Gå til innhold

dchr

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dchr

  1. Hei!

     

    Jeg kikker på forskjellige bærbare og har snevret inn listen til bl.a. N56JR. En tråd jeg leste [1] antyder at det kun er mulig å installere drivere lastet ned fra Asus, og Asus har ikke oppdatert drivere siden sommeren 2013 [2]. En kikk på en eldre modell, N56VM, viser at driverne ikke er oppdatert etter 2012 [3].

     

    Dere som har N56JR, kan dere laste ned drivere fra nvidia direkte, eller må dere bruke Asus' offisielle drivere?

    Virker Asus' drivere på Windows 8.1 uten problemer?

     

    [1] https://forums.geforce.com/default/topic/654599/-gtx-760m-driver-for-asus-n56jr-s4044-laptop-with-/

    [2] http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=N56JR

    [3] http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=N56VM

     

  2. Jeg vil også varmt anbefale Huawei Honor. Kjøpte den til sønnen min, og den er overraskende bra. Godt bygget, kjapp respons, masse internminne (viktig for meg - jeg har selv en to år gammel HTC Desire med alt for lite internminne).

    Elkjøp selger denne til 1999, så du kan jo stikke innom en butikk og se selv?

  3. Kvittering er ikke å finne noe sted, men hvis det er leseren som er slitt ut, hvor mye koster det å få denne bytta ut?

     

    Og dette er en førstegenerasjons 60gb, som kan lese og spille ps1 og ps2 spill, vil den fortsatt kunne gjøre dette om jeg bytter ut leseren?

     

    Kan jo prøve å høre i butikken likevel. Kanskje salget kan søkes opp der? PS3 ble lansert i Europa i 2007, så da må din maskin være nyere enn 5 år.

    Fikk tilsvarende feil selv på en tre år gammel PS3 (kun CD og DVDer kunne leses). Leverte den til reparasjon (hadde kvittering) og fikk en splitter ny PS3 "slim" tilbake. Kjekt det, bortsett fra endel savegames som forsvant. De sa dette var en kjent svakhet.

    • Liker 1
  4. Kjøpte meg et Olympus XZ-1 som et "feriesupplement" til min EOS 500 med kit objektivet. Resultatet har blitt at EOSen ligger og samler støv hjemme (i dette forumet er vel det nesten som å banne i kirken :ermm:). Alternativet var å investere i mer optikk, både kostbart og ikke minst upraktisk for min bruk.

     

    Jeg justerer lite på innstillinger før jeg skyter (fritids/feriebruk), men foretrekker å skyte uten blitz samt at jeg ville ha et kamera som lagrer JPEG+RAW (importerer kun RAW bildene hvis noe må justeres). Sjekk dpreview hvis du vil se en test av kameraet.

  5. 1. Ofte når du har lastet ned et program og "dmg" filen åpnes, så vises både programikonet og snarvei til applikasjoner i samme vindu. I Firefox eksempelet i videoen over kunne du bare dratt firefox ikonet til Applications-snarveien til høyre (er jo en pil der til og med :) ).

     

    2. Transmission er et ofte brukt torrent program for mac, i tilfelle du ikke har installert det allerede.

     

    På mac1 er det en god guide for nye Mac brukere. Kan være greit å lese kjapt gjennom den. http://mac1.no/switch

     

    Lykke til!

  6. Det er ESXi som koster $500 - fullversjon ESX koster ca $1000 + $500 pr år siden den såvidt jeg kan se bare er tilgjengelig i "infrastructure" pakken. Den lille "i"-en utgjør et hav av forskjell dessverre, og supporteres bare på noen få servere foreløpig. Siden ESX er basert på Red Hat Enterprise Linux regner jeg med at VMware server er bunnsolid på CentOS.

     

    Server er i hus og CentOS 5.1 og VMware server er installert med SBS virtuell maskin. CentOS hadde ingen problemer med hardwaren i serveren. Jeg brukte standard innstillinger bortsett fra at jeg la til egne partisjoner til log, tmp og vm image katalogene. Til Windows satte jeg av kanskje litt vel romslige 32GB til systemdisken og resten, ca 150GB, til data. Har gått i taket på systemdisken til en vmware maskin før, og gjør nødig den feilen igjen.

     

    Løsningen virker bra så langt, men jeg vil stresse den en stund til før jeg setter dette i produksjon.

