Gå til innhold

C0rt3z

Medlemmer
  • Innlegg

    138
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av C0rt3z

  1. "Større = bedre"? Jeg skjønner ikke, hva skal være bedre? Hvor høyt de kan spille? Hvor detaljert lyden er? eller hva mener du? Små høytallere kan spille like høyt som store, hvis magneten som sitter inni er sterk nok. Alt kommer an på produksjonskvaliteten. Det er sant at større høytallere flytter mere luft, med andre ord skaper større lufttrykk i rommet, noe som gir høyere desibel. Klarer man å legge inn samme kvalitet i en stor høytaller som (f.eks. bose) klarer i en liten så blir prisen tilsvarende større. Med andre ord, det er egentlig ingen forskjell på store og små høytallere, det er bare forskjell på produksjonskvaliteten og hva hver høytaller klarer å prestere. Ingen kan si et en stor høytaller lager _bedre_ lyd enn en liten, for det kommer an på hva man ønsker at skal være bra.

  2. Hei. Jeg er ute etter å kjøpe meg et hjemmekino-sett. Jeg har sett på Yamaha RX-V1800 (med tanke på HD-DVD) men jeg har ikke bestemt meg helt enda, men det jeg sliter mest med er høytallerene. I første omgang vil jeg bare kjøpe fronthøytallere. Jeg har sett på PSB Image T65. Jeg er ikke en stereophil person, totalt i det minste, men jeg setter meget god pris på god lyd. (Jeg klarer meg ikke uten Sennheiser headsett for eksempel).

     

    Så... Er disse PSB-høyalerne noe å satse på, eller burde jeg gå for noe annet? (eventuelt noen andre PSB-høytalere, jeg kan få litt rabat på PSB nemmelig). Men dersom det er skrap på boks så vil jeg ikke ha det:p

     

    takk for hjelpen!

     

    PS: jeg liker å spille høyt, og hører en del på rock (og opera. (i know)).

  3. Takk for hjelpen. Jeg satte HT til 3x (mellom cpu og N.bridge, og mellom N.bridge og S.bridge). Da klarte jeg å få ca. 4 Mhz mere ut av cpuen, så jeg tenkte at det sikkert er bedre å ha 1200mhz HT enn å ha 800 og en cpu på ca. 50Mhz mere. Jeg har ikke økt volten enda, men for å være ærlig så trenger jeg ikke mere cpu kraft foreløpig. Jeg skal kjøpe phenom X4 9900 når den en gang kommer ut.

  4. Nå har jeg lagt ved cpu-z greia. Jeg kjører luftkjøling, men jeg har god "airflow" i PCen, så det er ikke et veldig stort problem sånn sett. Jeg har max temp på rundt 40 grader under max load, samme hvor lenge den står på. Så jeg regner med at jeg kan tyne den litt til. Jeg skal uansett snart kjøpe ny cpu, så det er ikke verdens undergang om denne ryker. Skal ha meg en saftig phenom når de nye uten b2-stepping kommer. post-119112-1204394164_thumb.jpg

  5. Hei. Jeg har en amd x2 4000+ som jeg vil overklokke så mye som overhode mulig. Jeg har den på 2.52GHz nå, men dette er ikke nok:p Jeg har ikke rørt volten enda, den er på stock (1.3v). Hvordan skal jeg klare å tyne prosessoren min? Og hva er den høyeste volten jeg burde bruke (med tanke på skade av cpu osv.)

     

    Jeg har:

     

    CPU:AMD athlon X2 4000+

    HK: Asus crosshair M2

    Ram: 2x2GB Corsair XMS2 PC6400 @ 800Mhz

    OS: MSWvista x64

    PSU: 850W something

     

    Forrsten: Nå er cpu @ 10.5x multiplier @ 240,00mhz

  6. Hei. Jeg kjøpte for en stund tilbake en ny data med tanke på at jeg vil ha amd phenom, så jeg kjøpte en amd x2 4000+ som nå er klokka til 2,3GHz. Mitt store spørsmål er om de første amd phenom prosessorene er gode nok til at jeg burde kjøpe dem nå, eller om jeg skal vente til det kommer noen nye med litt høyere frekvens. Jeg har et am2 hk nå som er meget bra, asus m2-crosshair. Jeg er klar over at det ikke er et am2+ hovedkort, men jeg har hørt at det ikke er et stort problem pga. at det eneste jeg mister er "bare" 1GHz HyperThreating whatever som jeg tror ikke er viktig når det er 4 kjerner der.

     

    Uansett, hva synes dere? Skal jeg kjøpe en 9600, vente på 9700 eller vente på FX versonen eller noe?

