Gå til innhold

Aikiarntsen

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aikiarntsen

  1. For å si det som det er; Windows TRENGER den maskinkraften den har, for å greie å holde hodet over vannet under virusangrep, spionprogramangrep, for å kunne klare å finne alle dll-filene som ligger spredd over hele harddisken.. Det er rett og slett foreldet os med nytt skall. Regelen for windows ER at det blir tregere over tid. Ikke unntaket. Mac blir også litt tregere over tid, men det rydder onyx opp i, eller opprydningsskriptet som kjører kl 3 om natta hvis maskinen står på.

     

    Jeg går ikke over til windows, ikke faen om :)

     

    Mac er for de med lav IQ. Du trenger ikke tenke på masse ting, sant det. Men folk som har evne til å tenke bittelitt, tror jeg liker Windows veldig godt. Trenger ikke veldig god hardware, alt etter hva du faktisk skal bruke maskinen til. Virus er det, ja. Men er du litt forsiktig (og går ikke inn på virus.org) vil du klare deg. Antivirus og kanskje brannmur er lurt, men bruker du rett program er dette veldig enkelt.

     

    Dll-filer er det vel ikke noe galt med..?

     

    Blir tregere ja, men om du defragmenterer en gang i uka eller noe holder PC'n seg som ny. Er mye billigere enn Mac også. Du kan få windows til å kjøre defrag 3 på natta også...

     

    http://www.hardware....mac-virus/79608

     

    Tror snart du må vurdere antivirus gutt!

     

    Og, håper du ser at min tidligere post er tull. Men du er mac bruker, så går greit om du ikke ser det.

     

    De med lav IQ? Basert på formuleringsevnen din tør man nesten å anta at du har et lite svin på skogen selv? Det er den dummeste forklaringen ihvertfall jeg har hørt og lest på år og dag. Og videre, måtte du google lenge for å finne noe om virus på Mac? Les da i såfall denne; http://www.idg.no/pc...ticle185747.ece

     

    En PC holder seg ikke som ny så veldig lenge. Hvis du ikke installerer masse programmer, så ja, men om du installerer og avinstallerer, så er windows så dum at det klarer ikke å få med seg søpla. Resultatet er registeroppføringer som ikke brukes i tusentalls, og filer som ikke brukes i hundretusentalls. Og resultatet er en treg maskin enten du vil innrømme det eller ei.. Det er en grunn til at Mac har lavest administrasjonskostnader enn windows..

     

    Hørt om CCleaner? Det er et program som fjerner det problemet.

     

    Å diskutere med mac-noobs er ikke lett, for dere nekter å forstå. Riktignok derfor dere bruker mac. Ser ut til at apple desverre ikke blir blakke med det første :(

     

    så du tror virkelig at alle som bruker OS X er noobs som ikke har peiling på datamaksiner? Jeg gikk fra vista, som gikk sørpe tregt på HP laptoppen min, netopp fordi HP "Fikk ned prisen" (tjente mer penger ved å legge ved en del reklame, som jeg kaller det), uten å sende med en OS disk, men heller en partisjon med alt skrotet på. Jeg gikk over til Ubuntu, men ble lei det etter hvert også, pga. diverse problemer med 9.10, pluss at det også gikk ganske tregt, jeg gikk deretter direkte til Slackware, og til jeg trengte ny laptop brukte jeg bare det. Jeg kjøpte en Macbook for min nyeste maskin, og jeg er fornøyd med den, ikke fordi det er apple som ahr laget den, men fordi jeg liker å bruke systemet og ville prøve noe nytt. Det gamle argumentet om at alle som bruker OS X er noobs (og praktisk talt idioter) er rett og slett ikke gyldig når Microsoft tapte markedsandeler fordi vista var så bedritent. Jeg trente aldri å reinstallere Slackware eller ubuntu fordi jeg installerte og avinstallerte mange programmer, men jeg reinstallerte Slackware en del, rett og slett fordi jeg koste meg med å utforske systemet, og siden det ikke var et viktig system så prøvde jeg noen tricks her og der, og innimellom ble det noen feil jeg ikke kunne fikse der og da, men det var ikke OSet sin feil, men brukerfeil...