  7. Takk for at du sjekket dette deviant! Ved å kjøre virtualisering vil vi kunne flytte miljøet til en reservemaskin i løpet av relativt kort tid i påvente av deler til serveren såfremt vm imaget er lesbart, så support neste dag burde være tilstrekkelig. Avtalen du nevner tror jeg kostet mer enn serveren.

     

    Jeg har lest litt om Ubuntu server og CentOS, og begge ser ut til å være gode distribusjoner. Siden Dell tester og selger RHEL med sin hardware vil det kanskje være tryggest å velge CentOS, selv om jeg regner med at begge vil virke helt ypperlig.

  8. Kanskje en løsning med Linux (eller Windows) og VMware Server kan være et greit alternativ? VMware Server er langt lettere å håndtere enn VMware ESX og er dessuten gratis (eksklusive support).

     

    Alternativt ville jeg satset på hardware-redundans og service avtale. Silver 24/7 fra Dell er vèl verdt pengene.

     

    For øvrig gjelder tilgjengelighetens gylne regel: Keep it simple!

    Kan du anbefale en Linuxdistro med liten footprint som er egnet for VMware server? Ser uansett ut til at vi må velge infrastructure hvis vi ønsker ESX 3 uten "i", så da er VMware server verdt en kikk. Jeg fant Ubuntu 6.06 LTS (server edition), og skal søke litt rundt etter erfaringer om ulike kombinasjoner.

     

    Jeg krysset av for 3 år grunnleggende garanti da jeg la inn bestilling på server, men ble oppringt av en Dell selger som anbefalte oss ProSupport i stedet ("3 års ProSupport for sluttbrukere og service på stedet neste arbeidsdag"). Er det dette som er "silver 24/7"? Han ringer igjen i morgen da jeg er litt i tvil hvor nyttig dette er. Prisforskjellen er bare 1500,-, men fagsystemleverandøren styrer mye av softwarebiten og SBS feilsøking bør være grei google-mat.

     

    Serveren jeg bestilte ser forøvrig slik ut (ble valgt sbs standard istedet for premium):

     

    DELL PowerEdge™ T105(SV1T1051)

    Dual Core AMD Opteron™ 1214, 2.2GHz, 2X1MB Cache

    4GB, 667MHz, DDR2, 4x1GB Dual Ranked DIMMs

    SAS 6iR Internal RAID Controller Card

    2 stk 250GB, SATA, 3.5-inch, 7.200 rpm Hard Drive

    3 års grunnleggende garanti - neste arbeidsdag

    Valgfri installering av server - ikke valgt (kontakt salgsrepresentant for detaljer)

    RAID 1 configuration, 2 Hard Drives (SAS or SATA) connected to add-in SAS6iR RAID

    Microsoft Windows Small Business Server R2 SP2 2003, Standard Edition with 5 Client Licenses - Eng

     

    Med MVA og frakt koster serveren 9900,-.

    OS lisens og raidkortet utgjør circa halvparten av dette beløpet.

  9. Ellers hvordan er datasikkerheten generelt på bygget?

     

    AD med innlogging? Direkte koblet til internett?

     

    Firewall, Antivirus osv..

     

    Med tanke på at finnes mye personinfomasjon :)

    Heldigvis har de et godt, gammeldags lokalnettverk.

     

    Den eneste eksterne forbindelsen er en VPN forbindelse til Norsk Helsenett (http://www.nhn.no/), og internettaksess skjer der via en Citrix sesjon. Lokalnettet ellers er isolert så ingen firewall trengs. Backuptaper blir oppbevart i safe på kontoret samt ukeskopi (tror jeg, hvis ikke oftere) privat hos en av legene (nok en safe). Det som ikke er fullt så bra er at serverrommet er på andre siden av bygget, og delt med hjemmesykepleien på samme sted. Vi har ikke full oversikt over hvem som har tilgang til dette rommet, men det skal kun være kommunalt ansatte samt legekontoret.

     

    Windows update har aldri vært kjørt de 7 årene maskinene har vært i drift :), men de måtte nylig installere siste servicepacks pga en softwareoppgradering. Pålogging skjer med lokale brukere (fast pc pr ansatt) og tilgang til server er stort sett bare gjennom fagsystemet deres (Infodoc). Mulig de kunne brukt AD, men behovet har aldri vært der.

