Gå til innhold

ols

Medlemmer
  • Innlegg

    860
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ols

  1. Ikke et ord om de har valgt passiv/vifteløs kjøling til denne! Det er for dårlig. Sjansen til å få tak en bærbar uten bevegelige hører til de helt store sjeldenheter. Det handler ikke bare om lydløshet men også eliminering av støvproblemet og faren for slitasje. Store ting for endel av oss!

    Jeg bebreider ikke nødvengivis artikkelforfatteren, hvis han ikke hadde noen mulighet for å finne ut av det (på tross av iherdige forsøk...), men eventuelt firmaet som har sendt ut informasjonen.

  2. For meg har Media Player Classic en "livsviktig" og lett tilgjengelig funksjon som jeg savner (eller ikke har funnet!) i VLC.

    Det er å kontinuerlig kunne forandre aspect-ratio og størrelse helt enkelt, bare ved å holde nede en talltast. For eksempel er det ikke uvanlig å finne en video på nettet med forvrengt ratio, vanligst sammenpresset i bredden slik at alle ansiktene i filmen ser ut som smale hesteansikter. Det er mulig jeg er for fintfølende, men jeg greier virkelig ikke se på noe sånt. Kan man bare laste ned filmen, så er problemet løst med nevnte funksjon i MPC. Det samme om man vil forminske en video (pga lav video kvalitet) men beholde den sorte bakgrunnen.

    I praksis bruker jeg begge disse spillerne om hverandre.

  3. Noe jeg lurer på:

     

    Vil TRIM virke over hele disken hvis den er delt opp i flere partsjoner?

     

    (hvis man for eksempel foretrekker XP, vil det være en ide å installere 'tiny' W7 på en liten ekstra partisjon bare for å kunne bruke Trim verktøyet?)

     

    Bør man unngå de vanlige 'Wipe' funskjonene i sikkerhetsprogrammene, altså de som overskriver disken med ett-tall og nuller? Og stemmer det at man ikke skal defragmentere? (hvorfor fugte ikke slike opplysninger med disken, i så fall?)

     

     

    Tilføyelse:

    Da fant jeg dette fine lille verktøyet som TRIMMER partisjonen med XP, eller en hvilken som helst partisjon, fra en W7 installasjon. Når jeg velger en av partisjonene på disken og klikker på TRIM-knappen skjer ingenting det første sekundet, men deretter lyser hd-lampen jevnt et par sekunder. Så etter alt å dømme virker det som det virker.

    Jeg har en ganske ny Corsair Force SSD, så noen forskjell i ytelse er forløbig ikke å vente, naturligvis. Men fremtiden blir jo straks mer fortrøstningsfull...

     

    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?73888-Here-s-a-tool-to-force-TRIM-your-entire-drive

  4. Med lite strømforbruk og magnesium-chassis (som gir bedre mulighet for passiv kjøling enn den gjengse plasten) er det skuffende at de ikke har valgt en løsning uten vifter (iflg bilder har den de typiske luftespaltene). Dell greide jo dette med mesterstykket Latitude X1 for endel år siden.(Blandt annet testet på HW.no).Dette hadde jo satt den i virkelig særklasse blandt dagens lettvektere. Også litt synd at HW sine skribenter ikke mer fokus på dette aspektet imo.

  5. Er det eneste du har gjort å kjøre de to antispyware-programmene?

    Hvis det er essensielt for deg å slippe å re-installere windows, bør du kjøre det som er av gratis antivirusprogrammer og antispyware: MSE, Avira etc.

     

    Ta dessuten en ordentlig opprydding på partisjonen med Windows. Se etter suspekte prosesser i taskmanager, og finn ut hva det er for noe. Av-installer svære programmer som det er lett å installererpå nytt + pluss slike som ikke er så viktige. Tøm partisjonen for svære, unødvendige filer som måtte ha hopet seg opp (bruk programmet sequoia f.eks, for å få en oversikt). Kjør deretter CClean, og defragmenter. CClean har også en register rens, kjør gjerne den, men si ja til å ta back-up. Søk etter alle desktop.ini filene på partisjonen og slett dem. Slett alle PNF filene i inf mappen og alle prefetch filene (det siste kan også gjøres i CClean).

