Gå til innhold

Dragonforce99

Medlemmer
  • Innlegg

    746
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dragonforce99

  1. Har RED noengang ikke imponert? :p

     

    Er spent på hva prisen på Scarlet blir :p

     

     

    Forresten, noen som vet om Canon EF linse kommer til å passe på RED Scarlet som de gjør på Epic?

    På den engelske wikisiden om RED står det at det finnes minst to lens mounts (hva blir det på norsk?) til Canon EF-linser til RED One. Sannsynligvis tredjeparts utviklere. Burde komme til Scarlet også med tiden :thumbup:

  2. Ok, nå har min ødelagt seg for første gang. rebooter datamaskinen etter å ha slått sammen to partisjoner på disken og får noe lignende opp på BIOS: (engelsk) "Kan ikke finne OS-disk press any key for omstart". Og det hele munner ut i at jeg må installere windows på nytt. Har ingen andre dataer å sjekke dette på. Og hvor er Komplett? Har ikke hørt noe fra dem enda.

  3. Hei, jeg har en Dell Inspiron 1520 med SATA 1-port. Jeg har lyst på denne rakkeren siden jeg tenker å kjøpe ny bærbar om ca 8 måneder, og da er det like greit å beholde denne SSDen. Problemet ligger i at det på produktsiden står "støtte for SATA 2", men ingenting om SATA (1). Er det likevel et kompatibelt kjøp?

     

    Edit: Glem, det :whistle: fikk den smellfeite ræva mi i gir og sjekket hjemmesiden til Corsair. Nederst står det at den er kompatibel :!:

  4. hehe, bra, er litt utålmodig av meg uansett :p

    men vil det komme flere "high end"-prosessorer til AM3-sokkelen, eller ser det ut til å bli et skifte? tenker foreløpig å kjøpe dette;

    HK: asus formula

    CPU: 965

     

    maskinen kommer til å bli mye brukt til tungt filmredigering/effekter

     

    lurer forresten på om det er noen forskjeller mellom å bruke serverprosessor kontra "vanlig"? tenker litt på en Xeon, men det er kanskje fy-fy i denne tråden? :p

  5. Får ikke svaret mitt til å stemme:

     

    To kuler med massene 1,25 kg og 3,60 kg henger i to lange snorer. den lette kula blir trukket ut slik at sentrum i kula blir løftet 35,0 cm opp. Vi slipper så den lette kula, og den støter sammen med den tune kula i et elastisk og sentralt støt (de kolliderer i det den lette kula når det laveste punktet)

    a)Hvor stor fart har den lette kula like før den treffer den tunge kula?

    b)Hvor høyt opp kommer sentrum i den tunge kula når den svinger etter støtet?

     

    Fasit sier a)2,62 m/s og b)9,30 cm

  6. Hei, kjøpte radeon 4870x2 for en stund tilbake, og denne krever en del strøm.

    kjøpte adapter "6-pins pciXpress til 8-pins pciXpress" samt brukte en adapter som gjør om to 4-mols(noe i den duren :S) kontakter til en 6pins pci Xpress (den siste overgangen fulgte med kortet).

     

    Dataen min har forøvrig dette oppsettet: 580W hiper silent strømforsyning, 2Ghz core2duo cpu, 2 GB ram, 2 HDD, dvd-brenner, asus P5NE-SLI hovedkort

     

    Problemene nå er at pcen kun slår seg på skikkelig annenhver gang. først når jeg slår den på, kommer det et rødt lys fra skjermkortet i tillegg til at viftene går for fullt, og inget bildesignal ut. når jeg så slår den av og på igjen, kommer det et grønt lys fra skjermkortet og viften går helt normalt.

     

    ----

    Jeg testet skjermkortet hos en kompis med dette oppsettet: 580W hiper silent strømforsyning, quadcore cpu, 6-8 GB ram, 3 hdd, dvd-brenner, men veit ikke hva slags hovedkort.

     

    Slo den på etter å ha satt inn skjermkortet, og dataen slo seg på problemfritt hver gang. han har dualscreen-oppsett, men det kom en masse tweaks fra den ene dvi-utgangen til skjermkortet mitt (grønt lys begge gangene). Dataen gikk også kjempesakte etter at vi installerte driverne til skjermkortet mitt (han har selv et 3870 - vi avinstallerte hans drivere før vi satt inn mitt.)

     

    ----

    Noe annet å notere er at datan går bluescreen hver gang jeg bruker OpenGL-akselerasjon i et adobe-program (feks premiere, after effects og photoshop), mens den funker glimrende til spilling. Undrer meg også over hvorfor den starter opp uten komplikasjoner hos min venn mens den sliter mye på min data. Jeg såg at ledningene fra strømforsyningen til delene hans var kobla opp annerledes enn mitt, men dette området er jeg helt grønn på så jeg er ikke sikker på hva jeg gjør feil. Hos han gikk det også problemfritt å bruke OpenGL-akselerering. jeg har seneste drivere til skjermkortet, men har hatt problemer med å oppdatere BIOS til hovedkortet og det ser ut til å ligge på samme versjon som da jeg kjøpte det.