     

    Blir litt "vi" og litt "de" dette - jeg er involvert fordi utgiftene til en av legene berører min lommebok, men jeg har ikke veldig mye tid til å drifte anlegget deres. Syv år uten problemer som de har opplevd til nå har vært bra for meg.

  10. Jeg tror legekontoret må sette seg ned og finne ut hva som koster mest. Bruke 20k på en skikkelig server, eller være uten datasystem i 1-2 uker når noe tryner. Backupstreamen burde hvertfall få leve videre siden den kostnaden allerede er tatt (gitt at softwaren støtter det nye OSet). Man kan si mye om backup til tape, men erfaring viser at disse holder vesentlig lenger enn en ussel teit USB-disk som står på 24/7 på et legekontor (som sjeldent har god kjøling i nærheten av maskinene sine).

    Der jeg jobber til vanlig har vi et datasenter som skifter tapestasjoner annethvert eller hvert tredje år pga slitasje. De synes ikke det å ha en syv år gammel stasjon i drift var noen god ide, så etter deres råd kommer den ikke med over til neste server.

     

    USB disker synes jeg er helt greit, men da selvfølgelig med rotasjon over et betryggende antall disker. Mye av poenget med backup er å oppbevare kopi av dataene utenfor legekontoret mht. brann/tyveri, og WD sine 2,5" 160 GB disker er enkle å håndtere.

     

    Leser du postene mine så ser du hvilke tiltak som blir gjort for å forhindre 1-2 uker nedetid som skyldes en "dårlig" server. Jeg startet med alternativ 1, men heller nå mot alternativ 2.

     

    Alt 1. Stand-by server hvor en av diskene i defekt server kan flyttes rett over. Krever at maskinvaren er lik i begge serverne. Eventuelt reinstallasjon og restore på ny server hvis begge diskene er døde.

     

    Alt 2. Server med VMWare ESX ($495) i bunnen. At den går ned vil innebære reinstallasjon av ESX på en PC og restore av VM imaget for å få opp en nødløsning i påvente av ny/reparert server. En dags nedetid er akseptabelt for legekontoret.

     

    Det er her kun snakk om fem lette brukere så ytelse er ingen issue. Hvis det er mulig med VMWare converter, så kunne jeg i prinsippet kjøre videre med deres gamle Windows 2000 installasjon fra 2001 siden de kun oppgraderer fagsystemet sitt av og til.

     

    En server til 20k eller mer er ingen garanti for tilgjengelighet. Den har fortsatt bare ett hovedkort, og jeg har opplevd at en server av kjent fabrikat og mye kostbar redundans, ødela et RAID 5 volum i løpet av kort tid pga en defekt raid kontroller ingen overvåkningsmekanismer fanget opp før det var for sent.

     

    --

     

    Vi tar en avgjørelse i løpet av et par dager, og da kan jeg skrive en oppfølgingspost her med løsningen vi valgte. Takk for innspillene dere har kommet med.

  11. Hei,

     

    Jeg må si jeg synes du motsier litt deg selv i innledningen her. Du ønsker en kostnadseffektiv løsning, men samtidig snakker du om to servere og VMWare ESX... Med to servere trenger du også to OS sosv. Høres ikke ut som den mest kostnadseffektive løsningen når alt du egentlig trenger er en server. :-)

    (klipp)

     

    Kanskje :-) Jeg har ikke lest lisensbetingelsene grundig nok, men hvis jeg valgte to servere håpet jeg å kunne flytte hele disken / installasjonen over til ny server hvis den ene ryker - dvs. kun kjøpe softwarelisenser for en server. Med Dell som selger grunnversjonen av sin enkleste PowerEdge T105 server ned mot tusenlappen i disse dager blir dette billige reservedeler. To av disse tanket opp med raid 1 og nok minne vil koste godt under 10000 inkl mva og frakt. En fire timers SLA kan blir kostbar siden vi muligens også må ha en avtale med leverandøren av fagsystemet for å få dette opp igjen (venter på mer informasjon om dette)

     

    Det som kanskje er litt overkill er å blande inn ESX i løsningen over. Hvis vi velger ESX for å være hardwarenøytrale så kan vi flytte imaget over på en arbeidsstasjon i påvente av reparasjon av serveren. Må sjekke litt rundt softwaren vi bruker, men hvis alt er ok med leverandører har jeg lyst til å prøve sistnevnte løsning: en server med ESX i bunnen. VMWare ESX grunnversjon koster bare $500.

