Gå til innhold

Corona Radiata

Medlemmer
  • Innlegg

    255
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Corona Radiata

  1.  

    Tror dere kriteriene for å få turnuslegevikariater er basert på tidligere erfaring som lege, hvor lenge man har stått uten turnus eller en blanding av disse? Tenker liksom en cand.med som ikke har fått jobbet som lege og hvor entry level legestillinger krever tidligere erfaring som lege er i en ond sirkel?

    I mitt hode vil det være selvsagt for en arbeidsgiver å vektlegge bl. a. de momentene du nevner.

    Hvorvidt det er reelt at en ferdigutdannet faktisk kan havne i en slik situasjon hvor han ikke får jobb, blir bare spekulasjoner, med mindre noen kjenner til undersøkelser som har tatt for seg arbeidsledighet hos nyutdannede leger. Har personlig vanskelig for å se for meg at en ferdigutdannet lege ikke skal kunne klare å skaffe seg et turnuslegevikariat, eller i det minste en medisinstudent m. lisens-stilling, så lenge han aktivt kontakter mulige arbeidsgivere. Jeg har inntrykk av at svært mange vikariater ikke lyses ut, dersom de er av kort varighet.

     

    Som rebma sier er det nå stor rift om disse stillingene, så jeg syns ikke det høres så usannsynlig ut at en ferdigutdannet lege uten turnus vil ha vanskeligheter med å få disse jobbene, rent statistisk sett

  2. Tror dere kriteriene for å få turnuslegevikariater er basert på tidligere erfaring som lege, hvor lenge man har stått uten turnus eller en blanding av disse? Tenker liksom en cand.med som ikke har fått jobbet som lege og hvor entry level legestillinger krever tidligere erfaring som lege er i en ond sirkel?

  3.  

    Noen av dere eldre kollegaer som vet hvordan det er med turnustjeneste for tiden? Hørte Bjørg Bakke uttale seg om tilsynelatende umulige forhold- hva gjør man om man ikke får turnus? Vil det være noen som aldri får turnus?

    Forholdene er obviously ikke "umulige", da det er rundt 450 stykker som får jobb hvert halvår. At man ikke liker utviklingen, er ikke det samme som at det er umulige forhold. Om man ikke får turnus, kan man prøve å få et vikariat i mellomtiden. Og ja, det eksisterer en risiko for at man ikke kommer inn på arbeidsmarkedet. Foreløpig en teoretisk risiko. Samme som i alle andre yrker, med andre ord.

     

    1200 leger blir utdannet i utlandet, vi utdanner 50% av legene våres fra utlandet, det gir oss 2400 nye leger hvert år, 450*2=900 turnusplasser pr år, med andre ord får vi en kø av leger som har ventet i 10 år på turnusplass uten å få seg jobb om ca. 5 år.

  4. Hei. Jeg har tatt eksamener som privatist de to siste semestrene, og kan anbefale Sonans(i Oslo) på det varmeste. Lærerene har stålkontroll på emnene, og evner å formidle kunnskapen på en forståelig og engasjerende måte. Rådgiverene kan også regne ut hvor stor studiebelastning du får pr. semester (i prosent), som kan være en god pekepinn på hvor stor arbeidsmengde du vil evne.

    • Liker 1
  5. Om du fullfører, hva skal du med denne graden, om du ikke interesserer deg for temaet lenger? Eneste som skjer ang. lånekassen, er at du ikke får en prosentandel av lånet omgjort til stipend de siste to semesterene du har strøket i fag. Til syvende og sist er dette et valg du må kjenne på og ta selv, men om du virkelig misliker det du driver med er det vel kanskje ikke noen vits i å fortsette?

  6. Ikke misforstå, jeg forsøker ikke å argumentere for at de som spiller FarmVille er hardcore gamere, jeg var bare nysgjerrig på en definisjon. Det som jeg dog reagerer på, er holdningen jeg skimter hos enkelte her, at f.eks FPS skal være "bedre" enn simulatorspill som f.eks Sims. At det er lov å le av eller anse noen som "noob" eller "mindre gamer" hvis man ikke spiller FPS. Hvis man tenker slik, så mener jeg man bør få litt perspektiv på hva det faktisk er man driver med.

