Gå til innhold

larshen12

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av larshen12

  1. Helt enig, kaffemesteren selger elendig kaffe! Noe så dødt og gammelt! Har også bestilt en aeropress der og har aldri opplevd så dårlig kundeservice før! Her må man også regne med ekstremt lang ventetid... :(

     

     

    Friele og Kjeldsberg sine vanligste hele bønner er de billigste (rundt 100 kr/kg nå) men de synes jeg er litt pregløse. Kaffemestern har flere varianter med hele bønner (sølvfargede 1kg-poser), som selges for rundt 170 kr/kg i noen dagligvarebutikker. Coop har selger vist de samme posene med samme innhold og Coop-etiketter for 139 kr/kg. (Før jul hadde de tilbud til 99 kr/kg). Det synes jeg er knakende mye for pengene. Jeg synes i hvert fall de er på høyde med Illy hele bønner til nærmere 400 kr/kg.

    På grunn av en fryktelig innkjøpsavtale trues restauranten vår med å brgrenses på kaffevalget. I den anledning cuppet jeg de seks variantene fra "Kaffemesteren" i går. Beklager Simen1, men etter min mening er denne kaffen utrolig skuffende. Jeg er nok bortskjemt med velsmakende kaffe og hadde glemt at det fantes så dårlig og intetsigende kaffe. Kaffen var 4 mnd. gammel (Joh. Johnsen/Kaffemesteren oppererer med 6 mnd. best før dato). Luktene som møter deg er nesten ikke ekssterende, og det mest utpergede lukten hadde columbianeren som lukktet striesekk. Jeg klarer ikke engang å beskrive hvordan Malabar luktet. Etter kverning kom luktene bittelitt tydligere frem, men de var totalt døde om du sammenligner med kvalitetskaffe som har hatt god lagring som råkaffe og er nybrent (max 2-3 uker). Å beskrive smakene er også fort gjort; de smakte omtrent ingen ting! Om jeg legger godviljen til og fordi det var skrevet på embalasjen at det var en kenyaner kunne jeg vagt, oppdage en mikroskopisk antydning til solbær, men ingen syrlighet. Ellers smakte det striesekk og minimalt annet. Muligens smaker denne kaffen bedre når den er fersk, men det er desverre ingen systemer for å distrubiere denne kaffen som ferskvare .... :-(

     

    Kaffemestern = gammel død kaffe! Om jeg ikke har råd til å drikke skikkeliig kaffe, vil jeg heller være uten kaffe. Livet er for kort til å drikke dårlig kaffe!

  2. Man kan jo fint blande kaffe med melk, noe som reduserer syren i kaffen. Syrlig kaffe er det de fleste ikke liker. Ellers går det an å prøve med kaffetyper som er lett å like, feks Monsooned Malabar, en indisk kaffe. Den smaker faktisk litt kakao, og det liker jo de fleste :)

  3. Du kan også lage Tiramisú, en italiensk dessert med kaffe. Det er dødsgodt! Oppskrift:

     

    20 lady fingers eller savoiardi

    4 eggeplommer

    100 g melis

    1 vaniljestang

    500 g mascarpone, italiensk ferskost

    1 dl fløte

    3-4 dl sterk kaffe, avkjølt

    en god dasj eller to med kaffe, kakao eller amaretto-likør

    kakaopulver

     

    Og så:

    1. Pisk eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen til en lys og tykk eggedosis.

    2. Visp sammen mascarpone og fløte. Blandingen skal bli glatt og klumpfri, men ikke visp for lenge.

    3. Vend eggedosisen inn i mascarponeblandingen med en slikkepott.

    4. Bland ønsket smak sammen med kaffen.

    5. Dypp kjeksen i blandingen.

    6. Legg mascarponekrem og dynket kjeks lagvis i et serveringsfat eller porsjonsskåler, (glass kan også brukes) avslutt med et lag mascarponekrem.

    7. Dekk med plastfilm og sett desserten i kjøleskapet til den skal spises, minst 1 time.

    8. Sikt over kakao rett føre servering.

     

    NAM!

×
×
  • Opprett ny...