  12. Behovet er ganske likt det som er beskrevet i denne meldingen, men settingen er litt forskjellig.

     

    Jeg bistår (litt fra og til) et legekontor med fem brukere som kjører en fagløsning med SQL server i bunnen samt enkel fil/print. Lagringsbehovet er på under 40GB, og I/O behovet er heller ikke all verden når de jobber mot løsningen som primært er tekstbasert. Da det ene poweret på deres syv år gamle Dell server sluttet å virke i helgen har de endelig valgt å skifte ut serveren sin.

     

    Økonomi er viktig for et såpass lite kontor, så løsningen bør være både billig og stabil :)

     

    Leverandøren av fagsystemet anbefaler Microsoft SBS Premium som en kostnadseffektiv basis, og jeg leker litt med tanken på å kjøpe inn to identiske billig-servere med IDE disker konfigurert i RAID 1. Server 1 kan kjøre løsningen med server 2 som en "hot spare". Hvis serveren går ned skal det i prinsippet være tilstrekkelig å flytte en eller begge diskene over i server 2, flytte over nettverkskabelen og skru på strømmen for å få løsningen opp igjen (pluss eventuell gjenoppbygging av raidet da). Dette kombinert med god backuprutine bør være god nok sikkerhet for dataene samt sørge for minimal nedetid.

     

    Jeg vurderer også om de bør kjøre VMWare ESX i bunnen (ikke infrastructure) for å gjøre installasjonen hardwarenøytral, men dette gjør jo løsningen endel dyrere og kan fases inn på et senere tidspunkt - mye fordi jeg kun har kjørt workstation og server selv og trenger erfaring med ESX før jeg tør å sette den i drift. Backup av innholdet i den virtuelle maskinen skal være tilstrekkelig.

     

    For backup har de brukt SCSI basert tapestasjon (DDS-4), denne har jeg lyst til å erstatte med eksterne USB disker for å være uavhengig av kontroller/drivere som brukes. Et oppsett med rotasjon over et godt antall 160GB 2,5" USB disker skulle vel være bra? I en restore situasjon har de kun behov for nyeste, fungerende backup.

     

    Har dere noen tanker/motforestillinger mot en slik løsning? Alternativet er å velge en tradisjonell løsning hvor de kjøper inn en mer robust server beregnet for høyere oppetid kombinert med serviceavtaler med rask responstid.

  13. Her er litt av koden:

    byte[] buffer = new byte[1024];

    while (clSock.Receive(buffer) > 0)

    {// Receive blocks until data arrives

    string str = Encoding.ASCII.GetString(buffer);

    .....

    }

     

    Ta vare på returverdien fra Receive og plukk ut antall bytes som er returnert. Da skulle du slippe å bruke Split(), samt at hvis returverdi == bufferstørrelse så indikerer det at bufferet ditt er for lite / meldingen er splittet over flere pakker.

     

    Omtrentlig kode:

    while ((int c = clSock.Receive(buffer)) > 0)

    {

    string str = Encoding.ASCII.GetString(buffer, 0, c)

    }

  14. Kommer an på hva du legger i ordet "allrounder". Siden du henger deg opp i grafikk kortet regner jeg med at du vil spille på laptopen, og da er nok pavillion det eneste fornuftige valget selv om jeg ikke liker den lave vertikale oppløsningen på skjermen (hva er vitsen med widescreen når man stort sett ser på ovenfra-og-ned websider? :-p). Sjekk denne oversikten for å få en pekepinn om ytelsesforskjellen (har ikke verifisert kilden til disse tallene, men *ser* fornuftige ut...)

     

    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphi...List.844.0.html

     

    Begge to burde klare avspilling av filmer og annen bruk helt fint.

     

    Selv har jeg sett litt på denne som virker som et bra kjøp selv om den "bare" har Windows XP mediasenter? (kjører ikke Vista før jeg må)

    http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...aspx?plid=54142

  15. Installert i går, krasjet to ganger så langt under helt vanlig avspilling av sanger med vinduet minimert / i taskbar (guru meditation error - lenge siden sist :w00t:) . Har også slått av popupvinduet som vises ved sporskifte så det var helt "plain" avspillerfunksjonalitet som ikke virker.