    Husk å avinstallere de forskjellige antivirus-programmene etter bruk. (behold gjerne MSE og f.eks hijackthis til slutt). Gå også til det kjente stedet i registeret der man fjerner alt det rasket som er satt til å starte automatisk og som ikke trengs. Noe småtteri finnes også gjerne i startup mappen under programmer. Deaktiver tjenester/services som ikke trengs (se Blackviper sin side). Kjør windows update. Deaktiver hardware som ikke er i bruk i device manager. Tøm mappen 'Download' i software distribution + alle update uninstall (men ikke $hf_mig$ mappen) i Windows. Kjør disksjekk og defragmenter en gang til.

    Jeg er ikke spesielt avansert og det er sikkert mye mer du kan gjøre, eller noe av dette som du kan utelate, men dette er altså hva jeg selv gjør engang iblandt på maskiner med XP. I din situasjon er uansett det bedre å gjøre for mye enn for lite.

  6. Ta ut batteriet. Begynn fra begynnelsen med Windows-innstallasjonen

     

    Forklaring: Det virker som maskinen ikke får nok strøm. Kanskjen det var derfor du kom et stykke på vei da du satte på strømspareinstillingene i bios. Tar du ut batteriet vil laderen slippe å prøve å lade det, feks hvis det ikke er fulladet. eller hvis det er defekt. Eventuelt få sjekket laderen.

  7. Sjekket om du fikk med rett batteritype? Såvidt jeg kan se så har den to muligheter:

     

    41.4 W 2800 mAh 4-cell Li-ion battery pack: • up to 5-hour battery life

    82.8 W 5600 mAh 8-cell Li-ion battery pack: • up to 10-hour battery life

     

    Er jo ikke umulig at du har fått en pakke med 5 timers batteri siden det sto 5 timer på PC'en eller hva du skrev.

     

    Nei nettopp, og det er det jeg (for)venter svar på!

     

     

    Du vet altså hvor feilen kan ligge! Og så gidder du ikke engang ta ut batteriet for å se om det er riktig type?!

    • Liker 1
  8. Hva er vitsen med screenprint, du har jo forklart utmerket hva som er problemet: at oppgavelinjen er borte og at du heller ikke kommer inn i startmeyen.

     

    Du har forresten ikke svart på om det nytter å restarte, eller starte bare explorer pånytt som Moofs foreslår. Forøvrig heter oppgavelinjen taskbar på utenlandsk om du vil søke rundtomkring.

     

    Et par spørsmål i farten:Kommer startmenyen opp om du klikker ctrl+esc? Eller om du trykker på windows-tasten? Skjer det noe om du går inn i lydoppsett og velger 'vis ikon på oppgavelinjen'?

  9. Dell support oppgir at legendariske, vifteløse X1 ikke er W7 kompatibel. Skjermen virker etter installasjon, men ikke med 'native' skjermoppløsnig og ingen VGA ut Jeg rotet en stund rundt på nettet og fant flere andre som irriterte seg over at Intel ikke hadde utviklet drivere til GMA900. Det var skuffende.. Det var heller ikke lyd. Så plutselig en dag lå skjermdriveren der som en alternativ oppdatering på Windows Update! Hjertet nesten gjorde et hopp av glede! Driveren virket perfekt og skjermen stilte seg automatisk inn på riktig oppløsning og med alle innstillinger tilgjengelige. Hurra! Så var det lyden. Det er ikke det største problemet siden man kan bruke eksternt lydkort, men etter en del søken viste det seg at Realtek AC97 driver for Vista virket helt fint med Sigmatel lydkortet (ikke spør meg hvordan det er mulig, men lyden fra høyttaler og hodetelfon er helt fin, inngangen er uprøvet). Eller virker alt så vidt jeg kan se. (Husker ikke om det var noen andre drivere jeg måtte installere separat).

     

    P.S:

    X1 er forøvrig egentlig en 'rebranded' Samsung Q30..