     

    Takk for alle svar!:D

  7. Jeg skal bruke dataen til media og spill hovedsakelig. Det kan hende den vil bli brukt som render"farm" også. Den vil også brukes til diverse programmer som u-torrent og den slags. Vil dette fungere i vista? eller krever det driveroppdateringer som ikke er ute enda? Jeg tror jeg går for Vista x64, siden dette er "fremtiden". Jeg håper bare den blir oppdatert etter hvert. Det beste for meg egentlig ville kanskje vært ubuntu, men jeg tror ikke dette finnes til x64 platform.

     

    Jaja. Jeg så en venn bruke vista på en laptop. Det så ganske greit ut egentlig... Tror jeg går for det.

  8. Jeg har kjøpt ny pc, den har (så snart det kommer i posten) 4 gig ram. Da har jeg funnet ut at jeg trenger 64-bits os, men hva er egentlig best? Er Vista noe å sattse på? Eller er XP bedre? Eller kanskje en 64-bits linux? Maskinen er kraftig, så det har i teorien ikke noe å si hvor "tungt" OSet er.

     

    Takk for hjelpen!

  9. Hvis du alltid skal vente på det neste som er like rundt hjørnet så blir du ventende ganske lenge! Hvis du trenger PC nå, kjøp nå. Hvis du bare har lyst på en ny pc, men du trenger det ikke, da kan det lønne seg å vente.

     

    EDIT: Jeg har også hørt at prisen på ram kan komme til å stige snart. En av de størte ramprodusentene har vistsnok sagt at de vurderer å stoppe produksjonen i en periode for å tvinge prisen opp igjen. Sånn sett kan det lønne seg å kjøpe data nå.

  10. Overklokk den du har nå heftig, helt til den blir ødelagt. Da kan du kjøpe en ny. Da vil du få bra ytelse uten å betale noe. (med mindre du planlegger å selge din 3800+, hvilket virker dumt siden du sikkert ikke får mer enn 100 kr for den).

     

    Jeg har nettopp kjøpt meg en ny data (er på vei i posten i skrivende stund). Der har jeg en X2 4000+ (ja jeg vet.. venter på phenom, skal ha midlertidig). Poenget er at den ikke koster mere enn 450kr. Den er nok en god del bedre enn den du har i dag, men da må du skaffe deg et am2 hovedkort. Disse koster heller ikke så mye.

  11. Vil en phenomX4 prosessor på et AM2 (ikke +) være verdt pengene det koster? Eller vil det bli som å kutte av en av lemmene på prosessoren? Jeg har nettopp kjøpt et asus M2-crosshair hovedkort. Planen min var å kjøpe en phenom prosessor etter hvert, men jeg blir litt usikker nå. Vil den yte bra på dette hovedkortet?

  12. Det jeg håper på er at nintendo enten lar oss koble til en ekstern harddisk via usb eller at de lager en egen HDD (det siste er vel mest sansynlig siden nintendo liker å tjene penger på ekstrautstyr). Det jeg håper på da er at den HDD-en er identisk med wiien (utseendemessig) med unntak av dvd-rom-driven. Det kan være en slags lignende blå stripe forran som viser hvor mye plass du har igjen på harddisken (aka det blå lyset på wiien). Poenget med at den skal se nesten helt lik ut er at da kan du legge den under eller over wiien også ser det ut som én enhet.

  13. Eg er helt uenig med deg MistaPi  :)

     

    Internt i ett slikt miljø som vi er en del  av så ja, det du sier stemmer. Vi vurderer kort ifra ATI og Nividia opp imot hverandre, sett ut ifra forholdet mellom pris og ytelse og gode/dårlige drivere.

     

    Men når det gjelder å skape oppmerksomhet utover ett lite miljø som vårt, då er det i stor grad bare toppkortet som gjelder. Vi menn, VG og Dagbladet skriver i liten grad om mid-range, men når det lanseres nye toppkort så spanderer de gjerne en halvside på det. Der har Nvidia vært enerådende i lang tid no.

     

    Når Ola Dum går i butikken for å kjøpe PC, så har Nvidia og GeForce høyere bevissthet hos ham, fordi han har sett overskriften på slike artikler. Det er flere år siden det sto noe om ATI. Derfor vil Ola Dum i stor grad velge Nvidia fremfor ATI om prisen er noenlunde lik.

     

    På samme måte som Ola Dum velger ett 7300GS med 512MB minne heller enn ett 7600GT med 256MB.

     

    Det er ihvertfall min påstand  :whistle:

     

    Bare se på kordan forholdet mellom AMD og Intel har skiftet etter at Core-arkitekturen kom.......

