Gå til innhold

Millmax

Medlemmer
  • Innlegg

    957
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Millmax

  1. Quote

    Den største utfordringen FIDO har hatt med løsninger for å kvitte seg med passord, er overgangen til ny enhet.

    Den største utfordringen ligger i formatet; det at du alltid må huske på å ta med deg brikken overalt.  Glemt brikken når du skal skal logge på pc på kontoret? Bare å dra hjem igjen.  Ferie og brikka slutter å fungere?  Da er det trolig best å ta med backup brikken på ferie også også. Du bør heller ikke oppbevare backup brikken sammen med primærbrikken, så det er nok best å ha en 3 brikke hos foreldre eller en venn.  Dersom du må bytte primærbrikken av en eller annen grunn må du da samle backup og 3 brikke for å få dem i sync igjen.   Et firma jeg samarbeider med kastet ut FIDO løsningene etter at sjefen på ferie uten brikke ikke fikk signert digitalt og firmaet derved ikke fikk levert et tilbud de hadde utarbeidet.

    Nå har jeg blitt kvitt husnøkler (Yale), bilnøkkel (Tesla) og lommebok (Google pay, førerkortapp + ett ID kort i telefoncoveret). Reintrodusere en nøkkel jeg må dra med overalt jeg skal ha digital tilgang er en utrolig lite appelerende tanke. Noen som savner sin fysiske RSA ID token og bank kode generatoren?

     

    • Liker 1
  2. Skulle gjerne kjøpt ny Android flaggskip telefon nå, men det er ingen som frister. Planla S20 Ultra, men synes ikke Samsung leverer

    Problemer med toppmodellene

    • S20 U: Prosessor m dårlig ytelse og batteri, autofokus problemer som ser ut til å være hardware relatert, må velge oppløsning eller refresh rate, 120 Hz spiser batteri. Fryktelig pris.
    • OnePlus 8 Pro: batteritid, bare ok kamera
    • Motorola Edge+: litt ferdig med edge, autofokus issues, svakt kamera i mørke omgivelser
    • Google Pixel 4: kritisk dårlig batteri.

    Gi meg en telefon med BRA kamera, 90 Hz, smooth interface og bra batteri så betaler jeg 12-15k for den.

    Edit: har en snart 2 år gammel P20 pro, den fungerer egentlig fint så jeg blir vel å beholde den.  Synd for sønnen min, som da ikke får byttet ut sin godt knuste S7.

  3. Denne artikkelen er virkelig interssant og går i dybden rundt Fermi paradoks og snakker om mulighetene rundt "The great filter"

    Alternativ 1: Vi er sjeldne (det store filteret ligger bak oss)

    Alternativ 2: Vi er de første

    Alternativ 3: Vi er fucked (filteret ligger foran oss)

     

    Videre inneholder artikkelen også en god diskusjon rundt hvorfor vi ikke har hørt fra andre sivilisasjoner /dersom/ de finnes.

     

    https://waitbutwhy.com/2014/05/fermi-paradox.html

     

     

    Det er også noe å tenke på at kloder med over 5-6G ikke vil kunne skyte ut objekter i verdensrommet ved hjelp av kjemiske prosesser som rakettmotorer fordi gravitasjonskreftene er større enn maksimal effekt av rakettmotorer

    • Liker 3
  4. Jeg har en Leaf på 112k km og med 91% SoH. Den har fremdeles 12/12 streker på batteri indikatoren og i praksis merker vi ikke noe til de ca 10 % med degradring av batteripakken. Den er i full daglig bruk og og selv de kaldeste vinterdagene oppfører den seg helt som før. Påstand om at elbil batterier med 10% degradering er ødelagt eller ubrukelig er grunnløse.

  5. [quote name='Kristoffer Møllevik' Under de fleste omstendigheter er de forbudt å bruke i tettbygd strøk.

     

    Noen som har oversikt over reglerne? Jeg kunne f.eks. tenkt meg en drone for å enkelt kunne inspisere tilstanden til taksteinene på huset, men noe sånt er kanskje ikke engang lov på egen tomt?

     

    Joda, men du må være 150 meter unna huset og bilen til naboen, samt alle personer du ikke bestemmer over.

  6. rekkeviddediskusjonen er et blindspor på linje med megapikselracet innen mobilkameraer. De fleste elbil eiere bruker bilen opp til 10-15 mil per dag, så om bilen har 30 eller 90 mil rekkevidde er ikke veldig relevant for folk flest. Fokusér heller på andre faktorer som komfort, støy, sikkerhetsfunksjoner, nagivasjon, telefonintegrasjon, kamerastøtte og liknende. DET er relevant for de fleste som kjører elbil hver dag og lader på natta'n.

    • Liker 3
  7. Hva må forresten til for å komme inn på MIT? Kan en toppstudent fra NTNU ha en sjans?

     

    Det kreves først og fremst penger. De anslår selv rundt 67000 USD per år, det vil si nær 600 000 kr i året. 5 årig master utdannelse blir forholdsvis dyrt.

    Når det gjelder tester: SAT og TOEFL. Krav her: http://mitadmissions.org/apply/process/stats

    Av 4300 utlandske søkere kom 132 inn.

    • Liker 1
  8. Fortsett å kjøpe Ryzen, la Intel føle litt på presset og bli tvunget til å foreta noen reele innovasjoner. Sandy Bridge er nesten lik Kaby Lake, det har ikke skjedd noe vesentlig siden 2011 hos Intel. Prisene har gått opp, ytelsen stått stille. Håper mange invisterer i en Ryzen nå slik at AMD får igjen den enorme invisteringen og risikoen de har tatt ved utvikling av Ryzen serien

    • Liker 7
  9. :-B

     

    Jeg hadde i sin tid ICQ-konto med sekssifret brukerID, men den ble plutselig overtatt av en av de karene der.

     

    Som mangeårig bruker av Trillian hadde jeg etterhvert flere tilknyttede protokoller enn aktive kontakter jeg faktisk snakket med... Kontaktene endte vel opp på Facebook etterhvert, og protokollene begynte i større og større grad å blokkere tredjepartsklienter, men jeg savner tiden der man kunne samle protokollene i en egenvalgt klient. Spesielt siden jeg avskyr Facebooks Messenger.

     

    Jeg mener dog at ICQ lenge før tusenårstallet faktisk hadde fokus på sikkerhet (i samtalen) og lot oss chatte kryptert.

     

    Haha, samme her! Sekssiftet brukerid som startet på 1 :)

×
×
  • Opprett ny...