Gå til innhold

Visi

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Visi

  1. Hvordan er rettighetene når man har leid film. Vet man har 48 timer på å se den, men kan den sees flere ganger i løpet av denne perioden?

    Tror jeg har oversett det, men hvordan får du leid filmer?

    Er det et eget valg i Play eller er det kun visse filmer og dermed vises inne på valgt film?

    Har kun sett muligheten til å kjøpe uten å ha bladd gjennom alt for mange filmer.

  2. Åh, tusen takk for svar alle sammen! Hjelper veldig :)

     

    Hvordan hems er det? Har helt angst mot å ligge i høyden haha, er det en "skrøpelig" treflate som bare er festa i taket med en liten stige til eller er det mer som en hems/loftgreie, med trapp? Klarer ikke se for meg hvordan det ser ut :o Men veldig lurt med hems uansett da det jo gir endel større plass! Hørtes perfekt ut slik du har det på ditt rom :)

     

    Hvordan er det med varme om vinteren, er det noen slags oppvarming i hyblene, eller fikser man dette selv? Og er alt inkludert i husleien? :)

    Angående varme så er det som Operg sier, en panelovn med automatisk termostat på veggen.

     

    Layouten på rommet ser slik ut hvis du ikke har sett (stue stammer fra da det var parleieligheter): http://www.adressa.no/incoming/article1272672.ece5/BINARY/w680/hybel-bred

     

    Eneste jeg misliker med hemsen er at stigen kan være litt vond å gå i, men ellers er den helt grei. Hvis du ikke vil ligge der så har du bare mer lagringsplass.

     

    Bilde av hvordan hemsen er lagd, ølboks for scale: http://imgur.com/M3X1kwv

  3. Nå har jeg bodd i Frode Rinnans i 4.5 år så burde vel skaffet meg grei erfaring her.

    Som Operg sier, gode bussforbindelser til byen, små fine hus med gress på taket og utenfor, veldig koslig på våren å slappe av ute.

     

    Som bådfe operg og Horrorbyte sier, rensligheten er avhengig av deg og den andre personen. Fordelen er når det blir ikke større kjøkken så blir det lettere å holde rent, selv om det argumentet kan brukes andre veien også, og man slipper å lure på hvem som har rota i og med at dere er kun 2.

     

    Kjøkkenet er greit nok, benk til å lage mat på, vask komfyr, oppvaskmaskin. Kjøleskapet varierer etter hvilken del av Frode Rinnans du havner i, den ene halvdelen har litt mindre fellesareal og har dermed et kjøleskap per beboer som står inne på rommet, mens den andre halvdelen har et kjøleskap som blir delt av beboerne som står på kjøkkenet. Jeg bor i siste halvdel og har ingen problemer med å ha mindre plass i kjøleskap, vi har fordelt hylleplassen og begge klarer seg.

     

    Rommene er 12 kvm med en hems. Personlig bruker jeg denne hemsen til å ha madrassen til å sove på, men også delvis til oppbevaringsplass. Ellers har jeg fått plass til sofa, bord, TV-bord med TV og en stor pult til å jobbe på. Standard på alle rommene er et kleskap som er flyttbart.

     

    Jeg stortrives her, syns det er veldig koslig og behagelig. Når det er litt mindre område, så blir det roligere her også, man møter sjelden på store fester som man kan gjøre andre steder.

    Eneste grunnen jeg har sett folk flytte bort herifra er at de har funnet seg kjæreste som de vil flytte sammen med.

     

    Er det noe mer du lurer på, er det bare å spørre. :)

  4. Åååå? Har de ikke fortalt deg om https://www.dreamspark.com/

    Sjekk om skolen din er innrullert så får du lastet ned Office og alt annet du trenger gratis.

     

    På NTNU er det Fakultetet for informatikk, matematikk og elektronikk (IME) og Fakultetet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT) som har avtale med Dreamspark, så da er det langt fra alle som har muligheten til å utnytte Dreamspark. Dessuten har Dreamspark ikke Office, men har resten av Microsoft porteføljen.

    • Liker 3
  5. ...

    Det at jeg jobber for NSB gjør at jeg sparer litt penger på togene på Østlandet, men denne vurderingen ville vært den samme uansett. Jeg har mye større tiltro til punkligheten til NSB enn Norwegian etter erfaringene mine. Jeg vet ikke om folk i denne tråden dømmer NSB på grunn av egne erfaringer eller på grunn av rykter, men det hadde vært interessant å se statistikk der fly og tog blir målt opp mot hverandre, samt om Norwegian oftere er forsinket enn andre flyselskaper.

     

    Jeg synes det artige er at jeg har personlig oftere opplevd at togene jeg har tatt har kommet før tiden enn at de er for sene. Det er flere ganger jeg har beregnet at det jeg ser på holder til rett før stasjonen jeg skal til også kommer det beskjed over høyttaleren at vi ankommer på et klokkeslitt litt før rutetabellen.

     

    Synes også som du sier at det er veldig behagelig at det er relativt fritt frem med bagasje. Mange jeg snakker med ser litt rart på meg når jeg sier at jeg heller tar tog mellom storbyene enn fly. Det er meget behagelig å bare kunne sette seg ned også så kan man være nesten framme i det man går av toget.

    • Liker 1
  6. Hei

    Prøver å hjelpe min bestemor med å finne noen kortspill(med kabaler).

    Dette vil da være spill med helst flere kabaler.