     

    Avinstallert i dag i påvente av neste versjon :(

  16. Hei igjen! Beklager sen respons.

     

    Sitter og grubler mye over dette med software raid. La oss si at ubuntu tverker helt, eller at OS-disken brenner opp (uten backup). Da vil du vell essensielt ha mistet data i raidsettet ditt også? Eller er det mulig å redde? Fordi hvis man har "hardware" raid har man jo uansett ikke mistet noe...

    9482713[/snapback]

    Det er software i hardware raid kontrollere også, bare at den kjører i kontrollerkortet i stedet for i OSet. For ca syv år siden fikk jeg den tvilsomme gleden av å se en kostbar Compaq filserver (kostet 150k den gang) bite i gresset etter at SCSI raid kontrolleren skrev korrupte data til diskene uten at overvåkningssoftwaren oppdaget det. Kjeden er som kjent ikke sterkere enn det svakeste ledd :)

     

    Hjemme hos meg har jeg droppet alt RAID dill-dall, og heller valgt å replikere dataene mot en enkel sekundær server hver natt (Linksys NSLU2 med "unslung" linux). I tillegg har jeg en USB disk som jeg jevnlig tar backup av de viktigste dataene mine på og oppbevarer hos noen andre mht brann.

     

    Hva er viktigst for deg - oppetid, sikkerhet eller begge deler? RAID øker oppetiden, hjelper deg hvis en disk går i stykker, men redder ikke dataene dine hvis strømforsyningen din går opp i flammer eller et virus trasher dataene dine.

  17. Synes fortsatt at Mac Mini'ene burde ha blitt oppgradert til Santa Rosa når de først skulle gå over til Core 2 Duo. I alle fall burde de ha kvittet seg med GMA 950(bytte ut med GMA X3100, f.eks) med tanke på Leopard.

    9231509[/snapback]

    Mac mini refresh er ganske enkel siden de kan bruke det samme designet / komponentene som de bruker idag. Den eneste kostnaden utover økte produksjonskostnader har vært å teste c2d med hensyn til varmeutvikling. Med dette holder de liv i produktet en god stund til mens de avgjør hva de skal gjøre med Mac Mini konseptet fremover.

  18. Jeg skjønner heller ikke hvorfor folk maser om at Mac er dyrt. En iMac med 20" skjerm til 9990,- synes jeg er en god pris.

     

    Mac Mini starter på 4990,- inkl frakt, og gir de som ikke er så opptatt av spill en godt sammenskrudd, kompakt og stille PC. Dette er et genialt "switcher" produkt for de som er lei av Windows :tease:

     

    OS X og programvaren som følger med maskinene er dessuten brukervennlig og virker bra "out of the box". Med nettbank, flash-spill (123spill f.eks.), Google docs, email, foto/videoprogrammene som følger med maskinen samt eventuelt en separat spillkonsoll dekker man de fleste behov for en familie. Dessverre (for Microsoft) er man ikke lenger avhengig av Windows hvis man trenger en PC.

     

    De bærbare maskinene deres derimot bør nok justeres litt ned i pris snart for å bedre matche tilbudene i markedet ellers.

  19. Hun startet nylig en klesbutikk og trenger PC-en stort sett til å lage regneark, skrive dokumenter og sende mail og slike ting som det.

     

    Ser fin ut den der synes jeg. Husk ekstern USB disk for backup.

     

    Det eneste jeg ikke liker (generelt) på bærbare i den prisklassen er at de har widescreen skjermer med bare 800 punkter i høyden, når man stort sett jobber i programmer som utnytter skjermhøyden (web browser, tekstbehandling).

  20. Du har glemt å ta med utgifter til softwarelisenser i oversikten din.

     

    Personlig ville jeg ikke stolt på Raid-funksjonen til et "billig"-hovedkort, men heller satset på en ekstern USB disk for backup.

     

    Hvis OpenOffice duger så slipper du i det minste Office-lisensen. Den største ulempen med OpenOffice for min del er at jeg savner et godt clipart-bibliotek, og jeg har ennå ikke funnet noen steder på nettet med clipart av god kvalitet (tips mottas gjerne).

     

    Jeg ville fulgt anbefalingene fra Valotunk og no_viking_no, eventuelt kan du gjøre som meg og velge en Mac Mini til ca 5200 + ekstra minne.

×
×
  • Opprett ny...