Gå til innhold

mancala42

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mancala42

  1. Det er ett bilfelt i hver retning, med bybanespor adskilt til høyre for veien ( i min kjøreretning). Veien deles i to felt ved krysset, ett hvor det er pil til høyre og ett hvor det er grønt lys rett fram. Når man skal svinge til høyre i krysset har man grønn pil. Før jeg krysset bybanesporene så jeg til høyre, og så bybanen kjøre mot krysset, men den hadde lav hastighet.

     

    Ifølge det jeg lærte på førerskolen har man ved grønn pil ingen vikeplikt for noen i krysset, og krysset derfor sporene, men bybanen holdt da som sagt på å akselerere, slik at jeg måtte ta klampen i bånn for å unngå kollisjon.

     

    I google street view kan man se hvordan krysset ser ut, men bildet ble tatt da bybanen var under konstruksjon, så det er ikke lyskryss i bildet, men man kan da se hvordan situasjonen ser ut.

     

     

    Det er krysset mellom Vilhelm Bjerknes' vei og Wiers Jenssens vei.

  2. Jeg kom kjørende ned veien ved bergenshallen ned mot sletten og skulle kjøre til høyre i krysset ved sletten senter. Bybanen sto på holdeplassen og begynte å kjøre, og jeg fikk grønn pil, som jeg er sikker på betyr at du kan kjøre til høyre uten å ha vikeplikt for noen.

     

    Jeg svingte til høyre og så bybanen komme mot meg i sidesynet, snudde hodet og så at den kjørte rett mot meg, ca 5 meter fra bilen min mens jeg var i krysset. Jeg måtte ta klampen i bånn og ungikk bybanen med ca en halvmeter.

     

    Gjorde jeg noe feil her? Jeg hadde grønn pil, ikke grønt lys, og trodde derfor at bybanen skulle stoppe ved krysset.

     

    Noen tanker? :)

  3. Hei, min macbook 2007 modell har en tydelig summelyd, og dette er ikke relatert til viftene. Den summer fra under venstre siden av tastaturet, men det slutter når jeg opptar prosessoren med noe, som å scrolle nedover sider eller åpner programmer.

     

    Er det noe jeg kan gjøre for å fikse dette? Er ganske irriterende når macen er i et stille miljø.

     

    =)

     

    Jeg fant løsningen selv etter litt smartere googling, core 2 duo prosessorene lager en lyd når de er inaktive fordi de endrer spenningen for å spare strøm. Jeg fant et program som heter QuietMBP som gir prosessoren noe å gjøre på slik at den ikke lage den lyden.

     

    Ikke dra den spaken til null, da vil lyden forsvinne på bekostning av at prosessoren din jobber 50% konstant, finn en frekvens som fjerner lyden. For min del var det 360, men er sikkert forskjellig for alle.

  4. Hei, min macbook 2007 modell har en tydelig summelyd, og dette er ikke relatert til viftene. Den summer fra under venstre siden av tastaturet, men det slutter når jeg opptar prosessoren med noe, som å scrolle nedover sider eller åpner programmer.

     

    Er det noe jeg kan gjøre for å fikse dette? Er ganske irriterende når macen er i et stille miljø.

     

    =)

  5. Hei, jeg har en mac harddisk som har plutselig låst seg og vil ikke boote. Jeg vil redde viktige filer fra den før jeg reformaterer den. Jeg har tilgang til en annen mac (mac mini) og en PC. Hvordan kan jeg få lest denne disken?

     

    Det går ikke ann å lese den hvis jeg kobler den til ved hjelp av en harddisk til usb boks. Det kommer opp hva slags disk det er, og hvor mye plass den rommer, men under partisjoner så greier den ikke lese. Jeg kom meg halvveis ut i "førstehjelp" programmet i diskverktøy når jeg prøvde å lese disken som en ekstern harddisk.

     

    Jeg har firewire kabel som kun går mellom mac og pc fordi det er mini-firewire på ene enden av kabelen. Jeg har en router og flere ethernet kabler hvis det kan gi tilgang.

     

    Hjelp meg! =)

  6. Tok noen b12 tabletter til en kompis for noen uker siden. Tok 5 stykker, noen timer etterpå hadde jeg sprengmye energi og gikk ut på joggetur for første gang på noen måneder. Men var litt ubehagelig. Hadde på en måte mer energi, men mindre koordinasjon.

  7. Det hemmer ikke vekts, men det hemmer utviklingen av dopamin systemet som er i utvikling før man er tenåring. Så hvis en 0-12 åring begynner å røyke kan det få betydelige utslag på hvordan han oppfatter glede i verden.

     

    På house sesong 5 episode 6 ser man hva som skjer med folk som ikke har et fungerende dopamin system ;)

    bullshit

     

    EID "A study found that nicotine exposure in adolescent mice retards the growth of the dopamine system, thus increasing the risk of substance abuse during adolescence"

     

    Wikipedia BITCH

  8. Det var kjipt å høre, hehe. Vil ikke komme i den fellen av å gradvis snuse mer og mer, og sterkere og sterkere snus. Men jeg koser meg med mine få skruf om dagen, forløbig gir det en følelse som om jeg nettop har løpt en mil og setter meg ned.

     

    Kjøpte ettan porsjon idag for å utvide horisonten, den smakte hvalrospikk og nigger! Æsj æsj og æsj. Dumt at jeg sløste bort ca 60kr på ingenting. Tenkte først at oioi, dette var spennende, smakte nøtter og røyk. Så begynnte den å renne og jeg måtte nesten brekke meg.

     

    Ekkel snus! (selvsagt er det smak og behag blablabla) (og beklager bruket av n-ordet, men det var nødvendig for å beskrive smaken)

  9. Høres bra ut, hehe!

     

    Virker som om sålenge man har bra studieteknikk og studievaner så skal medisinstudiet være greit gjennomførbart. Og det er jo selvfølgelig lettere å lære medisin fag, enn for eksempel historie, musikkteori, norsk. ;)

     

    Ok, leser igjennom og ser at det kan mistolkes, jeg sier at siden medisin er veldig interesant, så er det lettere å huske enn de fagene jeg nevnte, selv om de nevnte fagene er i teorien lettere å lære.

×
×
  • Opprett ny...