    9662422[/snapback]

     

     

    Det stemmer dette! Så absolutt! Det er også en annen faktor. De store PCprodusentene som står for mesteparten av PC-salget i verden vil også legge merke til det beste kortet. Det er stor prestisje å klare å lage DET BESTE kortet, dermed vil (nå) nvidia klare å lure disse selvskapene til å velge deres produkter fremfor ATI/AMD sine. Samme om pris per kvalitet er dårligere. Når (får vi håpe) ATI slipper et monsterkort (som gjerne kunne hete MonSTEr for god PR) vil ATI få respekt blandt PC produsentene og de vil velge deres produkter på grunn av at de tror ATI har kunnskap og erfaringen til å lage gode kort, samme hvor godeårlige de egentlig er.

     

    Så, med andre ord. "Det beste kortet" har langt større betydning enn dere aner. Det er bare vi, geeksa, som bryr oss om kvalitet vs pris. Resten bryr seg om kvalitet. ATI har fått et slags merke som nestbest, samme hva de gir ut. Ikke før de motbeviser dette kan de erobre et stort marked.

  14. takk for alle svar! Jeg tror jeg går for thermaltake toughpower 850. Den koster ikke skjorta og har 6(!) pci-e kabler:D Den er modulær óg lager ikke mere enn 16db lyd!:D Det høres ut som en moneyshot. Pluss at prisen på GTX kort har sunket med 800 spenn eller noe! Så kanskje jeg kjøper 2 med en gang? :dribble: Edit: Wtf? Feil på amentio.. prisen er oppe igjen

  15. Hei, jeg lurer på om det er noen forskjell mellom Asus sitt Crosshair hovedkort og M2-crosshair hovedkortet. Jeg finner ikke ut om dette er samme kortet eller om det er 2 forskjellige. Jeg ser at det m2 kortet koster ca. 500 kr mere på amentio.no, men er det virkelig forskjellige kort? Jeg ser på all infoen om disse kortene, men jeg ser ikke noe forskjell på dem. Jeg finner heller ikke M2 kortet på Asus sin hjemmeside... Hva er dette? Er det en stor svindel? Eller er M2-kortet bedre enn det "vanlige" crosshairkortet?

  16. Det gir naturligvis mening, men var jeg ATI så ville jeg raskest mulig fått ut et high-end kort. ATI trenger vel sårt med god PR, og et godt toppkort kan gjerne gjøre en hel serie mer attraktiv.

     

    Her er det om å gjøre å være best. Ingen best best pr pris osv.. men rett og slett BEST. Dette gir oppmerksomhet, og får navnet AMD/ATI opp på lista.

     

    F. eks, De hadde/har jo X1950Pro som sikkert har gitt dem mye penger, men det har ikke akkurat gjort ATI spesielt kjent.

    9656961[/snapback]

     

     

    Jeg er helt ening. Hvis ATI/AMD hadde fått ut et kort på markedet som var utrolig bra, samme om det hadde kostet 10 000 kr, så ville hele ATI merket fått et kvalitetsstempel på seg. Da ville de solgt en hel haug mere kort enn det de gjør nå. Så lenge massene vet at dette selvskapet har det beste kortet i hele verden betyr det at de vil legge mere tillit til selvskapet og deres øverige produkter. Det er nettopp derfor Nvidia ligger som nr. 1 i dag. De har det beste kortet.

  17. ahh. takk! Men betyr dette at jeg kan klare meg med "kunn" 1 strømkabel per GTX kort? Eller må jeg fortsatt ha 2? Jeg mener, hvis strømforsyningen klarer å pumpe 140W gjennom en kabel. (Jeg aner ikke om det i det heletatt går an, men jeg tar gjerne imot hjelp/kritikk)

  18. Den beste PSU-en for meg er da med andre ord thermaltake 850w. Den har 6 (wtf?!) pci-e strømkabler og massevis av strøm. Det eneste dumme er at de ikke har den på amentio. Jeg hadde håpet på at jeg kunne kjøpe alle delene mine fra samme stedet (1 pakke). Men funker ikke dette så blir det 2, det er ikke værre enn det.

  19. Vel... jeg har en 40" skjerm som jeg vil mate med 1080p signal og maks grafikk pluss en 1440x900 skjerm som jeg også vil mate samtidig... Men jeg har funne ut at sli bare kan vise en skjerm... det er teit, men uansett. Jeg har lyst på en psu som kan støtte sli, dvs. ha 4x pci-express strømkabler. Angående intel vs. amd. Jeg har lyst til å støtte amd selv om intelprosessorene er litt bedre. Jeg ønsker meg skikkelig bra datamasin i fremtiden også, og det skjer ikke hvis ikke det blir litt bikjekamp mellom amd og intel. Intel har litt for mye markedsandel synes jeg. Pluss at amd er bedre på spill, enten du vil eller ikke pga. flere integer solvers (eller alu, eller hva det heter).

×
×
  • Opprett ny...