enn ett ca. bilde på hva snittet ditt vil være. Fordypningspoeng eksisterer uansett ikke lenger når du skal søke universiteter og slikt..

     

    Oki, da kan jeg skjønne at du dropper fysikken siste året.. Ikke fordi jeg ikke tror at du vil få den til, men fordi jeg vil råde deg til å få med deg mest mulig av matten i høyere grad enn fysikken..

     

    Lykke til ;)

  13. Kjenner en som har studert i australia og på han virket det ikke som det var noe spesielt mannsdominert yrke! Men en ting skal du være klar over når du begynner i australia, de fleste innfødte er 17 når du begynner på universitetet :!:

     

    Han var uansett veldig fornøyd med å ha studert der, så sikkert et fint land..

  14. Som folk har nevnt over vil en del av poengene som er med i grensene på samordna opptak forsvinne. Trekk fra 3 poeng for fordypningsfag. Trekk fra 0.5 poeng per realfag du har i 2. klasse, 1 poeng per realfag i 3. klasse.. Del på 10 også har du sånn ca det snittet du trenger;) Ta forbehold om at kravene kan endre seg, men du vil nok uansett ikke trenge 5.3 i snitt..

     

    Har heller ikke kjemi, trives mye bedre med fysikk! Så jeg ser ikke noe rart i at du heller vil ha fysikk enn kjemi.. Men jeg vil anbefalle deg å ta 3 realfag i 3. klasse også ettersom du kommer til å få bruk for den kunnskapen du får seinere uansett!

     

    Om det ikke er noen spesiell grunn til ikke å gjøre det så ville jeg kjørt på med fysikk til neste år også!

     

    Og av ren nysgjerrighet, hva lærer dere egentlig i informatikk timene?

  15. Om du googler romteknologi vgs så seer du at andøy er et hett tips. Om du googler på andøy vgs er dette de to første treffene du får:

     

    http://www.andoy.vgs.no/ncms.aspx?name=frontpage

    http://www.andoy.vgs.no/ncms.aspx?name=vie...-C3C083E31EA0,0

     

    Den første er hovedsiden deres, den andre en link til en velkomstside som forteller at de er den eneste videregående skolen i norge som tilbyr romteknologi på vgs nivå i norge.

     

    Og ja, vgs kommer normalt etter ungdomsskolen...

     

    Men før du poster i forum er det lov å foreta et aldri så lite søk på helt logiske ting på google og i forumets søkemotor.. "romteknologi vgs" er ikke veldig vanskelig å komme på som stikkord om du vil finne noe relevant!

  16. Opptakskrav:

    * Generell studiekompetanse

    * Eller forkurs for ingeniørar

    Eller 2-årig teknisk fagskule

    * Tilleggskrav: 2FY og 3MX

     

    Hentet fra: http://www.hib.no/studier/studie.asp?studieID=BYGG

    Info om forkurs: http://www.hib.no/studier/studie.asp?studieID=FORKURS

     

    Informasjonen du finner her stemmer nok for alle høyskolene i Norge, sett bort fra poenggrensene da som selvfølgelig varierer.

     

    Men fra alvor til spøk, dette her er ikke så veldig vanskelig å finne informasjon om på nettet. Bare gå inn på en høyskole sine sider og finn frem, om du lurer på mer så send de en mail. Da får du korrekte svar og folk oppfatter deg ikke som lat.. Om du er ute etter erfaringer eller lignende kan jeg heller skjønne at du poster her.

     

    Lykke til!

×
×
  • Opprett ny...