    Prøver også å lete etter noen ved hjelp av bland annet google, men blir lettere hvis noen faktisk kjenner til noen spill som de kan anbefale.

    På forhånd takk :)

  7. Utrolig nok klarte jeg å møte på en hyggelig sjåfør i Trondheim en gang. Dette var da når jeg skulle ta 9'ern fra Moholt til Nova for så gå til sentralbanestasjon. Når vi nærmet oss sentrum så spurte sjåføren om det var mange som skulle ned til stasjonen og rekke et tog, pga mange med bag i bussen. Dermed svingte han av ruta og slapp oss av på stasjonen. Så på bussen etter jeg hadde gått ut, da hadde han byttet ut teksten som står foran i ruta med sightseeing. Sjeldent her i byen, men alltid artig.

    Egentlig bra service i og for seg, men hadde jeg vært på denne bussen og skulle til Solsiden hadde jeg nok blitt litt sur. :)

     

    Han svingte av etter brua, så var vel bare Nova igjen for munkegata. Eneste som ikke skulle til stasjonen, var ei som gikk på bussen ved brua der og han spurte om det gikk greit for hun om han kjørte innom stasjonen

    • Liker 1
  8. Kan komme med noe som skjedde i dag, som var rimelig fantastisk.

     

    Tok bussen inn til Stavanger Sentrum, fra Sølyst/byøyene for de som er kjent. Den stoppet på en holdeplass på den ene siden av sentrumskjernen, og det er også en annen, mye brukt melkerute som går forbi de samme holdeplassene. Ihvertfall, melkeruten (rute nr. 4 for de som er kjent) kjører ut fra holdeplassen bak oss og skal videre til neste holdeplass, som er cirka 400 meter unna.

     

    Jeg kikker ut av vinduet og ser at det er en ung kar som kommer løpende fra en sidegate, og tydeligvis skal prøve å ta den igjen. Det er klart at han ikke har sjans til å ta igjen den bussen, men han gir ikke opp og fortsetter løpingen. Bussen vår har på denne tiden startet å kjøre igjen den også, men plutselig bremser busssjåføren ned, tuter og åpner døren. Han roper "Hopp inn!" til stakkaren som ser litt forfjamset ut og har gitt seg med løpingen. Han kommer ombord på bussen, bussjåføren smiler og sier at han skal få tatt den igjen (begge bussene stopper på samme holdeplass her også). Den andre bussen har på dette tidspunktet stoppet for å ta på en haug med passasjerer, og vi tar den igjen og han rekker bussen sin.

    Rakk dessverre ikke å si hvor fantastisk gjort det var av han, var opptatt med å rekke min neste buss (som jeg ikke rakk), men det var virkelig en som gjorde det lille ekstra og litt til. Jeg sier meg meget imponert.

     

     

    noen av busssjåførene til nettbuss er ganske flinke:) rute 101 i hokksund venter av og til ikke på vår buss. 2 ganger kjørte den fra 2 busser uten å vente de 5 min den skal gjøre. vår buss fikk alle de andre i bussen bak seg i oss og kjørte etter rute 101 utenfor ruten sin for å ta igjen rute 101. i utkjørselen med teigen for de som er kjent så rakkvår busss å komme forran den og bråbremse i krysset så 101 måtte stoppe. HERLIGT.

     

    tidligere så har bussjåføren kjørt meg til loesmoen etter ruten sin:) godt med snille sjåfører!:)

     

    Utrolig nok klarte jeg å møte på en hyggelig sjåfør i Trondheim en gang. Dette var da når jeg skulle ta 9'ern fra Moholt til Nova for så gå til sentralbanestasjon. Når vi nærmet oss sentrum så spurte sjåføren om det var mange som skulle ned til stasjonen og rekke et tog, pga mange med bag i bussen. Dermed svingte han av ruta og slapp oss av på stasjonen. Så på bussen etter jeg hadde gått ut, da hadde han byttet ut teksten som står foran i ruta med sightseeing. Sjeldent her i byen, men alltid artig.

    • Liker 4
  9. Han som signerte min dokumentasjon hadde jeg ingen kontakt med.

    +1!

    Dette er også noe jeg reagerte på. At det er kontorsjefer som fyller ut papiret og som generelt vet meget lite om hva du har gjort under vanlig tjeneste og som ikke er ute i "felten" og ser hvordan hver enkelt soldat arbeider individuelt.

     

    Vel, jeg får vel bare være fornøyd med forventet - men jeg føler alt ekstraarbeidet jeg tok på meg ikke har lønnet seg og at man generelt bare kan cruise gjennom tjenesten sin og få nøyaktig den samme uttalelsen som om man skulle ta mye intiativ.

     

    Skjønner at det kan være meget irriterende at det er kontorsjefer som fyller ut papirene. Selv tror jeg at jeg fikk en såpass grei tjenesteuttalelse skyldes en blanding av at vi hadde greit befal til vanlig (var de som fylte ut papirene hos oss) og at jeg kan kanskje har gjort mer enn jeg selv trodde. Synes jeg bare satt og leste bøker og hørte på radioene hele natta.

  10. Programmering i java er en bok på norsk som er skrevet for at folk skal lære seg java fra scratch.

    Kunne ikke noe java før jeg begynte på HiST, og det er denne boka vi bruker der.

    Personlig syns jeg denne boken er ganske god, og lærer deg ting grundig fra begynnelsen. Også krydra med en del oppgaver og eksempler for å illustrere.

    Utenom det sier jeg bare lykke til med java'en til trådstarter

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...