     

    Håper dere kan hjelpe :)

  7. Du mener altså at det var greit å vente enda lenger med å levere tilbake kameraet fordi det ble etterlyst? Et slags absurd, infantilt hevnprinsipp?

    ja :)

     

    det er utvilsomt prisverdig at du bruker så mye krefter på å avklare din "kamerats" juridiske posisjon.

    priceless å lese innleggene til moralens voktere. bare for å fyre opp mer kan jeg si at kameraet ble kjøpt kun for at kameraten min skulle bruke den, og nei, tubxtra, han er en selvstendig næringsdrivende som har litt for lite å gjøre i ferien. ;)

     

    3 SMS og litt (sjefen til tubxtra-)kjeft er mafialignende metoder som ødelegger ferien totalt? Skjøre kamerater du har.

    FORELDRE :)

     

     

    Hvis han ble 18 ETTER at skolen sluttet, slik du svarte meg - hvorfor er han selvstendig næringsdrivende...han er ikke myndig....forklaringen din er rimelig hullete.

     

    Du har hittil påstått følgende:

     

    en elev som er under 18 år er selvstendig næringsdrivende - skolen kjøper kamera til han som han skal bruke, men når han ikke leverer tilbake innen lovet tid, så får han stress - hans holdning er å gi f i hele skolen nærmest, så han hevner stresset for egen latskap med å trenere tilbakeleveringen.

     

     

    Vi sitter altså med en skole som kjøper kamera til en enkelt elev - en slik økonomi for en vgs er ganske ukjent for meg, vi sitter også med en elev som i følge deg er under 18, men visstnok er selvstendig næringsdrivende - noe som ikke er mulig siden han ikke er myndig, med mindre han startet enk etter han ble 18 da? Men da kan han ikke vært enk når han gikk på skolen siden han fylte etter at skolen sluttet`?

    For å kunne gi riktig svar på slike spørsmål er det viktig at den som spør gir korrekte opplysninger. Her veksler det på om det er du eller en kamerat som har kameraene, om det er du eller en kamerat som skal ha dem, om det er mulig å få tak i folk eller ikke, om det er gitt klarsignal for å beholde dem eller ikke...

     

    Du bør nok først velge hvilken historie du ønsker å bruke, og så holde deg til den. Så får du svar ut fra hva du oppgir av opplysninger.

     

    les tråden en gang til, takk

  8. Dette er helt greit for skolen ellers (rektor, mellomledere). det har han faktisk prøvd å forklare ansvarlig, men siden han er en privat næringsdrivende har han ikke særlig respekt for skoleledelsen. gjør ting på egen måte. Men man kan ikke komme face to face og true med å kreve ting som ikke dekkes av loven.

     

    Den fakturaen kunne sikkert godt venta med til rektor kom tilbake fra ferien, han ville gladelig tatt imot utstyret. Men når det dumper en regning på 6000 kr i postkassa til foreldrene deres, tror ikke jeg at dere får det lett heller. Med fulgte det et brev der han sutret til det uendelige om hvor dårlig han hadde hatt det. Regning ble sendt tilbake med et svar fra oss og vi har ikke hørt fra han siden. :)

  9. Du mener altså at det var greit å vente enda lenger med å levere tilbake kameraet fordi det ble etterlyst? Et slags absurd, infantilt hevnprinsipp?

    ja :)

     

    det er utvilsomt prisverdig at du bruker så mye krefter på å avklare din "kamerats" juridiske posisjon.

    priceless å lese innleggene til moralens voktere. bare for å fyre opp mer kan jeg si at kameraet ble kjøpt kun for at kameraten min skulle bruke den, og nei, tubxtra, han er en selvstendig næringsdrivende som har litt for lite å gjøre i ferien. ;)

     

    3 SMS og litt (sjefen til tubxtra-)kjeft er mafialignende metoder som ødelegger ferien totalt? Skjøre kamerater du har.

    FORELDRE :)

  10. vel skolens policy er som regel greie, og hadde de konfrontert han om kameraet ved skolestart på en høflig måte og det viste seg at kameraet var borte så regner jeg med at han selvsagt betalt i både kroner og øre. Når denne ansvarlige derimot kommer på døra med trusler om faktura for kamera og for "tapt arbeidstid" (les: skrive 3 sms) som han kjefter til ut til moren så hun blir helt rystet og som ødelegger ferien totalt for kompis, skjønner jeg litt at han gjorde som han gjorde. det finns 4-5 ansvarlige for forskjellige ting han har lånt fra skolen, og denne mannen er den eneste som reagerer brutalt og agresivt (reagerer i det hele tatt). Selvsagt burde min venn tatt opp låneforholdet med han tidligere, men det synes jeg ikke forsvarer disse mafialignende metoder. Som sagt, han kunne ventet til ferien var over, og sendt fakturaen om det viste seg at kameraet var borte. Enkelt og greit.

     

    Dette skulle ikke være en ventil for frustrasjon, men en tråd som oppklarte noen juridiske spørsmål.

  11. Leverte kameraet tilbake idag, og fikk skriftlig bekreftelse på det. Det eneste han fikk regning på var erstatningskrav for kameraet, noe han ikke trenger å betale nå som kameraet er hos eieren. Ingen purringer ble sendt. Med loven på sin side slipper han å betale noe, så sant kamera ikke er ødelagt.

×
×
  • Opprett ny...