Gå til innhold

PlaCBo

Medlemmer
  • Innlegg

    247
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PlaCBo

  1. Joda, jeg er her jeg :-) Selv om jeg ikke er så aktiv på forumet lenger, følger jeg ofte med i tråden her. Jeg har bla.a fått med meg en noen foredrag i byen i det siste etter å ha lest om dem her. I forhold til treffene har det stort sett ikke passet for min del, men det kan godt hende jeg dukker opp en eller annen gang om alt skulle klaffe.

     

    Siden dere har valgt å beholde tråden kan jeg godt gjøre endringer i åpningsposten om dere skulle ønske det. Jeg er såpass ofte innom at jeg godt kan oppdatere med f.ex hvilke treff som er gjennomført.

     

    PlaCBo

  2. Jeg har laget noen video-snuter til bruk i en julekalender på jobben. Tema er matlaging, der "kokken" står og viser hva man kan lage med ingredienser funnet på et typisk kontor-kjøkken. Redigeringen er på plass, men jeg mangler passende musikk til introen.

     

    Er det noen som har friske forslag til hva som passer seg som intro-musikk på en slik matlagings-video?

     

    Det meste av jazz klarer jeg ikke annet å assosiere til gamle pornofilmer, mens musikk med for mye fart gir forventninger til et tempo som ikke opprettholdes i filmene.

     

    Jeg ønsker å holde meg til creative commons-musikk siden filmene vil bli brukt eksternt. Derfor er det kanskje mest å finne ut hvilken genre som kunne passet inn. Men konkrete forslag er selvagt også velkommen.

  3. Jeg tror noe av det viktigste er å være genuint interessert i det man tar bilde av. Å ta bilder uten mål og mening gir meg ikke store resultatene for meg. For å ikke gå lei av å ta bilder av fugler/båter/mennesker/fotballspillere... hjelper det masse å ha en interesse i motivene enten det er det rent visuelle, eller historiene de forteller.

     

    Fotografi er for meg mer en meta-hobby hvor jeg kan presentere andre ting jeg bryr meg om.

     

     

    PCB

  4. Hva er forresten meningen med deltagernivå 'Hardcore'. Jeg ville heller sett på det som negativt, en begrensning, å ikke skulle kunne ta andre bilder. eks familiebilder, oppdrag eller andre prosjekter man skulle ha lyst til å gjennomføre.

     

    Om man søker en utfordrning for å bli bedre på noe - tviler jeg på at man blir dårligere av mengdetrening. Er det for å få økt motivasjon til å ta bilder - er vel ingenting bedre enn å bruke utstyret.

     

    Eneste årsaken jeg kan se for en slik begrensning må være i forhold til prioriteringer og tidsnød - men det er jo dekt opp allerede av at det er en utfordring. Det er jo masse andre ting i hverdagen som kan komme i veien.

  5. Artig å prøve, kjipt å vente. Bildekvaliteten var ikke mye moro når man er blitt for godt vant. Ingen tvil om at det kun blir digitalt på meg fra nå.

     

    var fornøyd med å få til å time dråpene, og at jeg fikk eksponert riktig. Måtte jobbe litt for å få til flere sekunders lukkertid. Men jeg burde jobbet mer med å få et ryddigere bilde (er jo så vant til å kunne croppe...) :

    post-119875-1222079111_thumb.jpg

     

    Litt dårlig timing med bussen, men ellers ble brua stilig i siluett:

    post-119875-1222079127_thumb.jpg

     

    tatt på akam-tur. ble flotte farger, mye støy:

    post-119875-1222079122_thumb.jpg

  6. hvorfor sees det egentlig på som uproft å chimpe? gir bruk av eldre verktøy mer status enn moderne ? Proffene som bruker analogt i kontrolerte omgivelser (ex studio) bruker jo isteden polaroid-kamera for å sjekke at alt er på plass. Og mange av de flinkeste fotografene kobler ofte til eksterne skjermer til kamera når de skyter slik at fotografen lettere kan samarbeide med modellen, produsenten, og andre medarbeidere. Jeg lar også ofte modellen få se selv hvordan bildet blir slik at de har mulighet til å få feedback på det de gjør. Jeg ser det heller som veldig uproft om fotografen er den som holder alt for seg selv frem til bildet er hengt opp på veggen.

     

    Tipper de fleste er enige om at man vinner mye på å bruke skjermen som tilbakemelding, men å henge med maska med måpende ansikt over skjermen i tide og utide tyder på en som er uerfaren med prosessen :-)

     

    en artig definisjon fra urban dictionary : "Chimping: What one does after taking a picture with a digital camera and looking at the result. Derived from the words they speak when chimping: "Ooo-oo-oo!""

     

    og en flott avklaring fra wikipedia : "However, this activity can lead to missed photo opportunities, especially in fast-paced action scenarios. A photographer can be occupied looking at the previous shot rather than actively photographing a scene unfolding in front of them. This activity may also be a symptom of the photographer not understanding what they are doing and relying on instant feedback to see if they guessed well enough or not, hence possibly its association with "newbie" photographers."

  7. artig å se hvordan man har hver sine stiler, både på komposisjon valg av motiv og etterbehandling.

     

    det er utrolig vanskelig (synes jeg) å bare gå en tur og tro at man får fine bilder. jeg fungerer bedre når jeg planlegger på forhånd iallefall. For egen del var jeg passe fornøyd med trommebildet - mens resten av det jeg tok var ikke mye å spare på. har alt slettet unna mesteparten av bildene, men spart på noen - mest for "dokumentasjon"

×
×
  • Opprett ny...