     

    kanskje jeg bare har et mer naturlig forhold til POSIX systemer enn windows, men jeg føler at det er et mer solid system, og et miljø jeg liker meg bedre i enn Windows.

     

    Kanskje du burde slutte å rakke ned på Apple, og heller spørre deg selv hvorfor Microsoft har begynt å miste markedsandeler til systemer som Linux og OS X?

  2. selv gikk jeg vegen fra Windows (Vista :p) til Ubuntu, prøvde et par andre distroer, men de hadde altid noen problem... noe osm også skjedde med ubuntu for meg ved oppdatering til 9.10, da gikk jeg over til Slackware 13.0, som jeg likte ganske godt, og hadde på HP-laptoppen min frem til jeg begynte å studere.

     

    Da jeg prøvde å koble meg til nettverket på universitetet fikk jeg beskjed om at maskinen min ikke hadde fast MAC addresse, etter en del om og men, og en reinstallasjon av vista for å sjekke om det hjalp, fant jeg ut at produsenten av ethernet porten i maskina mi ikke hadde flashet den med en MAC adresse, noe hverken jeg eller noen andre jeg har spurt ved universitet hadde hørt om før.

     

    Siden jeg da trengte ny maskin, og jeg hadde lekt litt med mac før det, bestemte jeg meg for å kjøpe en Macbook. Jeg er veldig fornøyd med denne laptopen, og synes definitivt at det var et godt valg, men noen ganger savner jeg å måtte ordne ting på samme måte som det gjøres i Slackware :p men så lenge jer er på et system som er nogenlunde POSIX-kompatibelt er jeg fornøyd :)

     

    tenkte bare at jeg skulle dele mine erfaringer med deg, selv om det er litt off-topic.

     

     

    Grunnen til at jeg kvitta med meg Vista til å begynne med var at alt begynte å gå sørpe treigt... har ikke det samme problemet nå, etter seks mnd. bruk av Mac, og det var etter den tiden, siden jeg innstallerte og avinnstallerte en del programmer + fylte opp HDD at jeg hadde problemer med Vista... beste tingen Microsoft noensinne har gjort for meg, siden det førte til at jeg lærte mye mer om datamaskiner i løpet av ca. 1-1,5 år enn jeg hadde gjort siden 1998.... :p

  3. Nakhla er digg! Et annet merke jeg personlig liker er Afzal. De har noen gode smaker, men innimellom kan man få helt elendige "batcher", jeg hadde det for en stund tilbake med Afzal Lime-Lemon, som er dama sin store favoritt, personlig liker jeg Afzal Orange ganske godt. :) har en litt spesiel smak da :p litt appelsinskall aktig ettersmak, men ellers ganske god!

     

    En smak jeg vil anbefale folk å prøve hvis de har lyst til å prøve Afzal er Pan Rasna. Smaken er en blanding av rose, kirsebær, granatepple og en del mint. Den kan bli ganske stærk om den blir for varm, da...

  4. for de av dere som er interesserte, og er nogenlunde stødige i engelsk, vil jeg anbefale hookahpro.com. De har gode videoer der de tester forskjellige typer shisha, forskjellige hookaher, leverandører av diverse producter, kull etc. De ar også noen ganske gode how-to videoer som kan være gode n¨r man begynner, og for all del, hvis du har en slange laget av lær. IKKE vaske den, men dediker den heller til en ype shisha. Grunnen til det er at innsiden av slangen vil begynne å råtne, og slangen vil bli ødelagt.

     

     

    Personlig foretrekker jeg noen billige plast-slanger, enten av den typen du ville brukt i et akvarium, eller dedikerte hookah piper, veldig enkle å holde rene, og du kan bli kvitt "ghosting" (smak som setter seg i slangen)

     

    forøvrig er en av de beste måtene å bli kvitt ghosting på å bruke sitronsaft (av den typen du ville brukt i te) og vann, og bare la det renne fram og tilbake i slangen et par ganger før du skyller den skikkelig.