     

    Ja, en person som flipper frem andrioden for å spille angry birds på toget i ny og ne er en "noob" og "mindre gamer" enn en person som deltar på arrangerte spillturneringer. Og det er latterlig å påstå noe annet.

  7. Hvilke fantastiske observasjoner har man gjort som ikke har blitt fullstendig forklart?

     

    Rent bortsett fra kulelyn, som opptrer for sjeldent og adspredt til å måles mot menneskenes tester, men som likevel har flere mulige forklaringer som skaper lignende effekter.

     

    Naturlover er basert på erfaringer, men de er ennå ikke bevist.. Men det spørs jo på hva man mener med "fullstendig forklart".

  8. Hei igjen.

     

    Jeg har blitt veldig usikker på om jeg skal søke til utlandet nå, da jeg ikke vet hvor aktuelt det nye forslaget fra helsedirektoratet er. Hvordan ser andre på dette? Er det stor sannsynlighet for at dette vil ødelegge for EU/EØS-studenter som tar medisin?

     

    Jeg har lyst til å søke uansett, men er litt bekymret.

     

    Hei! Jeg er i samme situasjon som deg, og jeg har kontaktet ANSA. De sier det er uaktuelt å kutte forsyningen med leger fra EØS-landene, så du kan ta det med ro og søke uten å være bekymret. Det skal i allefall jeg. :)

  9. For guds skyld, jente. Dropp medier og kommunikasjon og start på studiespesialiserende til høsten. Du vil da få anledning til å velge alle realfagene du ønsker, pluss at du vil få adekvat veiledning i fagene uten å måtte bruke fritiden din på dette. Snakk med rådgiver og spør om det er en mulighet for å komme inn til høsten, selv om søkefristen er overskredet. Det pleier å være ledige plasser.

    Uffja, jeg vet jeg burde dette... MEN; jeg vil virkelig ikke begynne med de som er året yngre. Kall meg gjerne dum, men det vil jeg virkelig ikke. Jeg er liksom i en alder der venner og identitet betyr mer enn noe annet. Jeg vet jeg garantert kommer til å få nye venner om jeg begynner på nytt også, men nei... Jeg vil virkelig ikke gå et år ekstra. Da er det nesten så jeg tar fagene som privatist istedet, heller. Kall meg gjerne feig, vær så god. Feighet og stahet er vel min vereste fiende, desverre...

     

    Vil likevel takke for svar! =)

     

    Greit. Men vit at andreåret medier og kommunikasjon består av fag fra 9-4, om du går studspes vil du få mye mer fritid.

     

    Jeg mener jeg leser implisitt her at du mister dine venner og din identitet om du skifter linje. Spør deg selv: Er de vennene noe å samle på, om det er tilfellet?

     

    Sist og ikke minst: Husk om du går medier og kommunikasjon, blir du rettet mot et yrke. Det betyr at du vil måtte lære mye stoff og mange teknikker du aldri vil ha bruk for, og i tillegg vil du måtte ta eksamen og bli vurdert i dette stoffet. Og det kan være noe jævla dritt om du ikke er motivert. Er det ikke bedre om du går på en skole hvor du lærer om noe du ENGASJERER deg for??

  10. For guds skyld, jente. Dropp medier og kommunikasjon og start på studiespesialiserende til høsten. Du vil da få anledning til å velge alle realfagene du ønsker, pluss at du vil få adekvat veiledning i fagene uten å måtte bruke fritiden din på dette. Snakk med rådgiver og spør om det er en mulighet for å komme inn til høsten, selv om søkefristen er overskredet. Det pleier å være ledige plasser.

    • Liker 1
  11. Jeg gikk Medier og Kommunikasjon, og alle felles programfag, som det er en del av på vitnemålet, går det ann å gå opp til som privatist. Dette blir da skriftlige eksamener. Det eneste du trenger å gjøre er å lese deg opp i fagene, og møte opp til og gjøre eksamen.

     

    Jeg regner med at du ikke er motivert til å gå skolen om igjen, men ved disse karakterforbedringene er det kun snakk om teori du må pugge, så dette klarer du nok glatt bare du setter av tid til å lese! Lykke til!

     

    EDIT: Du kan også gjøre om vitnemålet ditt til et studiespesialiserende ved å ta opp et fremmedspråk & geografi. Er ikke helt stødig på hva som må til her.

×
×
  • Opprett ny...