  10. Dell har en fin liten tradisjon på vifteløse bærbare. Latitude X1 og de fleste Mini.

    (jeg har to stykker X1, man kan si jeg er en stor fan…)

    Merkelig nok har Dell aldri gjort noesomhelst ut av dette fortrinnet. I tillegg til at det gjør maskinene praktisk talt lydløse, er det mindre som kan gå i stykker og det er ingen støvproblematikk! Jeg ringte således til Dell tidligere i år da jeg hørte om en ny modell (11z) og spurte om den var vifteløs. Han hadde ikke peiling og var heller ikke istand til å finne det ut!

     

    Windows7 starter skal forøvrig være temmelig primitivt, man kan visstnok ikke engang bytte bakgrunnsbilde, eller spille DVD med ekstern stasjon. (Kanskje HW kunne lage en liten test av Starter, det er flere og flere netbooks som kommer med det?)

  11. Et tips som verserer på nettet er sitert under. Det er litt buldozer-aktig, men kanskje verdt å prøve. ( For å få tilgang på filene i windows-mappen foreslår jeg at du f.eks bruker en BartPE bootable CD).

    Han kopierer rett og slett alle filene i Repair-mappen til config-mappen i System32! Men les de siste avsnittene nøye i tilfelle du bir fristet til å forsøke.

     

     

    "I had the same problem on my desktop, booting Windows XP. On boot, instead of the logon screen, I got a message box from lsass.exe saying, "When trying to update a password, this return status indicates that the value provided as the current password is not correct." Then the system would restart itself, and re-display the message, over and over.

     

    I was eventually able to recover as follows:

     

    1. I installed a second bootable drive in the PC and booted into it. Then the first (bad) drive (now labeled D was visible under Windows explorer.

     

    2. I copied all "Security" files from D:/Windows/repair into D:/Windows/System32/config .

     

    3. The drive would now boot again, but since I originally had a password at login time, all files under "My Documents" came back as "Not accessible" when trying to access them.

     

    4. To recover the "Not accessible" files -- all my documents! -- I downloaded and ran PC Inspector File Recovery (free from Download.com) which worked great."

     

     

    http://x220.win2ktest.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3292

  12. Det er ikke lite minne som får den til å gå i sirup, hvis det gjelder almindelige oppgaver, og ikke ekstremt krevende programmer. Noe annet om det hadde vært Vista. Maskinen var sikkert almindelig responsiv da den var ny, right?

    Jeg vil gjette på at disken er så ekstremt fragmentert at defrag ikke greier å rydde ordenlig opp (hvis noe sånt er mulig) eller kanskje at CPU har overtatt grafikkoppgavene pga defekt skjermkort, eller noe annet.

     

    Vel, det er mulig jeg var litt rask der, jeg ser på bildet at det lastes ganske mange oppgaver. Kanskje en grundig opprensning her hadde vært noe. Det har verl tullet på seg endel rask siden maskinen var ny. Hva med et bilde av 'Ytelse' i taskmanager på forholdsvis nystartet maskin? Ved treghet på en sånn maskin ville jeg personlig satt antivirusen til manuell skannig av og til, og slått av automatikken helt eller delvis. Eventuelt prøvd et annet anti-virus, Avira eller MSSE, er ikke de litt kvikkere, tro?

     

    Jeg har en gammel bærbar som kjører XP Pro glimrende og er helt OK til surfing etc, den har bare 192MB ram. Har brukt den som reserve noen ganger. Kan god starte den opp og vise scr shot av taskmanager. Det er MASSE ram ledig! Men så er det null overflødige prosesser osv. Den starter på under et minutt. Internet Explorer og Word er oppe på et sekund eller to.

  13. Kan det hjelpe å bruke et partisjoneringsverktøy som sletter og formaterer partisjonen, og også oppfrisker/overskriver mbr-seksjonen på harddisken? (altså før du eventuelt installerer xp på nytt).Tenker på gparted som kan lastes ned som iso-fil og brennes til en oppstartbar cd. Mener den har et verktøy for mbr under 'tools' eller noe sånt. Ellers er den virkelig enkel i bruk og et fint verktøy å ha liggende, uansett.

×
×
  • Opprett ny...