     

    Håper dette var til hjelp for noen :)

  5. Det aer bra at det ordna seg for deg da :) Jeg tror at du kan finne noe på macforums.com eller lignende hvis du vil ordne det med ei anna mus eller noe slikt. Jeg så det fpr en stnd siden, men da hadde jeg blitt så vant til å bruke en ekstern logitech mus med macbooken min at jeg ikke gadd prøve det :p

  6. Det har alltid vært sånn, både i Windows, på Mac og X-serevere til Linux, BSD etc. det kalles mouse acceleration, og betyr i hovedsak at musepekeren endrer hastighet etter hvor fort du beveger musa.

     

    Grunnen til at det føles annereleds på Mac en på en windowsmaskin er at kurven som bestemmer hvor fort musepekeren skal bevege seg er en del slakere på windows enn på Mac, og derfor vil det føles uvandt til å begynne med, men det er måter å endre det på, selv om jeg ikke kan huske hvilke programmer som kan hjelpe deg med det, men det burde være ganske enkelt å finne på google. :yes:

     

    edit: endret litt på avsnittene...

  7. Det beste valget er nok et GNU/Linux basert system, og hvis du er nybegynner er nok Ubuntu det beste valget, kanskje med untak av Xubuntu, siden det kjører litt lettere.

     

    For å bruke Spotify trenger du bare å installere Wine, du finner det enten i pakkebehandleren eller gjennom å kjøre

    sudo apt-get install wine

    i terminalen.

     

    Det finnes native versjoner av opera og firefox, og det er mange lynmeldingsklienter tilgjengelige, den som ligner mest på MSN er nok aMSN, men Emesene er også et godt valg, i hvertfall ut i fra min erfaring.

  8. Vi må jo begynne å se at vi har tatt over jorda og at materialismen burde ha blitt avskaffet. Men det går ikke, fordi vi er mennesker. Hadde vi kommet i kontakt med en stamme i Afrika f. eks som aldri har sett moderne utstyr og vist dem TVen så hadde jo de villet ha hatt den. Og når de har hatt den og funnet ut at det finnes flere materialistiske ting så har de villet hatt det også.

     

    Dette fikk meg til. å tenke på noe jeg hørte da jeg var i Sør Afrika i sommer: "Det er fult mulig at de ikke har innlagt vann eller kloak, men parabol, DET skal de ha!"

     

    :tease:

  9. Han har nok lite sensitivitet i kjønnsorganet sitt. Det kommer nok av at han har mastrubert litt mye :)

    Prøv å gi han forbud for runking i en uke eller to og prøv igjen, det kommer nok til å gjøre susen :)

     

     

    det kan nok hjelpe, ja. Blir litt ekstra følsomt etterpå.. sånn ca. et minutt-minutt-før-jeg-kommer sensitivt, for min del.... dog hadde ikke jeg ronka SÅ hard.. eller i det hele tatt på noen uker da :innocent:

     

    edit: hadde forøvrig kjempeproblemer med å komme når jeg ble sugd før. Dama holdt på i omtrent en time en gang for hun ga opp...

  10. Tenker på å handle en DS og kjøpe de nye Pokemon spillene men er ganske ny og har et par spørsmål. Hva er forskjellen på Platinum or diamond og pearl? Lurer også på hvordan trading fungerer siden det er enkelte pokemon jeg har hatt lyst på men kunne ikke fått dem siden jeg har spilt via emulator. Trenger du to DS,er får å trade?

     

    Håper noen kan svare.

     

     

    Hovedforskjellen ligger i hvilke pokemon du kan fange, og hvor. Platinum har fååt noen endringer fra Diamon og perl. Det har blitt lagt til litt i historien, noen av kampanimasjonene har blitt endret og det har blitt lagt til en "Battle Frontier" der man kan kjempe under forskjellige regler. I Diamond og Pearl var det kun et "Battle Tower", dette er fortsatt i Platinum.

     

    For å bytte pokemon trenger man enten to DSer, eller tilgang på trådløst nett, enten uten kryptering eller med WEP kryptering, siden spillene ikke støtter noen annen form for kryptering.

     

    oversikt over de forskjellige versjoneksklusive pokemonene:

     

    http://www.serebii.net/platinum/exclusives.shtml

     

    http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Ver...C3%A9mon#Sinnoh

     

    håper dette svarer på spørsmålene dine :)

×
×
  • Opprett ny...