Gå til innhold

Arn_Thor

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arn_Thor

  1. Jeg har et par kommentarer, Tiltman.

     

    Mange Afrikanske land er relativt rike på naturressurser, og vi har i nyere tid lært at foredling av andres råvarer, eller utvikling av tjenestetilbud, er mer lønnsomt enn salg av råvarer.

    Problemet ligger i punkt 2, fordeling av godene som returnerer til landet, og ikke minst et annet problem: at profitten havner i utlandet. (Ta f.eks. blodmineraler som brukes i produksjon av mobiltelefoner. Nokia tjener grovt på borgerkrig og tilnærmet slavearbeid i Kongo).

     

    Et område (stat) blir som regel definert som fattig dersom bnp er lavt, og/eller fordelingen av godene (målt ved f.eks. gini koeffisient) er skjev. Libya var et veldig rikt land i BNP, men fordelingen gjorde at man absolutt kunne kalle det fattig. (eller i alle fall kalle befolkningen fattig)

    I mange andre Afrikanske land har man samme problem.

  2. Et informativt 'book review' om boken:

    http://blogs.lmu.edu/asiamedia/2013/02/11/book-review-of-mahbubanis-the-great-convergence/

     

    Og lovord fra Kofi Annan:

    “In exploring the tensions that arise as our global community draws ever closer together, Kishore Mahbubani provides a compelling reminder that humanity is strongest when we work together for the benefit of all.”

     

    Ser ut som det blir en tur på bokhandelen før påskeferien

  3. Det er en veldig god grunn til at køsystemet ser sånn ut. Instinktet vårt er nemlig å danne rette linjer foran hver skranke. Dersom én person er treig blir hele køa bak vedkommende lidende. Dersom der er én kø til fleste skranker går det, sett helhetlig, fortere.

    Derfor "behandles vi som dyr" - vi vet ikke bedre ;)

    (nokså godt forklart her for de som er interessert: http://blog.lavi.com/2012/07/12/why-single-line-queuing/"

    • Liker 1
  4. Du bruker ikke akkuratt pc til vanlig skjønner jeg. En kontorpc varer nøyaktig like lenge som en mac. Men den koster en tredel for samme delene og er like stabil. Eneste grunnen til at pcer kan være ustabile er som regel byting av maskinvare og slik bruk. Ved en Apple dings så slipper du jo alt det så den er stabil, men den er også utdatert samme året du kjøper den og dyrere enn alt annet i verden.

     

    Din evne til å finne opp virkeligheten er imponerende. Jeg bruker pc på jobb og bygger pc på fritida - og kan love at sistnevnte er mer stabil enn den 1-år gamle mini-stasjonære under skrivebordet. Det er bullshit at apple-maskiner er dyrere enn tilsvarende pc-er. Tilsvarende betyr hastighet, lagringsplass, byggekvalitet, vekt/størrelse og sørvis. Om den er utdatert kommer jo selvfølgelig an på bruken, men de blir da fordømre meg ikke fortere utdatert enn en tilsvarende pc.

  5. Har 2 ssd'r i maskinen min atm,stasjonær ofc. Men fremdeles så merker jeg opptil flere ulemper med det enn de som er lista her. Gaming disken min blir "borte" i utforskern. En restart må til for at den skal være tilgjengelig igjen,så ikke all verden det.Det som virkelig plager meg er at systemdisken min til tider fryser hele systemet. ...

     

    Høres ut som et TRIM problem. opplevde noe lignende med en Force GT i mac-en min. problemet ble borte når jeg deaktiverte TRIM

    /Edit: det risikerer jo å forkorte levetiden om ssd-en ikke akkurat er av nyeste generasjon, men i dag har de fleste produsentene utstyrt diskene med god "garbage handling"

  6. Ifølge utmeldingskontrakten fraskriver hun seg den underforståtte samfunnskontrakten samtlige stater i verden opererer med. Da fraskriver hun seg alle rettigheter beskyttet av staten (helsetjenester, juridisk hjelp, grunnleggende sikkerhet som brannvesen og politi etc.)

    Ringer hun nødnummeret av en eller annen grunn skal hun ikke få hjelp.

     

    nei, heldigvis er hun beskyttet fra sin egen dumskap gjennom statsborgerloven.

    • Liker 1
  7. Problemet er jo at forskjellen mellom iOS og OS X er synlig umiddelbart. Det er ingen grunn til å tro at noen som har brukt OS X og så får en iOS enhet i hendene vil se på det som "samme" OS. De har også tydelig forskjellige navn.

     

    Windows 8 og Windows 8 RT derimot ser identiske ut ved første, andre og kanskje tredje øyekast. Det er all grunn til å frykte at folk går på en smell.

×
×
  • Opprett ny...